djbunio Škoda Octavia I Combi 1.9 TDI 4x4 Elegance 20.10.04, 23:42 Lepiej (jak dla mnie :)) kupic Octavie Liftback 1,8T 4 x 4 Elegance. Dokupic ksenony, tylny spoiler i fabryczne 16-calowe alufelgi od wersji Laurin & Klement (takie matowe), do tego podciagnac silnik do 225 KM (w koncu w Audi TT jest tez 1.8 - nie znam sie na technice wiec nie wiem czy to to samo, chyba tak), troszeczke utwardzic zawieszenie i przerobic naped tak zeby moc byla stale przekazywana na cztery kola w stosunku 50:50. I mamy autko, ktore nie rzuca sie w oczy, ale oczy innych kierowcow (tych co maja autka z gornych polek) pozostaja mocno otwarte kiedy wyprzedza ich takie autko. Oczywiscie czarne z ciemnymi szybami z tylu :))))). To takie moje marzenie, ale koszt wg. moich obliczen to ponad 150 tys zl!!!(bez komentarza). Link Zgłoś
Gość: alpifresh Fantasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.04, 09:33 Oj Dyzio Marzycielu. Motorek niby podobny ale jak byś chciał zrobić to tak aby służył dłużej niż miesiąc ostrej jazdy to do przeróbek wykorzystasz tylko blok silnika i parę śrubek. Głowica, tłoki, korbowody, wał korbowy, panewki itd, itd muszą być inne/bardziej wytrzymałe/. Z tym napędem to też nie jest taka prosta sprawa. Musiałbyś wymienić Haldex na Thorsena od Audi. Audi stosuje thorsena w autach gdzie silnik jest ustawiony wzdłóż. Czyli są inne skrzynie biegów niż w skodowce. Prędzej dałoby się zrobić napęd 4x4 ala audi/ z thorenem/ w Superbie. Tylko tylną zawieszkę trzebaby wymienić na wielowahaczówkę. Suma sumarum chyba taniej wyszłoby Audi A4 quattro. pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Škoda Octavia I Combi 1.9 TDI 4x4 Elegance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:50 marzyc o skodzie hehe trzeba miec fantazje no no a moze za duzo stuffu zapodales sobie kolezko ludzie to maja pomysly i marza o skodzie Link Zgłoś