Dodaj do ulubionych

Suzukia Liana

IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 14.10.04, 14:56
Witam,
napiszcie mi choc kilka zdan dotyczacych Suzuki Liany. Byc moze ktos z Was ma
takowe auto. Przymierzam sie do jego zakupu. Bede wdzieczny tez za opinii
dot. innych aut Suzuki. Bede w siodmym niebie jak napiszecie cos o serwisach
w W-wie
Dziekuje
JC
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: Suzukia Liana - poszukaj w starszych wątkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:28
      było sporo, jest tu nawet 2 właścicieli.
    • x-darekk-x Re: Suzukia Liana 14.10.04, 19:56
      wyszukaj sobie w wyszukiwarce na tym forum. bylo mnostwo takich watkow.
    • Gość: Kokeeno Re: Suzukia Liana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 20:46
      No, kilku właścicieli się znajdzie (w tym nawet dwóch po kolizji Lianą ;o) - w tym ja...

Kilka uwag po dwóch miechach (wersja h/b):
      - na ułożeniu pali na mieszanej trasie ok. 7.7l/100km (z włączoną klimą). Na trasie ok. 6,5 l/100km,
      - widok na drogę bardzo dobry, nic w zasadzie nie przeszkadza,
      - brak widoku maski z pozycji kierowcy,
      - siedzi się wygodnie (przyzwoite fotele),
      - pierwszy przegląd (po 1000km) kosztuje 267 PLN - wymiana oleju (u mnie Castrol, 4 litry - Suzuki zaleca Mobil1) i filtra oleju,
      - silnik to wyjec powyżej 3-3500 obr/min, ale równo ciągnie - nie ma uczucia wbijania w fotel, ale na przyspieszenie nie mogę narzekać,
      - ostatnio widziałem w salonie fabrycznie białe szkła reflektorów z tyłu - wizualnie wyglądają lepiej,
      - w sumie nie ma problemów z parkowaniem,
      - podobno auto bezpieczne, ale po zarysowaniu drzwi (pewnie będą do wymiany, ale to jak załatwię papierkową robotę w PZU) nie mam ochoty sprawdzać jak się zachowuje podczas zderzenia czołowego,
      - sprzęt grający ujdzie w tłoku - nic nadzwyczajnego, ale skutecznie zagłusza odgłosy silnika ;o) - żeby jechać 120km/h trzeba trzymać na piątce ok. 3500 obr/min.
      - wykonanie bardzo dobre - plastiki nie trzeszczą,
      - o kieszeniach bocznych w przednich drzwiach można zapomnieć - pomieszczą tylko mały atlas,
      - skrzynia biegów podczas jazdy chodzi bardzo dobrze - biegi można wrzucić szybko i bezproblemowo - spadek o ok. 500 obr/min po wrzuceniu wyższego biegu, więc jest OK,
      - trzeba uważać jeżdżąc po szynach tramwajowych i w koleinach - ruchy kół są mocno przekładane na kierownicę i czuć, że autko może się wyrwać, jak nie będziemy uważać,
      - miejsca w środku pod dostatkiem, bagażnik taki sobie, ale mogło być gorzej,
      - elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka są naprawdę wielkie (ale trzeba, niestety, pamiętać, że i tak zostaje z prawej strony duża "martwa strefa"...

Ogólnie - nie żałuję żadnej złotówki wydanej na to autko. Pozwala mi szybko dotrzeć tam, gdzie zamierzam (Zwykle do pracy ;o) Współczynnik zadowolenia do ceny bardzo wysoki.

Z dodatków można sobie dokupić: hak holowniczy (droga impreza, w h/b tańszy niż w sedanie), relingi, bagażnik, sterownik automatycznej klimi (ale chyba lepiej zaoszczędzić te 850 PLN) i jeszcze kilka innych pierdół - zależnych od salonu.

Pozdrowienia
      • Gość: juancruz Re: Suzukia Liana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:00
        CZesc,
        bardzo dziekuje za suuuuper wyczerpujaca odpowiedz
        Wnioskuje, ze Liana to dobre posuniecie
        Zalezy mi na transporcie rodziny (2 dzieci) i drodze do pracy, wiec powinienem
        byc zadowolony
        Jeszcze raz dziekuje
        JC
    • Gość: cc Re: Trochę o/t, ale widziałem ciekawe ogłoszenie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:51
      "Sprzedam Suzuki Aerio 4WD. Silnik 2.0/144 KM. Automat. Pełne wyposażenie,
      rocznik 2002. Sprowadzony z USA. Kolor ciemny zielony metalik. Lekko
      uszkodzony, poduszki całe, części do wymiany w cenie."
      Ciekawostka:)
    • Gość: Marasc Re: Suzukia Liana IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.10.04, 20:32
      Mam lianę od miesiąca i niestety trafiła mi się stłuczka - na wydaje się
      popularne części czekałem 3 tygodnie (błotnik i drzwi) a na listwę ochronną
      przednich drzwi będę czekał aż sciągną ją z Japonii. Potwierdza się zatem coś
      czego się bałem : liana to samochód jednak mało w polsce popularny. w związku z
      tym nie ma dobrych źródeł części, a serwisować ją bedzie można tylko w
      aotoryzowanych stacjach. Zatem wszystko jest dobrze ,gdy nie mamy kolizji a
      samochód jest nowy. To ryzyko nalezy wziąć pod uwagę przy zakupie. Wydaję
      się ,że lepszym, bezpieczniejszym zakupem będzie opel astra II z gliwic lub
      skoda oktawia ewentualnie ford focus. Dla tych samochodów nie ma problemów z
      serwisem i cześciami a ceny różnią się minimalnie. W końcu o to chodzi aby
      samochodem jeździć i przestoje były jak najkrótsze. Jeżeli chodzi o
      eksploatacje to nie mam uwag negatywnych - samochód da się lubić - jednak
      drogie jest wyposażenie dodatkowe - takie jak bagaznik dachowy a zapewne też
      opony zimowe i alufelgi co istotnie podraża koszty eksploatacji nie mówiąc o
      ubezpieczeniu.
      • Gość: mon7 Re: Suzukia Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:38
        alu felgi i opony zimowe mozna wynegocjowac w bardzo atrakacyjnej cenie u
        delaera. ubezpieczenie tez, porownywanie tego auta ze skoda i paskudna
        (oklepana) astra jest nie na miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka