23.10.22, 09:16
od kilku dni siedze z zona w rzymie i tak sobie lazie po ulicach i widze co pare set metro stelvio. w koncu mam czas zeby sie temu lepiej przyjrzec. od przodu - piekne drapiezne. z boku jakos male i cale piekne proporcjie Giulii poszly w chuj. z tylu wyglada jak mala gruba wloska dupa.
a jednak nadal uwazam Giulie za najladniejszy samochod ostatnich paru lat.

gdzies panowie z alfy cos zrobili nie tak, no ale moda na male suvy jednak jest realna.
Obserwuj wątek
    • nousecomplaining Re: Stelvio 23.10.22, 11:55
      Ja ostatnio wyprzedzałem (bo stał na czerwonym świetle :) żółte Lamborghini Urus. Szczerze to nie wiedziałem nawet, że Lamborghini robi suvy. Z ciekawości sprawdziłem ceny - rocznik 2022 od 1,6 mln...

evomagazine.pl/testy/2022-lamborghini-urus-bardziej-efektowny-niz-efektywny,aid,312
      • qqbek Re: Stelvio 23.10.22, 12:55
        U nas na wsi kanarkowożółtym Urusem jeździ były kandydat Samoobrony de PE i znany morderca drogowy Urban (Jarosław).
        Dawno już nikogo nie rozjechał, ale za to słynie z parkowania na chodnikach przy ulicy Chopina (ścisłe centrum Lublina) i tego, że Straż Miejska widzi inne samochody w tamtej okolicy, a jakoś to żółte Lambo im się w oczy nie rzuca.
    • bruner4 Re: Stelvio 23.10.22, 12:21
      Niestety, ta dziwaczna moda na SUV-y dotarła też do producentów samochodów sportowych, i tak Lamborghini, Porsche mają już swoje SUV-y. Alfa też do tego została zmuszona - takie są wymogi obecnego rynku i zrobiła co mogła by to skrzyżowanie osobówki z pojazdem terenowym i furgonetką jakoś wyglądało.. Wielu się Stelvio podoba, mnie jakoś nie- najgorzej wygląda z tył- z daleka jak mały autobus. Z innych kierunków wygląda jak opuchnięta ropucha. Oby już ta moda przeminęła.
      • nousecomplaining Re: Stelvio 23.10.22, 14:02
        > Oby już ta moda przeminęła.
        Moda jak to moda, mody są, przemijają, wracają i tak to jest. Ja tam uważam, że ważne, żeby był wybór. A każdy kupuje, co mu się podoba.
        • trypel Re: Stelvio 23.10.22, 14:15
          Mi by się podobało jakby ta moda minęła. Wtedy znaleźli by się pewnie tacy co by sprzedawali suvy bo nie modne wiec byłby wiekszy wybor żeby kupić wygodne i fajne auto
          • nousecomplaining Re: Stelvio 23.10.22, 14:21
            > wiec byłby wiekszy wybor żeby kupić wygodne i fajne auto
            c.b.d.u. : )
            • trypel Re: Stelvio 23.10.22, 14:34
              :)
              A najlepiej by było jakby minęła moda na Stelvio, żeby posiadanie stelvio było passe
              Cholernie mi się to auto podoba i wtedy bym sobie kupił
              • nousecomplaining Re: Stelvio 23.10.22, 20:06
                > Cholernie mi się to auto podoba i wtedy bym sobie kupił
                Mnie też. Czekajmy zatem na bycie passe. Chociaż patrząc na ceny używek napędzanych strasznymi nieekologicznymi silnikami, to czy to suv, czy nie suv, ceny rosną. Dobre to niby dla naszych strasznie nieekologicznych aut jeśli chodzi o ich wartość, ale co z tego. Sprzedamy drogo, ale kupimy też drogo...
      • gzesiolek Re: Stelvio 23.10.22, 19:11
        Mi tam się Stelvio podoba a przy tym zajebiście się nią jeździ...
        Giulia ładniejsza, ale jakiś debil stwierdził, że nie będzie kombi, więc zostaje Stelvio, bo wyleczyłem się z masochizmu pakowania się w sedana, tylko dla ładnego wyglądu... Tak mogłem bez rodzinki...
        • marekggg Re: Stelvio 23.10.22, 19:53
          gzesiolek napisał:

> Mi tam się Stelvio podoba a przy tym zajebiście się nią jeździ...
          > Giulia ładniejsza, ale jakiś debil stwierdził, że nie będzie kombi,

I o to sie to wlasnie rozbija, ale patrzac na stelvio, to by spierdolili nawet kombi.

niestety. nikdy nie mialem sedana (octavia to hatchback.

ale mielismy kumpla przeprowadzac z passatem sedanem, to dopiero byla historia.

więc zostaj
          > e Stelvio, bo wyleczyłem się z masochizmu pakowania się w sedana, tylko dla ład
          > nego wyglądu... Tak mogłem bez rodzinki...
          • gzesiolek Re: Stelvio 23.10.22, 21:58
            Ten tył szczytem piękność nie jest. Zwłaszcza jak nakładka na zderzak jest srebrna...
            Ale z drugiej strony większość SUVow ma tył spierdolony... Akurat Stelvio nie jest najgorsza w tym wypadku... No ale wszystko to kwestia gustu... Jakbym nie potrzebował dwóch aut te 2lata temu, to bym zmienił pewnie Mazdę na Stelvio... A tak mam Mazdę i Brzydala... A ten to dopiero ma zjebany tył 🤣
      • tbernard Re: Stelvio 24.10.22, 10:51
        Na razie Formuła1 nie weszła w modę na SUV.
    • taniarada Re: Stelvio 23.10.22, 12:33
      Ferrari z modelem Purosangue y silnik V12 .Dzieło sztuki .Już mają komplet zamówień . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/ferrari-purosangue-dopiero-mialo-premiere-a-juz-osiaga-limit-zamowien/6f5r57l&ved=2ahUKEwizxtW1kvb6AhX-AxAIHU7eCT0QFnoECCEQAQ&usg=AOvVaw3Q9SzTcD0pyDakJOFu7Gu9
    • bialyhenio Re: Stelvio 23.10.22, 12:41
      brzydki
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Stelvio 23.10.22, 16:11
      Stelvio/Gulia to auta z innej, starej epoki, zrobione przez inżynierów, nie księgowych. Platforma Giorgio błysnęła i niestety szybko zgasła.
      • bialyhenio Re: Stelvio 23.10.22, 20:56
        Stelvio - głupia nazwa w języku polskim bo brzmi prawie jak „stomia”. Nikt by raczej nie chciał mieć stomii.
        • marekggg Re: Stelvio 23.10.22, 22:36
          bywalcu - rozne nazwy roznie brzmia w roznych jezykach. dlatego sie nie wszystkie modele nazywaja tak samo na wszystkich rynkach.

btw - znowu nadepnalesz e-babom na odcisk? co im chcialesz tym razem wytlumaczyc - ze naprzyklad cipka to wewnetrzyny penis czy jak?
          • bialyhenio Re: Stelvio 23.10.22, 23:31
            nie to tutaj mnie zakapowała albo boruczyca albo xuyek z r
            • qqbek Re: Stelvio 24.10.22, 11:18
              bialyhenio napisał:

> nie to tutaj mnie zakapowała albo boruczyca albo xuyek z r

Z Borsuczycą się poróżniłeś?
              Co się stało?
              • bialyhenio Re: Stelvio 24.10.22, 11:31
                zakapowala mnie za linkowanie stron www
                • taniarada Re: Stelvio 24.10.22, 16:29
                  Pitolisz Bywalec .Na sto procent nie Borusuczyca .Miałeś tam grono swoich fanek .Bolenka ,Primula ,nawiasem najfajniesza laska na E .Przyjmij na klatę bana i nie rozpaczaj .Wdawałeś się w długie wywody i i cię kasowali .Gdyby w kosmos to się nic nie dzieje .Za złamanie nieetykiety automat Cię blokuje po iluś tam usuniętych postach . Nie mam tam nic do Ciebie tylko stwierdzam fakt .Pozdrówka .
                • trypel Re: Stelvio 24.10.22, 19:32
                  Bądź bardziej precyzyjny proszę
          • bialyhenio Re: Stelvio 24.10.22, 11:07
            marku, nieustająco bawi mnie twoje „esz” zamiast „eś” - tu w „nadepnalesz”. Chyba nigdy się tego juz nie nauczysz 😂
            • marekggg Re: Stelvio 24.10.22, 13:56
              chyba nie
              • bialyhenio Re: Stelvio 24.10.22, 14:32
                a żony pytasz "kupiłaś chleb?" czy "kupiłasz chleb?"
                • marekggg Re: Stelvio 24.10.22, 17:05
                  jest chleb?
                  • nousecomplaining Re: Stelvio 24.10.22, 19:07
                    > jest chleb?
                    I to jest właściwe pytanie, bo to, że został kupiony, nie znaczy wcale, że jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka