jackk3 14.07.24, 01:30 Gazeta milczy - czeka na wytyczne??? Ale nie przesadzajmy CNN nazwał to incydentem… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 01:53 Postrzelił w ucho i zarobił w czapę - o czym tu się rozpisywać? No może o tym, że ochrona Trumpka zabiła też niewinną osobę (bo na to, ze wstępnych informacji, wychodzi)? Albo o tym, że taki "stunt" wywinduje już i tak wysokie "słupki popularności" tego kryminalisty pochodzenia niemieckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:15 qqbek napisał: > Postrzelił w ucho i zarobił w czapę - o czym tu się rozpisywać? > No może o tym, że ochrona Trumpka zabiła też niewinną osobę (bo na to, ze wstęp > nych informacji, wychodzi)? > Albo o tym, że taki "stunt" wywinduje już i tak wysokie "słupki popularności" t > ego kryminalisty pochodzenia niemieckiego? > Lewactwo sie nie poddaje jak widac ale oni juz nieczego dobrze zrobic nie potrafia. Zostal im jeszcze trik wyborczy z poprzednich wyborow ale tam beda na rece patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 12:40 engine8t napisał: > Lewactwo sie nie poddaje jak widac ale oni juz nieczego dobrze zrobic nie potra > fia. > Zostal im jeszcze trik wyborczy z poprzednich wyborow ale tam beda na rece patr > zec. Z tego, co na razie ujawniono to zarejestrowany wyborca republikanów był. 20-latek, a strzelec jak się patrzy. Strzelał z AR-15, na granicy, a właściwie spoza granicy skutecznego zasięgu (spoza strefy ochronnej mającej 400 czy 500 jardów), a chybił naprawdę nieznacznie. Gdyby zdążył zrobić poprawkę i złożyć się do drugiego strzału, to wybory wygrałby Biden, tak (już raczej na pewno) wygra je Trump. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 18:35 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > Lewactwo sie nie poddaje jak widac ale oni juz nieczego dobrze zrobic nie > potra > > fia. > > Zostal im jeszcze trik wyborczy z poprzednich wyborow ale tam beda na rec > e patr > > zec. > > Z tego, co na razie ujawniono to zarejestrowany wyborca republikanów był. > 20-latek, a strzelec jak się patrzy. > Strzelał z AR-15, na granicy, a właściwie spoza granicy skutecznego zasięgu (sp > oza strefy ochronnej mającej 400 czy 500 jardów), a chybił naprawdę nieznacznie > . Gdyby zdążył zrobić poprawkę i złożyć się do drugiego strzału, to wybory wygr > ałby Biden, tak (już raczej na pewno) wygra je Trump. > Lewak to nie przynaleznosc do jakiejs partii.. to stan umyslu. Ja nie jestemn zapisany do zadnej partii pomimo ze jestem konserwatywny i popieram republikanow w wielu aspektach ale nie we wszystkich a niektore depokratyczn uwazam ze rosadniejsze... Ale jak mnie ktos nazwie prawakiem to sie nie obrazam. W koncy Gentlemen powinien byc konserwatywny? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 22:40 engine8t napisał: > Lewak to nie przynaleznosc do jakiejs partii.. to stan umyslu. Lewak to termin wymyślony przez Lenina, żeby gnoić mienszewików i socjaldemokratów - wiedziałeś? > Ja nie jestemn zapisany do zadnej partii pomimo ze jestem konserwatywny i popie > ram republikanow w wielu aspektach ale nie we wszystkich a niektore depokratycz > n uwazam ze rosadniejsze... > Ale jak mnie ktos nazwie prawakiem to sie nie obrazam. To dlaczego innych nazywasz "lewakami", skoro uważasz "prawaka" za termin pejoratywny? > W koncy Gentlemen powinien byc konserwatywny? LOL Gentleman! 40 lat tam mieszkasz, a mylisz liczbę pojedynczą z mnogą... LOL. Poza tym do bycia "gentleman" to chyba trzeba być z "gentry"? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 01:32 A no skazal szto znal. www.miejski.pl/slowo-lewak www.youtube.com/watch?v=sAF9dKDODcc&t=349s Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 03:38 <Strzelał z AR-15, na granicy, a właściwie spoza granicy skutecznego zasięgu (spoza strefy ochronnej mającej 400 czy 500 jardów)> Nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
agamakota8 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 12:48 engine8t napisał: > qqbek napisał: > > > Postrzelił w ucho i zarobił w czapę - o czym tu się rozpisywać? > > No może o tym, że ochrona Trumpka zabiła też niewinną osobę (bo na to, ze > wstęp > > nych informacji, wychodzi)? > > Albo o tym, że taki "stunt" wywinduje już i tak wysokie "słupki popularno > ści" t > > ego kryminalisty pochodzenia niemieckiego? > > > > Lewactwo sie nie poddaje jak widac ale oni juz nieczego dobrze zrobic nie potra > fia. > Zostal im jeszcze trik wyborczy z poprzednich wyborow ale tam beda na rece patr > zec. Demokraci już czują zapach porażki bo poparcie Trumpowi rośnie. Cóż....obiektywnie rzecz ujmując Trump nadaje się na prezydenta , ma facet tzw. jaja, jest silny, waleczny, pełen energii, i potrafi porwać ludzi, stworzyć show, widać to po jego gestach, ruchach. Ma też ogromne szczęście. Bóg nad nim czuwa. Ameryka potrzebuje silnego przywódcy. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 14:09 Za to siusiaczek1281 - wielonickowiec - to zwykła pi.da. Odpowiedz Link Zgłoś
agamakota8 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 15:13 Wolny kraj. Można mieć 20 samochodów i 20 nicków. Zachowujesz się jak małe dziecko z przedszkola które przezywa kolegów od siusiaczków. Dorośnij. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 15:31 agamakota8 napisała: > Wolny kraj. Można mieć 20 samochodów i 20 nicków. > Zachowujesz się jak małe dziecko z przedszkola które przezywa kolegów od siusia > czków. Dorośnij. Uważaj troliku żeby cie za dupe nie wzięli w końcu, czy na twoje wypociny nie dawał ci pis z budżetu na partie. Odpowiedz Link Zgłoś
agamakota8 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 16:04 straszyć to se możesz babą jagą małe dzieci. Nikt mi nic nie dawał. Mam prawo mieć poglądy polityczne, a że one są inne niż twoje to wyzywasz od trolli. Szacunku się naucz do ludzi. Baj Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 16:10 Socjopato i psychopato - miałeś z 200 nicków. Nikt cie nie trawił to się wpierdzielales na siłę. A teraz jeszcze się bawisz w ruska sabake agitując za Trumpem. Odpowiedz Link Zgłoś
agamakota8 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 16:37 Sorry, mea culpa, ale to było 3 lata temu. 3 lata milczałem jako pokuta za grzechy. Nie zauważyłeś ? A do ruska mi bardzo daleko , nigdy ruskich nie popierałem, tu mi łatki nieprawdziwej nie przypinaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:16 Tak nic się nie stało… w latach 70-tych twoja odp to jest tzw czysta dialektyka… jeśli nie wiesz to sprawdź w necie co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 08:28 Próba zabicia kandydata na prezydenta to dramat. Zabicie osoby niewinnej to tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 05:19 Widze ze cenzura ma się dobrze na tym forum.. <tego kryminalisty pochodzenia niemieckiego?> To w takim razie Tusk ma o wiele bardziej pochodzenie niemieckie… Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 06:07 jackk3 napisał: > Widze ze cenzura ma się dobrze na tym forum.. > <tego kryminalisty pochodzenia niemieckiego?> > To w takim razie Tusk ma o wiele bardziej pochodzenie niemieckie… A ty jesteś cudakiem zagranicznym który nic nie wie o życiu w Polsce. Pojęcie o Polsce itp.masz takie jak godziny w których piszesz. Od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 06:08 I jak qrva cenzura? Różne cudaki - prawaki możecie sobie pisać ile chcecie. Ktoś z innymi poglądami na jakichś forach prawicowych byłby od razu wypierdzielony. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 07:33 dodekanezowiec napisał: > I jak qrva cenzura? Różne cudaki - prawaki możecie sobie pisać ile chcecie. Kto > ś z innymi poglądami na jakichś forach prawicowych byłby od razu wypierdzielony > . Dodam że socjopata siusiaczek1281 miał kolo 100 nicków. Menda niepospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek8 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 18:46 dodekanezowiec napisał: > dodekanezowiec napisał: > > > I jak qrva cenzura? Różne cudaki - prawaki możecie sobie pisać ile chceci > e. Kto > > ś z innymi poglądami na jakichś forach prawicowych byłby od razu wypierdz > ielony > > . > > Dodam że socjopata siusiaczek1281 miał kolo 100 nicków. Menda niepospolita. No bo mnie cenzura blokowała to z nią walczyłem stąd tyle nicków i wygrałem z cenzurą. Walczyłem o wolność słowa. Ciebie powinni blokować za obrażanie ludzi. Ja nie jestem socjopata bo ja nie obrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 04:40 Co ty pierdolisz? Ja prawak? Jak mnie chcesz obrazic to pisz lewak!!! To wtedy bedziesz mial u mnie przejebane. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 06:53 > <tego kryminalisty pochodzenia niemieckiego?> Jacek nie ma pojecia. Czy pan jest kryminalista pochodzenia niemieckiego ZE ZNAKIEM ZAPYTANIA, to prawnie jest legalne. Ale stwierdzenie Pan jest kryminalista to juz "obraza" bo pochodzenia niemieckiego to nie. To moj pierwszy wpis w tym watku, bo tylko czytam i sie smieje co mowi Radio Baba z lawki przed kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 05:01 jackk3 napisał: > Wreszcie jakis sensowny wpis. Moj w dodatku:) Najsmieszniejsze jest ilu, ale chyba nie tu a na forum Kraj, ekspertow co nigdy nie trzymali w reku karabinu i nie wiedza jak wyglada AR15, wie jak celowac i trafic w ucho. Kandydat na prezydenta USA dla poprawienia "slupkow" wynajal dwudziestoletniego nerda i umowili sie ze jak ja przestane sie ruszac to ty strzel mi w ucho z ojca karabinu. Wygramy wybory a ja ci kupie twoj wlasny karabin:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 05:15 waga173 napisał: > jackk3 napisał: > > > Wreszcie jakis sensowny wpis. > > Moj w dodatku:) Najsmieszniejsze jest ilu, ale chyba nie tu a na forum Kraj, ek > spertow co nigdy nie trzymali w reku karabinu i nie wiedza jak wyglada AR15, wi > e jak celowac i trafic w ucho. Kandydat na prezydenta USA dla poprawienia "slup > kow" wynajal dwudziestoletniego nerda i umowili sie ze jak ja przestane sie rus > zac to ty strzel mi w ucho z ojca karabinu. Wygramy wybory a ja ci kupie twoj w > lasny karabin:))) Fakt ale to bylo tylko 150m!!! Ja jestem ciekawy co by sie dzialo jakby trafil. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 05:26 Ja sie smieje z komentarzy a raczej z komentatorow. Jakis czubek krytykowal Trumpa ochrone ze nic nie zrobila przez 5 minut od telefonu ze ktos chodzi po dachu. Tylko czubek nie pomyslal ze od rana telefony moherowych zwolenniczek Bidena zawiadamialy o bombach, podejrzanych samochodach, rowerzystach itp zeby zaklocic wiec. Co do gdyby trafil to mysle ze "vox populi" by uznal ze Biden ma krew Trumpa na rekach. Zaszkodziloby to Bidenowi i juz kompletnie pogrzebalo jego jakiekolwiek szanse jezeli jeszcze takie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 04:35 Od czapy to ty piszesz.Ja o Polsce w dalszym ciagu sporo wiem choc wiadomo ze zyje w Kanadzie. Cudak zagraniczny??? Nie pierdol. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 07:37 jackk3 napisał: > Widze ze cenzura ma się dobrze na tym forum.. > <tego kryminalisty pochodzenia niemieckiego?> Jak ktoś jest skazany za przestępstwa, to jest kryminalistą, czego nie rozumiesz? > To w takim razie Tusk ma o wiele bardziej pochodzenie niemieckie… Pomyślmy. Dziadek Tuska, którego PiS i Jacek Kurski "wyciągneli" mu w jednej z kampanii wyborczych - nazwisko Tusk (po Kaszubsku "Pies"), imię "Józef", nazwisko panieńskie matki - Adamczyk, miejsce urodzenia - Gdańsk. Przed wojną polski urzędnik. Więzień KL Stutthof. Dziadek Trumpa, który podobno nie był Niemcem - nazwisko Drumpf, imię Friedrich, miejsce urodzenia - Kallstadt, Nadrenia-Palatynat. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 17:37 qqbek napisał: > Jak ktoś jest skazany za przestępstwa, to jest kryminalistą, czego nie rozumiesz? Ja nie jestem pewien czy uznany winnym = skazany.. i do tego jeszcze czy to jest jak sie to u was nazywa "prawomocnie" tzn juz nie ma odwolania. A Trump zostal jedynie uznaany winym w pierwszej instacji. Kary ani czasu kiedy ma byc ustalona nie wyznaczono, proces apelacyjny sie nawet nie zaczal.. I dopiero po zakonczeniu procesu i wpisaniu do akt jest sie kryminalista. Ale skoro wszechwiedzacy qbek tak twierdzi to pewnie jak zwykle.... Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 04:32 Chlopie relax! Nigdzie nie napisalem ze niemiecka krew przekresla Tuska. Wg naszych standardow jest wrecz odwrotnie. Poza tym zapomniales o stronie mamusi... Dla mnie pochodzenie nie ma najmniejszego znaczenia to ty wyciagnales to pochodzenie Trumpa nadajac mu pejoratywne znaczenie. Ja napisalem ze i Trump i Tusk maja w zylach niemiecka krew. I co? I nic! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 08:49 Teraz to Trump ma otwartą drogę do prezydentury i mocno mu będę kibicował. Tylko muszą go bardziej pilnować, bo te kobiety w ochronie to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:10 Widac tonacy (Biden) brzytwy sie chwyta Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:22 Engine bez jaj.. ale ta cała atmosfera to inna para kaloszy.. Myśle ze tym razem wszystkiego się dowiemy to nie czasy JFK. Biden jest skończony nie ma najmniejszych szans… Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:28 jackk3 napisał: > Engine bez jaj.. ale ta cała atmosfera to inna para kaloszy.. Myśle ze tym raze > m wszystkiego się dowiemy to nie czasy JFK. Biden jest skończony nie ma najmnie > jszych szans… Niczego sie nie dowiemy..... DOJ ciagle rzadzi. Strzeljacecy chyba spadl z drzewa i umarl ze strachu co go czeka ze nie trafil. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:47 gowno sie dowiemy, mozliwe ze trumpek sam kazal strzelac... Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:50 marekggg napisał: > gowno sie dowiemy, mozliwe ze trumpek sam kazal strzelac... Ta i trafili go ucho. Wiem że masz ból tyłka z Trumpem i nie tylko ty. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 13:52 jak ktos jest idiota i nieuczciwym czlowiekiem, zmieniajacym kobiety jak szmaty, to co jest na nim tak dobre? bush jr. byl idiota i niedouczony, ale przynajmniej trzymal klase. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:53 marekggg napisał: > jak ktos jest idiota i nieuczciwym czlowiekiem, zmieniajacym kobiety jak szmaty > , to co jest na nim tak dobre? > bush jr. byl idiota i niedouczony, ale przynajmniej trzymal klase. On byl staly - to one sie zmienialy Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:50 JPRDL a ja myslalem ze z ciebie inteligentny gość… napisz jeszcze ze może Ivanka była zamieszana? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 13:42 w cale bym sie nie zdziwil, po tym co trumpek wyrzadzi ze sztumujaca danielka... Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:28 Koles byl z naziolskiej antify. A co do reszty to brednie, że był z partii republikańskiej. Ciągle sprzeczne informacje. Tak jak napisał engine8t to lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:33 Nie z antify, a z grupy fanatyków broni. Zarejestrowany wyborca partii republikańskiej. Cofam słowa o "świetnym strzelcu", ponoć strzelał (wielokrotnie) ledwie ze 120 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 15:56 qqbek napisał: > > Cofam słowa o "świetnym strzelcu", ponoć strzelał (wielokrotnie) ledwie ze 120 > metrów. > Drugie dno podobnież takie że właśnie miał drasnąc ucho i mu się udało.. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:55 dodekanezowiec napisał: > qqbek napisał: > > > > > Cofam słowa o "świetnym strzelcu", ponoć strzelał (wielokrotnie) ledwie z > e 120 > > metrów. > > > Drugie dno podobnież takie że właśnie miał drasnąc ucho i mu się udało.. Mial Donalda drasnac w ucho a potem umrzec ... i mu sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 18:31 O to to To drugie zadanie poszło mu świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 16:06 hrasier_2 napisał: > Tak jak napisał engine8t to lewak. To jakiś nowy i dopiero co utworzony odłam lewaków i miłośników swobodnego dostępu do broni jednocześnie. Na ogół to lewacy raczej starają się o to aby skończyć z dzikim zachodem i ucywilizować sprawę tego dostępu aby byle świr nie miał takiego ułatwienia jak ma dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 16:12 Chcesz powiedzieć że ci z lewej strony starają się swoje postulaty głosić pokojowymi metodami? Jesteś tego zupełnie pewien? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 16:24 trypel napisał: > Chcesz powiedzieć że ci z lewej strony starają się swoje postulaty głosić pokoj > owymi metodami? Jesteś tego zupełnie pewien? Tylko ci którzy są religijni i kochają bliźnich i chodzą do kościoła :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 12:33 tbernard napisał: > trypel napisał: > > > Chcesz powiedzieć że ci z lewej strony starają się swoje postulaty głosić > pokoj > > owymi metodami? Jesteś tego zupełnie pewien? > > Tylko ci którzy są religijni i kochają bliźnich i chodzą do kościoła :) Ale nie krytykują ateistów i niewierzących. Przynajmniej ja się staram. I mam gdzieś kto wierzy i w co. Byle mojej wiary nie podważał. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 12:58 hrasier_2 napisał: > Ale nie krytykują ateistów i niewierzących. Przynajmniej ja się staram. I mam > gdzieś kto wierzy i w co. Byle mojej wiary nie podważał. naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 10:12 engine8t napisał: > Widac tonacy (Biden) brzytwy sie chwyta Tonący w alkoholu engine głupot się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 17:53 dodekanezowiec napisał: > engine8t napisał: > > > Widac tonacy (Biden) brzytwy sie chwyta > > Tonący w alkoholu engine głupot się chwyta. A co mu jeszcze pozostalo aby Trumpa "wyeliminowac" z gry o tron? Nawet demokraci tego nie ukrywali ze nalezy zrobic wszystko. Dosypywanie glosow moze tym razem nie wystarczyc. Publiczne zawstydzanie nie dzialalo, sady nie wsadzily do paki i cokolwiek nie robili to popularnosc Trumpa rosla.. Moga pwiedziec ze pozostawili ich bez opcji wies postawili na ostantia karte. Security bylo po ich stronie, Policja zbagatelizowala to ze strzlec z karabinem byl na dachu, snajpier zamiast strzelac pierwszy to dal napastnikowi szanse na wykonaie zadania i nawet ta ostatnia szansa nie wyszla. Wszystko przeciwko biedakowi Bidenowi. Mlody w sumie niezle wymierzyl ale jakas sila wyzsza sopowodwala ze kiedy kula bylw drodze to Trump odwrocil glowe na tyle ze mu jedynie ucho uszkodzila.. I po tym kiedy distal to ciagle sie nie poddal i pokazal ze moze stac na nogach i walczyc. No i co ma teraz narod robic? Glosowac na niego - twardego wodza czy dziadka z demencja ktory wiedzie kraj ku przepasci i nie cofa sie przez niczym aby zniszczyc patriote? Juzna nwet tego slwa - patriotyzm nie wolno uzywac. Czyli mozna powiedziec ze Demokraci strzeli sobie w stope? wyborazam sobie mine Obamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 18:11 To juz sa czyste spekulacje i teorie spiskowe .... Deomokraci nie maja z tym zamachem nic wspolnego, tak samo republikanie Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 18:40 wislok1 napisał: > To juz sa czyste spekulacje i teorie spiskowe .... > > Deomokraci nie maja z tym zamachem nic wspolnego, tak samo republikanie A kto? www.youtube.com/watch?v=xA0tVFW2Ess&t=676s Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 19:07 To jakis swir, tak samo jak Oswald i inni zamachowcy na prezydentow w USA.... Poniewaz w USA jest bardzo latwy dostep do broni palnej, to wielu swirow probuje zabijac ludzi, szczegolnie popularne sa szkoly.... Swir uwaza, ze go gnebili nauczyciele i inni uczniowie, bierze bron od ojca i napier.ala dopoki mu starczy amunicji.... Z zabiajanim politykow to juz bardziej skomplikowane i takich szybko lapia albo zabijaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 19:48 wislok1 napisał: > To jakis swir, tak samo jak Oswald i inni zamachowcy na prezydentow w USA.... > > Poniewaz w USA jest bardzo latwy dostep do broni palnej, to wielu swirow probuj > e zabijac ludzi, > > szczegolnie popularne sa szkoly.... > > Swir uwaza, ze go gnebili nauczyciele i inni uczniowie, bierze bron od ojca i n > apier.ala dopoki mu starczy amunicji.... > > Z zabiajanim politykow to juz bardziej skomplikowane i takich szybko lapia albo > zabijaja.... Moze Polska wersja ci cos rozjasni www.youtube.com/watch?v=cTLrx3h5hXQ Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:04 Najpierw przesiedleńcze engine włącz polską klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:39 dodekanezowiec napisał: > Najpierw przesiedleńcze engine włącz polską klawiaturę. Takis ulomny ze bez tego nie kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:43 engine8t napisał: > dodekanezowiec napisał: > > > Najpierw przesiedleńcze engine włącz polską klawiaturę. > > Takis ulomny ze bez tego nie kapujesz? "Takiś" - zwrot dziadziusiowato - babciusiowaty sprzed 50 lat w polszczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:32 Pie.dolenie bambus, kretynskie teorie spiskowe po stronie zwolennikow trumpka i bidena..... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:37 Jak zginal Kennedy, to oskarzano o to republikanow, choc to kompletny nonsens, bo tylko w wyniku tego zamachu stracili A demokraci na luzie wygrali wybory i Johnson zostal prezydentem Teraz oskarza sie demokratow, choc sa ostatnimi ktorym by zalezalo, ze trumpkowi, sie stalo cos zlego .... Ten zamach napedza trumkowi wyborcow... Moze tak wylaczyc emocje, a wlaczyc ROZUM Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:42 wislok1 napisał: > Pie.dolenie bambus, kretynskie teorie spiskowe po stronie zwolennikow trumpka i > bidena..... > Ilez to razy pisalem za kazdy wierzy w to w co chce wierzyc? A Obama pewnie klnie "0h No!. K. znow spierd....?" W takich wypadkach raczje nie ma przypadkowe.. Cal Ochrona i Secret Serwice i Policja ciagle sa pod wplywem DOJ. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:46 wislok1 napisał: > Pie.dolenie bambus, kretynskie teorie spiskowe po stronie zwolennikow trumpka i > bidena..... > Moze CNN sie przekona www.youtube.com/watch?v=nIU1DyW8z-Y A teoria spiskowa to to ze jak zapytali Secret Service dlaczego nikogo nie bylo na tym dachu to odpowiedzieli ze uznali iz nie ma potrzeby zeby na jednym dachy byl SS i CIA Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:58 www.youtube.com/watch?v=QwysSBmVp3s Cialge puzle sie nie skladaja i nie mozna polaczyc tych kropek? Nawet jak sie Majorkas zaczyna bic w piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 02:47 Przecież jest późno w Polsce. Dopiero jutro. Sam kiedyś myślałem że będą go próbować zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 07:31 Prezydent USA to najniebezpieczniejszy zawód na świecie. Statystyka jasna to pokazuje. Ale żeby już na tym etapie strzelali.. No nic. Na pewno zaszkodzi to Bidenowi i pomoże Trumpowi Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 12:48 Bez przesady W XX wieku zginal tylko 1 wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-zamachy-na-amerykanskich-prezydentow-zgineli-z-rak-buntownikow/8p1v998 Tak jak 1 prezydent PL, czy 1 glowa panstwa w DE Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 13:08 Czy ty czasem czytasz, co podlinkujesz? 1901 rok (zamach na McKinley-a) to już XX wiek. Do tego dochodzą jeszcze dwa nieudane zamachy - z 1981 roku (raniono pewnego kalifornijskiego aktora westernowego, akurat będącego urzędującym prezydentem) i z 1912 roku (na już "byłego" prezydenta). Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:12 A % zginietych albo zamachnietych od początku prezydentury jest chyba wyższy niż śmiertelność wśród somaliskich piratów :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:43 Fakt, 2 zginelo Nieudane zamachy sie nie licza Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 15:50 Czterech prezydentów zamordowano w czasie pełnienia urzędu: Abraham Lincoln (1861–1865), James Garfield (1881), William McKinley (1897–1901), John F. Kennedy (1961–1963). Oznacza to, że zamordowano prawie 9% urzędujących prezydentów. To cytat z wiki 4 to 2x więcej niż 2. 9 % obejmujących stanowisko zginęło. W jakim innym zawodzie jest taka śmiertelność? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:23 To jest tylko taka durna statystyka W Europie bylo o wiele wiecej zabijania politykow niz w USA... W zamachach gineli krol Wloch, prezydent Francji, krol Jugoslawii, prezydent RP, kanclerz Austrii, zona cesarza Austrii, i tak dalej.... Przy tym USA to nudy.. Lincolna zabito z powodu tego, ze wygral wojne secesyjna, a jego morderca byl fanatycznym zwolennikiem konfederacji Garfield i McKinley zgineli z rak swirow.... Glownie dlatego, ze wtedy prezydenci USA nie mieli ochrony osobistej za pieniadze podatnikow.. W Europie chocby z tego powodu zabicie prezydenta czy krola bylo bardzo trudne, bo taka ochrone osobista mieli W USA ja wprowadzono po zabojstwie w 1901 roku i pomijac przypadek gostka o nazwisku Kennedy to dziala.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:27 Jaka durna? Na konkretnym stanowisku od początku jego istnienia zginęło w zamachach 9% pracowników. Gdzie w Europie na jednym stanowisku się to zdarzyło w ostatnich 200 latach? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:31 A w sumie jeszcze lepsze że mimo takiego ryzyka wciąż dostają CV i ludzie się o to stanowisko biją. Pewnie mają owocowe czwartki Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 18:41 trypel napisał: > A w sumie jeszcze lepsze że mimo takiego ryzyka wciąż dostają CV i ludzie się o > to stanowisko biją. > Pewnie mają owocowe czwartki Jeden z prezydentów RP poszedł dalej. Z rachunków jego kancelarii wynikało, że w tej robocie trzymały go przede wszystkim owocowe ćwiartki. Zdaniem niektórych ten od ćwiartek to trzeci zamordowany prezydent RP na przestrzeni 100 lat (pierwszego zastrzelił prawicowy fanatyk, za to, że go chłopi od Witosa wybrali, drugiemu tak posmakowała herbatka u wujka Berii, że wrócił z Moskwy "w piórniku"). Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 19:14 W kwestii formalnej, Beria juz od 3 lat nie zyl, wykonczyl go Chruszczow A Chruszczow tez wykonczyl Bola B., bo Bolo nie chcial potepic Josifa Wissarionowicza --- USA to jest nic przy Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 19:38 wislok1 napisał: > W kwestii formalnej, > Beria juz od 3 lat nie zyl, Rzeczywiście, Beria chciał za szybko pożegnać stalinizm i go towarzysze (prawdopodobnie z inspiracji Ulbrichta) ukatrupili szybko i sprawnie, na trochę ponad 2 lata przed śmiercią Bieruta. > wykonczyl go Chruszczow Sprytny kawał skurwysyna tak przy okazji. Do uwalenia Berii posłużył się Malenkowem, którego potem sam uwalił (nie bez wzajemności, bo "stara gwardia KC KPZR" próbowała Chruszczowa wysiudać z roboty zaraz po tym, jak objął tron). > A Chruszczow tez wykonczyl Bola B., bo Bolo nie chcial potepic Josifa Wissarion > owicza --- Idąc tym tropem to by wykończył też Ulbrichta w NRD, z którym wcześniej spiskował. Bolo nie tyle nie chciał potępić, co był po prostu po dziurkę w dupie unurzany w zbrodniach stalinowskich i Chruszczow "czuł", że będzie miał zaraz niezły "Sajgon" w Warszawie (i całej Polsce), jak trochę Polakom smyczy nie popuści (co z Bierutem przy życiu nie wydawało się do zrobienia). > USA to jest nic przy Rosji Tu zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 20:00 Idąc tym tropem to by wykończył też Ulbrichta w NRD, z którym wcześniej spiskował. Bolo nie tyle nie chciał potępić, co był po prostu po dziurkę w dupie unurzany w zbrodniach stalinowskich i Chruszczow "czuł", że będzie miał zaraz niezły "Sajgon" w Warszawie (i całej Polsce), jak trochę Polakom smyczy nie popuści (co z Bierutem przy życiu nie wydawało się do zrobienia). Sa Nikita byl unurzany w zbrodniach.... Jest taki dowcip rysunkowy z 1956... Cjhruszczow jako wielka swinia mowi do kolesi na zebraniu, a tam same swinie... Chruszczow mowi: mam straszna rzecz do przekazania, ze Stalin byl swinia Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:47 W zadnym panstwie europejskim od 1776 nie ma NIEPRZERWANIE takiego stanowiska pracy jak prezydent DANEGO panstwa, wiec nie da sie tego porownac Nie da sie ani troche porownac Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 20:03 Jakich ? Szefa Watykanu ? Tradycja jest dluzsza, ale trupow tez o wiele wiecej... Nie tylko trupow... ciekawostkihistoryczne.pl/2020/09/25/pornokracja-najbardziej-wstydliwy-okres-w-dziejach-watykanu/ Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 21:22 A jakich chcesz. Odlicz sobie 46 papieży i zobacz ilu zginęło w zamachu Innych wydarzeń nie licz bo sam tak napisales :) Może papież to jeszcze bardziej niebezpieczny zawód. Kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 22:03 Ci pierwsi papieze to sa raczej wymysleni i nie wiadomo, czy istnieli naprawde.... Z tych pozniejszych jest Aleksander Borgia, co jako papiez swatal swoja corke i Leon XIII, co byl ateista i uwazal, ze cala ta Ewangelia to sa wymyslone bajki.... Co nie przeszkodzilo mo wyklac Lutra, bo ten nie chcial przesylania kasy ze sprzedazy odpustow do Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Borgia et al. 15.07.24, 00:00 wislok1 napisał: > Ci pierwsi papieze to sa raczej wymysleni i nie wiadomo, czy istnieli naprawd > e.... > > Z tych pozniejszych jest Aleksander Borgia, co jako papiez swatal swoja corke > i Leon XIII, co byl ateista i uwazal, ze cala ta Ewangelia to sa wymyslone bajk cala rodzina Borgia, to niezle bagno... Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 03:42 <Do tego dochodzą jeszcze dwa nieudane zamachy - z 1981 roku (raniono pewnego kalifornijskiego aktora westernowego, akurat będącego urzędującym prezydentem)> Troche szacunku...gdyby nie ten aktor to twoje dzieci by teraz mowily po rosyjsku... Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 07:39 jackk3 napisał: > <Do tego dochodzą jeszcze dwa nieudane zamachy - z 1981 roku (raniono pewne > go kalifornijskiego aktora westernowego, akurat będącego urzędującym prezydente > m)> > Troche szacunku...gdyby nie ten aktor to twoje dzieci by teraz mowily po rosyjs > ku... Wisloka i Marka nie przekonasz. W tyłku mają Polskę i prezydentów USA. Przesiedleńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 09:47 jakim ja moge przesiedlencem z polski? mozesz wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 17:41 Przestan bredzic jak potluczony I wmawiac kosmiczne brednie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 19:15 hrasier_2 napisał: > jackk3 napisał: > > > <Do tego dochodzą jeszcze dwa nieudane zamachy - z 1981 roku (raniono > pewne > > go kalifornijskiego aktora westernowego, akurat będącego urzędującym prez > ydente > > m)> > > Troche szacunku...gdyby nie ten aktor to twoje dzieci by teraz mowily po > rosyjs > > ku... > Wisloka i Marka nie przekonasz. W tyłku mają Polskę i prezydentów USA. Przesied > leńcy. > Ku.wa. jest wielkim admiratorem polityki Reagana wobec ruskich i ma u mnie za to ogromny szacun Jak co do glowy moglo przyjsc cos tak wrednego i glupiego, ze mam takie poglady, ze mam w d.. PL ??? Rece opadaja Dno odpadlo Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 05:07 W porzadku... dlatego ja zawsze bede bronic Reagana... takich politykow juz chyba nie ma obecnie. Znam niesamowita historie albo anegdote z Reaganem z tzw. pierwszej reki ale moge ja opowiedziec jesli ludzie tutaj zachowaja klase... Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 10:07 witaj w klubie - dla mnie Reagan byl tym jednym, ktory mial prawdziwe cojones... ale tez dobrze trafil w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 10:37 Słyszałem opinię, że Reagan jużw trakcie panowania miał Alzheimera, tylko, że to ukrywano. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 10:39 jackk3 napisał: > W porzadku... dlatego ja zawsze bede bronic Reagana... takich politykow juz chy > ba nie ma obecnie. Znam niesamowita historie albo anegdote z Reaganem z tzw. pi > erwszej reki ale moge ja opowiedziec jesli ludzie tutaj zachowaja klase... Opowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 05:39 Dawno, dawno temu prawie 20 lat temu moj brat podczas wizyty u mnie w Calgary, po paru winach zaczal opowiadac anegdoty dyplomatyczne. Z jakiegos powodu zaczelismy rozmawiac o Reaganie... Byla taka 'urban legend' jeszcze z czasow PRL jak to Reagan podczas prywatnego pokazu ' Czlowieka z Zelaza' (zaraz po ogloszeniu stanu wojennego ) podczas ostatnich scen kiedy Janda spiewa o Janku Wisniwskim wstal, jebnal piescia w stol i powiedzial 'Sankcje'!!! Wiec moj braciszek opowiedzial jak podczas pewnej dyplomatycznej imprezy mial okazje spotkac Henry K. Po paru glebszych zapytak go wprost czy to byla prawda ? Kissinger jak to on spojrzal na niego z tych soczewek i powiedzial: slyszalem ze jestes z wyksztalcenia fizykim nuklearnym? (moj brat faktycznie ukonczyk fizyke na UJ). Sam wyciagnij wnioski! I na tym moj brat zakonczyl ta historie. Wiec ja sie pytam a co ty sadzisz? A on na to... A jakie to ma znaczenie - wlasnie dostales lekcje 101 w dziedzinie dyplomacjii! Jesli nie byles z Reaganem na tej projekcji to mozesz tylko przypuszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 18:39 trypel napisał: > Prezydent USA to najniebezpieczniejszy zawód na świecie. Statystyka jasna to po > kazuje. Ale żeby już na tym etapie strzelali.. > No nic. Na pewno zaszkodzi to Bidenowi i pomoże Trumpowi > Trump pokazuje ze dla niego Kraj i jego dobro to najwazniejsze sprzwy- wazniejsze od prywatnego zycia lacznie ze swoim. Biden raczej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 09:15 Zabrakło może 3-ch centymetrów-by Biden spokojnie wygrał wybory. A wydarzenie tragiczne-jak to w Ameryce. Tyle tylko, ze żaden z tych 2-ch Panów nie powinien być kandydatem na prezydenta . jeden oszust podatkowy-drugi-stary dziad. Może wprowadzą wiek-powyżej , którego nie powinno sie kandydować. Dla mnie to 65 lat i koniec. A te 2 dziady mają 78 i 81 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 09:27 Ty to bolo przez całe życie nie poruszyłeś głową. Więc jesteś szczęściarzem. Naprawdę. Twoja mocna strona tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 16:21 Ale ma rację. W pewnym wieku nie należy powierzać pewnych funkcji mających wpływ na życie miliardów ludzi na świecie. Jak ktoś czuje się sprawny umysłowo pomimo zaawansowanego wieku to nikt mu nie broni swój intelekt wykorzystywać w rozwiązywaniu krzyżówek, rozpracowywaniu teorii matematycznych lub fizycznych nie mających jeszcze rozwiązania itp. Ciekaw jestem, czy chciałbyś lecieć samolotem za sterami którego siedziałby 81-latek, no bo do tej pory wszystko z nim było OK. Większość nieszczęść powodowanych jest przez kogoś, kto do tej pory był okej. Im bardziej zaawansowany wiek, tym większa szansa, że ten pierwszy raz przytrafi się komuś, kto nie potrafił w porę odpuścić. Powiedzmy, że taki pradziadunio obejmie tron i mu ze starości pomału zacznie odbijać. Kto z podwładnych wyda rozkaz zasiadającemu na tronie aby poszedł do psychiatry i innych specjalistów w celu zbadania, czy mu się zwoje nie poprzepalały? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:26 Powinni byc 65 lat jako gorna granica i koniec.... Inaczej stare dziadygi nie odpuszcza w pchaniu sie do korytka... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:35 To jak Breżniewa wybierali to stwierdzili ze dość tych dziadów i muszą kogoś młodego i sprawnego wybrać. Dyskutowali dyskutowali i stwierdzili ze najlepiej będzie wybrać tego kto najdalej się odleje. Ze taki męski i wciąż cisnienie trzyma. No i Breżniew był pierwszy - natężył się, napiął i nalał sobie na buty.. Mysli - przegrałem , każdy mnie pobije Ale reszta jak to zobaczyła to że śmiechu zlala się w spodnie i tak brezniew wygrał. Tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 21:08 trypel napisał: > To jak Breżniewa wybierali to stwierdzili ze dość tych dziadów i muszą kogoś mł > odego i sprawnego wybrać. Dyskutowali dyskutowali i stwierdzili ze najlepiej bę > dzie wybrać tego kto najdalej się odleje. > Ze taki męski i wciąż cisnienie trzyma. > No i Breżniew był pierwszy - natężył się, napiął i nalał sobie na buty.. > Mysli - przegrałem , każdy mnie pobije > Ale reszta jak to zobaczyła to że śmiechu zlala się w spodnie i tak brezniew wy > grał. > Tak było. > Jak Breżniewa wybierali, to miał 58 lat. Chruszczow miał w chwili gdy się wybrał 61 lat, więc jakiś postęp to był. A z dowcipów? Dlaczego zmarł Breżniew? Bo Amerykanie ogłosili embargo na części zamienne. Dlaczego jak przemawia Breżniew, to zawsze ma przed sobą 3 mikrofony? Do jednego mówi, jednego się trzyma, a trzecim podają mu tlen. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 21:45 Też chyba wiek za Breżniewa liczył się inaczej. Starsi Panowie w momencie premiery mieli 43 i 44 lat :) Teraz człowiek po mordzie by dal jakby mu powiedzieli że jest starszym panem w tym wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 09:52 Obaj PANOWIE MAJA RAZEM PRAWIE 160 LAT ! oBAJ DAWNO POWINNI BYC NA EMERYTURZE I POPIJAĆ WHYSKI W MIEKKIM FOTELU. a NIE UDAWAC PREZYDENTÓW. dLA MNIE TO STARE DZIADY I TYLE. nIE ZROZUMIAŁEŚ TEGO PRZESŁANIA- JAK ZAWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 17:46 Też tak uważam, że to nie wiek na rządzenie państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 19:17 Zdecydowanie sie zgadzam.... Te wybory to jest jakas abstrakcja Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 20:49 wislok1 napisał: > Zdecydowanie sie zgadzam.... > > Te wybory to jest jakas abstrakcja > A guzik kogo obchodzą wybory w USA. Teraz duże szanse ma Trump i niech wygra. To się Niemcy nie będą panoszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 01:05 hrasier_2 napisał: > wislok1 napisał: > > > Zdecydowanie sie zgadzam.... > > > > Te wybory to jest jakas abstrakcja > > > A guzik kogo obchodzą wybory w USA. Teraz duże szanse ma Trump i niech wygra. T > o się Niemcy nie będą panoszyć. Regan ich chwalil www.youtube.com/watch?v=zO-yNjLuoSM Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 01:29 Nie gadaj z idiota bo sam mozesz od tego zidiociec. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 16:16 engine8t napisał: > hrasier_2 napisał: > > > wislok1 napisał: > > > > > Zdecydowanie sie zgadzam.... > > > > > > Te wybory to jest jakas abstrakcja > > > > > A guzik kogo obchodzą wybory w USA. Teraz duże szanse ma Trump i niech wy > gra. T > > o się Niemcy nie będą panoszyć. > > Regan ich chwalil > www.youtube.com/watch?v=zO-yNjLuoSM Regan to był gość. Międzyczasie chcieli go wyeliminować tak jak Wojtyłę. Zrobił z Ruskich kosmos😁 Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 08:19 hrasier_2 napisał: > Regan to był gość. Międzyczasie chcieli go wyeliminować tak jak Wojtyłę. Zrobił z Ruskich kosmos😁 Kosmosy robili razem z kacapstanem o nazwie sojuzapollo. Ale to było przed Reganem. Regan wolał aby USA swoje kosmosy budowali o nazwie Kolumbia. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 21:40 > Zrobił z Ruskich kosmos😁 Z USA też zrobił kosmos. Bynajmniej nie w pozytywnym sensie. Tyle że z opoznieniem. Ale skutki tamtej polityki odczuwamy dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
globalneocieplenie9 Re: Zamach na Trumpa 16.07.24, 19:16 Biden przez pomyłkę nazwał prezydenta Ukrainy Putinem. Nosz kurcze taka wpadka.... Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 09:50 Aha trypel - ruskij kibolj, możetj bytj, szto Sljonskja Wracławj tako napisał szto Bajden zaatakował Ukrainę. To jest qrva sposób myślenia Grigorija Brauna i innych konfederuskow - konfederastow. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 09:52 "Nie prawica nie liberał ani żaden faszysta. Kowboj czacza to normalny komunista!" (Kazik o Cejrowskim). Wojciech Cejrowski - czerwony buracki ryj nieokrzesanego chama i impertynenta, który oddałby Szczecin Niemcom. Katoliczek - rozwodniczek kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 11:37 Starałem się domyśleć co autor ma na myśli ale nie chuja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 18:03 trypel napisał: > Starałem się domyśleć co autor ma na myśli ale nie chuja nie wiem. > Wygalada ze Cejrowskiegoi nie lubi al chcial to wyrazic bardziej dyplomatycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 18:02 globalneocieplenie9 napisał: > Biden przez pomyłkę nazwał prezydenta Ukrainy Putinem. Nosz kurcze taka wpadka. > ... A moze sie po prostu wygadal niepotrzebnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 19:03 Widzisz engine. Ty jesteś człowiek spokojny bo aż nad Oceanem Spokojnym se żyjesz nomen omen :) A z naszej perspektywy się obawiamy ze Trump to proruska menda. A polscy konserwatyści mnie wqrzaja. Jednemu dogadałem ze z takim ich myśleniem to ofiary Katynia się w grobie przewracają. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 19:58 Ja myślę że gdyby ludzie mniej słuchali co politycy mówią a bardziej patrzyli co robią to by mądrzej wybierali. Ale raczej się tego nie doczekam Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 21:42 > Ja myślę że gdyby ludzie mniej słuchali co > politycy mówią a bardziej patrzyli co robią > to by mądrzej wybierali. Wtedy nikogo nie wybraliny, bo wszyscy politycy kradną, dbają tylko o własny interes, or both. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 21:47 Bo wiedza że mogą. Bo znów opowiedzą pare kłamstw o sobie i o innych i znajdą naiwniaków A niżej masz kolejkę do Misia z soboty Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 21:28 dodekanezowiec napisał: > Widzisz engine. Ty jesteś człowiek spokojny bo aż nad Oceanem Spokojnym se żyje > sz nomen omen :) A z naszej perspektywy się obawiamy ze Trump to proruska menda > . A polscy konserwatyści mnie wqrzaja. Jednemu dogadałem ze z takim ich myśleni > em to ofiary Katynia się w grobie przewracają. Dawaj mi tu liste Trump jest proruska menda dlatego ze: - Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 17.07.24, 23:16 No qrde chce poddać/ oddać Ukrainę. Ale chętnie posłucham co masz na jego usprawiedliwienie bądź na zaprzeczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 02:10 dodekanezowiec napisał: > No qrde chce poddać/ oddać Ukrainę. Ale chętnie posłucham co masz na jego uspra > wiedliwienie bądź na zaprzeczenie. A co Trump jest wlascicielem Ukrainy zeby ja oddawac czy poddawac? Od kiedy to wiesza sie dobroczynce ze po okresie dawania obcym mowi ze czas przestac wydawac pienidzace podatnikow na obce kraje i zajac sie swoimi obywatelami? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 06:19 Bicie piany na coś na co nie ma się wpływu . Donald Trump wskazał też kandydata na wiceprezydenta. Został nim senator J.D. Vance z Ohio. To chyba pewne zaskoczenie, bo jego nazwisko, przynajmniej w polskich mediach się nie pojawiało.Senator ma wyrobione zdanie o Tusku i chwała mu za to. Pieprzyć lewaków. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 20:10 > To chyba pewne zaskoczenie, bo jego > nazwisko, przynajmniej w polskich mediach > się nie pojawiało Pojawiało się. Ba, bidok był od dawna jednym z faworytów. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 10:08 A to ty urva engine nie rozumiesz ze lepiej ruskich gnojow powstrzymać teraz niż cała Europe mają zająć? Jeśli zaś twierdzisz "Europa to nie moja sprawa" to po prostu - z pełnym moralnym usprawiedliwieniem - odpisuje tobie, byłemu Polakowi - WY-PIER-DA-LAJ. Bo ważniejsze dla ciebie itp.popieranie republikanów niż racji stanu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 10:20 dodekanezowiec napisał: Bo ważniejsze dla ciebie itp.popieranie republikanów niż > racji stanu Polski. A ja tu na forum wyczytałem że nie wolno popierać polskiej racji stanu tylko europejska. To jak to jest bo się zgubiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 10:25 Trypel urva zaczynasz być piąta kolumna konf różnych i pisów. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 10:33 To jednak wybierasz polska racje stanu? Kurde jak to się ludzie denerwują jak im się proste pytania zadaje i zmusza do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 17:47 dodekanezowiec napisał: > A to ty urva engine nie rozumiesz ze lepiej ruskich gnojow powstrzymać teraz ni > ż cała Europe mają zająć? Jeśli zaś twierdzisz "Europa to nie moja sprawa" to p > o prostu - z pełnym moralnym usprawiedliwieniem - odpisuje tobie, byłemu Polako > wi - WY-PIER-DA-LAJ. Bo ważniejsze dla ciebie itp.popieranie republikanów niż > racji stanu Polski. Niestety w ostatnim zdaniu masz racje. A pisalem juz dlaczego - bo Polsk adal mi kopa a USA uscisk i mozliwosci. A tyeraz zachwujesz sie podobnie - wypierd...... i kiedy przyjdzie glosowac to sobie to zapamietam. Kiedy nasz rzad wydaje ogromne kase na NATO i obrone przyjaciol to przyjaciele europejscy sie ciesza, wydaj swoja kase na rozne rzeczy i socjale a z nas sie nabijaja ze kraj upada i nwet nie moga sie doczekac kiedy upadnie. Jak latasz samolotem to zawsze ci mowia aby najpierw sobie nalozyc maske z tlenem a potem dopiero innym? Jak Europ pabije nas w ilosci zgonow z powodu fentlanylu i jak mowicie kiepkiej opieki zdrowotnej, darmowych studiach to moze wtedy serce sie ameryce zmieni. A na razie to kazdy stan musi bronic swoich racji. Zobaczymy ile wam zostanie na te socjale jak wydacie na zbrojenia .. i wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 17:53 @ engine Polska dala Ci kopa? Komuna raczej. To co Ty taki sentymentalny jednak ze na polskim internecie wisisz... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:24 dodekanezowiec napisał: > @ engine > Polska dala Ci kopa? Komuna raczej. Jak roznica? Taka wtedy byla > To co Ty taki sentymentalny jednak ze na polskim internecie wisisz... Polskie forum ale internet to juz niekoniecznie. Jak widzisz ciezko pracuje aby wam pomoc zrozumiec Ameryke. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 09:54 Pytanie czy to robota russsskich służb? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 10:04 Natychmiast zastrzelony zamachowiec pozostawi dużo miejsca na domysły i teorie spiskowe Tak jak to że ludzie informowali o człowieku z bronią na dachu a sluzby nie reagowały Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 10:18 Gdybyś to wiedział. To do zamachowców się strzela i zabija. Niedługo napiszą że Trump sam się zranił w ucho. Może teraz będą go lepiej chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 10:58 Trump szczekal pod drzwiami zamachowca więc tamten zrobił operacje specjalna. Nie zamach, operacje specjalna :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 11:00 Z kolei w Polsce zaczęto by forsować jakieś objawienie fatimskie z 13 lipca i że "jedna ręka strzelała a druga prowadzila kule". Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 11:12 Tak jak glosowanie 3 dni temu "Modlitwa to sprawila" Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 12:26 bywalec.hoteli napisał: > Pytanie czy to robota russsskich służb? Podejrzewam, że nawet jeśli tak, to będą kłamać, że to nie oni. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 13:50 jakos sie probuje swiat polityczny zmienia i dzieki martyrologii niektorzy proboja wrocic do wladzydwa przyklady: - strzelanina do premiera slowacji - strzelanina do trampka ciekawe kto kolejny... ale kandydatow jest sporo: - orban - putlerek - adrian z krakowa itp itd... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:03 Historycznie t9 chyba Regan po próbie zamachu zyskał od razu kilkanaście punktów w sondażach i wygrał Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:22 marekggg napisał: > jakos sie probuje swiat polityczny zmienia i dzieki martyrologii niektorzy prob > oja wrocic do wladzydwa przyklady: > - strzelanina do premiera slowacji > - strzelanina do trampka > > ciekawe kto kolejny... ale kandydatow jest sporo: > - orban > - putlerek > - adrian z krakowa > > itp itd... Tu się kłania katastrofa smoleńska. Gdyby nie chłopcy z Grom to i drugi nie miał by tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 14:30 nie wiem jak kaczor moze spokojnie spac wiedzac ze wyslal brata i jego zone na smierc. chyba tylko tak, ze glaska kota. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 14.07.24, 17:29 Widac moze, w koncu mogli go olac i nie kazac pilotowi ladowac, sami sobie winni, tak kombinuje Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 00:55 A nie chcieli odejść na drugi krąg. Pieprzenie. Od razu była wina pilotów. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.polskieradio.pl/13/3/Artykul/1358498,Ujawniono-stenogramy-z-wiezy-lotniska-w-Smolensku-Mgla-odeslac-tupolewa-na-Wnukowo&ved=2ahUKEwiIttjNzqeHAxX_FRAIHdepC34QFnoECCAQAQ&usg=AOvVaw3Aegg_JYpAqZI7C_qJQkpT Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 09:57 zawsze jest najlatwiej zrzucic wine na pilota. i prokuratura wtedy tez ma spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 10:20 Wielcy myśliciele kierują się weną, nie logiką. img3.dmty.pl//uploads/202405/1716203198_x2n14p_600.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 10:52 A ten zamachowiec to taki z gęby chłopczyk jak informatycy w swetrach przy kompocie w stołówce albo jak by go od lektury Ani z Zielona Wzgorza przed chwilą oderwali. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 12:31 Nie czytałem Anki z Zielonej Góry. Czy to modna książka? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zamach na Trumpa 15.07.24, 17:42 Jak widac, pozory czasami myla.... Dobrze sie maskowal Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 10:01 Na dziś jeszcze Trump dycha-ale choć nie nazywam sie Jackowski-to widzę jego koniec jak zostanie prezydentem-zamach będzie powtórzony i strzał będzie celny. Nie jestem katastrofistą- tylko realistą. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 17:50 bolo2002 napisał: > Na dziś jeszcze Trump dycha-ale choć nie nazywam sie Jackowski-to widzę jego ko > niec jak zostanie prezydentem-zamach będzie powtórzony i strzał będzie celny. N > ie jestem katastrofistą- tylko realistą. Podejrzewam ze choc szanse male to Trump to bierze pod uwage i dlatego wybral sobie super VP ktory go moze zastapic. A jak dobrze pojdzie to ma szanse go zastapic w normalnym trybie. JD Vance to nie glupiutka Kamala. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 20:06 Endzin takie wino u nas w kerfurze znalazłem Przeszłoby to tam u Was czy raczej nie cieszyłoby się popularnością? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 20:34 moze by sie cieszylo u niektorej czesci populacji... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 20:46 Jako tańszy odpowiednik niedostępnej służby zdrowia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 20:49 trypel napisał: > Jako tańszy odpowiednik niedostępnej służby zdrowia? ;) > Niepoprawne politycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:08 trypel napisał: > Endzin takie wino u nas w kerfurze znalazłem > Przeszłoby to tam u Was czy raczej nie cieszyłoby się popularnością? > Nie wiem o co Ci chodzi? U nas ciagle jest kolor czarny legalny.. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:18 To dobrze Czyli kawę też można zamówić mówiąc - czarną Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:21 trypel napisał: > To dobrze > Czyli kawę też można zamówić mówiąc - czarną > > Spokojnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 20:52 Economist dzisiaj na linkedin Najstarsze grzyby rzadza w Ameryce Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:20 Nie rozumiem co ten graf pokazuje? Widac ze US ma wiekowych ale i najwiekszy % tych "mlodych". Moze dlatego USA ciagle konserwatywne? I w sumie USA niezle sobie radzi? Ja tam zawsze bym wybral starych i konserwatywnych od mlodych progresywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:33 Tych młodych czyli powyżej 60? :D Ten graf nie pokazuje wszystkich tylko udział w 100% tych staruszków W Danii tylko 10 % jest powyżej 60 a w US 45% powyżej 60 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Zamach na Trumpa 18.07.24, 21:56 trypel napisał: > Tych młodych czyli powyżej 60? :D A kto 60 latkow za staruszkow uwaza? Co dopiero znaj zycie.. Ci po 75 to juz moze za starzy ale 60-70 to powinno byc polowa aby przescie miedzypokoleniowe byla lagodne > Ten graf nie pokazuje wszystkich tylko udział w 100% tych staruszków > W Danii tylko 10 % jest powyżej 60 a w US 45% powyżej 60 Odpowiedz Link Zgłoś