Dodaj do ulubionych

CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ??????????????????

20.10.04, 12:24
Czy zainstalowanie instalacji gazowej w samochodzie jest bezpieczne?? Czy
istanieje mozliwosc explozji, czy znane sa takie przypadki??
Obserwuj wątek
    • pavulon78 Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? 20.10.04, 12:29
      Tak. Znane są przypadki wybuchu gazu. Przyczyną zawsze było grzebanie
      właścicieli przy instalacji.
    • dr.khan Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? 20.10.04, 12:33
      predzej wybuchnie zbiornik z benzyna niz z gazem

testy na poligonie wojskowym dowiodly bezpieczenstwa zbiornikow na LPG
      strzelanie do zbiornika nie spowodowalo wybuchu zawartosci

ale podstawa bezpieczenstwa jest dbalosc i precyzja montazu a nie u pana Wieska
      w garazu
      • franc24 Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? 20.10.04, 16:46
        czyli co do kwestii bezpieczenstwa nie ma cos sie przejmowac...zona mowi ze
        widziala program gdzie wypowiadal sie policjant i mowil ze samochody na gaz sa
        niebezpieczne, tak mi sie wydawali ze cos zmyslila:-)
        • Gość: Bacek Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:22
          Gaz jest po prostu inaczej niebezpieczny niż bęzyna. Na wolnym powietrzu nie ma
          problemu. W razie wypadku jest bezpieczniej niż z bężyną, gaz się najwyżej
          ulotni i rozwieje. Raczej nie uda się żeby zbiornik wybuchł. Jedyne wypadki o
          jakich słyszałem to eksplozje w garażach, i najprawdopodobniej z kanałem (jest
          to zabronione przepisami). W sprawnej instalacji takie rzeczy nie powinny się
          zdarzaćwięc jesteś sam kowalem swojego losu żeby dbaćo stan techniczny pojazdu
          (co oczywiście odnosi się też do innych jego elementów a nie tylko instalacji)
          • fabricio Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? 20.10.04, 20:26
            Według mnie gaz jest niebezpieczny.Chodzi mi o gwałtowne ruszanie ze
            skrzyżowania i wogóle.Pod maską Łup!!!Obroty spadają,nie daj Boże jeszcze jakaś
            stłuczka na skrzyżowaniu.Tłumiki korodują,po 4-5 miesiącach szlak trafia!
            • Gość: De La Muerte Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? IP: *.mtvk.pl 20.10.04, 20:33
              od razu widac ze nie jezdziles autem z instalacja gazowa
              stluczka nie powoduje z reguly szkod w instalacji chyba ze chlodnica padnie
              ale wtedy to i na benzynce nie pojedziesz daleko
              a tlumiki wcale nie koroduja szybciej niz na innym paliwie wszystko zalezy od
              przebiegu
            • watto_jest_the_best Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? 21.10.04, 07:57
              > Tłumiki korodują,po 4-5 miesiącach szlak trafia!

Jaki szlak? Rowerowy turystyczny, a może jakiś inny?:
              • Gość: Hycel Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:11
                wybacz mu to tylko fabricio
                matka musi mu wiezac kielbase na szyi zeby choc psy chcialy sie z nim bawic

a na pytanie dlaczego jest czarny matka mu powiedziala:
                -fabricio ty sie ciesz ze nie szczekasz taka byla balanga
              • Gość: cristoff Re: CZY GAZ JEST BEZPIECZNY ?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:29
                > > Tłumiki korodują,po 4-5 miesiącach szlak trafia!
                >
                > Jaki szlak? Rowerowy turystyczny, a może jakiś inny?:

To prawda.Może nie po 4-5 miesiącach,ale szybciej niż na ON czy Pb.Przeważnie
                ostatni,w którym zbiera się woda(w wyniku spalania gazu).Sam to przechodziłem.
          • Gość: verte Co????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:42
            Gość portalu: Bacek napisał(a):

> Jedyne wypadki o
            > jakich słyszałem to eksplozje w garażach, i najprawdopodobniej z kanałem (jest
            > to zabronione przepisami).

Na jakiej zasadzie??I co jest zabronione?Garaż z kanałem?Cholera to mój jest
            nielegalny.

• pavulon78 Re: Co????? 21.10.04, 02:09
              Nie garaż z kanałem jest nielegalny tylko trzymaniem w takim garażu samochodu z
              gazem, ponieważ w przypadku gdy gaz się ulotni ze zbiornika (przy prawidłowo
              serwisowanej instalacji to nie ma prawa się wydarzyć) to zbierze się jak
              najniżej powierzchni czyli w kanale i w żaden sposób stamtą się nie wywieje.
              Stąd też w niektórych krajach bywa zakaz parkowania samochodów z LPG w
              podziemnych parkingach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka