Dodaj do ulubionych

Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton!

IP: *.dip.t-dialin.net 13.04.02, 16:37
Srebrny metalik to najbardziej ulubiony kolor rencistow w Niemczech - jak
wykazaly badania.
Nowe Audi A4 (czesto quatro), srebrny metalic to ulubione auto betonow majacych
krasnale w ogrodku, glosujacych na CDU i uprawiajacych sex ze swoim "A4"
przynajmniej dwa razy na tydzien za pomoca gabki i szmatki "veledy".

Brrrrr.....
Obserwuj wątek
    • letalin Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! 13.04.02, 16:42
      Też byłem pod wrażeniem jak się dowiedziałem, że przeciętny mieszkaniec zaodrza
      masuje karoserję swojego powozu dwa razy w tygodniu. To jakieś natręctwo ,
      ablutomania, ablutoautomania raczej.
      • Gość: Eco Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.dip.t-dialin.net 13.04.02, 17:29
        letalin napisał(a):

> Też byłem pod wrażeniem jak się dowiedziałem, że przeciętny mieszkaniec zaodrza
        >
        > masuje karoserję swojego powozu dwa razy w tygodniu. To jakieś natręctwo ,
        > ablutomania, ablutoautomania raczej.

To ktos ci bzdur naopowiadal bo ja wyraznie pisalem o "betonach". Nie kazdy
        mieszkaniec "zaodrza" jezdzi nowym A4. Wiekszosc a przynajmniej duza czesc ma
        bardzo zdrowe podejscie do auta. Znajoma nauczycielka nie myje auta wcale bo po
        co? Przeciez przynajmniej raz na miesiac "pada".

"Sauberes auto ist ein Zeichen für den kranken Geist" - to prastare, germanskie
        przyslowie i znaczy tyle co: "czyste auto to swiadectwo chorego ducha"

• Gość: Michal Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.telia.com 13.04.02, 19:19
          Tak niechcacy sie nasowa na jezyk,w takim razie nie bedzie okazji do
          importu,nowek za lat 10.Dzieki tym poczciwym emerytom moga Polacy w niezlym
          stanie przyprowadzic sobie jeszcze ladne autko.Pzdr.Michal
          P.S w Szwecji ludziska myja na automatach lub zrob to sam minimum raz w
          tygodniu.Potem Polacy jak tutaj przyjezdzaja i Niemcy tez to sie nadziwic nie
          moga jaki to ladny i czysty kraj.Chcesz miec ladnie to musisz na to
          zapracowac,albo dac komus zarobic,albo robic pod siebie i uwazac, ze sie jest
          medrcem.
          • Gość: VAN Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.proxy.aol.com 13.04.02, 19:39
            Powiedz tym swoim Szwedom, ze od czestego mycia niszczy i rysuje sie lakier na
            samochodzie.
            Pozdr.
            • Gość: atomski Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 23:14
              Próbowałem być twardy i pobic raz rekord niemycia (Prawie trzy miesiące).
              Niestety mam roczne dziecko i nie ma bata ,zebym sie nie uświnił zapinając
              bobasa w foteliku ,czy ocierając się między samochodami na parkingu ,gdzie mój
              był najbrudniejszy :)))
              To co zaoszczędziłem na myjni ,zona wydała na proszki . Mój duch ,pomimo
              zdrowia jakie powinno wynikać z brudu samochodu ,był jednak dość chorowity ...

• Gość: Michal Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.telia.com 13.04.02, 23:24
              Gość portalu: VAN napisał(a):

> Powiedz tym swoim Szwedom, ze od czestego mycia niszczy i rysuje sie lakier na
              > samochodzie.
              > Pozdr.

Czesc Van!
              Jezeli robisz to sam,to nie porysujesz a od czego jest Carnauba.Pasta do
              szlifowania lakieru o granulacji 2000.To z fabryki auto niewyjdzie tak
              blyszczace.Zreszta jazda brudnym autem tutaj to brak kultury,albos biedny ze Cie
              juz niestac na mycie.Niechcesz robic to zostaw w firmie inni za pieniadze zrobia.
              Co kraj to obyczaj.Wiem ze jak do Polski sie przyjedzie to sie pytaja dlaczego to
              auto jest czyste.Odpowiedz jest jedna sa pieniadze nie tylko na zakup ale i na
              konserwacje.Pzdr.Michal
              • Gość: VAN Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.proxy.aol.com 14.04.02, 02:04
                Gość portalu: Michal napisał(a):

>> Czesc Van!
                >> Jezeli robisz to sam,to nie porysujesz a od czego jest Carnauba.Pasta do
                >> szlifowania lakieru o granulacji 2000.To z fabryki auto niewyjdzie tak
                >> blyszczace.
                Piach przyklejony do lakieru to doskonaly material rysujacy. Ziarenka kwarcu
                porysuja ci wszystko. Carnauba wosk i inne tego rodzaju paskudztwa moga zawierac
                dodatki silikonowe. Sprobuj potem taka karoserie oddac do lakiernika. Mysle, ze
                to moze byc nastepny dobty temat na to forum.
                Pasta o granulacji 2000. Dobra rzecz, jak uzyjesz ja pare razy w czasie
                posiadania samochodu. Ona zdziera przeciez "clear coat" czyli ostatnia bezbarwna
                warstwe lakiernicza. Za czesto bedziesz polerowal i zepsujesz lakier.

>>Zreszta jazda brudnym autem tutaj to brak kultury,albos biedny ze Ci
                >> e
                >> juz niestac na mycie.Niechcesz robic to zostaw w firmie inni za pieniadze zrobi
                > >a.
                > >Co kraj to obyczaj.

Z tym ostatnim stwierdzeniem zgadzam sie w zupelnosci. Co kraj to obyczaj.

>>Wiem ze jak do Polski sie przyjedzie to sie pytaja dlaczego
                >> to
                >> auto jest czyste.Odpowiedz jest jedna sa pieniadze nie tylko na zakup ale i na
                > >konserwacje.Pzdr.Michal

O pieniadzach moge z toba pogadac prywatnie przy piwie a nie na tym forum

Pozdrowienia

• drapieznik Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! 14.04.02, 07:37
                  jeszcze troche a uwierze ze Szwecja jest sterylna. Czeste mycie skraca zycie
                  lakieru samochodu i nie potrzebnie sie czlowiek narobi za wlasne pieniadze.
                  Carnuba... producent woskow i okazuje sie past sciernych. Takie szlifowanie
                  samochodu najpierw jenym a potem drugim to jest dla amtorow i maniakow co nie
                  maja nic lepszego do roboty, Mozna ale po co. Sam takim maniakiem bylem i
                  jeszcze do dzis mi szkoda tego czasu zmnarnowanego na keeping up with the
                  Johns'.

Najlepiej sie skoncentrowac na uzyciu jakiegos dobrego specyfiku ktory
                  wytrzymuje kwasny deszcze i inne dymy atmosferyczne. Jak znajdziecie to mi
                  powiedzcie. Samochod jest narzedziem jak mlotek, a nie przedluzeniem czlonka
                  jak niektorzy mysla. Tak poleruja i poleruja a tu nagle PAC i po autku. Pwenie,
                  jak ktos ma jakas rzadka bryke BMW 740, RollsRoyce to cos innego. ALe te
                  wszystkie smiecie co jezdza po drogach to naprawde nie sa warte ludzkiej pracy
                  poza okazjonalnym opryskaniem woda. To sprzedawcy samochodo pieprza do klienta
                  o : to jest duma osobista itp a klienci potem powtarzaja. A myj se...
                  • Gość: VAN Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.proxy.aol.com 14.04.02, 07:43
                    Jak sie boisz "acid rain", to przenies sie na Alaske. Niektore okregi na
                    Syberii tez powinny byc bezpieczne.
                    Pozdrowienia
                  • Gość: Piotr Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 11:08
                    drapieznik napisał(a):

> jeszcze troche a uwierze ze Szwecja jest sterylna. Czeste mycie skraca zycie

...ta sterylność to Skandynawom już bokiem wychodzi... ostatnio w PRI słyszałem
                    jak jakiś spec wypowiadał się, że przyczyną alergii jest tzw. zachodni styl
                    życia. W tym "czystym świecie" co 3 obywatel jest alergikiem... Zrobiono badania,
                    którym poddano Szwedów, Finów i Estończyków... i okazało się, że problem alergii
                    u Estończyków praktycznie nie występuje... Za przyczynę uważa się m.in picie
                    przez Skandynawów sterylnie czystego mleka (UHT)... Estończycy piją "brudne"
                    mleko z bakteriami ale tak ma po prostu być, w zgodzie z natura...
                    • Gość: Jarek Re: Audi A4 i srebrny metalik: uwaga beton! IP: 80.72.33.* 15.04.02, 11:17
                      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> ...ta sterylność to Skandynawom już bokiem wychodzi... ostatnio w PRI słyszałem
                      > jak jakiś spec wypowiadał się, że przyczyną alergii jest tzw. zachodni styl
                      > życia. W tym "czystym świecie" co 3 obywatel jest alergikiem...

Przeciez czeste (tj. czesciej niz dwa razy w roku) mycie skraca zycie, a kto pije
                      i pali, ten nie ma robali.
              • Gość: Eco Stereotypy, stereotypy, stereotypy..... IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 13:18

> Gość portalu: VAN napisał(a):
                >
                > > Powiedz tym swoim Szwedom, ze od czestego mycia niszczy i rysuje sie lakie
                > r na
                > > samochodzie.
                > > Pozdr.
                >
                > Czesc Van!
                > Jezeli robisz to sam,to nie porysujesz a od czego jest Carnauba.Pasta do
                > szlifowania lakieru o granulacji 2000.To z fabryki auto niewyjdzie tak
                > blyszczace.Zreszta jazda brudnym autem tutaj to brak kultury,albos biedny ze Ci
                > e
                > juz niestac na mycie.Niechcesz robic to zostaw w firmie inni za pieniadze zrobi
                > a.
                > Co kraj to obyczaj.Wiem ze jak do Polski sie przyjedzie to sie pytaja dlaczego
                > to
                > auto jest czyste.Odpowiedz jest jedna sa pieniadze nie tylko na zakup ale i na
                > konserwacje.Pzdr.Michal

Pewnie pewnie... Szwedzi pucuja auta do nieprzytomnosci, Niemcy pija piwo i
                sluchaja muzyke marszowa a Polacy maja brudne buty, kradna i nosza wasy.
                Srereotypy, stereotypy i stereotypy... Betony to narod rozsiany po calej Europie.
                W jednym kraju liczniejszy w innym mniej...
                Ciekawe z jakiej to Szwecji byli ci przefajni camperzy-studenci z zasyfionym po
                dach autem, z ktorymi rok temu napilem sie we Wloszech

Nie wciskaj nam tu, ze wszyscy Szwedzi to "betony" uprawiajacy sex 4 razy w
                tygodniu ze swoimi volvami, saabami i toyotami bo tez paru z nich znam, i o dziwo
                sa calkiem normalni.

• Gość: Michal Re: Stereotypy, stereotypy, stereotypy..... IP: *.telia.com 14.04.02, 18:26
                  Drapieznik , a choc raz w tygodniu sie kapiesz,czy tylko kolo Wielkiej Nocy
                  lub Bozego Narodzenia?
                  Lubie miec czysto kolo siebie,w domu i w aucie w srodku i nazewnatrz.Kazdy
                  robi co lubi a jak sie komus niepodoba to wara odemnie.
                  Pzdr.Michal
                  P.S Ciekawe jak tam u Was na parkingach,aby dostac sie do auta to trzeba
                  zalozyc overoll(kombinezon)aby usmarowanym nie przyjsc do roboty.A rece to
                  myjeta?
                  • Gość: Eco Re: Stereotypy, stereotypy, stereotypy..... IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 19:50

> Drapieznik , a choc raz w tygodniu sie kapiesz,czy tylko kolo Wielkiej Nocy
                    > lub Bozego Narodzenia?
                    > Lubie miec czysto kolo siebie,w domu i w aucie w srodku i nazewnatrz.Kazdy
                    > robi co lubi a jak sie komus niepodoba to wara odemnie.
                    > Pzdr.Michal
                    > P.S Ciekawe jak tam u Was na parkingach,aby dostac sie do auta to trzeba
                    > zalozyc overoll(kombinezon)aby usmarowanym nie przyjsc do roboty.A rece to
                    > myjeta?

Michal,
                    a czy ty jako posiadacz "czystego samochodu" myjesz rece co pol godziny,
                    kapiesz sie 4 razy na dzien i pucujesz auto 2 razy na tydzien? Wspolczuje,
                    przede wszystkim twojej zonie.

Wyciagajac tak daleko idace wnioski (nie kopuluje z samochodem dwa razy na
                    tydzien = brudas) dajesz mimowolnie do zrozumienia, ze twoj stosunek
                    emocjonalny do samochodu jest wyznacznikiem oceny blizniego.

Trudno o lepsze potwierdzenia wspomnianej madrosci ludowej wedle ktorej:
                    "Czysty samochod dowodzi niedomagan ducha".

Jeszcze raz dla tych, ktorzy do tej pory nie za bardzo zrozumieli o co chodzi:
                    W zaleznosci od rodzaju eksploatacji i okolicy samochod myty raz na kwartal lub
                    pol roku wcale nie musi byc tak brudny, zeby trzeba wsiadac do niego
                    w "kombinezonie".

Tym, ktorzy nie moga sobie tego wyobrazic polecam "safer sex" w
                    prezerwatywach... od stop do glow i maly oltarzýk w garazu ku czci
                    swej "ukochanej".
                    • Gość: zs Re: Stereotypy, stereotypy, stereotypy..... IP: 212.160.128.* 15.04.02, 07:38
                      Ja też lubie mieć czysty samochód,porządek w domu,posprzątane w ogrodzie,ściętą
                      trawę ,wygrabione po jesieni liście,pozamiatane chodniczki itp. I mam!!!Czy to
                      coś złego???.Polacy należą do najbrudniejszych/w różnych kategoriach/narodów.Są
                      rownież w swojej większości bałaganiarzami i leniami,którzy nie mają ochoty
                      wziąść w swoje rączki mioteł grabi,węży gumowych i szmat.Stoją na moim osiedlu
                      okazałe domy ładne bo jeszcze nowe/,a na posesjach syf z poprzedniej
                      jesieni/gdy zawieje wiatr mam go częściowo u siebie/i często samochód dobrej
                      marki tak brudny,że nie znać koloru.Wsiada do niego szacowny pan w super
                      garniturze otwierając drzwi jednym paluszkiem,aby się nie zabrudzic i podwija
                      swój płaszcz gimnastykując się przy tym komicznie.Narzekamy na bałagan i bród,a
                      nic przy tym nie robimy.Nasze dzielnice są zafajdane jak u cyganów i murzynów
                      na Bronksie/bez urazy ,ale to taka ich "uroda"/.Nie czyńmy cnoty z nieporządku.
                      Porzućmy stereotyp,że prawdziwy men i twardziel nie chwyci się szmaty i nie
                      umje swego auta,bo go bróń boże sąsiad zauważy i plama na honorze jak sto
                      bandytów.Zamiast to uczynić wymyśla i dorabia jakąś bzdurną ideologię ,aby
                      wytłumaczyć swe lenistwo.PANOWIE WIOSNA NASTAŁA PORZĄDKI CZEKAJĄ,
                      JEST WIELE DO NADROBIENIA.
                      • Gość: Jarek Re: Stereotypy, stereotypy, stereotypy..... IP: 80.72.33.* 15.04.02, 09:17
                        To na prawde milo dowiedziec sie czegos nowego o sobie. Dziekuje Wam. Podobnie
                        jak "zs", czy Michal lubie miec wysprzatane auto. Spedzam w nim sporo czasu i
                        brud i balagan maja negatywny wplyw na moja psychike. Jak bym mogl to
                        sprzatalbym je czesciej niz raz na m-c. Dla mnie najwazniejszy jest porzadek w
                        srodku i czyste szyby. Jesli nie mam czasu to mycie i woskowanie lakieru
                        zostawiam na kolejny raz.

pozdr "beton"
    • lxlxl "Porzadek jest cnota miernot" - Seneka 15.04.02, 09:56
      "Porzadek jest cnota miernot" - Seneka.
      Porzadek sam w sobie nie jest zly dopoki "miernoty" nie czynia z niego "cnoty"
      i to tak wybiorczo jak to z reguly ma miejsce w Polsce:
      - MOJ samochod odpucowany i nawoskowany od opon po filtr powietrza,
      - TO co wokol mnie, obchodzi mnie - z przeproszeniem - g...... (brudne ulice,
      dzikie smietniki, wszechobecne chamstwo) bo to nie moj problem.

Powszechne pucowanie trzebaby zaczac od wypucowania w glowach i to porzadnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka