Dodaj do ulubionych

Wakacje w PL autem

11.04.20, 08:36
Byliscie w Żegiestowie?

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25856421,zegiestow-zdroj-kiedys-najelegantsze-uzdrowisko-w-polsce-dzis.html#s=BoxOpMT
A historia fajna. Osobiscie wiele lat temu moczyłem nogi w Popradzie jeszcze jako wczesny nastolatek, wiec nie wiele pamietam, poza tym, ze baaaaardzo zielono, cicho i dlugo sie jechalo.
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: Wakacje w PL autem 11.04.20, 09:52
      "Osobiscie wiele lat temu moczyłem nogi w Popradzie"

No i mamy wytlumaczenie dlaczego zycie tam zamarlo.
    • hukers Re: Wakacje w PL autem 11.04.20, 11:47
      Historia ciekawa, a ten Żegiestów faktycznie jakiś zapomniany bo o ile w nieodległej Krynicy bywam dość często, to w Żegiestowie nie byłem nigdy.
    • wislok1 Re: Wakacje w PL autem 11.04.20, 17:01
      Ciekawy artykul

Raz tam bylem, jak bylem dzieckiem, miejscowosc totalnie nudna , zero atrakcji w okolicy....
      Psy d... szczekaja....
      Przed II wojna ktos na sile chcial zrobic tam kurort, po 1945 komuna to na sile ciagnela...

Dlatego Krynica kwitnie, a Zegiestow nie....
      • galtomone Re: Wakacje w PL autem 12.04.20, 08:47
        Czy ja wiem czy kwitnie? Zalezy od definicji.
        Bywam w Krynicy co rok praktycznie, by w czasie wakacji "na wsi" miec jakas "atrakcje" gdy sie czlowiek nudzi.
        Pelno ludzi, wszechobecna tandeta (jak nad morzem) i tyle.
        Spacer na gore parkowa jest fajny i to tyle.
        Generalnie jest brzydko.
        • only_the_godfather Re: Wakacje w PL autem 12.04.20, 10:09
          Kwitnie tak samo jak Szczawnica czy Zakopane jest tam masa ludzi i tyle. Ale w samej Krynicy nic ciekawego nie ma.
          • wislok1 Re: Wakacje w PL autem 12.04.20, 12:57
            Cos tam chyba jest....

new.krynica.pl/Atrakcje-t339.html

Ale zgodze sie, ze nie jest to specjalnie ladne miasto, tak samo jak Zakopane....

Z tym, ze w Zakoapnem jest wiekszy burdel architektoniczny niz w Krynicy, totalny chaos w zabudowie...
            Przy miejscowosciach alpejskich to jest dramat na niekorzysc Zakopanego
            • only_the_godfather Re: Wakacje w PL autem 12.04.20, 13:15
              Byłem w Krynicy latem i zimą. Jest spokojniej niż w Zakopanem. Samego Zakopanego unikam jak mogę i dziwię się ludzią dla których wyjazd w góry =wyjazd do Zakopanego. Nawet jak chcesz jechac w polskie tatry to w koło Zakopanego jest kilka dużo spokjniejszych miejscowości.
              • tbernard Re: Wakacje w PL autem 12.04.20, 13:31
                Byłem parę lat temu latem w Bukowinie Tatrzańskiej. Od Zakopanego mniej zatłoczone ale też jedzie się auto w auto, a w termach ludź na ludziu. A jak raz do Wieliczki się wybrałem z tej Bukowiny, to już mam totalnie dość miejsc atrakcyjnych w sezonie wakacyjnym. Wolę samolotem do Grecji. Ale w tym roku raczej się nie uda i trzeba będzie autem po kraju się cisnąć jak śledź.
                • misiaczek1281 Re: Wakacje w PL autem 12.04.20, 13:55
                  Polska jest piękna....Od Szczawnicy wolę Karpacz i Hel + Bieszczady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka