Dodaj do ulubionych

Nowa C klasa kombi

14.02.18, 12:21
www.spidersweb.pl/2018/02/nowy-mercedes-klasa-c.html
Musze powiedziec, ze na zdjeciach prezentuje sie calkiem fajnie...
Fajne proporcje... klasyczna linia ale dla mnie lekko usportowiona.... podoba mi sie.

A skoro w temacie kombii... to osobiscie zaluje, ze na drogach nie pojawil sie koncept Audi - kombi na bazie A8.

Nie ma duzych, luksusowych kombi.... Chyba szkoda. Moze nie kazdy "Prezes" przed 30stka chce miec SUVa albo X6... Albo jendak kazdy?
Obserwuj wątek
    • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 14.02.18, 14:20
      Prezesowi przed 30-tką wystarczy Shooting Brake czy też poczciwa piątka z turbiną. (Oczywiście jeśli lubi kombi.)

Pzdr.
      • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 14.02.18, 15:22
        Eeee... 5ka? Dla Prezesa????
        • trypel Re: Nowa C klasa kombi 14.02.18, 19:40
          Wiesz, prezesa polskiej firmy zatrudniającej 15-20 osób stać już spokojnie na A8, jak zabraknie na lizing to najwyżej zusu sie ńie zapłaci. Ale w przypadku prezesa dużej zachodniej firmy z duża bańka obrotu z reguły A6, 5tka czy inna Eklasa to max. Chyba ze idziemy do banków albo innych kghmow.
          • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 14.02.18, 21:56
            Nie mysalem po Polskich prezsach tylko generalnie... Startupow na swiecie sporo - jest wielu "mlodych" ludzi z duza kasa...
            I albo musza kupic SUV'a jak wszyscy (w tym coraz czesciej dziadki, bo sie dobrze wsiada/wysiada) albo... no wlasnie...

Zadem bogaty, mlody, aktywny - taki Zuk np. nie bedzie chyba chcial jezdzic stateczna limuzyna jak S klasa... przynajmniej nie na co dzien.

Moze naprawde drogie i lususowe kombi by sie sprzedawaly? Tacy ludzie tez maja psy, dzieci i prywatne zycie...
            • tbernard Re: Nowa C klasa kombi 14.02.18, 22:36
              Bez trudu można znaleźć w internecie Lexusowe kombi.
              • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 07:33
                IS? Chyba żartujesz.
                Poza tym IS'a kombi juz nie ma. Chyba tylko gen 1 byla w tej wersji.
            • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 14.02.18, 22:41
              Nie, nie sprzedawałyby się. Segment F jest przeznaczony dla dygnitarzy z szoferem, którzy nie używają tego prywatnie, bo jest za wielkie i niepraktyczne.

Dla biznesu (komfort i wizerunek) i życia prywatnego (komfort i praktyczność) segment E jest całkowicie wystarczający.
              • engine8 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 02:05

U nas Bentleyami i RR jezdza sami wlasciciele albo ich zony...
                Jedynie Limuzyny maja zwykle szoferow..
                Segmant E to nic tylko wygodne auto na dojazdy do pracy.
              • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 07:34
                Hmmm... to dziwne b spora ilosc S klasy, 750 i A8 - także w wersjach L widzialem prowadzonych przez właścicieli...
                • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 11:55
                  Ale chyba nie ma aż tylu takich idiotów, żeby z tego był jakiś wielki biznes.
                  • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 13:47
                    A dlaczego idiotów?
                    X6 tez sie w mln szt. nie sprzedaje...
                    • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 16:20
                      Zrobienie kombi byłoby skazą na wizerunku 7ki i sprowadzenie jej z pozycji ekskluzywnej ozdoby do pozycji woła roboczego, pół-ciężarówki. To ma być z założenia flagowa limuzyna do przewożenia ludzi, a w bagażniku - teczki i ewentualnie walizki. Takie jest założenie, i jakiś nano-ryneczek Januszy czy Joachimów, którzy chcą tam wciskać jakieś graty tego nie zaburzy.
                      • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 16:33
                        Gadasz... przeciez to sie nie musi 7 kombi nazywac...
                        Poza tym bez przesady z tym image 7ki
                        • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 17:06
                          > Gadasz... przeciez to sie nie musi 7 kombi nazywac...

Alternatywna nazwa (747 kombi) jest już zastrzeżona:

www.flickr.com/photos/52810288@N05/6460869085

Pzdr.
                          • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 08:41
                            Fajne
        • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 10:06
          Co wy kurde macie z tymi prezesami? Znałem kilku młodych prezesów małych i średnich spółek, dla niektórych pracowałem. Żaden z nich nie jeździł nawet "5" - bo po co?

To jest jakiś dziwaczny (i dość debilny) stereotyp, że "prezes musi wyglądać" w luksusowym samochodzie, bo inaczej nikt nie będzie go traktował poważnie i wchodził z nim w interesy. Tymczasem poznałem kiedyś prezesa firmy reklamowej, który na spotkania biznesowe przychodził w porozciąganych t-shirtach i mimo to firma miała zleceń więcej niż mogła wyrobić. Nie wiem, jaki miał samochód, podejrzewam, że mógł nie mieć żadnego.
          • nazimno Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 10:12
            A pani prezes w mocno rozciagnietym t-shirt'cie tez moze byc.
            Nawet wolalbym.
            • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 10:26
              A pani prezes, którą bardzo dobrze znałem, chodziła wprawdzie do pracy ubrana "biznesowo", ale samochodem nie jeździła i nie posiadała, bo po przeżytym kiedyś wypadku samochodowym miała traumę i stany lękowe przed jazdą.
              • nazimno Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 10:29
                Zaden Samarytanin z Ciebie.
                Ja bym ja z tego wyleczyl.
                • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 10:49
                  Nasze relacje były już czysto biznesowe wtedy.
          • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 11:23
            vogon.jeltz napisał:

> Co wy kurde macie z tymi prezesami? Znałem kilku młodych prezesów małych i śred
            > nich spółek, dla niektórych pracowałem. Żaden z nich nie jeździł nawet "5" - bo
            > po co?

No wlasnie...

> To jest jakiś dziwaczny (i dość debilny) stereotyp, że "prezes musi wyglądać" w
            > luksusowym samochodzie, bo inaczej

Nie chodzi o wygladac... Chodzi o komfort i troche choc nie posiadanie tego co wszyscy.
            Duze, super wykonczone, lekko uterenowione kombii... to jednak nie SUV, ktorego ma praktycznie kazdy - chyba, ze mowimy o Bentleyu...

Nawet taka Tesla (teraz zielone na topie) na pewno nawet za znacznie wyzsza cene w budzie kombi znalazlaby chetnych...

Majac kase nie musisz przeciez rezygnowac z komfrtu i praktycznosci.. a i nie kazdemu SUVy sie podobaja... Chyba, ze A6/E/5 w kombi wystarcza...
          • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 12:02
            Wiesz, to takie belki na pagonie w świecie biznesu, ale raczej tylko w Europie.
            • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 12:58
              > Wiesz, to takie belki na pagonie w świecie biznesu

Głupie porównanie. Belki na pagonie oznaczają konkretną zależność pomiędzy noszącymi je osobami. Prezes wożony "siódemką" nie jest "ważniejszy" ani "starszy stopniem" od tego, który sam jeździ "piątką".

> ale raczej tylko w Europie.

Zmarły niedawno Kamprad był chyba jakimś kloszardem.
              • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 13:38
                E tam, to tylko poza przecież. Bo jeśli nie, nie bawiłby się w takie sztuczki:

"The self-assembly, aided only by an Allen key and diagrams, could be infuriating, but piecing together IKEA’s accounts [...] was even more exasperating."

Z nekrologu w The Economist.

Pzdr.
              • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 16:07
                Życie jak szaraczek albo nawet lump będąc ekstremalnie bogatym to też jest zabieg PRowy, obecnie coraz modniejszy i być może nawet bardziej skuteczny. Przeciętna fura, albo nawet tańsza niż przeciętna, czy jedzenie fastfoodów (Buffet) może zmniejszać dystans i wzbudzać większą sympatię do multimiliardera i firmy za nim stojącej.
                • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 16:16
                  > Życie jak szaraczek albo nawet lump będąc ekstremalnie bogatym to też jest zabieg PRowy

Nie sądzę, żeby rzeczony Kamprad robił to dla piaru. Z tego co słyszałem, był zwyczajnym sknerusem.
                • agios_pneumatos Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 19:17
                  schweppes1 napisał:

> Życie jak szaraczek albo nawet lump będąc ekstremalnie bogatym to też jest zabi
                  > eg PRowy, obecnie coraz modniejszy i być może nawet bardziej skuteczny. Przecię
                  > tna fura, albo nawet tańsza niż przeciętna, czy jedzenie fastfoodów (Buffet) mo
                  > że zmniejszać dystans i wzbudzać większą sympatię do multimiliardera i firmy za
                  > nim stojącej.

Pitolisz jak potluczony.

1.multimiliarder nie ma firmy a holding.
                  2.takowy Pr ani reklamy nie potrzebuje.
                  3.powyzej pewnego poziomu ludzie zarabiają pieniądze nie dla faktu ich posiadania a dla sportu. Ich nie interesują bentleye (jakże uroczo w tym kontekście wyglądają jakieś licytacje na prolskie 3 5 7,czyli zakładam że bmw. W sumie dobrze że nie konserwanty e ileś tam) a zielony kolor w tabelach, albo inaczej. Radość tworzenia. Potem i tak powołują fundacje. A biedacy niech dalej jaraja się bmw. Czy ktoś lepiej wygląda w 5,7 czy 69. Nie na darmo mówi się, że leszcze dyrektorzy pracują dla kolesi w tshirtach.
              • agios_pneumatos Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 19:06

> > ale raczej tylko w Europie.
                >
                > Zmarły niedawno Kamprad był chyba jakimś kloszardem.

Nie w Europie tak jest, lecz jeśli już ktoś ma tak wypaczony obraz świata to prędzej w Europie niż gdzie indziej. To założenie przedmówcy. Jednakowoż w Azji jest podobnie.

Mi to się podoba podejście amerykańskie. Ale prawdziwych szych jak zuckerberg czy ten od walmartu. Bo jak ktoś w biedzie się wychował to dla niego do końca życia blichtr i pospolskie, a wręcz prolskie bmw, audi czy inny garnitur w paski będą nie narzędziami a celem jestestwa.
                • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 22:22
                  Mi też się podoba ten amerykański, knurski lifestyle bogaczy, ale nie dlatego, że fajnie jest jeździć śmierdzącym złomem i żreć BigMaca zarabiając miliony, tylko dlatego, że po prostu nic nie "trzeba" czy "wypada", co najwyżej ewentualnie "można". Dla mnie np. rozbudowywanie garderoby poza 2-3 pary wranglerów do 200 zł, 3-4 koszule do 150 zł, 4-5 t-shirtów do 50 zł, pary butów trekkingowych codziennych i sztybletów wyjściowych byłoby niepożądane i wręcz uciążliwe, nawet jakbym zarabiał miliard rocznie.

Tylko że ty zdaje się lubisz to, bo hejtujesz kogoś, że się jara BMW, a ja po prostu lubię to, bo nie lubię elementu przymusu w nawet najdrobniejszej formie. Jak mi się zachce BMW, to sobie kupię, jak mi się odechce, to się pozbędę, a jak mi się nie zachce, to nie kupię, ale żadnej ideolo do tego nie dorobię.
                  • tbernard Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 00:26
                    No pewnie, że jak tylko ci się zachce, to kupisz BMW. Ale na razie musisz chcieć w upale zapięty pod szyję w garniturze paradować i merdać ogonkiem przed prezesami, bo tak "wypada", pomimo, ze nie lubisz elementu przymusu.
                    • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 00:56
                      Pudło. Nie noszę garnituru, a w upale biorę urlop, w dodatku umowę z pracodawcą podpisałem dobrowolnie, a nie pod przymusem.
                      • galtomone Nie jesteś odosobniony 16.02.18, 08:44
                        JAk kazdy.... wszyscy tu pracują dla przyjemności za dobra kase, bez przymusu, itd... A klienci, pracodawcy czy władze kraju pobytu truchleją na myśl o naszym odejściu/wyjeździe...

Nie jesteś w tej sprawie oryginalny :-)
                        • schweppes1 Re: Nie jesteś odosobniony 16.02.18, 11:02
                          Przy obecnym bezrobociu na realnym poziomie ~0% i zapaści demograficznej raczej truchleją.
                  • agios_pneumatos Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 07:01

> Tylko że ty zdaje się lubisz to, bo hejtujesz kogoś, że się jara BMW, a ja po p
                    > rostu lubię to, bo nie lubię elementu przymusu w nawet najdrobniejszej formie.
                    > Jak mi się zachce BMW, to sobie kupię, jak mi się odechce, to się pozbędę, a ja
                    > k mi się nie zachce, to nie kupię, ale żadnej ideolo do tego nie dorobię.

Nie hejtuje a śmieszy mnie. Nie jara, a uważa bmw za kategorię absolutną. To dwie subtelne różnice. Rozwala mnie po prostu jak ludzie, którzy nigdy nie osiągną pewnego pułapu licytuja się czy robotnik w garniturze lepiej wygląda w takim czy takim pospolitym samochodzie. Widzisz, ty się obraca w świecie bmw i robotników w garnitur ach o nigdy Ci nie wpadnie do głowy, że kolesie w tenisowkach w astonie czy w kamizelce w Grand cherokee mogliby za drobne w portfelu kupic salon bmw, na który tak rzewnie patrzysz codziennie marzac...
                  • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 09:29
                    > Tylko że ty zdaje się lubisz to, bo hejtujesz kogoś, że się jara BMW

Nikt tutaj nie hejtuje nikogo za to, że jara się BMW, a ty za bardzo bierzesz wszystko do siebie. Uwierz, że nikt nie mówi tutaj o tobie. Wyśmiewamy tylko głupawy stereotyp, że prezes musi mieć duże wypasione "BMW" (na dużym poziomie abstrakcji, oczywiście, może być Merc, Jag albo Lex), bo inaczej co z niego za prezes.
                    • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 10:27
                      Nie musi.
                      Moze i chce.
                      Majac odpowiednia gotowke mozesz miec wszystko.

Jest sporo niszowych modeli... ciekawe, ze akurat tak dużych, luksusowych kombi nie robią...

Audi swego czasu miało koncept takiego - ale widac klasa SUV zjadała te pomysły...

Inna sprawa, ze np. takie BMW ma praktycznie jakiś model w każdej budzie... może 7ke kombi rozważają... skoro ktoś kupuje szpetne GT...
                      • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 10:35
                        > Nie musi.
                        > Moze i chce.

To nie ja pisałem "Eeee... 5ka? Dla Prezesa????" (w sensie, że za mała i przydałaby się siódema, kombi oczywiście). To nie ja używałem słów typu "wizerunek".

> Jest sporo niszowych modeli... ciekawe, ze akurat tak dużych, luksusowych kombi nie robią...

Widocznie nie byłoby na nie rynku. Albo może i byłby, ale producenci uznali, że nie warto go kreować. Oni mają wszystko rozpracowane w tabelkach Excela przecież.

> Inna sprawa, ze np. takie BMW ma praktycznie jakiś model w każdej budzie

Audi i Merc również. Dziwnym trafem jednak A8 i S-klasa występują tylko jako sedan (no dobra, coupe jeszcze jest).
                        • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 10:58
                          Wina za brak obarczam SUVy i na pewno fakt, ze takich kombii nie ma wynika z Excela...

Inna sprawa, ze widzialem swego czasu jakies oferty tuningowe (i przerobione auta) wlasnie zmieniania sedanow klasy S/A8, itd.. na kombi.

BTW: Panamera i Panamera 4.... i to pomimo iz jest SUV w ofercie...
                          Moze Panamera 4 testuja czy Excel zgadza sie z rzeczywistoscia?

Osobiscie gdymym mial wybierac to stanowczo bralbym Panam4
                          • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 11:32
                            > Wina za brak obarczam SUVy

Flagowe limuzyny występowały tylko jako sedany jeszcze zanim ktokolwiek w Europie używał akronimu SUV.

> na pewno fakt, ze takich kombii nie ma wynika z Excela...

Dzisiaj wszystko w korpach ma swoje uzasadnienie w Excelu.

> Inna sprawa, ze widzialem swego czasu jakies oferty tuningowe
                            > (i przerobione auta) wlasnie zmieniania sedanow klasy S/A8, itd.. na kombi.

A inni robią z Kaszlaków cabrio i zmoty. No i?

> BTW: Panamera i Panamera 4....

Panamera to segment E. Poza tym żadna z nich nie jest kombi.
                            • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 11:39
                              vogon.jeltz napisał:

> > Wina za brak obarczam SUVy
                              >
                              > Flagowe limuzyny występowały tylko jako sedany jeszcze zanim ktokolwiek w Europ
                              > ie używał akronimu SUV.

Owszem, ale co ma do tego historia?
                              Danwije gama modelowa skladala sie z sedna, kombi, liftbacka/hatchbacka, vana (i to takiego blaszaka) i pickupa.

Ja mowie o czasach, gdy zaczeto tworzyc rozne nowe ody - suvy, corssy, compatvany, mpv, sav, i inne takie...

To wlasnie niedlugo po "rewolucji" suv Audi pokazalo koncept A8 kombi..

Ale widac wyszlo im, ze skoro suvt - duze i male kanibalizuja kombi, sednay, itd... to i na luksosowe kombi nie bedzie chetnych...

A potem sie pojawily potworki typu GT/X6/X3, itd...

Skoro jestm Pamanera 4 to ja bym tam nie byl pewny czy niektore marki nie powinny miec duzego, luksusowego kombi powyzej 5/E/A6....

> > na pewno fakt, ze takich kombii nie ma wynika z Excela...
                              >
                              > Dzisiaj wszystko w korpach ma swoje uzasadnienie w Excelu.

Prawie.... Veyron i inne takie nie wynikaja z Excela..

> > Inna sprawa, ze widzialem swego czasu jakies oferty tuningowe
                              > > (i przerobione auta) wlasnie zmieniania sedanow klasy S/A8, itd.. na komb
                              > i.
                              >
                              > A inni robią z Kaszlaków cabrio i zmoty. No i?

Znaczy to, ze sa klienci na takie auta.
                              >
                              > > BTW: Panamera i Panamera 4....
                              >
                              > Panamera to segment E. Poza tym żadna z nich nie jest kombi.

4 to nie kombi??? A co to jest? Cabrio?

I co to jest segment E?
                              • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 12:06
                                > Prawie.... Veyron i inne takie nie wynikaja z Excela..

Jak to nie!?

Kupując fabię ma się przecież na uwadze, że to kuzynka veyrona. (W dużym skrócie.)

Pzdr.
                                • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 15:05
                                  Chyba zartujesz, ze ktos z powodu Veyrona Fabie kupuje? :-)
                                  • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 15:34
                                    Specjalnie dla Ciebie dodałem "w dużym skrócie".

Pzdr.
                              • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 12:12
                                > Danwije gama modelowa skladala sie z sedna, kombi,
                                > liftbacka/hatchbacka, vana (i to takiego blaszaka) i pickupa.

Nigdy w przypadku luksusowej limuzyny segmentu F.

> Prawie.... Veyron i inne takie nie wynikaja z Excela..

Zdarzają się spektakularne flopy, jak np. Phaeton - żeby zostać w tym samym koncernie. Veyron to jednak inna bajka, to jest bardziej koncept - ile tego się sprzedaje, kilkaset sztuk? To nie jest produkt rynkowy.

> Znaczy to, ze sa klienci na takie auta.

Klienci są na, like, wszystko. To nie znaczy, że robienie wszystkiego się opłaca.

> 4 to nie kombi???

Zgadza się, 4 to nie jest kombi. Wpisanie w gugla "Panamera 4" zwraca coś takiego:
                                www.google.pl/search?q=panamera+4&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPyLrjpKrZAhUDrRQKHcAXASsQ_AUICigB&biw=1863&bih=960

Owszem, od niedawna istnieje Panamera kombi, ale według wszystkich źródeł nie nazywa się "4" tylko "Sport Turismo".

> I co to jest segment E?

BMW 5 (6), Merc E (CLS, nienawidzę oznaczeń Mercedesa), Audi A6 (A7), ta Kia Stinger, co to się niedawno tak tu zachwycałeś. Kombi występują tam powszechnie.
                                • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 15:12
                                  vogon.jeltz napisał:

> > Danwije gama modelowa skladala sie z sedna, kombi,
                                  > > liftbacka/hatchbacka, vana (i to takiego blaszaka) i pickupa.
                                  >
                                  > Nigdy w przypadku luksusowej limuzyny segmentu F.

?????

Zawsze wtedy. Takie bly auta... od czasu jak jezdzily luksusowe limuzyny to wlasnie takie byly inne auta. Nie bylo SUVow, corsoverow, terenowych, coupe, itp...

> > Prawie.... Veyron i inne takie nie wynikaja z Excela..
                                  >
                                  > Zdarzają się spektakularne flopy, jak np. Phaeton - żeby zostać w tym samym kon
                                  > cernie. Veyron to jednak inna bajka, to jest bardziej koncept - ile tego się sp
                                  > rzedaje, kilkaset sztuk? To nie jest produkt rynkowy.

Tez twierdzisz ze wplywa na ilosc sprzednaych Fabii i image Skody? ;-)

> > Znaczy to, ze sa klienci na takie auta.
                                  >
                                  > Klienci są na, like, wszystko. To nie znaczy, że robienie wszystkiego się opłac
                                  > a.

Ale czy ja naspialem, ze sie oplaca? Mozna to potraktowac jak Veyrona albo Maybacha...

> > 4 to nie kombi???
                                  >
                                  > Zgadza się, 4 to nie jest kombi. Wpisanie w gugla "Panamera 4" zwraca coś takie
                                  > go:

> Owszem, od niedawna istnieje Panamera kombi, ale według wszystkich źródeł nie n
                                  > azywa się "4" tylko "Sport Turismo".

4 ST

porsche.pl/modele/panamera/panamera-4-sport-turismo/
                                  O tym mowilem i wg mnie to wlasie takie kombii o jakim mowie..

> > I co to jest segment E?
                                  >
                                  > BMW 5 (6), Merc E (CLS, nienawidzę oznaczeń Mercedesa), Audi A6 (A7), ta Kia St
                                  > inger, co to się niedawno tak tu zachwycałeś. Kombi występują tam powszechnie.

No to ja mysle o kombi w sektorze F jak koncept Audi z przed lat kilku.
                                  W wersji Allroad wyglądałby fajnie :-) i jestem sie wstanie zalozyc, ze jednak na autostrady nadawlby sie lepiej niz Q7
                                  • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 15:20
                                    Zawsze wtedy. Takie bly auta... od czasu jak jezdzily luksusowe limuzyny to wlasnie takie byly inne auta. Nie bylo SUVow, corsoverow, terenowych, coupe, itp...

Ale NIE BYŁO nigdy 7ki kombi, Ski kombi i A8ki kombi. W ogóle nie było kombi w segmencie F i nie ma. Bo to są reprezentacyjne limuzyny, a nie woły robocze.
                                    • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 17.02.18, 12:14
                                      Ale audi co troche pokazuje koncept takiego kombi i zwykle wszyscy sie zachwycaja...
                                      Prologue ... Avatissimo...
                                      • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 17.02.18, 14:47
                                        A czego Ci brakuje w A6 Avant w najwyższej wersji silnikowej i wyposażeniowej?
                                        • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 18.02.18, 11:59
                                          A czego brakuje w sedanie, ze jest A8?
                                          • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 18.02.18, 23:26
                                            Funkcji reprezentacyjnej.

Pzdr.
                                            • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 19.02.18, 10:40
                                              No i wlasnie tego brakuje w A6 kombi... to jednak nie jest segement A8
                                              • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 19.02.18, 11:09
                                                Ale podjeżdzając pod ambasade/siedzibę firmy/lotnisko po kontrahenta nie muszę przecież zabierać pontonu czy namiotu. A w innych sytuacjach A6 doskonale się sprawdzi.

Pzdr.
                            • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 12:09
                              Panamera to segment F.
                              • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 12:16
                                > Panamera to segment F.

Niby podają, że F, ale bezpośrednią konkurencja jest BMW 6, a nie 7, CLS, a nie S-klasa.
                                • galtomone Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 15:12
                                  Bo masz w nazwie "Sport" - co kolwiek to znaczy... w zakresie tych aut...
                    • schweppes1 Re: Nowa C klasa kombi 16.02.18, 10:39
                      A tego akurat nikt nie pisał, że musi, czy powinien, tylko po prostu się obserwuje, że większość ma i tyle. A dlaczego ma? Bo chce i dopiero będąc prezesem może.
    • engine8 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 02:00
      Tylko to to wymislil te Tablety przyklejone do deski rozdzielczej? Zeby sie to jeszcze chowalo albo mozna bylo odlaczyc i wziac ze soba...a to sterczy i zaslania widok...
      • vogon.jeltz Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 10:48
        Też mnie to zawsze zastanawia. Tak dbają o design, cyzelują każdy detal (nie tylko Merc), a kluczowego elementu nie potrafią harmonijnie wkomponować w całość kokpitu.
        • carnivore69 Re: Nowa C klasa kombi 15.02.18, 11:41
          W poprzedniej piątce np. wkomponowali. A w obecnej już nie.

Nawet zakup nowej siódemki (kombi albo nie) przez prezesa nie rozwiązałby problemu.

Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka