Dodaj do ulubionych

Fiat 125p '68-'74

IP: 217.153.117.* 29.04.02, 11:25
Wlasciciele Skodzianek, glw. "Rapidow" i "Fabii" co chwila maja swoje nowe
watki na forum. Czy moze sa tez tutaj jacys milosnicy klasycznego "Duzego
Fiata"? Ciekaw jestem szczegolnie tego, jakie egzemplarze wpadly Wam w rece i
jakich problemow mozna sie z tym autem spodziewac.

Darek
1300 '72
Obserwuj wątek
    • Gość: darekk Re: Fiat 125p '68-'74 IP: 217.153.117.* 29.04.02, 11:27
      Czy jest jakis fanklub tego autka? A moze organizowanie sa jakies
      spotkania/zloty?
      • Gość: GDA Re: Fiat 125p '68-'74 IP: *.gdansk-husa.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 10:37
        Gość portalu: darekk napisał(a):

> Czy jest jakis fanklub tego autka? A moze organizowanie sa jakies
        > spotkania/zloty?

oczywiście że jest klub posiadaczy, użytkowników i sympatyków takich aut
        zapraszam na stronę klubową

www.fsoautoklub.republika.pl

pozdrawiam
        GDA - FSO AUTO KLUB

• Gość: darekk Re: Fiat 125p '68-'74 IP: 217.153.117.* 29.04.02, 14:46
      a tak swoja droga, to najwiecej internetowych stron fanklubow fiata 125 jest
      w... argentynie!
      • Gość: Mikolaj Re: Fiat 125p '68-'74 IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 29.04.02, 14:52
        Gość portalu: darekk napisał(a):

> a tak swoja droga, to najwiecej internetowych stron fanklubow fiata 125 jest
        > w... argentynie!

Niezłe. Może podrzuć jakieś linki - chętnie zerknę.
        Swoją drogą to Argentyna jest w ogóle rajem dla miłośników "youngtimerów". Z tego
        co wiem to do tej pory lub do niedawna produkują/produkowali tam np. Peugeota
        504...
        Pozdrawiam
        Mikołaj
        • Gość: darekk Re: Fiat 125p '68-'74 IP: 217.153.117.* 29.04.02, 15:32
          www.club125.8k.com/fanaticos_del_fiat_125.htm
          www.club125.8k.com/fotos_de_la_red.htm
          zwroccie uwage, ze tam pojawil sie rowniez fiat 125 coupe - w niczym nie
          przypominajacy sedana. "ichni" duzy fiat rowniez odbiega detalami od "naszego".
          • Gość: Mikolaj Re: Fiat 125p '68-'74 IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 29.04.02, 15:44
            Fajne. Trochę przypominają włoskie Fiaty 125 (mówiło się chyba na nie "wanny")
            a trochę nasze 125p. Co do coupé - kiedyś tego typu modele były robione z dużo
            większą rozrzutnością. Niezależni projektanci (Bertone, Pininfarina) robili
            karoserie od podstaw, mniej się przejmowano unifikacją z seryjnymi modelami
            (np. bodajże 504 cabrio). Piękne czasy...
            Pozdrawiam
            Mikołaj
            • Gość: darekk Re: Fiat 125p '68-'74 IP: 217.153.117.* 29.04.02, 16:00
              my nie bylismy gorsi
              www.auta.b7.pl/125p-coupe.htm
              www.auta.b7.pl/1100-coupe.htm
              • Gość: Tomek Re: Fiat 125p '68-'74 IP: 213.77.19.* 29.04.02, 22:00
                Tak się fajnie składa że posiadam takie auto, rocznik 1971, model z sierpnia,
                numer nadwozia 89000. Auto z silnikiem 1300, z biegami przy fajerze.
                Samochód mój przez ostatnie 31 lat w wkiększości stał w garażu, wyjeżdżając raz
                do roku na miesiąc w wakacje:).
                Dzięki temu od wyjazdu z bram FSO ma zaledwie 41 tys. km. przebiegu.
                Ja jestem jego drugim właścicielem, to auto podobało mi się od zawsze, cieszę
                się że mogę posiadać taki szczególny egzemplarz.
                Nie traktuję mojego oldtimera jako codziennego środka transportu, służy mi on
                wyłącznie dla przejażdżek dla przyjemności.Nie mogę więc się wypowiedzieć czy
                jest awaryjny czy nie. Według mnie "żeby mieć trzeba dbać" tutaj sprawdza się w
                100 %. Auto nie wymaga żadnych napraw blacharskich, wszystko ma zachowane w
                świetnym stanie. Silnik momo zaledwie 60 KM mocy radzi sobie całkiem całkiem z
                autem, wóz przynajmniej w mieście się "nie gubi".
                Polecam stronę www.polskifiat125p.prv.pl , prowadzoną przez mojego kolegę,
                właściciela Fiata 125p z 1968 roku, poświęconą temu kapitalnemu autu, gdzie
                można zobaczyć m.in. jak Polski Fiat 125p 1300 radził sobie podczas III Rajdu
                Wiosennego zorganizowanego przez Automobilklub Morski w Gdyni, sekcję pojazdów
                zabytkowych, do której mam przyjemność od niedawna uczestniczyć.

Pozdrawiam właścicieli Polskich Fiatów 125p z roczników 1968-1974.
                tkkt2121@wp.pl
                • Gość: KajTan Fiaciki nasze IP: *.nsm.pl / 192.168.170.* 30.04.02, 22:20
                  Poranne sloneczko tworzy niesamowite refleksy na chromach atrapy i klach
                  zderzaka...

Drzwi leciutko zamykja sie za Toba, jakby odcinaly Cie od rzeczywistosci,
                  Chromowane radio Blaupunkta i pneumatyczna antena radiowa zalewaja Cie fala
                  zielonej muzyki, kluczyk w lewej rece sprawnie uruchamia silniczek, zawsze
                  chetny do wspolpracy...

Kiedy tylko zawory zaczna w szalenczym tempie skakac na klawiaturze, gdy z
                  tlumika basowo zadrzy glos 4 garoow, gdy noga robi Ci sie coraz ciezsza i 160
                  km/h na Obwodnicy nie robi na Tobe wrazenia, wtedy wiesz, wtedy czujesz kazdym
                  nerwem Twego ciala, ze Twoj Fiacik, Twoja gablota potrafi niejedno...

Otwarta fletnerka swiszczy powietrzem, fajera wielkosci steru zaglowca, biegi
                  przy tejze fajerze, wycieraczki wlaczane noga... brak pasoow, klakson
                  zagluszajacy swoimi fanfarami TIRy i miejskie busy...

Drzemiaca moc w gazniku i wciskanym w podloge gazem... Klasyczna linia,
                  szlachetne pochodzenie, wrazenie na kazdym kierowcy i przechodniu...

Takie sa fiaciki, tacy sa ich kierowcy, taki jestem ja i moja bestia... Kiedy
                  wpadnie w trans, kiedy sie rozbuja i dobrze rozgrzeje, to nikt i nic nie jest w
                  stanie stanac nam na drodze...

"...Bad to the Bone..."
    • Gość: 130rapid Książka z 1974 IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 20:45
      www.allegro.pl/showitem.php?item=5465871
      • Gość: darekk Re: Książka z 1974 IP: 217.153.117.* 06.05.02, 10:17
        e, aukcja zakonczona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka