Dodaj do ulubionych

Wyróżniony przód

10.11.20, 12:18
Na poniższym zdjęciu stoję przed autem, które ma dwa przody. Nie jest to więc pospolite jeździwo. W aucie tym są zsynchronizowane liczniki kilometrów w obu deskach rozdzielczych. Jeden w wyróżnionym przodzie, a drugi w niewyróżnionym. Ktoś mógłby zadać pytanie, co się stanie gdy wsiądzie dwóch kierowców i będą chcieli ruszyć w przeciwnych kierunkach. Otóż jest to niemożliwe, bo w takim przypadku pierwszeństwo ma kierowca w wyróżnionym przodzie. Ciekawym rozwiązaniem jest nowatorski pomysł redukcji kilometrów. Gdy auto jedzie do miejsca docelowego, licznik nabija kilometry, natomiast w drodze powrotnej odlicza je. Auto wychodzi na 0 km, gdy długości trasy "do" i "z" są identyczne, ale może się zdarzyć tak, że droga powrotna w jeździe niewyróżnionym przodem będzie dłuższa. Otóż licznik wykaże wtedy kilometry ujemne. Jaką to ma zaletę, chyba nie muszę tłumaczyć.
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 12:47
      Przyfarbuj sobie wlosy.
      • karkochas Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 14:21
        Jakie włosy?!
      • al.1 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 15:54
        waga170 napisała:

> Przyfarbuj sobie wlosy.

Szkoda mi pieniędzy na farbę.

--
        Dzień bez piwa, to dzień stracony
        • waga170 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 16:05
          Pozycz farby od Trumpa.
          • al.1 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 16:10
            waga170 napisała:

> Pozycz farby od Trumpa.

Od razu?
    • klemens1 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 13:31
      Dobre gdy zaparkujesz przodem i nie chce ci się wyjeżdżać tyłem.
      Tylko jak ze skrętnością osi? Ten "niewyróżniony" będzie jechał jak wózek widłowy?
    • pies_w_studni Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 14:02
      Ponieważ gówno mnie obchodzi złom z dwoma przodami, zamiast tego skomentuję Twój wygląd: kurwa, jaki ty jesteś stary.
      • klemens1 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 14:48
        pies_w_studni napisał:

> skomentuję Twój wygląd: kurwa, jaki ty jesteś stary.

No - zjebał maksymalnie, zamiast się postarać.

• al.1 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 16:08
        pies_w_studni napisał:

> Ponieważ gówno mnie obchodzi złom z dwoma przodami, zamiast tego skomentuję Twój wygląd: kurwa, jaki ty
        > jesteś stary.

Może i Ty doczekasz kiedyś takiego wieku, jak nie uraczy Cię rak, czy jakieś inne żniwujące choróbsko (i nie będziesz wiedział jak się ratować).

--
        IN VINO SANITAS
        CVM AQVA CARITAS

• hukers Re: Wyróżniony przód 12.11.20, 00:51
        pies_w_studni napisał:

> Ponieważ gówno mnie obchodzi złom z dwoma przodami, zamiast tego skomentuję Twó
        > j wygląd: kurwa, jaki ty jesteś stary.

Daj swoje foto, bo też bym się kurwa pośmiał.
    • tbernard Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 14:11
      To całkiem ciekawy pojazd, który zapewne łatwo dało by się przystosować dla bliźniaków syjamskich zrośniętych plecami. Po takim dostosowaniu byłby to pojazd uniwersalny zarówno do ruchu prawo i lewostronnego.
      • waga170 Re: Wyróżniony przód 10.11.20, 16:08
        Ciekawe co zrobil z tylami tych samochodow. Jezeli je zespawal, to moze sobie pojezdzic "zawsze do tylu".
        Innymi slowy dupa zawsze z tylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka