Dodaj do ulubionych

Auta z Francuskiej ubezpieczalni

10.12.17, 20:41
W związku z planowanym zakupem auta z Francji.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie handlarze szczególnie z Wielkopolski (Ostrów Wielkopolski, Pleszew, Turek) kupują auta z placów ubezpieczalni francuskich.
Na jakich stronach licytują auta albo na jakie place jeżdżą.
Z tego co zdążyłem już ustalić to są to auta bez możliwości ponownej rejestracji w ojczystym kraju najczęściej zakwalifikowane jako po szkodzie całkowitej.
Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • gelati [...] 10.12.17, 20:57
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • xxcichyxx Re: Spam ohydny 10.12.17, 22:13
        Jak nie masz nic innego do dodania to pocałuj się w 4 LITERY.
        Mam nadzieje że admin wyciągnie wobec ciebie stosowne wnioski.
    • qqbek Re: Auta z Francuskiej ubezpieczalni 10.12.17, 23:17
      Handlarze mają swoje kontakty, dojścia, sposoby.
      Trzeba nieźle się nachodzić, nakombinować i jeszcze czasami oszukać, żeby sprowadzony samochód sprzedać w polskiej cenie (niższej) po sprowadzeniu z zachodu (gdzie jest teoretycznie droższy).
      Sądzisz, że ktokolwiek taką "żyłę złota" poda Tobie na tacy?
      Ubezpieczyciele najczęściej organizują aukcje, bo nie są organizacjami charytatywnymi i chcą trochę do interesu dorobić.
      Wystarczy wiedzieć, jakie warunki należy spełnić, żeby wziąć udział w takiej aukcji i z głowy.
      Najczęściej "nie dla psa kiełbasa", czyli aukcje są wyłącznie dla firm zajmujących się eksportem pojazdów i ich demontażem na części/złomowaniem.

Jak chcesz mieć pewny samochód, to po prostu pojedź, kup z ogłoszenia w gazecie od jakiegoś dziadka i miej święty spokój. Zapłacisz tysiąc/kilka tysięcy Euro więcej niż za podobny w Polsce (a potem jeszcze akcyzę), ale będziesz miał pewny samochód.

Od skrobania dupy szkłem przy zakupie auta to niektóre misiaczki z tego forum mają już opiłki metalu w misce olejowej.
      • lew_ Re: Auta z Francuskiej ubezpieczalni 11.12.17, 05:40
        No qubek masz racje:) Ale nie tylko expportem,tu tez sie juz zaczyna naprawiac i sprzedawac od momentu jak ludzie z polski nie pplaca za kompletnie rozbite auto 1000 € mniej niz za nie uszkodzone.Wychodzi na to ze czasy te minely bo juz nie ma czesci ukradzionych za 100 zl ,na allegro.
    • waga170 Re: Auta z Francuskiej ubezpieczalni 11.12.17, 06:16
      Hoduje groch. Podlewam gownem. Slyszalem ze we Francji gowno jest tanie.
      > Chciałbym się dowiedzieć gdzie hodowcy grochu szczególnie z Wielkopolski (Ostrów Wie
      > lkopolski, Pleszew, Turek) kupują gowno z oczyszczalni francuskich.
      Nikt Ci nie zdradzi swojego kontaktu, ale moze pojdz za nosem?
    • liczbynieklamia Re: Auta z Francuskiej ubezpieczalni 11.12.17, 09:00
      Z tego co mi wiadomo samochód bez prawa ponownej rejestracji we Francji nie ma prawa być zarejestrowany w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka