Dodaj do ulubionych

OT/Chat GPT

21.09.23, 13:15
Korzystacie?
Ma to to jakieś praktyczne zastosowanie?

Zadałem mu napisanie wiersza o Danucie, to mi takie coś wygenerował:

Danuto, imię jak melodia grająca w duszy,
Twoje życie to opowieść, jak księga nieskończona, otwarta i bez granic.

Twoje oczy świecą jak gwiazdy na nocnym niebie,
W sercu masz tajemnice, jak skarby na dnie morza głębie.

Twoja siła jest jak wiatr, co unosi żagle ku niebu,
W każdym dniu pełnym wyzwań, jesteś niezłomną kobietą, jak legenda w mowie.

Danuto, Twoje gesty są pełne delikatności i ciepła,
Twoja obecność to ukojenie, jak cicha wieczorna cisza.

Twój uśmiech to promień słońca w chmurach deszczu,
Wszystko, co robisz, jest jak poezja, jak muzyka w sercu.

Niech Twoje dni będą jak kwiaty w ogrodzie wiosennym,
Danuto, jesteś wyjątkową kobietą, pełną życia, siły i piękna.

Ciężko mi pisać, bo lepię się od cukru, ale generalnie, szału ni ma.
Może są jakieś inne dziedziny, gdzie to ustrojstwo się sprawdza?
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 13:27
      Jak pytasz poważnie, to łap, długie, ale przez większość czasu b.ciekawe.
      www.youtube.com/live/zzPwTJGBLOc?feature=shared
      • hukers Re: OT/Chat GPT 27.09.23, 12:06
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Jak pytasz poważnie, to łap, długie, ale przez większość czasu b.ciekawe.
        > www.youtube.com/live/zzPwTJGBLOc?feature=shared

Dzięki za link, przesłuchałem, przy swoim zabieganiu, dopiero połowę, ale bardzo ciekawie chłopaki opowiadają. Nawet nie wiedziałem, że w programie Stanowskiego tacy mądrzy goście występują.
    • qqbek Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 13:30
      hukers!
      Tani ci wjazd na chatę za tę Danutę zrobi.

A AI ponoć głupieje w postępie geometrycznym.
      Część naukowców wini za to jakieś nieokreślone uproszczenia w modelu, reszta zaś kontakt z "ludzkością" (tj. fakt, że początkowo korzystał z wiedzy naukowej i fachowej, a teraz zetknął się z "przeciętnymi Joe i Heńkami").
    • bywalec.hoteli Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 14:42
      na razie to nie jest wg mnie żadna sztuczna inteligencja tylko krzyżówka wyszukiwarki i parsera tekstów
      • engine8t Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 18:09
        Wiesz kiedy uznam ze ta "sztuczna intelignecja" jest naprawde inteligentna?
        Jak jej kaze czy prosze aby cos znalazla a ta mi odpowie "Zrob sobie to sam bo mnie sie nie chce"
        • taniarada Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 18:44
          Niektórym nawet wybitny umysł nie pomoże .Jak ktoś ma zdarty beret .Nawet sztuczna inteligencja .Już mnie na tym forum nic nie zdziwi .
    • kreinto Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 19:14
      hukers napisał:

> Korzystacie?
      Całkiem często.

> Ma to to jakieś praktyczne zastosowanie?
      Bardzo wiele. Najczęściej szuka za mnie i nie muszę przeglądać setek linków z Google. Czasem proszę go żeby policzył coś bardziej skomplikowanego. Wyszukuje mi różne szczegóły w opasłych księgach i stosach dokumentów.
      Korzystam też z Barda. Zdarza się, że proszę go aby skonsultował się z Chatek GPT i odwrotnie. Ucinają sobie wtedy pogawędkę, wymieniają uprzejmościami a ja mam potwierdzenie.
      Fajna sprawa.
    • kochamzapachfrezji Re: OT/Chat GPT 21.09.23, 20:25
      Masz rację, szału nie ma, pozdrawiam.
    • tbernard Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 00:56
      Świetne wsparcie dla tych co znaleźli się w środowisku, gdzie zwykłych kujonów uważa się za inteligentnych, bo liczy się masówka. Dużo należy przeczytać, wkuć i dużo napisać nic nie wnoszących od siebie treści. Dla tak "inteligentnych" coraz to bardziej będzie to konkurencja. Nawet w informatyce dla tych na poziomie klepaczy najpierw będzie to ułatwienie i kto wie czy w końcu nie zacznie się stopniowa redukcja w tym środowisku. Parę kodów przetestowałem i te najżmudniejsze mało wnoszące lecz konieczne zapełniacze robi doskonale.
    • galtomone Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 08:04
      hukers napisał:

> Korzystacie?
      > Ma to to jakieś praktyczne zastosowanie?

Tak, pomaga mi w pracy i oszczędza sporo czasu z tekstem.
      Szczególnie z tymi, których nie chce mi się pisać od zera.
    • toreon Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 13:02
      Korzystam coraz więcej zawodowo. Już może z 15 minut tygodniowo zaoszczędziłem
      A w tematach bardziej praktycznych na razie nie znajduję dużego wsparcia. Ot dwa trudne pytania z życia załączam i tak sobie mu poszło...
      • kochamzapachfrezji Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 13:16
        To prawda.
      • tbernard Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 17:49
        toreon napisał:

> Korzystam coraz więcej zawodowo. Już może z 15 minut tygodniowo zaoszczędziłem
        > A w tematach bardziej praktycznych na razie nie znajduję dużego wsparcia. Ot dw
        > a trudne pytania z życia załączam i tak sobie mu poszło...

Moim zdaniem poszło mu całkowicie sensownie.
        Nie ma co oczekiwać, że dasz mu zlecenie na napisanie programu jeszcze lepszej sztucznej inteligencji, który będzie w stanie nieustannie się ulepszać. Nie wymyśli też dowodu na poparcie lub obalenie hipotezy Riemanna i innych zagadnień nad którymi tęgie umysły od wieków nie mogą sobie poradzić, tylko co najwyżej wygrzebie ci w formie zgrabnego tekstu jakieś opracowanie o zadanym zagadnieniu.
    • engine8t Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 18:15
      Nie..
      Dlaczego mialbym korzystac z rad czegos glupszego ode mnie?
      • kochamzapachfrezji Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 19:32
        Dobre!
      • qqbek Re: OT/Chat GPT 22.09.23, 22:30
        engine8t napisał:

> Nie..
        > Dlaczego mialbym korzystac z rad czegos glupszego ode mnie?

Bo dysponuje wiedzą, której ty musiałbyś się doszukiwać i tracić swój czas?
        Z GPT jest jak z tępym kujonem z podstawówki - ty biegasz po dworze za piłką, on kuje jak durny od powrotu ze szkoły po późną noc. Potem ty odpisujesz lekcje i uczysz się momentalnie tego, co jemu przychodzi z trudnością, a on dostaje gorszą ocenę na sprawdzianie.
        Co z tego, że głupsze, jak "zakuwało" i dzięki temu ty możesz pójść na skróty?
        • engine8t Re: OT/Chat GPT 23.09.23, 22:14
          No tak.. Ten GPT potrafi dawac tak glupie odpowiedzi ze az strach sie bac ze ludzie mu wierza a to nie dlatego ze pisze prawde ale ze pisze cos co wygalda na prawde.

• qqbek Re: OT/Chat GPT 23.09.23, 22:43
            Chciałem jedynie zasugerować, że trzeba z tego korzystać jak z narzędzia ułatwiającego pracę.
            A nie jak z wyroczni.
            Kujon od którego przepisywałem lekcje w podstawówce siedzi w jakiejś fundacji jako "przynieś, wynieś, pozamiataj". Ambicje miał nieprzeciętne, więc nawet doktorat zrobił (+10 do fejmu) - gdzieś w okolicy 42. urodzin, ale zawsze pozostanie tylko kujonem, który niewiele wnosił od siebie. To samo z AI - będzie, przynajmniej przez jeszcze jakiś czas, świetne do odwalania "brudnej" roboty, może nawet jakieś nagrody (jak ten doktorat) uzyska... ale to nadal przeciętniak, który robi bokami, żebyś ty nie musiał odwalać "brudnej roboty". Myślę, że jeszcze przynajmniej dekadę mamy przed pojawieniem się bardziej udanych modeli. I dwie-trzy przed pojawieniem się naprawdę inteligentnej AI.
      • tbernard Re: OT/Chat GPT 23.09.23, 09:25
        engine8t napisał:

> Nie..
        > Dlaczego mialbym korzystac z rad czegos glupszego ode mnie?

To tak jakbyś wyznał, że do żadnej książki w życiu nie zajrzałeś, bo przecież to tylko papiery a one są od Ciebie głupsze.
        • engine8t Re: OT/Chat GPT 23.09.23, 22:12
          No z ksiazkami to nie wiem ale filmow nie ogladam bo wiem i widze kto je robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka