Dodaj do ulubionych

Lexus IS 250 - check VSC

25.10.19, 12:03
Dzień dobry,

od jakiegoś czasu zaczał pojawiać się i znikać komunikat "check VSC" + kontrolka trakcji + kontrolka silnika + wykrzyknik. Czasem znika sam, czasem po otwarciu maski i "przewietrzeniu" silnika. Gdzieś czytałam, że to może być od przegrzania, w Lexusie powiedzieli, że to raczej katalizatory i należy je wymieć.. Czy ktoś z Was mógłby polecić rzetelnego mechanika z Warszawy / okolic, który byłby w stanie zdiagnozować problem i nie zczardzować tysiąca monet?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • nazimno Mechanikowi leb sie "przegrzal" (*) 25.10.19, 12:17

mechanicbase.com/brakes/check-vsc-system-light-toyota-lexus/
      (*)Pierwsza diagnoza za darmo
    • carnivore69 Re: Lexus IS 250 - check VSC 25.10.19, 12:18
      Sczardżować raczej przez "s".

VSC stands for Vehicle Stability Control. It's a program that helps regulate your shocks, and brakes during emergency maneuvers.

Co mają do tego katalizatory? (Chyba, że są luźno umocowane, i destabilizują pojazd przy nagłych manewrach.)

Pzdr.
    • tbernard Re: Lexus IS 250 - check VSC 25.10.19, 19:12
      Czy to nie czasem zniknięty forumowy szymi co jest misiem pandą?
      Bo on też był leksusistą i często czardżował. Własciwie do tej pory to tylko u niego tyle czardżowań widziałem.
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Lexus IS 250 - check VSC 25.10.19, 19:58
      Jedź byle gdzie pod obd2 na początek, jest szansa na precyzyjną diagnozę.
    • galtomone Re: Lexus IS 250 - check VSC 27.10.19, 09:56
      Odczytaj błąd, bo VSC/ABS/CHECK ENGINE może się zapalać z 1000 powodów.
      Odczytuje się kod błędu i wtedy zwykle wiadomo co dalej.
    • waga170 Re: Lexus IS 250 - check VSC 27.10.19, 11:50
      > Czy ktoś z Was mógłby polecić rzetelnego mechanika z Warszawy / okolic, który byłby
      > w stanie zdiagnozować problem i nie zczardzować tysiąca monet?

Za dzien-dwa poznamy tego rzetelnego mechanika. Nawet wiem kto go poleci.
      • engine8 Re: Lexus IS 250 - check VSC 27.10.19, 17:14
        No a mnie przyszedl do glowy PiS.. oni ponoc wszytko potrafia naprawic..?
        • waga170 Re: Lexus IS 250 - check VSC 27.10.19, 20:44
          Co do samochodow, to tylko potrafia je rozwalac. Ale wszystko inne tez...
    • lexiois250 Re: Lexus IS 250 - check VSC 04.02.24, 19:37
      JEST WIELE MOZLIWOSCI TEGO PROBLEMU Z KONTROLKAMI ALE KATALIZATORY TO MOIM ZDANIEM OSTATECZNOSC PO PIERWSZE POPONUJE SPRAWDZIC CZUJNIKI PREDKOSCI KOL WRAZ Z KABLAMI I WTYCZKAMI DO NICH WPINANYCH W DRUGIEJ KOLEJNOSCI SONDY LAMBDA INACZEJ CZUJNIKI TLENU
      • waga173 Re: Lexus IS 250 - check VSC 04.02.24, 20:25
        Bimota zmartwychwstal i zaczyna nadrabiac zaleglosci sprzed szesciu lat? Bimota, najpierw nalezy usunac przyczyne check engine light "kontrolka silnika", bo check VSC pojawia sie automatycznie kiedy ten system sie sam na wszelki wypadek wylacza.
        • hell-raiser1 Re: Lexus IS 250 - check VSC 05.02.24, 08:43
          Coraz gorzej na tym forum. Stare wątki, bluzgi. Na wyświetlaczu pojawia się informacja jaka jest przyczyna tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka