Dodaj do ulubionych

Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS

IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 19.04.02, 23:37
www.caranddriver.com/xp/Caranddriver/roadtests/2002/may/200205_shorttake
_x5.xml

- 20" calowe felgi w standardzie, opony 275/40WR-20 z przodu i 315/35WR-20 z
tylu
- 6.5 sekundy do stowy
- 2.5 tony...

Pytania: Co to jest? SUV? Samochod sportowy? Po co komus cos takiego? Jak maja
sie czuc inni uzytkownicy drogi w spotkaniu z takim potworem?

P.S. Chcialoby sie toto miec :))))))) Sprzedalbym, kupil Corvette i zostaloby
20 tys. USD w kieszeni...
Obserwuj wątek
    • joasia1 Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS 20.04.02, 05:25
      2,5 tony to dopuszczalny ciezar calkowity
      sam samochod wazy 2100 kg
      4,6 jeszcze nie jechalam
      ale 3,0i (170 KW / 8,5s) 3,0d (135 KW / 10,5s) 4,4i (210 kW / 7,5s)
      kola 17" albo z pakietem sportowym 19"
      zrobilam w sumie ok.15.000 km
      super samochod
      uznany za "Najlepszy samochod terenowy 2002"
      najlepsze wyniki Crastestow w swojej klasie

• Gość: Duk Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS IP: *.rsk.pl 20.04.02, 10:52
        joasia1 napisał(a):

> super samochod
        > uznany za "Najlepszy samochod terenowy 2002"
        Co za bzura!!!Przecież to auto już nawet wygladem nie przypomina samochodu
        terenowego, nie wspominając już o parametrach czy uwarunkowaniach natury
        technicznej...W testach terenowych lepiej od X5 wypada Kia Sportage....
        Pzdr

• Gość: Duk A może Le Mans??? IP: *.rsk.pl 20.04.02, 11:28
          X5 Le Mans.W testach na torze Nurbrunging średni czas okrążenia miał lepszy niż
          Z8:o)
          republika.pl/janbyrnas/bmw/bmwx5le.htm
          www.finishline.de/motor/news/bmwx5/bmwx5_lemans.html
          www.bmwworld.com/models/x5_lemans.htm

TYLKO NIECH NIKT NIE MÓWI,ZE TO JEST AUTO TERENOWE!!!!
          Pzdr
    • Gość: ziemek Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.02, 12:44
      O KUR.. ! to była pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy jak TO zobaczyłem .
      Druga , taka sama , przyszła jak przeczytałem o osiągach - 700 KM !!!

Moim skromnym zdaniem , TO w żadnym wypadku nie przejechałoby ani kilometra w
      rajdzie Hałda :)
      jeśli TO jest auto terenowe , to co powiedzieć o Range Roverach , Hummerach czy
      UAZ`ach ?

ja bym to po prostu zakwalifikował do segmentu " wilk w owczej skórze " ,
      ewentualnie " nie wszystko jest takim , jakim się wydaje " , wreszcie "
      pokażmy ,że stricte SPORTOWY samochód z budą terenówki to nie niemożebność ".

Inna sprawa ,że ludzie , którzy będą tym jeździć to przede wszystkim 50 letni
      biznesmeni którym potrzebne jest fajne autko na dojazd na pole golfowe , lub
      ich 20 letnie żonki , które będą tym jezdzić po zakupy :) I wiem oczym mówię ,
      bo najlepsze( najdroższe) terenowe bryczki widziałem w Warszawce ( kilka
      Navigatorów , Lexusy RX ... ) a u nas - podbeskidzie - nawet bogaci jeżdżą
      raczej prawdziwymi terenówkami , bo tu naprawdę jest śnieg , grapy , błoto i
      wogóle . pozdrówki
      • joasia1 Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS 20.04.02, 17:30
        Jakie 700KM ?
        255 kW * 1,36 = 345 KM
        • Gość: ziemek Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.02, 18:09
          "Nowy model studyjny pokazujacy mozliwosci inzynierów firmy BMW. Fakty mówią
          same za siebie, moc powyzej 700 KM, moment obrotowy 720 Nm przy 5000 obr/min, 0-
          100 km/h: 4,7 s, Vmax= 278 km/h. Samochód wyróznia sie duzym wlotem powietrza w
          pokrywie sinika, innymi zderzakami, oslonami progów, a także nowymi lusterkami.
          Na 20 calowych kolach montowane sa opony o rozmiarze 275/40 przód, oraz 315/35
          tyl. Jest to najbardziej usportowiony samochód klasy SUV" - koniec cytatu -
          czytaj uważnie złotko :)

• joasia1 Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS 21.04.02, 05:13
            BMW X5 4,6is ktory ja mialam na mysli to nie model studyjny tylko seryjny
            ktorego dane techniczne sa na www.bmw.de
            • Gość: robert To sie dogadaliście - spać, bo późno. IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 21.04.02, 10:55
            • Gość: ziemek Re: Czolg z odrzutowym silnikiem czyli BMW X5 4.6IS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.02, 13:27
              no to żeśmy się faktycznie dogadali , bo ja pisałem o BMW le mans czy jakoś
              tam , którego fotki i charakterystykę zamieścił gostek kilka postów wyżej .
              pozdrówki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka