marekggg 02.05.24, 09:45 wiedzialem ze niektorzy w polsce to maniacy, ale ze az tacy, tego sie nie spodziwalem: - W przypadku silnych wiatrów lub deszczów flagę należy zdjąć, a jeśli ulegnie zniszczeniu, powinna zostać spalona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek [...] 02.05.24, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Flaga... 02.05.24, 11:00 Żeby jeszcze wykorzystywali dobrą flagę z godłem, poprawna ma mieć godło na białym pasie, te co różni patrioci wykorzystują mają najczęściej godło na środku flagi wchodzące zarówno na biały i czerwony pas. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Flaga... 02.05.24, 11:46 DOBRA FLAGA - gotowa do pracy, reaguje na najmniejszy podmuch wiatru, utrzymuje formę pofalowanego prostokąta – zgodna z ustawą o godle. ZWYKŁA FLAGA - zwisa bezwładnie bez oznak życia, przyjmuje kształt zdeformowanego trójkąta – niezgodna z ustawą o godle. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://dobraflaga.com.pl/dobra-flaga-vs-zwykla-flaga-filmy.html&ved=2ahUKEwi_o9Gn1u6FAxVcBNsEHbwjAtgQFnoECBQQBQ&usg=AOvVaw3M6yHtQFdeUuwGkGPtL-2W Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 11:51 To też napisałem (i sporo więcej o poprawnej prezentacji barw narodowych), zanim mi żeś post zgłosił do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Flaga... 02.05.24, 11:54 Chyba mnie przeceniasz. Nawet nie przeczytałem twojego postu.Tylko startowy Marka. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 11:58 hrasier_2 napisał: > Chyba mnie przeceniasz. Nawet nie przeczytałem twojego postu.Tylko startowy Mar > ka. Chyba jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Flaga... 02.05.24, 12:04 qqbek napisał: > hrasier_2 napisał: > > > Chyba mnie przeceniasz. Nawet nie przeczytałem twojego postu.Tylko starto > wy Mar > > ka. > > Chyba jednak nie. > > Nie czytam wszystkich pierdół . Nawet nie zdążyłem przeczytać. Jeśli masz zastrzeżenia to napisz zażalenie do moderacji. Ale do mnie to nie ten adres. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 11:50 only_the_godfather napisał: > Żeby jeszcze wykorzystywali dobrą flagę z godłem, poprawna ma mieć godło na bia > łym pasie, te co różni patrioci wykorzystują mają najczęściej godło na środku f > lagi wchodzące zarówno na biały i czerwony pas. LOL - taniucha mnie zgłosił do moderacji najwyraźniej, bo usunięto mi konstruktywny post. Albo to lajtova. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova [...] 02.05.24, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 16:09 lajtova napisał(a): > Weź się kurwa. Co się mam [panienka lekkich obyczajów]? Ktoś mnie [nieładnie o zgłoszeniu czegoś - pochodna słowa znaczącego akt seksualny] do moderacji. Tu z "chłopaków" na pewno nie uczynił tego nikt, poza tanim, który nawet się tutaj kiedyś chwalił, że ludzi pod[patrz wyżej]dala do adminów. Więc albo on, albo któraś z was. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Flaga... 02.05.24, 19:17 To nie ja. Ja mam tak, że jak kogoś uznaję za złego człowieka to go dekoduję. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 20:47 lajtova napisał(a): > To nie ja. > Ja mam tak, że jak kogoś uznaję za złego człowieka to go dekoduję. Jak nie ty i nie taniocha (który się coś mocno zapiera), to [panienka lekkich obyczajów na "k"] kto? Nie ma tu takiego [organ męski na "f"], który by kiedykolwiek coś takiego zrobił tylko z powodu tego, że jest kilka słów w łacinie podwórkowej. Tu się klęło od dawna już i zawsze tu to przechodziło, czasem tiges się wkurzył i coś przesadnie "upstrzonego" wykropkował, albo ciachnął, ale nie post, który był dość konkretny. Kto jest kapusiem? Donosicielem? (w tym miejscu od wypowiedzi powstrzymuje się bywalec - jego "typ" a raczej "typiarę" znam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Flaga... 02.05.24, 21:00 Co żeś takiego napisał? W wątku w Barcelonie ktoś mój post podobnie usunął. A nie było nic takiego tylko syndromie. Pytałem się wtedy Tigesa. Ale on nie ma czasu na takie pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 21:29 hrasier_2 napisał: > Co żeś takiego napisał? Masz ocenzurowaną wersję pierwotnego postu poniżej. Siedziałem dzisiaj w pracy (jedniodniowa przerwa w majówkowym tygodniu - wczoraj w nocy z Łodzi wróciłem, dziś rano byłem już w biurze) i miałem jeszcze oryginalny (ten usunięty) post otwarty w jednej z kart. > W wątku w Barcelonie ktoś mój post podobnie usunął. A n > ie było nic takiego tylko syndromie. Pytałem się wtedy Tigesa. Ale on nie ma c > zasu na takie pierdoły. Może też zapytam tigesa :) Być może on będzie w stanie powiedzieć, kto usunął. Bo kto pod[czynność seksualna lub mówienie od rzeczy]ił? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Flaga... 02.05.24, 21:57 qqbek napisał: > Kto jest kapusiem? > Donosicielem? > > (w tym miejscu od wypowiedzi powstrzymuje się bywalec - jego "typ" a raczej "ty > piarę" znam:-) Przeciez to nie musi byc nikt kto tu pisze. Jest wielu "podgladaczy" straznikow moralnosci i ormowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 22:28 engine8t napisał: > Przeciez to nie musi byc nikt kto tu pisze. Jest wielu "podgladaczy" strazniko > w moralnosci i ormowcow. A to też racja. Ale najbardziej nasz styl pisania przeszkadzał tutaj niejakiej niegramotnej "uczycielce" (nazwijmy ją Dulcyneą) i jej Don Quijote de la Menda. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Flaga... 02.05.24, 23:36 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > Przeciez to nie musi byc nikt kto tu pisze. Jest wielu "podgladaczy" str > azniko > > w moralnosci i ormowcow. > > A to też racja. > Ale najbardziej nasz styl pisania przeszkadzał tutaj niejakiej niegramotnej "uc > zycielce" (nazwijmy ją Dulcyneą) i jej Don Quijote de la Menda. > > Najwieksze lajdaczki to zwykle te po ktorych bys sie nie spodziewal. Ale sa tez K meskie Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Flaga... 03.05.24, 01:02 Sam się wkopał i szuka kija do tyłka i posądza innych. Zawsze wszędzie zabiera głos. Najmądrzejszy na tym forum jakby było jego prywatne. Pierwszy bierze udział we wszystkich zadymach. Nie pierwszy raz to robi. Nie pisałem bo miałem czasową blokadę to wymyślał cuda niewidy że to ja. Pan czepialski.Napisał jakieś bzdury i strasznie rozżalony. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 03.05.24, 12:21 hrasier_2 napisał: > Sam się wkopał i szuka kija do tyłka i posądza innych. Zawsze wszędzie zabiera > głos. Najmądrzejszy na tym forum jakby było jego prywatne. Pierwszy bierze udzi > ał we wszystkich zadymach. Nie pierwszy raz to robi. Nie pisałem bo miałem czas > ową blokadę to wymyślał cuda niewidy że to ja. Pan czepialski.Napisał jakieś bz > dury i strasznie rozżalony. No dobra tani, dość już tej autoprezentacji, przecież i tak cię tutaj wszyscy znamy, nie musisz się dodatkowo przedstawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Flaga... 02.05.24, 10:53 Znasz to Mareczku słowa piosenki mojego ziomala- Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło. Mamy teraz podzieloną Polskę na trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Flaga... 02.05.24, 11:57 Takie są przepisy. Kilka tygodni temu zdmuchnęło (i to tak, że urwało ją z drzewca) flagę spod jednego z urzędów u mnie na wsi. Podniosłem, złożyłem, oddałem. Gdyby się trafił jakiś służbista, to pracownik odpowiedzialny za ich wywieszenie mógłby skończyć nawet z karą aresztu, bo flaga pod żadnym pozorem nie powinna dotknąć gleby (a już na pewno nie może leżeć na trawniku). No, ale przepisy sobie, a [autocenzura - w miast oryginalnego stwierdzenia wstawić sobie "inteligentni inaczej", albo "wyborcy PiS"] sobie. Przykłady: - bazgranie po flagach haseł plemiennych (przykładowo nazwa [autocenzura - tu była niepochlebna nazwa małej miejscowości], z której się przyjechało) - nagminne wykorzystywanie flagi z godłem (ta zarezerwowana jest dla przedstawicielstw dyplomatycznych, portów i statków) - [autocenzura - byle jakie, wcześniej było odniesienie do organu męskiego] wieszanie flagi (tak, że zwisa smutno jak [autocenzura - organ męski] po stosunku) - flaga ma wisieć pod określonym kątem i (jak flag jest więcej) w określonej kolejności - biało-czerwona musi zawsze być pierwsza (o czym nagminnie zapominają przedstawiciele [autocenzura - niepochlebne określenie kościoła katolickiego] przykładowo - waląc swoje biało-żółte przed biało-czerwonymi). TERAZ PASI TANIOCHA? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Flaga... 02.05.24, 13:43 Flagi były kiedyś na pochodach pierwszomajowych noszone przez partyjotów. A dzieci nosiły chorągiewki. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Flaga... 02.05.24, 19:55 Bylem na pochodzie raz. Zaraz za trybuna honorowa patrioci rzucali flagi na ziemie i zapieprzali na majowke no bo to byl dzien wolny. Ja z kija zsuwalem flage i chowalem do duzej torby. Potem przez lata mialem w garazu szafe pelna szmat do wycierania. W dwoch kolorach, zgadnij jakich:) Odpowiedz Link Zgłoś