Dodaj do ulubionych

pytanie do szymiego

16.10.04, 13:03
po co tobie m5?
zachwycasz sie technika, czasami jakie wykreca na torze, zawieszeniem,
sterownoscia, moca, prestizem(?).
po co?
przeciez jestes tylko mistrzem prostej, i nie robisz nic innego jak
killowanie wasatych tatuskow w kwadratowych klekotach.
a nabijasz sie z takich ludzi jak np. dziewul.
z ta roznica, ze dziewul jezdzi sobie piekielnie mocnym samochodem, a ty
onanizujesz swoj mozg cyferkami czasow przejazdow i zastosowaniami
kosmicznych technologi przydatnych w sporcie, a nie na ulicy.
czy swoja m5 bedziesz w weekendy odwiedzal hockenhein, zeby testowac
umiejetnosci swoje i swojego auta?
czy tylko bedziesz zarzynal bmw (jak i mazde), krecac obroty do odcinacza na
wislostradzie?

Obserwuj wątek
    • ojciec_dyrektor1 Re: pytanie do szymiego 16.10.04, 14:34
      szymi sie zainspirowal i pojechal skladac xedosa na zakretach?
      moze kreci jakis ciekawy filmik?
      np. dachowanie xedosa na luku??
      nie ma goscia.
    • szymizalogowany Re: pytanie do szymiego 16.10.04, 15:11
      > po co tobie m5?
      > zachwycasz sie technika, czasami jakie wykreca na torze, zawieszeniem,
      > sterownoscia, moca, prestizem(?).
      > po co?
      > przeciez jestes tylko mistrzem prostej, i nie robisz nic innego jak
      > killowanie wasatych tatuskow w kwadratowych klekotach.
      > a nabijasz sie z takich ludzi jak np. dziewul.
      > z ta roznica, ze dziewul jezdzi sobie piekielnie mocnym samochodem, a ty
      > onanizujesz swoj mozg cyferkami czasow przejazdow i zastosowaniami
      > kosmicznych technologi przydatnych w sporcie, a nie na ulicy.
      > czy swoja m5 bedziesz w weekendy odwiedzal hockenhein, zeby testowac
      > umiejetnosci swoje i swojego auta?
      > czy tylko bedziesz zarzynal bmw (jak i mazde), krecac obroty do odcinacza na
      > wislostradzie?

hmm no coz, kazdy tutaj obecny i 99,99999% procent kierowcow w polsce i zreszta
      w kazdym innym kraju to mistrzowie prostej

zaloze sie ze na forum nie ma nikogo kto mial okazje pojezdzic jako kierowca po
      profesjonalnym torze wyscigowym

ale jednak ludzie kupuja samochody takie jak M5 - i jak jak bede mial warunki
      finansowe to tez sobie kupie dla swojej wlasnej satysfakcji i przyjemnosci

jakby M5 kupowali tylko profesjonalni kierowcy to by BMW sprzadawlo po
      kilkadziesiat egzemplarzy modelu w ciagu kilku lat

na razi ezamierzam jechac na ring, pojezdzic troche ring taxi i zrobic pare
      okrazen swoim sztrucelm

jakbym mieszkal w niemczech w bawarii to bym byl na tym torze co weekend a ze
      mieszkam w polsce to sobie jezdze po wislostradzie bo nie mam gdzie :))
      • wernes Re: pytanie do szymiego 16.10.04, 16:42
        > zaloze sie ze na forum nie ma nikogo kto mial okazje pojezdzic jako kierowca
        po

Przegrales zaklad - ja jezdze bardzo czesto.

> jakbym mieszkal w niemczech w bawarii to bym byl na tym torze co weekend a ze
        > mieszkam w polsce to sobie jezdze po wislostradzie bo nie mam gdzie :))

Znajdz sobie jakies stare lotnisko w poblizu Twojego miejsca zamieszkania.
        Nawet jesli ktos tam jezdzi to i tak gwarantuje ze o 5-6 rano bedziesz mogl
        sobie tam pociac samotnie.

Pozdrawiam
        • Gość: Robert Re: pytanie do szymiego IP: *.aster.pl 16.10.04, 17:11
          A gdzie np w W-wie szukac takiego miejsca? Najchętniej na południu stolicy.
          • Gość: qmaty Re: pytanie do szymiego IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 16.10.04, 19:54
            Wał Zawadowski,tam startują niewyżyci,tylko dojeżdżaj spokojnie bo za
            elektrociepłownią siekierki potrafią stać gliny
            • szymizalogowany Re: pytanie do szymiego 17.10.04, 15:55
              > Wał Zawadowski,tam startują niewyżyci,tylko dojeżdżaj spokojnie bo za
              > elektrociepłownią siekierki potrafią stać gliny

kurde wlasniestamtad wrocilem - gdzie to kurna jest? sam wal zawadowski to
              polna droga na wle usypanym z piasku

objechalem cale siekierki dookola i nigdzie noe moglem znalezc miejsca do jazdy

gdzie to jest?
      • Gość: Radek Re: pytanie do szymiego IP: *.ok.ok.cox.net 17.10.04, 10:26
        > zaloze sie ze na forum nie ma nikogo kto mial okazje pojezdzic jako kierowca po

A o co sie zakladasz bo bylem na torze jako kierowca.

> jakbym mieszkal w niemczech w bawarii to bym byl na tym torze co weekend a ze
        > mieszkam w polsce to sobie jezdze po wislostradzie bo nie mam gdzie :))

Jest gdzie, w Poznaniu na przyklad jest tor wyscigowy.
        • szymizalogowany Re: pytanie do szymiego 17.10.04, 10:38
          > A o co sie zakladasz bo bylem na torze jako kierowca.

moze i byles a moze i nie

na pewno nie jestes kierowca wyscigowym w takim rozumieniu jak sugeruje autor
          watku zeby jezdzic M5 - nie siedzialbys wtedy wogle na tym forum i nie gadal
          glupot jak w niekotrych swoich wypowiedziach - zajmowal bys sie jazda po torach
          a nie czytaniem wypowiedzi sfrustrowanych 30 i 40 latkow jezdzacych
          kredytowanymi focusami ktorzy na forum sie dowartosciowuja:)

to jest forum "zwyklych" ludzi ktorzy maja samochody a nie profesjonalistow
          (czy nawet polprofesjonalnych kierowcow:)

> Jest gdzie, w Poznaniu na przyklad jest tor wyscigowy.

ale ja mieszkam w warszawie i nie bede jezdzil co weekend do poznania - poza
          tym sadze ze tam jest wszystko zorganizowane bez sensu i nie ma takiej
          mozliwosci jak na ringu ze za parenascie euro sobie wjezdzasz i jedziesz po
          torze - jak pojechalem na bemowo to 2 dniowy kurs w ktorym jest troch
          ejezdzenia kosztuje az 700 PLN

to wlasnie polska
          • Gość: Bobi Re: pytanie do szymiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:49
            "na ringu ze za parenascie euro sobie wjezdzasz i jedziesz po
            torze - jak pojechalem na bemowo to 2 dniowy kurs w ktorym jest troch
            ejezdzenia kosztuje az 700 PLN"

a podobno nie masz co z kasa robic? :) :) :)
          • Gość: Radek Re: pytanie do szymiego IP: *.ok.ok.cox.net 17.10.04, 17:49
            > moze i byles a moze i nie
            >
            > na pewno nie jestes kierowca wyscigowym w takim rozumieniu jak sugeruje autor
            > watku zeby jezdzic M5 - nie siedzialbys wtedy wogle na tym forum i nie gadal
            > glupot jak w niekotrych swoich wypowiedziach - zajmowal bys sie jazda po torach

Nie kompromituj sie chlopcze, glupoty to ty wygadujesz i podniecasz sie suchymi
            danymi z katalogow jak 15 letni gowniarz ktory nigdy nie siedzial za kierownica.
            Kazdy kto sie choc troche zna na motoryzacji wie, ze Corvette nie ma konkurencji
            w swojej klasie cenowej, konstrukcja na ramie, mocny silnik i zawieszenie wersji
            Z06 powoduje ze jest to samochod sportowy przez duze S, btw 6 litrowy silnik z
            Corvette gotowy do jazdy wazy 180kg, moze sie popiszesz swoja umiejetnoscia
            czesania katalogow i powiesz ile wazy 5l V10 z BMW M5 bo jestem szczerze ciekaw.
            Oczywiscie ze nie jestem kierowca sportowym, mialem okazje jezdzic po torze, z
            podniecania sie plakatami samochodow za 200k usd wyroslem 15 lat temu, moze tez
            ci kiedys przejdzie jak sobie kilka kolek pokrecisz po torze zamiast wyscigow
            spod swiatel z dieslami.

Do Poznania z Warszawy faktycznie, podroz zycia, wez mnie nie rozsmieszaj, taki
            z ciebie fan sportow motorowych a nawet nie wiedziales ze w Poznaniu sa
            organizowane wyscigi, w kwestii ceny, track days/lapping days na wszystkich
            znanych mi torach kosztuje okolo 100 usd za dzien. I to jest dosyc logiczne bo
            organizator musi zapewnic karetke pogotowia, kilka osob z obslugi (gosci
            machajacych flagami na przyklad), itp wiec od razu widac ze pojecia o temacie
            nie masz.

Focusa nigdynie mialem, nigdy tez nie kupilem auta na kredyt,
            forum czytam dla rozrywki, moge sie posmiac z takich leszczy jak ty ktorym sie
            wydaje ze ich dziesiecioletni seddan to S-Klasse i Formel Einz w jednym.

• Gość: drag Re: pytanie do szymiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:49
      szymi a powiedz mi jak ty sie scigasz smiesznym xedosem 2.0 (!:-))???? mocy w
      nim tyle ze wystarcza na taksówkę ale na nic więcej
      • szymizalogowany Re: pytanie do szymiego 17.10.04, 10:56
        > szymi a powiedz mi jak ty sie scigasz smiesznym xedosem 2.0 (!:-))????

ale ja sie nie scigam bo niemam gdzie i z kim -

z drugiej strony jakby ktos chcial sie scigac to 144 KM wystarczy na 95%
        samochodow jezdzacych po warszawie gdzie przecietnie jedzie Yaris i 60 KM

dla mnie 2.0 litry to tez jest smieszna pojemnosc ale jednak z tego co slysze
        to dla wiekszosci ludzi w poslce kupujacych nowki to 2 litry to jest potezny
        silnik

> mocy w
        > nim tyle ze wystarcza na taksówkę ale na nic więcej

poza tym nie popisuj sie bo nie wiadomo czym sam jezdzisz a jest wielce
        prawdopodobne ze niczym poza symulatorem na PC :))) (aha i nie odpowiadaj mi
        zaraz ze jezdzisz CLK-DTM a twoj szef ma mclaren F1 i co 3 dni jestes na ringu -
        wez poprawke ze to forum w internecie i nie jestes wiarygodny:)
        • Gość: drag Re: pytanie do szymiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:02
          jezdzę Peugeotem 605 SV24, 3 litry pojemnosci. nie jest to samochod do wyscigow
          ale ja tez tego nie uzurpuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka