Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 21:20 No to podnieśmy wreszcie ten ZUS i wprowadzmy 50% podatek. Sprzedaż nowych aut na pewno natychmiast wzrośnie. Tak trzymac Panie i Panowie obrońcy ludu z Wiejskiej (nomen omen)! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Włodek Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 21:20 Chyba nie trzeba być geniuszem żeby to poprawić - OBNIŻYĆ CENY !!!! Kredyt 3% a nie 10% w EURO lub innej walucie :-((( Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy Re: Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: 213.199.243.* 06.10.04, 22:05 Gość portalu: Włodek napisał(a): > Chyba nie trzeba być geniuszem żeby to poprawić - OBNIŻYĆ CENY !!!! > Kredyt 3% a nie 10% w EURO lub innej walucie :-((( fajny pomysl - moze przespales ostatnie 15 lat ? Link Zgłoś
Gość: samochód Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 21:30 Bardzo dobrze ze spada bo w koncu moze naucza sie ci pseudo dealerzy jak sie sprzedaja auta i jak sie obsluguje kierowcow. Chcialem kupic jakis samochod i nie wiem czemu bo citroena uwaza za racej salaba marke wstapile do ich salonu. Wszystko pieknie i ladnie ale za wszystko jest jaks doplata (juz myslalem ze za wycieraczki i kola tez musze doplacic). W sumie z dobrej oferty po dodaniu wyposazenia jakie chialem zrobila sie kwota kosmos. I co mialem zrobic. Wziolem gotowke pojechalem do Niemiec i kupilem 3 letniego Forda Mondeo w super stanie z takim wyposazeniem i silnikiem ze Citroen moze za 20 lat bedzie takie mial. Wydalem na to polowe kwoty jako oni chcieli. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:24 To właśnie PSA/ a wiec poniekąd citroen/ dostarcza silniki (diesla )do forda, bo jego własne są do d..y. A i wyposażenie w citroenach już dziś jest dużo lepsze i mniej awaryjne . Za 20 lat pewnie francuzi wchłoną tę ,pożal się boże ,"firmę" :))) Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 21:37 no to mają za swoje wyrównywanie cen "najniższych" do średniej europejskiej. nie żal mi ich wcale. wkurza mnie tylko populizm firm motoryzacyjnych i ich oddanych dziennikarzy ktorzy mowia o zalewie tanich aut uzywanych i rzekomym wplywie tego zjawiska na sprzedaz aut nowych. Ci ktorzy takie auta sobie sprowadzaja nigdy nie kupiliby nowego, bo ich na to nie stac. Powody są jasne: -średnia krajowa zarobków ok. 2500 brutto co daje okolo 1500 zl netto -cena byle peugeota 206 - 40000 zł -paliwo prawie za euro -kredyty piekielnie drogie i wszystko jasne Link Zgłoś
Gość: TakMaByc? Re: Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: 213.199.243.* 06.10.04, 22:16 Gość portalu: hehe.he napisał(a): > wkurza mnie tylko populizm firm motoryzacyjnych i ich > oddanych dziennikarzy ktorzy mowia o zalewie tanich aut uzywanych i rzekomym > wplywie tego zjawiska na sprzedaz aut nowych. Ci ktorzy takie auta sobie > sprowadzaja nigdy nie kupiliby nowego, bo ich na to nie stac. ale wtedy kupiliby uzywane u nas a sprzedajacy je poszliby do salonow - przynajmniej w duzym procencie wplyw jest ewidentny 400 tys sztuk za 5 miesiecy !!! Link Zgłoś
Gość: mike Re: Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: *.hoasnet.inet.fi 06.10.04, 22:47 ale to fakt z tymi "obiektywnymi" dziennikarzami ze naglasniaja sprawe skutecznie. no bo w koncu jakie to ma znaczenie ze sprzedaz samochow spadla? Pewnie takie samo jak sprzedaz jogurtow albo margaryny a nikt sie jakos nie podnieca tabelkami spozycia nabialu. Samochody i tak w polsce nie sa produkowane, podatkami sie nie bede zajmowal... a miara szczesliwosci ludu nie jest ile NOWYCH samochodow beda uzywac. Link Zgłoś
Gość: m Re: POLSKA KOCHA ZLOM. IP: *.zabrze.net.pl 06.10.04, 21:57 buahaha, lepszy 4 letni Ford, Toyota lub inny niz polski nowy Polonez albo jakies inne badziewie Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy Re: POLSKA KOCHA ZLOM. IP: 213.199.243.* 06.10.04, 22:20 Gość portalu: m napisał(a): > buahaha, lepszy 4 letni Ford, Toyota lub inny niz polski nowy Polonez albo > jakies inne badziewie 4-letni pewnie tak tylko dlaczego dopiero od maja ludziska kupuja az tyle ,przedtem tez mogli a nie kupowali jakis cud ,czy jednak wiekszosc staruszkow za pare euro ?? Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: POLSKA KOCHA ZLOM. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:15 a KONIN kocha KONINĘ jełopie:) Link Zgłoś
Gość: lex ale za to przybyło urzędasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 00:06 Gość portalu: asia napisał(a): > No to podnieśmy wreszcie ten ZUS i wprowadzmy 50% podatek. Sprzedaż nowych aut > na pewno natychmiast wzrośnie. > Tak trzymac Panie i Panowie obrońcy ludu z Wiejskiej (nomen omen)! Już wymyślili nowy system rejestracji aut CEPIK (nomen omen) który razem z debilnymi przepisami jest przyczyną horroru w wydziałach komunikacji. W moim mieście procedura rejestrowania samochodu wynosi już ok 2,5 miesiąca!!!!! I to w mniemaniu tych dupków ma zachęcić ludzi do kupowania samochodów? W takich Czechach auto rejestruje od ręki każdy salon samochodowy. biznes.onet.pl/2,989827,wiadomosci.html Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: ale za to przybyło urzędasów! IP: *.chello.pl 07.10.04, 05:46 > No to podnieśmy wreszcie ten ZUS i wprowadzmy 50% podatek. Sprzedaż nowych aut > na pewno natychmiast wzrośnie. > Tak trzymac Panie i Panowie obrońcy ludu z Wiejskiej (nomen omen) 6 lat temu kupiłam w salonie Seicento i jeździłam nim cały czas. Obecnie kupiłam sprowadzonego z Holandii Golfa 2 z 87r., bo na nowszy nie było mnie stać. Golfik jest wręcz fantasytyczny pod każdym względem. W ogóle nie widać na nim upływu czasu (tak zewnętrznie, jak i cała reszta). A wszystkie koszty - to wręcz śmieszna kwota w porównaniu z cenami z salonów. Pozdrawiam Zośka Link Zgłoś
Gość: doCENT Red. Kublik: nie bij piany! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 07.10.04, 06:58 Znów red. Kublik (tu się skrywa pod pseudonimem, bo notka pewnie za krótka) bije na alarm, jak to Polacy nie kupują nowych aut, lecz ściągają - wg niego - śmierdzący złom z Zachodu. Wziąłeś Pan swoją dolę, że co chwilę powtarzasz te same dane, zupełnie nie dostrzegając innych argumentów?! Daj se Pan na luz (w swoim Mercedesie albo Porsche, prosto z salonu rzecz jasna)!!! Link Zgłoś
Gość: lex Re: Red. Kublik: nie bij piany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 10:19 Gość portalu: doCENT napisał(a): Znów red. Kublik (tu się skrywa pod pseudonimem, bo notka pewnie za krótka) > bije na alarm, jak to Polacy nie kupują nowych aut, lecz ściągają - wg niego - > śmierdzący złom z Zachodu. Oczywiście gość się nawet nie zająknie że w tym czasie produkcja nowych aut w Polsce wzrosła co oznacza, że wzrosła sprzedaż tych samochodów za granicę i przybyło miejsc pracy w kraju. Największy problem dla tych pismaków to zmniejszenie zysków dealerów. A, że w salonach sprzedaje się także auta wyprodukowane poza Polską to już nikogo nie obchodzi. Kupując nowe auto w salonie dajemy przecież często pracę robotnikowi japońskiemu, niemieckiemu, francuskiemu itd. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Znów spadła sprzedaż nowych aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:05 A dlaczego jedne samochody drożeją z tygodnia na tydzień a inne w tej samej klasie nie? Na poczatku roku dzwoniłem do Opla co tydzień i co tydzień podawano mi cene Merivy wyzszą o 300-500PLN a MB A-klasa od września 2003 kosztowała tyle samo. Link Zgłoś