Dodaj do ulubionych

Citroen Xsara 1.4 Millesime

IP: *.pkobp.pl 30.09.04, 09:20
Witajcie!
Mam mozliwosc kupna Citroen Xsara z silnikiem 1.4 75KM. Jest to wersja z
limitowanej serii Mellesime i jest to full opcja. Powiem szczerze ze zagialem
parol na tej samochodzik, ale najpierw chce sie dowiedziec czy warto go nabyc
bo francuzy nie maja dobrej opinii, samoochod jest z 2000 r i ma przejechane
75 tys km Jak jest z awaryjnoscia tego samochodu. Jakie ma wady i zalety,
jedyne co dostrzeglem to ze ma duzy bagaznik jak na takie auto, sprzeglo
bardzo plytko wchodzi i ma krotkie zmiany biegow, w srodku jest bardzo
wygodny, przestrzenny no i szybe tylnia ma jakby panoramiczna jak patrze
przez wsteczne lusterko. Ach jest to ,wersja z jeszcze przed lifftingiem ale
ona mi sie nawet bardziej podoba. Czekam na Wasze komentarze
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Kelvin Re: Citroen Xsara 1.4 Millesime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:46
      Fajnie autko szczegolnie mile ma zawieszenie. Z tylu w zawieszeniu jest os
      wspolkierujaca ktora w zakrestach skreca poprawiajac wlasciwosci jezdne.
      Wlasnie zachowanie w zakretach jest bardzo mocna strona tego auta.
      Bolaczka tego auta sa tylnie hamulce jesli sa bębnowe. Trzeba czesto uzywac
      recznego w innym wypadku szybko zapiekaja sie.
      Dobre wykonczenie nic nie trzesczy w srodku, tylko strasznie tam czarno jak w VW
    • remo29 Re: Citroen Xsara 1.4 Millesime 30.09.04, 09:52
      Mam wersję break 1.9, ale zza kółka widać tyle samo. Auto - kompromis między "co bym chciał" a "na ile mnie stać". Bardzo wygodne, pewnie się prowadzi, fajnie wyciszone. Wnętrze widać, że już niedzisiejsze (twarde czarne plastiki); tu i ówdzie coś czasami zatrzeszczy (np. cholerne obicie drzwi: wypadają plastikowe kołeczki i tapicerka na wertepach odskakuje tłukąc się lekko). Silnika 1.4 nie znam, ale patrząc na osiągi podobny do mojego: ścigać się za bardzo nie da, ale wozi pewnie z "A" do "B" i niewiele za to chce paliwa. Od diesla na pewno jest cichszy.
      A awaryjność? Duperele związane z montażem elementów wnętrza, czasami włącza się kontrolka ABG (łączki znajdują się pod fotelami i trzeba je wtedy docisnąć), wiem że felerne były włączniki kierunkowskazów (wymieniane na gwarancji). Do tego miękkie zawieszenie o które trzeba dbać i pasek rozrządu, który lepiej wymienić wcześniej niż sugeruje producent :)) Poza tym wszystko gitarrra.
    • Gość: MAG Re: Citroen Xsara 1.4 Millesime IP: *.pkobp.pl 01.10.04, 10:54
      A moze ktos z forumowiczow jedzil dokladnie ta wersja Xsary, jaka jest roznica
      pomijajac face liffting pomiedzy starsza Xsara a jej nastepczynia bo jak kiedys
      zajrzalem do stojacej na prkingu nowej Xsary to wnetrze wydalo mi sie takie same
      • Gość: Jarek Re: Citroen Xsara 1.4 Millesime IP: 217.17.46.* 01.10.04, 11:18
        We wnętrzu po "fejsliftingu" jest więcej "twardych plastików" i wyeliminowano
        wstawki w ciemnostalowym kolorze - Xsara II ma wszystkie plastiki czarne.
        Niewątpliwym plusem "dwójeczki" jest zastąpienie tylnych bębnów tarczami.
        Zawieszenie mimo, że nie jest "twarde" to jednak "pewne" w zakretach po części
        dzięki skrętnej tylnej osi. Na naszych drogach poduszki skrętne tylnej osi
        kwalifikują się do wymiany po 60-70 tys. km (koszt w ASO ca. 1 tys. PLN netto)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka