Dodaj do ulubionych

Wynajęcie garażu we Wrocławiu

26.02.23, 14:03

Czy jest taka możliwość, by wynająć we Wrocławiu garaż na kilka dni? Ostatnio pod blokiem córy wandale uszkadzają auta i kradną niektóre elementy samochodu. Wolałabym nie ryzykować i wynająć garaż. Druga opcja to dojazd pociągiem.
Obserwuj wątek
    • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 14:08
      Proszę bardzo . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.olx.pl/nieruchomosci/garaze-parkingi/wynajem/wroclaw/q-gara%25C5%25BC/&ved=2ahUKEwimuunHoLP9AhXRq4sKHTPWAzkQFnoECA8QAQ&usg=AOvVaw1du_orgDX6k6jYoYrFPEc5
      • marysia67 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 14:11
        Dzięki
    • waga173 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 14:50
      Pociagi tez kradna. Jeden taki pelen zlota siedzi gdzies tam w tunelu.
    • tbernard Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 14:53
      Bez sprecyzowania lokalizacji choćby w przybliżeniu, to pytanie nie ma sensu. No chyba, że chce się auto dać na przechowanie i przez kilka dni wcale z niego nie korzystać. Ale jeśli miało by być garażowane i używane, to rozważać należy lokalizacje w jakimś akceptowalnym oddaleniu od miejsca zamieszkania.
      • marysia67 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:05
        Nie będzie nam tam auto potrzebne.
    • only_the_godfather Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:02
      Serio ludzie są tak nierozgarnięci, że bez pytania na forum nie potrafią sobie ogarnąć parkingu strzeżonego?Przecież napewno gdzieś w okolicy miejsca zamieszkania jest taki parking.
      • waga173 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:11
        Serio, sa tacy nierozgarnieci. Na przyklad majac watpliwosc czy na ulicy Hallera we Wroclawiu mozna sie zatrzymywac, zapytaja na forum auto-moto gdzie dwoch na tysiac uczestnikow jest z Wroclawia.
        A jadac do corki we Wroclawiu nie zapytaja corki o parking albo garaz w jej okolicy, tylko pytaja Engina mieszkajacego w Kaliforni.
        • engine8t Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 19:40
          I do tego nikt na pewno nie wie gdzi3 ten engine mieszka czy moze sciemna a mieszka w Lubelskiem...
      • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:13
        Ale ona nie szuka strzeżonego tylko garażu .Bądź trochę ogarnięty .Sa tu ludzie z Wrocławia ,choćby jeden o ile wiem .W linku ma prawie 300 lokalizacji o wynajmie .
        • only_the_godfather Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:19
          Ona ma też córkę we Wrocławiu która by jej to ogarnęła szybciej niż tu na forum.
          • zolza670 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:23
            Ha, ha, ha...tu nie o garaż chodzi panowie 😉
            • marysia67 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 17:30
              Cenię ludzi, których mowa jest prosta, są uczciwi i prawdomówni.
              • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 19:40
                marysia67 napisała:

> Cenię ludzi, których mowa jest prosta, są uczciwi i prawdomówni.
                >
                Myślę ze koleżanka zołza jest o Ciebie zazdrosna 😊
              • engine8t Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 27.02.23, 03:07
                I za to Wage cenisz?
                • waga173 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 27.02.23, 03:28
                  engine8t napisał:

> I za to Wage cenisz?

Ty wiesz ze jak ja te jej zdanie przeczytalem, to przez chwile myslalem ze to o mnie! Bo mowie po prostu po polsku, to co mysle, w zrozumialy dla wszystkich sposob. No prawie wszystkich :)) bo koltuneria dalej ma sie dobrze.
        • waga173 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:35
          Ty badz troche ogarniety. Ona niczego nie szuka. Ona sie zapytala:

Czy jest taka możliwość, by wynająć we Wrocławiu garaż na kilka dni?

No to zamiast cos linkowac z 300 lokacjami normalny czlowiek by odpowiedzial ze tak, jest taka mozliwosc.
          • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 15:54
            Mogłeś dać taką odpowiedź zamiast wklejać tysiąc postów o mnie lub o złotym pociągu .W linku znajdzie sobie lokalizację .Wracaj do swojego chlewika .
            • waga173 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 26.02.23, 16:56
              Moglem dac taka odpowiedz ale jak sam zauwazyles, ja nie jestem normalnym czlowiekiem.
    • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 27.02.23, 05:27
      Zależy też jaki chcesz garaż .Murowany ,drewniany lub blaszany ?
    • kreinto Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 27.02.23, 22:28
      marysia67 napisała:

>
      > Czy jest taka możliwość, by wynająć we Wrocławiu garaż na kilka dni?
      Tak, jest taka możliwość. 🙂
      • waga173 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 27.02.23, 22:32
        kreinto napisał:

> marysia67 napisała:
        >
        > >
        > > Czy jest taka możliwość, by wynająć we Wrocławiu garaż na kilka dni?
        > Tak, jest taka możliwość. 🙂

Malo tego, taka mozliwosc byla za komuny a przedtem za Niemca.
        • dodekanezowiec Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 07:28
          waga173 napisał:

>
          > Malo tego, taka mozliwosc byla za komuny a przedtem za Niemca.

No właśnie pytanie ma chyba drugie dno.
          Jeszcze w międzywojniu na różnych ziemiach polskich obowiązywały przynajmniej częściowo kodeksy cywilne państw zaborczych :)
          Aktualnie biorąc pod uwagę zasadę swobody umow - najem na kilka dni jest możliwy.
      • engine8t Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 01:26
        hehehehe podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,29508431,powyzej-100-tys-za-garaz-z-lat-80-fenomen-na-rynku-nieruchomosci.html#s=BoxOpImg5
        • trypel Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 07:20
          Kurde chyba muszę namówić żonę na wystawienie. Mieszkanie sprzedane ale garaz przy powstańców Śląskich został. Bo trzyma tam jakieś stare rowery a tesc komplet opon. Może dobry moment żeby opchnąć
          • engine8t Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 17:58
            O kurde a to moze blisko Hallera!!!
            • trypel Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 18:38
              Raczej nie. To naprzeciwko poltegoru. Na rogu wielkiej i powstańców
              • trypel Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 18:39
                Przy hallera nie wolno stawać przeciez :)
                • marysia67 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 18:58
                  Córa już mieszka gdzie indziej, ma nowe mieszkanie. W sumie obie mają dosyć blisko do Twojego garażu.
                • dodekanezowiec Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 21:57
                  trypel napisał:

> Przy hallera nie wolno stawać przeciez :)
                  >
                  O 16ej na Hallera kazda benzynka dyszkę zżera.
                  Aluzja do korków.
                  Poltegor, Panie Kolego, mało kto zna te nazwę. Dziś Skajtauer tam :)
                  • trypel Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 22:01
                    Niby tak ale i te garaże i ta kamienica do której należały były budowane przez i dla inżynierów z poltegeru. Stąd my bardziej używamy tej nazwy
                    Bo to dziadek budował:)
                    • qqbek Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 01.03.23, 00:10
                      Mi wymarła "gałąź wrocławska" rodziny.
                      Owszem - pociotków mam u was nadal multum, ale od września już nikogo bliskiego.
                      A to były "polskie breslauery pierwszego naboru, z 1945 roku" - co prawda nie ze Lwowa, a z Zamościa, ale też się liczyło. Moja babcia miała fotkę z kopuły hali stulecia z 1945, albo 1946 roku, ze swoimi siostrami - jak gdzieś znajdę (mama zarządza schedą po babci, więc może być trudno), to nie omieszkam jako "trivia wratislaviensis" tutaj wstawić.
              • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 19:10
                trypel napisał:

> Raczej nie. To naprzeciwko poltegoru. Na rogu wielkiej i powstańców
                >
                Jest do wynajęcia kolego trypel ,ale dla kasiastych . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://tablicawynajmu.pl/ogloszenia/do-wynajecia/pokoj/wroclaw/miejsce-postojowe-w-garazu-podziemnym-hallera-ogrody-haller-5da01e72e2dc9&ved=2ahUKEwjY5a7T57j9AhUK6CoKHUPqAJYQFnoECEMQAQ&usg=AOvVaw1zO9sKzkafoIr7YLN7WOuBg
      • teodor-k Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.02.23, 04:42
        kreinto napisał:

> marysia67 napisała:
        >
        > >
        > > Czy jest taka możliwość, by wynająć we Wrocławiu garaż na kilka dni?
        > Tak, jest taka możliwość. 🙂
        Wszystko jest możliwe, a co nie jest, zajmuje tylko trochę więcej czasu wiesz .Możliwe że nie wiesz .
    • engine8t Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 19:18
      Waga moze nawet wie gdzie i po co sa/byly te garaze na srodku zdjecia.

A fotka z czubka pobliskiech gorek w strone naszych Gor na wschod od LA
      Jedn z niewielu okazji aby widzic teye sniegu i tak blisko.
      • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 19:25
        Latwe! To sa hangary na "Zeppeliny" z czasow wojny, ciekawe czy moznaby je przeniesc do Wroclawia, po jednym dla kazdej corki wiesz kogo.
        • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 19:35
          www.youtube.com/watch?v=QVA1fQ4rNzM

Dosyc ciekawy fimik o tych hangarach. Sa naprawde wielkie, budowali je wowczas posrodku pustyni, calkowicie z drewna!
          • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 20:04
            I w minucie 9:30 mowi skad jest nalepszy widok.... :) szpiegi jakies?
            Taki jak na tym obrazku
            • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 20:06
              Szkoda ze chyba dlugo nie pozyja.. Nikt ich nie chce.
              www.ocregister.com/2022/05/12/tustin-oks-new-apartments-grapples-with-neglect-at-navys-blimp-hangar/
              • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 20:47
                Dalej za tymi hangarami byla baza wojskowa El Toro z odrzutowymi mysliwcami i koszary wojskowe. Dzis pewnie wszystko zabudowane przez deweloperow. W tych koszarach co drugi samochod byl "For Sale" bo wojaki powoli wracali do domow w innych stanach i nie chcieli targac kalifornijskiego grata. Znalem goscia ktory te samochody kupowal za bezcen i zaraz sprzedawal z zyskiem.
              • marekggg Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 23:25
                w brukseli to prawie cala dzielnice z palacami wyburzyli, bo wlasciciele po prostu mieli w dupie i woleli wziasc gotowke do renki niz sie pieprzyc ze zdychajacym wielkim palacem w tamtych czasach poza centrum miesta. dzisiaj sie to nazywa dzielnica europejska i wyglada tak sobie.

jak sobie ludzie pojada naprzyklad do hiszpanii, to w wiekszosci miast sa w centrum jakies budynki z belle epoque w lepszym wypadku w gorszym lata 50-60-70. bo tak samo ludzie woleli sprzedac ziemie w centrum i z kasa w reku sie osiedlic gdzies poza miastem, gdzie mieli spokoj i takie wygod ja centralne ogrzewanie, biezaca wode, toalety. ja wiem ze brzmi dziwnie dla polakow, ale tak bylo.
      • marysia67 Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 21:59
        Piękne widoki
        • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 22:27
          Ale ich tam truja niemilosiernie. Te dwa w poprzek nieba to potezne chemtrails.
          • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 23:47
            Zeby tylko truli.
            To sa nasze odgornie wyznaczone "red lines" - zeby za wysoko nie podskakiwac :) bo wtedy buc moze piorun strzeli.?

Juz ja tam wole jak te gorki sa czarne i jest cieplo

Ale sa i inne widoczki

• engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 23:52
              A mlode Kolibry piskleta w gniezdzie sie juz nie mieszcza i chyba nie maja wyjscia tylko wyleciec?
              • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 23:56
                No i mamy deszcze... a po deszczu tecza..
                • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:01
                  Mamy takie zachody slonca
                  • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:02
                    Ale i takie wschody
                • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:04
                  Czy ta tecza w rzeczywistosci byla bardziej zywa a nie taka troche anemiczna? Bo mnie zawsze wychodzi na zdjeciu bardziej anemiczna niz widziana okiem. Ze juz nie wspomne o wielkim czerwonym zachodzacym Sloncu, ktore na moich zdjeciach wychodzi malutkie i zolte. I radzilbym takze uwazac z umieszczaniem na polskim forum zdjec teczy...
                  • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:12
                    Wszytko na zdjecich pokazuje mniej niz polowe tego co naprawe widac jesli chodzi o skale kolorow i ogolne wrazenie - ja nie jstem fortrafem i tyle co stara komorka czasami cos cykne.
                    Zachdy slonca so spektakularne ale ja nie potrafie tego zlapac aby wszytkie kkolory wychodzily jako ze komorka albo przeswietla albo niedoswietla wiec nie lapie :).
                    • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:28
                      Skoro o teczy mowa, fizycznie/optycznie tecza jest po prostu okragla, tylko ze my stojac na ziemi w srobku teczy nie widzimy tej drugiej polowy pod horyzontem. Ale stojac na brzegu ziemi nad wodospadami Wiktoria, widac caly pelen okrag teczy. Pogooglaj jak nie wierzysz.
              • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 23:58
                Koliberek ma najmniejszy w swiecie kaliberek:) A wiesz ze koliberki to sa "migratory birds" i na zime leca az do Meksyku? Tylko ze u Was ludzie tak je lubia ze je wabia karmnikami a tym lasuchom sie nie chce odlatywac. Dlatego karm je a nie tylko fotografuj!
                • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:07
                  hehe sasiedzi karmia jakimi syropami wiec nie bede przekarmial bo cukrzycy jeszcze dostana
                  • waga173 Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:14
                    Uwaga, achtung, pojade zartobliwie:
                    Czyli januszowanie. Sasiad karmi a ja fotografuje:)
                    • engine8t Re: Tu sa garage do wynajecia 01.03.23, 00:43
                      Jakie tm januszowanie. Ja ich nie zapraszam a jak sie pojawiaja to fotoografuje zeby na policje zapodac za trespassing .. przylatuja zebu syrop z kwiatkow bougainvillei wysysac i uwazja ze maja prawo wynajmowac galazke na gnizdo bez placenia czynszu? A do fontanny ponizej to tez sraja i jak musze sprztac. Taak ze raczej one mnie sa cos tam winne a nie ja im?
        • teodor-k Re: Tu sa garage do wynajecia 28.02.23, 23:04
          marysia67 napisała:

> Piękne widoki
          Cudne Zrób skana ktoś się ucieszy .
          Żałosne .
    • marysia67 Re: Wynajęcie garażu we Wrocławiu 28.03.23, 16:26
      Miejsce załatwione w garażu podziemnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka