Dodaj do ulubionych

Wentylator w dolocie

IP: *.gs.com 27.09.04, 21:29
O ile wzrosnie predkosc mojej Hondy Civic Czy jak dodam elektryczny
wentylatorek w przewodzie dolotowym mieszanki?
Obserwuj wątek
    • Gość: pittt Re: Wentylator w dolocie IP: 62.148.84.* 29.09.04, 15:55
      Takich debilizmów to jeszcze nie słyszałem ..a może jeszcze przez szyberdach
      żagiel wystawisz ??
      zdajesz sobie jakie ciśnienie wytwarza turbina ? A ty co chcesz za 30zł uzyskać
      efekt który przy turbinie kosztuje jakieś 8-12 tys?? bez komentarza
      • Gość: zoom-zoom-zoom Re: Wentylator w dolocie IP: *.gs.com 04.10.04, 18:06
        A jakbym dal szybszy wentylatorek?
        • mess220 Re: Wentylator w dolocie 04.10.04, 23:29
          Jest taki szybszy wentylatorek co sie nada, a imie jego TURBOSPREZARKA.
          • Gość: rambo8 Re: Wentylator w dolocie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.10.04, 17:49
            MESS220, obawiam się że używasz zbyt trudnych wyrazów jak na pewnych
            uczestników tego forum..ten tu pisze o wentylatorku , a niedawno jeden chciał
            zastosować butlę z tlenem w dolocie.
            czym prędzej opisz (oczywiście w prosty sposób0 co to takiego turbosrężarka bo
            jeden z drugim będą montować silniczki od pralki "frania" myśląc że to o to
            chodzi.
            pozdrowienia
            • mess220 Re: Wentylator w dolocie 05.10.04, 18:14
              A niech montuja sobie co chca, moze bedzie z tego taki pozytek, ze czesc z nich
              nie wyjedzie na drogi.

ps. tak naprawde to nie wiem co to turbosprezarka, przeczytalem gdzies w necie
              takie slowo na jakiejs stronie tuningowej i teraz go uzywam bo to trendy
              podobno jest.
              • Gość: rambo8 Re: Wentylator w dolocie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.10.04, 16:20
                jak patrzę na "osiągnięcia" niektórych "tuningowców" to dochodzę do wnoisku ,
                że znaczenie słowa tuning też jest im obce
    • Gość: tomx1 Re: Wentylator w dolocie IP: *.cki.polsl.gliwice.pl / 157.158.194.* 11.10.04, 16:10
      Nie wsadzaj do dolotu niiccc!!! (chyba ze instalacje n2o albo turbosprezarke).
      Przy malym przegazowaniu czesci z wyntylatorka polecą ci prosto w silnik..
      Koszt naprawy moze wyniesc tyle ile kosztuje wlasciwa turbosprezarka...

Jak chcesz wiecej mocy to tankuj lepsze paliwo, uzywaj lepszego oleju, i daj
      silnik do obrobienia fachowcowi...

Ja w swoim maluszku kiedys mialem cos ala wentylatorek, poprawila sie nieco
      elastycznosc, potem zaczelem glebiej modyfikowac i ów wentylatorek zaczal
      przeszkadzac... Tyle ze byl to wentylatorek przeznaczony do tego celu a nie
      jakis silnicze z suszarki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka