Dodaj do ulubionych

To jest forum Auto?

12.12.21, 18:00
Kluczowy wyścig w najważniejszej samochodowej formule. Najciekawszy pojedynek. Walka do - dosłownie - ostatniego okrążenia. Transmisja wyścigu w polsacie.
Mimo to ani jednego słowa komentarza.

Za to pierdy w stylu emamy...

To forum upadło.
Na dno...
Obserwuj wątek
    • x49xx Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:13
      Forum tworzą ludzie, którzy ze sobą rozmawiają na różne tematy. Nie nazwałabym tego dnem.
      • grzek Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:29
        Tylko to jest tematyczne forum Auto a 99% postów na pierwszej stronie nie jest związane z auto-moto, tylko ma charakter polityczno-światopoglądowy. Powinny być wrzucone winne miejsce albo stworzone nowe forum ale nie ma admina, który by tego pilnował.
        • x49xx Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:31
          W maju, gdy tu przyszłam, rzeczywiście większość wątków dotyczyła motoryzacji.
          • engine8 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:05
            A wiec sam potwierdzasz ze mam racje? ... Z pojawieniem sie kobiet kazdy system upada?
            • x49xx Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:36
              Na pewno to forum się zmieniło, nikt nie pytał tu pół roku temu, z kim powinnam się "puścić".
              • x49xx Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:37
                forum.gazeta.pl/forum/w,20,172849008,172849008,No_to_jeszcze_jedna_sonda.html
              • engine8 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 23:55
                Bo K bab durnych tu nie bylo..
                • marekggg Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 03:48
                  za to byli i sa durne chlopy :-)
                  • engine8 Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 18:25
                    i tak mam byc. to jest wlasnie miejsce dla takich..
          • nousecomplaining Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:40
            > W maju, gdy tu przyszłam, rzeczywiście większość wątków dotyczyła motoryzacji.
            Sądzę że wątpię. Znaczy wątpię, czy w maju większość wątków dotyczyła motoryzacji.
          • zolza670 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 20:09
            Ale przyszłaś tu i zniszczyłaś prawdziwie męski świat ☹
        • wislok1 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:13
          Nikt nikomu nie zabrania pisania o motoryzacji...

Moze teraz akurat przed swietami ludzie nie maja do tego glowy i sa zajeci przygotowaniem swiat i kupowaniem prezentow...

W sumie to dobrze, ze nie ma cenzury...

Znam bardzo dobrze prywatne forum, gdzie jest i tam jest MASAKRA; nie wolno nikogo krytykowac, jest na pokaz towarzystwo wzajemnej adoracji, jest koszmarnie nudno...
          Za plecami jedni forumowicze drugim podkladaja swinie, nawzajem kabluja do adminow, a ci wala bany wedlug swoich kaprysow...

Tego chcesz ?

• kreinto Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:19
      jeepwdyzlu napisał:

> Za to pierdy w stylu emamy...
      >
      > To forum upadło.
      > Na dno...
      Bo to nie jest forum auto-moto. To forum starych, zlęknionych dziadów i brzydkich, grubych i głupich bab. Auto-moto to tylko zmyłka żeby przyciągnąć naiwniaków.
      • x49xx Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:25
        Tym bardziej mnie to cieszy, że ktoś rozmawia z "brzydką, grubą i głupią babą":-) Ma się to cuś:-)
        • pixma59 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:08
          x49xx napisała:

>Tym bardziej mnie to cieszy, że ktoś rozmawia z "brzydką, grubą i głupią babą":-) Ma się to cuś:-)<

Cieszy? Raczej powinno martwić, ale widać są i tacy, których cieszy byle co :-(
      • borsuczyca.klusek Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:13
        Tylko nie grubych 🙄
        • frequenter.light Re: To jest forum Auto? 30.12.21, 18:07
          borsuczyca.klusek napisała:

> Tylko nie grubych 🙄

Teraz już wiemy, że nie :D
    • kreinto Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:40
      jeepwdyzlu napisał:

> Za to pierdy w stylu emamy...
      Zobacz, te idiotki nawet nie rozróżniają kto do kogo pisze. To jak tu ma być forum auto?
    • duze_a_male_d_duze_m Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 18:40
      Sam się najpierw uderz w pierś. A wyścig faktycznie, wypas, jak i cały sezon. Ps podobno się jeszcze nie skończył
      • wislok1 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:08
        Tez fakt, nadawanie ludziom do glupich polaczkow bylo pieknym samobojem....
      • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:01
        Mam bardzo mieszane uczucia co do końcówki i decyzji sędziów.

W tak ważnym wyścigu, gdy zostało tylko kilka okrążeń IMHO powinna być czerwona flaga i restart z pól startowych. To byłoby najbardziej sprawiedliwe.
    • engine8 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:03
      Tyz prawda.
    • wislok1 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:07
      To zaloz o tym watek...

O tym zwyciestwie Verstappena...
      WSPANIALYM zreszta

Nie ma sensu obrazac innych, widac ludzi takie pogaduchy mesko-damskie bawia...
      • wislok1 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:19
        Przyklad KLASY sportowej, nie tylko sportowej...

www.sport.pl/F1/7,96296,27905054,wielka-klasa-hamiltona-byl-zalamany-ale-oddal-hold-verstappenowi.html#do_w=57&do_v=67&do_st=RS&do_sid=330&do_a=330&s=BoxOpLink
        • wislok1 To jest siara, nie forum Auto-Moto.... 12.12.21, 19:26
          www.sport.pl/skoki/7,65074,27904876,2115-dni-najgorszy-dzien-od-lat-co-za-pech-polskich-skoczkow.html#s=BoxOpImg6
          Jak odszedl Horngacher, to cala ekipa z dziadkiem Tajnerem i malo rozgarnietym pomimo swojego narciarskiego geniuszu Malyszem miala kilka lat na przygotowanie nastepcow aktualnej ekipy...
          Nie zrobili absolutnie nic, bo inwestowanie w mlodziez kosztuje, to tylko wydatki, same minusy, zwroca sie MOZE za kilka lat...
          Efekt jest taki, ze Stoch i spolka koncza kariery, krytykowanie ich jest absurdem, swoje wywalczyli...
          A mlodych nie ma...
          • wislok1 Re: To jest siara, nie forum Auto-Moto.... 12.12.21, 19:29
            To samo dotyczy calego sportu narciarskiego w PL...
            Gdzie sa biegi narciarskie po Justynie Kowalczyk ???

W ciemnej d....

• galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:02
        Nie wspaniałym, tylko ciut oszukanym...
        Cały wyścig nie miał podejścia do Hamiltona.
        • hukers Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:13
          galtomone napisał:

> Nie wspaniałym, tylko ciut oszukanym...
          > Cały wyścig nie miał podejścia do Hamiltona.
          >
          Miałem podobne odczucie i nawet uznałem w dość początkowej fazie wyścigu, że już po ptokach i poszedłem na spacer z psem. Podczas spaceru przyszło mi powiadomienie, że Verstappen wygrał.
          • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:26
            Pisalem wyzej...

Sytuacja dla sedziow byla trudna i idealnego rozwiazania brak, ale...
            Najmniej krzywdzaca dla obu bylaby czerwona flaga i restart wg kolejnosci z pol startowych. Obaj na nowych gumach i nie jedno a z 6 okrazeń.
            Dla TV to tez by bylo widowiskowe.
    • fornita111 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:20
      Jebac wyscigi! Lepiej sie pochwalcie, jakie potrawy robicie na swieta :)
      • x49xx Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:27
        Sport jest ciekawy, oglądałam skoki.
        • fornita111 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:34
          Skoki sa ciekawe bo to sport. Wyscigi to jakas chujnia dla popierdolek
        • nousecomplaining Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 19:58
          > Sport jest ciekawy, oglądałam skoki.
          I znowu mam wrażenie, że czytam wpisy jakiejś AI o seksownym imieniu x49xx.
          Słowa pewnego kawałka i jego kontekst, który zawsze mi przychodzi do głowy, jak czytam twoje wpisy: „I'd like to be home with my monkey and my dog”.
          BTW, moim zdaniem Jeep ma w dużej mierze rację.
    • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 20:07
      A Ty zamiast zacząć dyskusje w tym temacie zaczynasz od dramy w stylu eGrażyn... ;)
      Ja niestety dopiero wróciłem z weekendu z Kościeliska i obejrzę powtórkę...
    • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 20:08
      jeepi wyluzuj
      zawsze możesz założyć wątek o formule 1
      • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 21:33
        poza tym w twojej nowej ojczyźnie nis ma jakiegoś forum? cos branderburger wagen und motorwagen.zeitung.de?
        • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 23:45
          bywalec.hoteli napisał:

poza tym w twojej nowej ojczyźnie nis ma jakiegoś forum? cos branderburger wagen und motorwagen.zeitung.de?

Że niby mam wypierdalać?
          Nie ty będziesz mi to dyktował, jesteś najbardziej ze wszystkich Forumowiczów odpowiedzialny za ten gówniany stan.
          • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 23:58
            1. po pierwsze - nie każe ci wyxxx, ale mówię ze może masz lepsze alternatywy? sprawdzałeś?
            2. nie jestem za to odpowiedzialny - widocznie życie się zmienia a nasze forum ewoluuje w stronę auto, moto, polityka, życie, humor i relacje?
            3. obejrzyj sobie film „Wyścig” - jest więcej o Formule 1 niż się dowiedz oglądając wyścigi w TV
            4. wyluzuj bo możesz zawału dostać i po co ci to?
            • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 00:10
              bywalec pisze:
              po pierwsze - nie każe ci wyxxx, ale mówię ze może masz lepsze alternatywy? sprawdzałeś?
              ----
              Jasne że mam lepsze alternatywy. Dlatego piszę tu dwa posty na miesiąc a nie 100 dziennie jak ty.

. wyluzuj bo możesz zawału dostać i po co ci to?
              ---
              Jestem wyluzowany jak nigdy w życiu, tak więc dzieki za troskę...
            • engine8 Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 00:11
              Najgorsze to jest ot ze jeep ma K racje
    • stavros2002 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 20:20
      The Return of the Lord of the Watches :D
    • qqbek Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 21:04
      Odwaliłem dzisiaj Stocha (zatoki) i dopiero wracam do żywych.
      Pardon monsieur Dżip!
    • carnivore69 Re: To jest forum Auto? 12.12.21, 22:03
      Pod artykułem na BBC Sport jest już ponad 10,000 postów. Więc może tam zajrz w poszukiwaniu opinii na temat :-)

Ogólnie wrażenie jest takie (oczywiście nie jest to bezstronne, to LH jest tu uwielbiany), że to organizatorzy a nie kierowcy zadecydowali o zwycięstwie w tym wyścigu (przez co i klasyfikacji ogólnej).

Pzdr.
    • marekggg Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 03:47
      Szczerze mowiac nie wiem czy F1 ktora jest tak regulowana to jeszcze jakies prawdziwe wyscigi. I nie wiem juz, jakie sa prawdziwe wyscigi samochodowe. Bo kiedys to sie scigaly samochody roznych firm i rozni kierowcy. A teraz - samochody unormowane - jedyne co sie rozni - to chyba testosteron kierowcy.

podobnie jest na niemieckim DTM - tam jest tak:
      In 1993, the Group A rules were abandoned in favor of a more liberalised 2.5 L engine category called FIA Class 1 Touring Cars, with extensive use of ABS, four-wheel drive, electronic driver aids and carbon fibre chassis, the former three were technologies that were banned from F1. Opel, Mercedes-Benz and Alfa Romeo all fielded works teams after Audi and BMW had abandoned earlier.

czyli co - mozna zwyklym wagenem tam pojechac...ABS, ESP i chuj wie co jeszcze.

Moim idolem z dziecinstwa w F1 byl Niki Lauda, Rosberg, Prost, Andreotti, Villeneuve, Senna

jeszcze pare gosci z rajdow Paris-Dakkar, ale tych juz nie pamietam.
      • carnivore69 Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 13:22
        > Moim idolem z dziecinstwa w F1 byl Niki Lauda, Rosberg, Prost, Andreotti, Villeneuve, Senna

Prost mistrzem Estoril, Lauda mistrzem świata. Taki widziałem nagłówek po sezonie 1984.

Zwycięstwo Laudy w klasyfikacji o pół punktu po tym jak w końcówce uciekający Laudzie Mansell wypadł z toru to było coś. A nie tam takie pitu-pitu jak wczoraj kiedy to decyzja o tym kto kogo może wyprzedzić/ominąć na ostatnim okrążeniu zaważyła na wszystkim ;-)

Pzdr.
        • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 18:16
          Zgadzam się. Za dużo regulacji i sztuczności w tej F1...
          I mimo, że kibicowałem Maxowi jakiś niesmak mi pozostał...
          • qqbek Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 18:46
            gzesiolek napisał:

> Zgadzam się. Za dużo regulacji i sztuczności w tej F1...
            > I mimo, że kibicowałem Maxowi jakiś niesmak mi pozostał...

Widzisz - wszystko to pochodna rozwoju techniki.
            Pamiętam jako gówniarz miałem zabawkową wyścigówkę Brabhama, przywiezioną gdzieś z zachodnich wojaży przez kogoś z rodziny.
            W zerówce to był szpan nieziemski, a czasy były takie, że się zachowywało pudełka po takich pierdołach, jak cenne trofea, skrawki zachodu. Takim jeździł Piquet.

Dlaczego o tym piszę?
            Bo ten silnik który siedział w środku tego bolidu (BMW M12) dobrze ilustruje to, co się wtedy działo w technice.
            Od 640 koni w pierwszym sezonie doszli do 1500 w kilka lat.
            Z 1,5 litra pojemności!

W rajdach też zdecydowanie najfajniejsza była B-grupa.
            • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 19:40
              Pozazdrościć... Mój pierwszy kontakt z F1 to była wielka książka kolorowanek z samochodami, samolotami, sprzętem budowlanym itp. Nawet nie wiem skąd rodzice coś takiego (to miało chyba ponad 100 kartek) wzięli. Możliwe, że wujaszek co jeździł na TIRze skołowal...
              No i tam było kilka kolorowanek z Alfą Romeo z oznaczeniami Marlboro...
              Ale wtedy wiedziałem tylko, że to wyścigówka albo formuła...
              Świadomie zacząłem się interesować dopiero w czasach Senny w McLarenie... A te kolorowanki które gdzieś się jeszcze plątały to mnie w tym kibicowaniu przez to oznaczenie Marlboro tylko utwierdzały... Nawet nie pamiętam skąd człowiek wieści o wyścigach brał...
              • carnivore69 Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 21:43
                gzesiolek napisał:

> Pozazdrościć... Mój pierwszy kontakt z F1 to była wielka książka kolorowanek z
                > samochodami, samolotami, sprzętem budowlanym itp. Nawet nie wiem skąd rodzice c
                > oś takiego (to miało chyba ponad 100 kartek) wzięli. Możliwe, że wujaszek co je
                > ździł na TIRze skołowal...

Ja bakcyla złapałem latem 85. roku na wczasach w Kołobrzegu. Lało calkiem nieźle, chodziliśmy po mieście, a w księgarni namówiłem rodziców na książkę tej pani:

f1-show.blogspot.com/2011/07/formua-kobiet-nina-lengyel.html
                Cały opisany sezon 84, w kolejnym roku 85. Wyścig po wyścigu, z mapką toru, kto zajął pole position itp. Prost był wtedy moim idolem, podobnie jak Platini na Euro oraz Peugeot 505 jako 'aspirational family sedan' (pewnie dlatego, że moja najlepsza koleżanka z dzieciństwa wyemigrowała wtedy w rodzina do Francji). Potem zainteresowanie stopniowo zaczęło spadać, ale ponad dwie dekady później jeszcze namówiłem moją obecną żonę na spacer znanym z transmisji tv tunelem w Monte Carlo podczas wypadu na południe Francji. A teraz, co gorsza, przyznam, że jeszcze sobie nie przyswoiłem współczesnej punktacji (no bo 9, 6, 4, 3, 2 i 1 to klasyka ;-) ).

Pzdr.
                • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 13.12.21, 23:51
                  Ja bakcyla złapałem latem 85. roku na wczasach w Kołobrzegu
                  ---
                  Szapoba...
                  Ja bakcyla złapałem z 15 lat temu wraz z pojawieniem się w F1 Roberta.
                  Co do sezonu 2021.
                  Owszem - Max miał szczęście.
                  Ale nie miał go w Baku. Ani na Silverstone.
                  Karma wróciła.
                  Zaslużył na tytuł.
                  Redbul tak samo.
                  A wyścigi są ciągle emocjonujące, ciekawe, jest mnóstwo.nowych talentów (Gasly, Norris, Sainz, Leclerc), stary Fernando ciągle daje czadu...
                  Ten sezon był zajebisty.
                  Nie wiecie o tym bo nie oglądacie.
                  Nie stać was na 13 zł miesięcznie na eleven.
                  Współczuję...
                  • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 00:34
                    jeepwdyzlu napisał:

> Nie stać was na 13 zł miesięcznie na eleven.
                    > Współczuję...

Żenada Herr Dieselpumpe, żenada...
                    • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 00:43
                      A myślałem bywalec że jak raz Ciebie to nie dotyczy...
                      Skoro nie to sorki...
                      Wiem. 13 zł piechotą nie chodzi...
                      Wwsołych Świąt...
                      • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 00:50
                        jakbym interesował się Formułą 1, to bym sobie wykupił.
                        czasami wykupuję sobie siatkówkę jak nie ma na darmowym kanale.
                        ale formuła1? w TV to można z nudów usnąć
                        • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 00:52
                          jakbym interesował się Formułą 1, to bym sobie wykupił.
                          ----
                          No oczywiście...
                          Raz jeszcze przepraszam.
                          J.
                    • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 22:52
                      Tutaj się zgodzę... Żenada... A później się Jeep obrazi jak ktoś mu tekstem na podobnym poziomie puści, a sam bąki w towarzystwie puszcza...
                      Eleven mam, ale F1 oglądałem w tym sezonie może ze 2x na żywo... Zwykle korzystam z powtórek jak wiem, że było ciekawie... U mnie Kubica a właściwie ta jego kraksa w Skodzinie oznaczał końcówkę zainteresowania F1... Ot sukcesy Polaka przedłużyły coś co i tak umierało śmiercią naturalną...
                      Ten sezon był ciekawy, ale byłby ciekawszy gdyby nie FIA...
                      • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 23:41
                        Jakie kurwa bąki?
                        Przeprosiłem?
                        To spierdalaj...
                        • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 23:55
                          No jak się bąka puści to wypada przeprosić...
                          ;)

I już spierdalam... Spać...

Ale ja tu k...wa jeszcze wrócę, więc przewietrzyć i nie srac dennymi zarzutami więcej....
                          • jeepwdyzlu Re: To jest forum Auto? 14.12.21, 23:59
                            Nire pierwszy raz Grzesiolek imponujesz mi poczuciem humoru.
                            Śpij dlugo...
                            Ciao
                            J.
                            • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 00:03
                              Po... Czucie...
                              Denne, ale własne i szczere...

Good night
                              • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 05:55
                                przytulcie się i pocałujcie jeepcio z gzesiolkiem 🥰
                                ja myśle ze Jeepcio przychodzi tu żeby cos walnąc a potem się obrazić 😂
                                • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 08:20
                                  Zazdrośnik... ;)

Nie oceniaj innych swoją miarą...
                                  Nie każdy włazi na forum by szukać miłości...
                                  Nawet takiej sado-maso patrząc na Twą aktywność na "zaprzyjaźnionym" forum... ;)
                                  • bywalec.hoteli Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 10:11
                                    XD
                                    kurde to mój autorytecie moralny - mam nie włazić na e-grażynę?
                                    • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 11:05
                                      Ja tam w to co robisz i lubisz robić wnikać nie będę... Jak lubisz się naparzać (nie mylić z parzyć) z eMamuśkami to przecież Twój wybór... Używaj do woli ;)
                                      Tylko nie udawaj, że to nie Ty, jak się tutaj żądne rewanżu zjawiają... ;)
                                      Ja już się przyzwyczaiłem... Zresztą takiej Borsukowej się nie da nie lubić...
                                      A i reszta się cywilizuje, nawet x49xx powoli ogarnia zwyczaje na tym forum...
                                      Zresztą znudzą się szybko i wróci stare forum zgredów gawędziarzy którzy kłócą się o podejście do życia... ;)

• x49xx Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 11:11
                                        E- mamy przejęły to forum. Pozdrawiam
                                        • pixma59 Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 11:32
                                          Tylko ci się tak wydaje. Nie wystarczy portki założyć by ukryć coś czego się nie ma ;-)
                                        • gzesiolek Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 11:41
                                          Póki nie przejeły pierwotnych "członków" to wszystko do uratowania...
                                          • x49xx Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 11:56
                                            Chcę forum sprzed pół roku, był tu spokój:-)
                                            • pixma59 Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 12:45
                                              Był spokój, pojawiają się niekumate kobitki i forum schodzi na d*py, sorki na psy, nic im nie ujmując :-(
                                            • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:37
                                              x49xx napisała:

> Chcę forum sprzed pół roku, był tu spokój:-)

Załóż Auto-Moto 2 i będziesz mieć spokój i ciszę....
                                              • x49xx Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 19:41
                                                Nie mam na to czasu i wiedzy na temat aut.
                                        • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:37
                                          x49xx napisała:

> E- mamy przejęły to forum. Pozdrawiam

....czeka cię kiedyś poranek z ręką w nocniku...
          • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:33
            gzesiolek napisał:

> Zgadzam się. Za dużo regulacji i sztuczności w tej F1...
            > I mimo, że kibicowałem Maxowi jakiś niesmak mi pozostał...

Tylko zobacz ilu kierowców ginęło w wyścigach a ilu ginie...Pomimo, że auta są znacznie szybsze i mocniejsze.
            Agresywna jazda na torze 20 lat temu dawała kierowcom jednak o ułamek więcej czasu na reakcję niż obecnie.

Ale faktem jest, że rządzą f1 olbrzymie pieniądze i polityka.
      • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:31
        marekggg napisał:

> A teraz - samochody
        > unormowane - jedyne co sie rozni - to chyba testosteron kierowcy.

Bzdura, nie w F1

> podobnie jest na niemieckim DTM - tam jest tak:
        > In 1993, the Group A rules were abandoned in favor of a more liberalised 2.5 L
        > engine category called FIA Class 1 Touring Cars, with extensive use of ABS, fou
        > r-wheel drive, electronic driver aids and carbon fibre chassis, the former thre
        > e were technologies that were banned from F1. Opel, Mercedes-Benz and Alfa Rome
        > o all fielded works teams after Audi and BMW had abandoned earlier.

DTM to od tego sezonu chyba tylko auta klasy GT a nie prototypy.

ABS, ESP, itd.... nie ma w F1
    • galtomone Re: To jest forum Auto? 15.12.21, 14:27
      Fajnie sie bedzie ogladac kolejny sezon Drive to survive...
      Bo sezon istotnie świetny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka