Gość: zoom-zoom-zoom IP: *.gs.com 27.09.04, 21:29 O ile wzrosnie predkosc mojej Hondy Civic Czy jak dodam elektryczny wentylatorek w przewodzie dolotowym mieszanki? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pittt Re: Wentylator w dolocie IP: 62.148.84.* 29.09.04, 15:55 Takich debilizmów to jeszcze nie słyszałem ..a może jeszcze przez szyberdach żagiel wystawisz ?? zdajesz sobie jakie ciśnienie wytwarza turbina ? A ty co chcesz za 30zł uzyskać efekt który przy turbinie kosztuje jakieś 8-12 tys?? bez komentarza Link Zgłoś
Gość: zoom-zoom-zoom Re: Wentylator w dolocie IP: *.gs.com 04.10.04, 18:06 A jakbym dal szybszy wentylatorek? Link Zgłoś
mess220 Re: Wentylator w dolocie 04.10.04, 23:29 Jest taki szybszy wentylatorek co sie nada, a imie jego TURBOSPREZARKA. Link Zgłoś
Gość: rambo8 Re: Wentylator w dolocie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.10.04, 17:49 MESS220, obawiam się że używasz zbyt trudnych wyrazów jak na pewnych uczestników tego forum..ten tu pisze o wentylatorku , a niedawno jeden chciał zastosować butlę z tlenem w dolocie. czym prędzej opisz (oczywiście w prosty sposób0 co to takiego turbosrężarka bo jeden z drugim będą montować silniczki od pralki "frania" myśląc że to o to chodzi. pozdrowienia Link Zgłoś
mess220 Re: Wentylator w dolocie 05.10.04, 18:14 A niech montuja sobie co chca, moze bedzie z tego taki pozytek, ze czesc z nich nie wyjedzie na drogi. ps. tak naprawde to nie wiem co to turbosprezarka, przeczytalem gdzies w necie takie slowo na jakiejs stronie tuningowej i teraz go uzywam bo to trendy podobno jest. Link Zgłoś
Gość: rambo8 Re: Wentylator w dolocie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.10.04, 16:20 jak patrzę na "osiągnięcia" niektórych "tuningowców" to dochodzę do wnoisku , że znaczenie słowa tuning też jest im obce Link Zgłoś
Gość: tomx1 Re: Wentylator w dolocie IP: *.cki.polsl.gliwice.pl / 157.158.194.* 11.10.04, 16:10 Nie wsadzaj do dolotu niiccc!!! (chyba ze instalacje n2o albo turbosprezarke). Przy malym przegazowaniu czesci z wyntylatorka polecą ci prosto w silnik.. Koszt naprawy moze wyniesc tyle ile kosztuje wlasciwa turbosprezarka... Jak chcesz wiecej mocy to tankuj lepsze paliwo, uzywaj lepszego oleju, i daj silnik do obrobienia fachowcowi... Ja w swoim maluszku kiedys mialem cos ala wentylatorek, poprawila sie nieco elastycznosc, potem zaczelem glebiej modyfikowac i ów wentylatorek zaczal przeszkadzac... Tyle ze byl to wentylatorek przeznaczony do tego celu a nie jakis silnicze z suszarki... Link Zgłoś