Dodaj do ulubionych

Wypadek Premier

13.08.18, 14:32
Wiemy troche wiecej...

wyborcza.pl/7,75398,23779416,wypadek-audi-premier-szydlo-czego-nie-uwzglednila-prokuratura.html#Z_BoxGWImg
Obserwuj wątek
    • bigzaganiacz Re: Wypadek Premier 13.08.18, 14:42
      poltora roku od wypadku i wiemy troche wiecej , rewelacja
    • szymi_mispanda Re: Wypadek Premier 13.08.18, 15:22
      ta sprawa jest kolejnym przykladem na absolutna kompromitacje panstwa polskiego

prosta stluczka samochodowa jest wyjasniana przez 1.5 roku I dalej nie wyjasniona

to jest dowod na

1. absolutna kompromitacje prokuratury
      2. absolutna kompromitacje policja
      3. absolutna kompromitacje narodu polskiego nie rozumiejacego I nie wyczuwajacego granicy smiesnosci - nawet Galtom siedzi I czeka na jakis wynik tego tak jak reszta

po takim czasie to juz sie nie czeka na zakonczenie sledztwa tylko opinie dotyczaca stanu praworzadnosci w III RP powinna juz byc wyrobiona na podstawie tego jednego przypadku
      • galtomone Re: Wypadek Premier 13.08.18, 16:20
        Te to ja dawno mam. Raczej licze na to, ze moze co poniektorzy piewcy wspanialosci PiS wreszcie otworza oczy. Nic sie nie zmienilo na lepsze - na gorsze sporo.
      • galtomone Re: Wypadek Premier 13.08.18, 16:20
        Te to ja dawno mam. Raczej licze na to, ze moze co poniektorzy piewcy wspanialosci PiS wreszcie otworza oczy. Nic sie nie zmienilo na lepsze - na gorsze sporo.
        • only_the_godfather Re: Wypadek Premier 13.08.18, 21:47
          Oni zmienią zdanie jak okaże się że posła PiS uniewinnili, a szwagra skazali. Wtedy dopiero zorientują się co się stało. Natomiast prawdą jest, że system sądownictwa w Polsce należało zreformować, ale reforma powinna obejmować sprawy systemowe jak np skrócenie czasu oczekiwania na rozprawę, czy skrócenie procedur itd.
          • qqbek Re: Wypadek Premier 14.08.18, 00:07
            Obecnie masz wydłużenie postępowań na skutek reformy.
            No i brak gwarancji niepodważalności "ostatecznego" orzeczenia.
            Super!
            • 4slash Re: Wypadek Premier 14.08.18, 10:15
              Znajomi od 5 lat sądzą sie o spadek - ogólnie prosta typowa sprawa ale dużo rodziny i swiadków. Bardzo narzekali bo rozprawy na początku były co 3 miesiące czyli 4-5 w roku. Od 3 lat rozprawy odbywają się co 6 miesięcy maks. 2 razy w roku.
              • only_the_godfather Re: Wypadek Premier 14.08.18, 10:30
                A potem dziwmy się, że ludzie nie bronią wolnych sadów.
                • vogon.jeltz Re: Wypadek Premier 14.08.18, 11:07
                  Dla nich "wolny" oznacza "slow", nie "free".
                  • samspade Re: Wypadek Premier 15.08.18, 12:54
                    Ale nasze sądy są slow. Co do free można mieć wątpliwości. Po deformie będą i takie i takie.
                • galtomone Re: Wypadek Premier 15.08.18, 08:39
                  only_the_godfather napisał:

> A potem dziwmy się, że ludzie nie bronią wolnych sadów.

Ale gdzie tu wina sadu? I co... lepiej zeby sprawy trwaly dlugo i byly zawsze na korzyść tego, kto jest blizej czubka wladzy?
                  • only_the_godfather Re: Wypadek Premier 15.08.18, 11:19
                    Ty dalej nic nie rozumiesz. Zwykły szary obywatel ma w nosie obronę wolnych sadów właśnie z takiego powodu jak pisał 4slash. Ale ten sam zwykły szary człowiek nie interesuje się tym, co reforma sądownictwa wprowadza. Dla niego ważne jest to, że ktoś w końcu się wziął za to towarzystwo. I tyle. Jak za jakiś czas sam pójdzie z czymś do sądu i się przekona, że sprawa ciągnie się jeszcze dużej, to zrozumiem, że reforma nic nie dała. Jak polityka jedynej słusznej partii uniewinnią za spowodowanie wypadku, a szwagrowi dadzą najwyższa karę to zwykły szary człowiek się obudzi, że reforma nic nie dała.
            • only_the_godfather Re: Wypadek Premier 14.08.18, 10:28
              Czy ja powiedziałem, że obecna reforma jest super?Nie powiedziałem co powinno być zreformowane. Bo akurat obecna reforma sprowadza się do ręcznego sterowania sądami i tego, że minister sprawiedliwości będzie zarówno prokuratorem generalnym i sędzią.
          • galtomone Re: Wypadek Premier 14.08.18, 08:42
            To jasne. Ale to robota na min dwie kadencje, wiec tego nikt nie dotknie.
    • grzek Re: Wypadek Premier 14.08.18, 12:20
      Ciężko być niezależnym sędzią i prokuratorem.
      • galtomone Re: Wypadek Premier 15.08.18, 08:40
        Najciezej w sprawach dotyczacych siebie i znajomych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka