galtomone 02.04.24, 20:07 francuskie.pl/citroen-sprzedany-chinczykom-za-8-mld-yuanow/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galtomone Re: Citroen sprzedany 02.04.24, 20:30 Noo, dziś mi się news pojawił, nawet nie patrzyłem na datę. Lipa 😒 Najpierw Citroen, potem Skoda i w końcu BMW 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Citroen sprzedany 02.04.24, 20:39 Galtom - Halftom: Zdaje sobie sprawę, że na tym forum działasz trochę jak Google - tj. wypluwasz linki na ekran. Tylko zwróć uwagę na to, że Google odpowiada tylko zapytany i jednak odpowiada raczej na temat… Proponuję zasadę 7 oddechów: napotkasz jakiś artykuł, to weź zaczekaj 7 pełnych i głębokich oddechow przed umieszczeniem tu linku: w tym czasie zastanów się nad tego sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Citroen sprzedany 04.04.24, 09:57 To był oczywiscie prima aprilis. Ale wcale nie jest do śmiechu Citroenowi , Fiatowi, Chryslerowi i innym markom koncernu Stellantis. Bo szef - Tavares co prawda dalej zarabia 100 tyś Euro-dziennie-i .... przekłada sie to na kolejne zwolnienia, np we Włoszech i to ca 2500 pracowników. Wg mojej oceny Stellantis - żle zarządzany niebawem padnie i zwinie sie z wielu rynków motoryzacyjnych. Fiat już pada i w Polsce i we Włoszech. Elektryki sie nie sprzedaja i usiłuja naprawiac je na spalinowe/ e500 a za chwilę i e-600. To skutek kosmicznych cen za te speudo-pojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Citroen sprzedany 04.04.24, 10:12 Może w europie Fiat się zwija, ale w np w Ameryce południowej czy Turcji jest to jeden z najpopularniejszych producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Citroen sprzedany 05.04.24, 08:19 To sie zgadza. W Ameryce Płd. maja kilka bardzo udanych modeli Fiata i fabryki w Brazylii. A w Europie padają. I Włosi Chińczykom oddali słynną fabrykę Mirafiori -i nie bedzie produkcji Fiata-tylko jakaś chińszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś