nousecomplaining Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 21.05.26, 19:06 A tymczasem Podolski kupił se Górnika. przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lukas-podolski-kupil-gornika-zabrze-i-ujawnia-oto-jego-plany/ngx1w89#:~:text=Pi%C5%82karz%20G%C3%B3rnika%20Zabrze%20Lukas%20Podolski,mo%C5%BCe%20by%C4%87%20napisane%20na%20wizyt%C3%B3wce. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 21.05.26, 19:32 A ja się dzisiaj uśmiałem, bo przeczytałem taki komentarz: Przepis na wygranie Ligi Europy 1. Weź zespół z "villa" w nazwie 2. Zatrudnij trenera Unaia Emery'ego 3. Wygrałeś Ligę Europy (Emery wygrał LE pięciokrotnie prowadząc trzy drużyny: Sevilla FC x3, Villarreal i w tym roku Aston Villa) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 16:33 Cos w tym jest Dobre W Serie B FC Südtirol Bozen-Bolzano utrzymal sie po barazach w tej lidze.... Maja stadion na 5000 widzow, miniaturowy Klub gra juz od 5 lat w Serie B, jednoczy wloskich Tyrolczykow i wloskich Wlochow. z tego regionu Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 10:52 Co ciekawe, dotarł też do finału LE z Arsenalem, ale przegrał. Zapewne dlatego, że Arsenal nie ma w nazwie "villa". W sumie mogli zmienić przed finałem tymczasowo na "Arsevilla", ale brzmiałoby to dosyć nieprzyzwoicie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 12:05 vogon.jeltz napisał: > Co ciekawe, dotarł też do finału LE z Arsenalem, ale przegrał. Zapewne dlatego, > że Arsenal nie ma w nazwie "villa". > > W sumie mogli zmienić przed finałem tymczasowo na "Arsevilla", ale brzmiałoby t > o dosyć nieprzyzwoicie ;-) XDDDD naprawdę ciekawe z tą Villą. A może wystarczyło żeby w klubie grał David Villa? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 14:38 > A może wystarczyło żeby w klubie grał David Villa? On już chyba zakończył karierę? Ale rzuciłem szybko okiem i zdaje się jest teraz właścicielem jakiegoś czwartoligowego hiszpańskiego klubu. Warto by przetestować tę teorię zatrudniając tam Emery'ego - tylko czy się zgodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 22.05.26, 08:25 a mundial ogladac bedziecie, czy bojkotujecie? ja sie pewnie zlamie i na Hiszpanie i Portugalie okiem rzuce. zdaje sie, ze to 6 (!!!) mundial CR7. imponuje mi ten czlowiek- sportowo oczywiscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 22.05.26, 20:30 Dlaczego mialbym bojkotwac mundial ? Jedyny problem jest taki, ze czesc spotkan bedzie wtedy, kiedy w Europie jest noc Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 02:17 Podolski zostal właścicielem Górnika Zabrze! Klub zdobył puchar Polski i wicemistrzostwo Polski a Poldi rozegrał dziś ostatni mecz w karierze. Sprawy dla Gornika chyba idą w dobrą stronę Mam nadzieję że Poldi poprowadzi Górnik do zwycięstwa w Lidze Mistrzów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 16:29 Bayern zdobyl Puchar Niemiec po 3-0 ze Stuttgartem Czyli ma mistrza i puchar Co do Podolskiego, to zycze mu sukcesu, bardzo charekteryn koles Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 20:46 wislok1 napisał: > Co do Podolskiego, to zycze mu sukcesu, bardzo charekteryn koles Górnik będzie grał w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Kto wie gdzie zajdzie jeśli będzie niesiony nowym zarządzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 15:25 bywalec.hoteli napisał: > Górnik będzie grał w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Kto wie gdzie zajdzie jeśli > będzie niesiony nowym zarządzaniem. Ze swoim słabym rankingiem Uefa nigdzie nie zajdzie, bo w żadnej rundzie nie będzie rozstawiony i odpadnie najpewniej od razu (w sensie z walki o LM, bo spadnie do el. LE). Natomiast ciekawiej jest z Lechem, który tez będzie walczył o Ligę Mistrzów, i dzieki temu, ze w paru krajach mistrzami zostawały druzyny ze słabym rankingami Eufa, Lech bedzie rozstawiony w kazdej rundzie. Nie gwarantuje to oczywscie awansu, ale bardzo go ułatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 06:04 wislok1 napisał: > Bayern zdobyl Puchar Niemiec po 3-0 ze Stuttgartem > > Czyli ma mistrza i puchar > Kochany pamiętniczku Inter tez ma mistrza i puchar Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 15:54 dodekanezowiec napisał: > Kochany pamiętniczku > Inter tez ma mistrza i puchar as sie czepil tego wisloka! jak nie przymierzajac... Wislok Lewego ;P jednak faceci to swarliwy gatunek... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 18:45 Ofiara donosicieli - fornita? Zablokowali Cię? Wiem, że za niewinność ale za którą? Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 19:06 bywalec.hoteli napisał: > Ofiara donosicieli - fornita? > Zablokowali Cię? Wiem, że za niewinność ale za którą? zablokowali mnie na trzech nickach, na co ciezko zapracowalam, trollujac na forum o moderacji ;) Ja to sama nie wiem,czego chce- bo ban ulatwia odwyk od forum, ale z drugiej strony, takie zabranianie pisania, to jak odeslanie w przedszkolu do kąta. je...a dziecinada. btw- wagi dalej nie ma... choreeeee :( Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 22:37 na 3 nickach ban? o kurde - to jakaś sześćdziesiona do sześcianu musiała donosić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 08:15 bywalec.hoteli napisał: > na 3 nickach ban? o kurde - to jakaś sześćdziesiona do sześcianu musiała donosi > ć? :) szescdziesiony na dupach przysiadly, spokoj jest, odpukac ;) ty mi lepiej powiedz, kolego bywalcze, jak myslisz, kto mundial wygra? ja kciuki trzymam jak zawsze za Hiszpanow, prawdziwy kibic jest wierny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 08:30 ofiaradonosicieli napisał(a): > ty mi lepiej powiedz, kolego bywalcze, jak myslisz, kto mundial wygra? ja kciuk > i trzymam jak zawsze za Hiszpanow, prawdziwy kibic jest wierny ;) Mam nadzieję, że Maroko :) Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu. Jeśli Europa, to Portugalia. Swoją drogą coś słyszałem, że Barcelona kobiet wygrała LM i nasza Ewa Pajor zdobyła dwie bramki w finale - brawo. Jakoś nieudacznicy Lewy i Szczęsny nie potrafili nawet awansować do finału LM, nie mówiąc o wygraniu, patałachy, hehe! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 09:45 bywalec.hoteli napisał: > Mam nadzieję, że Maroko :) > Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu. > Jeśli Europa, to Portugalia. hmmm... rozumiem ten punkt widzenia, choc go nie podzielam ;) ja to najbardziej na podobnych imprezach lubie "narodziny nowych gwiazd". kiedys Mbappe, potem Yamal. ba, ja nawet pamietam czasy, kiedy to CR7 byl dobrze zapowiadajacym sie swiezakiem ;) te zmiany pokoleniowe i "to idzie mlodosc" sa odswiezajace i fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Bedzoe watek o mundialu 26.05.26, 20:03 Na raziu jutro final LIgi Konferencji, a 30 maja final Ligi Mistrzow Moze do tego czasu Lewy znajdzie jakis klub, co zgodzi sie go zatrudnic.. Co jest raczej watpliwe, bo nikt mu nie bedzie chcial placic tyle co w Barcelonie, a gra tak beznadziejnie obecnie, ze tylko wariat mu zaplaci choc 1 milion euro za sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 12:36 > gra tak beznadziejnie obecnie, ze tylko wariat mu zaplaci choc 1 milion euro za sezon... To jak gra nie ma przecież znaczenia. Ważne, ile zysku marketingowego ("sprzedanych koszulek") może wygenerować dla klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 17:06 Wislok i jego trauma z Lewandowskim - chyba wislok mial interes rozkręcać interes z kubkami z podobizną Lewandowskiego. Bajehnofsy Mynszenofsy maja mu za złe brzydkie pożegnanie. Ajn sfaj dhaj policaj! Do hymnu! Uuuuuunter allllleeeesss! Po hymnie! Życzę powtórzenia wyniku z Hiszpania z któregoś meczu z ostatnich kilku lat (0:6). Uuuuuuunter aaaaaallllllessss! Niech se Pieśń Nibelunga śpiewają. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 17:08 Wislok ma KOSZMARNE przeżycia z Lewandowskim. TRAUMATYCZNE! Do odegrania monodramu "wislok o Lewandowskim" zatrudnić na przemian Szpakowskiego i Zimocha. Tylko oni oddadzą w pełni dramaturgię sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:20 Nie mam zadnej traumy z Lewanfowskim, to ty ja masz i jestem przerazony, jak ty bredzisz Twoje uwagi mam kompletnie w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:29 Juz pisalem 100 razy, ze mnie wku.wil fochami przy odejsciu z Bayernu i kilku Niemcow dalo mi odczuc, ze im sie to bardzo nie podoba, te fochy... I niestety mieli racje.... A ze jako przedstawiciel handlowy musze dbac o dobry kontakt z klientami, to srednio mnie zachwycalo tlumaczenie, ze nie jestem Lewandowskim i ze nie wszyscy Polacy sa tacy jak on ... Ludzie sa ludzmi, na podstawie 1 przypadku znanego wydaja opinie na temat calego narodu, ze to ludzie nieslowni, nierzetelni, niedotrzymujacy zawartych umow, w tym wypadku kontraktu o prace, maksymalnie pazerni na kase.... Nie bylo to przyjemne.. I to juz tlumacze od kilku dobrych lat, a ta bredzisz jak potluczony o rzekomych mopich fobiach... Sam masz ciezka fobie .. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:13 @wislok I wlasnie 2001-szy raz piszesz to samo. Stad moze nie Ty jestes nie halo tylko te Niemce. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:41 > Do odegrania monodramu "wislok o Lewandowskim" zatrudnić na przemian Szpakowskiego i Zimocha - Nie będzie arrivederci! Forza Italia do Berlina! - Panie Turek,. kończ pan ten mecz! Aż się prosi, że wrzucić w ejaja: zrób mi dramę piłkarską w wykonaniu Szpaka i Zimocha. Albo na dowolny inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:49 Kuźwa, takich komentatorów to już nigdy nie będzie. Szpakowski dupcył straszliwe kocopoły, popełniał nieustanne lapsusy językowe, mylił piłkarzy, przekręcał ich nazwiska - ale nikt tak jak on nie potrafił podkręcić emocji jak coś się działo. Zresztą, te wpadki to też była część jego uroku jako komentatora. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:24 W sumie ma jednak znaczenie, bo kibice w OGROMNEJ wiekszosci przychodza na mecze ogladac ZWYCIESTWA zespolu z Lewym i jego dobra gre, a nie wtopy i jego snucie sie po boisku bez goli Dlatego odchodzi z Barcelony, biznes sie przestal spinac Wiec to kto jest kiepski biznes... Pare baniek na rok by mu ktos zaplacil, z uwagi na te koszulki i ogolnie marketing, ale on chce minimum tyle, co dawala mu ostatnio Barcelona, czyli, 21 milionow na sezon Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:46 > W sumie ma jednak znaczenie, bo kibice w OGROMNEJ wiekszosci przychodza na mecze ogladac ZWYCIESTWA zespolu z Lewym Etam. CR7 gra u Arabów za 200 baniek rocznie, może i cośtam wygrywa, ale kogo to w ogóle obchodzi? Ważne, że to Ronaldo. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 10:06 > Mam nadzieję, że Maroko :) > Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu. > Jeśli Europa, to Portugalia. Dyktat Anglików? Przecież oni na żadnych mistrzostwach nic nie wygrali od 60 lat! Może Włosi? A nie, czekaj... ;-) To już chyba wypada kibicować Cabo Verde. Takiego underdoga w World Cup dawno nie było. I Iranowi - kraj to co prawda xujowy, ale fajnie byłoby, gdyby spłatali Pomarańczowemu psikusa na jego podwórku. A kto wygra? Nie wiem, ale mam nadzieję, że ktoś spoza ogwiazdkowanej kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 10:25 > To już chyba wypada kibicować Cabo Verde. Takiego underdoga w World Cup dawno nie było. Okazuje się, że Zielonoprzylądkowcy wcale nie są najniżej sklasyfikowaną ekipą. Słabsze od nich (przynajmniej wg rankingu FIFA, który jest, cóż, mocno dyskusyjny) są: - Curaçao - zaskoczyło mnie, że to w ogóle gra jako samodzielne państwo i że dostali się na World Cup, też trzeba będzie trzymać za nich kciuki - Haiti - Nowa Zelandia - tu jestem w szoku, to najsłabsza wg rankingu ekipa na Mundialu, no ale ten ranking to pewnie stąd, że grają głównie z ogórami z Vanuatu i Samoa, realnie ich siła może być dużo większa Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:11 Curacao jest autonomicznym krajem, nie niepodleglym Jest czascia Krolestwa Niderlandow, ale juz nie czescia samej Holandii, nie nalezy do strafy euro, Schengen i UE Bardzo skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:34 > Curacao jest autonomicznym krajem, nie niepodleglym > Jest czascia Krolestwa Niderlandow, ale juz nie czescia samej Holandii, nie nalezy do strafy euro, Schengen i UE > Bardzo skomplikowane Czemu skomplikowane? Przecież to dokładnie tak jak Grenlandia. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 19:57 Bardziej skomplikowane, bo Holandia ma wiecej takich terenow.. I maj oficjalnie rozny status.... Na jednej wyspie jest nawet granica Niderlandow z Francja Na 3 wyspach waluta jest dolar amarykanski, na innych gulden, na jedenj florin pl.wikipedia.org/wiki/Holandia Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 19:59 Generalnie mieszkancy sa zdecydowanie PRZECIWKO niepodleglosci od NIiderlandiow, bo to by oznaczalo utrate ogromnje kasy,a realnie i tak sa niezalezni od rzadu w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:13 wislok1 napisał: > > Na jednej wyspie jest nawet granica Niderlandow z Francja > I słynny Princess Juliana Airport, gdzie Benkom 747 zdarza się podchodzić do pasa nad samą plażą, a turystom odradza się chwytania elementów ogrodzenia lotniska i przechodzenia do poziomu przy starcie takich (i innych nieco tylko mniejszych) maszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:30 > I słynny Princess Juliana Airport, gdzie Benkom 747 zdarza się podchodzić do pasa nad samą plażą Chyba zdarzało, bo dużo już tego nie lata (niestety) i głównie jako frachtowce. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 27.05.26, 11:44 vogon.jeltz napisał: > Chyba zdarzało, bo dużo już tego nie lata (niestety) i głównie jako frachtowce. Fakt. Air France - KLM (a to ci ostatni głownie tam latali) już wycofał, podobnie jak BA w czasie pandemii. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 21:01 Der gefährlichste Flughafen der Welt - Meine Videos vom Maho-Beach aus St. Maarten Zarabiste lotnisko, ale nie dla pilotow Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 22:35 ofiaradonosicieli napisał(a): > dodekanezowiec napisał: > > > Kochany pamiętniczku > > Inter tez ma mistrza i puchar > as sie czepil tego wisloka! jak nie przymierzajac... Wislok Lewego ;P jednak fa > ceci to swarliwy gatunek... A niezupełnie przyczepił. Po prostu, skoro on z tym Bayernem niczym kronikarz, no nie wiem, no tak ma ten poczciwy wislok, on chyba już taki starszy pan, ze musi cos w kółko powtarzać zeby nie zapomnieć. To moze i ja będę cos tam w kółko powtarzać bo i mnie z pamięcią już nie tak jak młodszy człek byl. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:12 Nie jestem starszym panem, a Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:27 > Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze Ruch spuchł Lech zdechł Wisła skisła Górnik żebrze Tak mawiali w moich okolicach fani Gieksy XD Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:57 Fajne.... Generalnie Gornik Zabrze to kultowy klub, zdobyl tyle razy mistrzostwo PL, ze jest w scislej czolowce... Do tego tego calkiem niezle wystepy w europejskich pucharach... Samo miasto Zabrze do szczegolnie ladnych nie nalezy, ale wspomnial o nim prezdent Francji De Gaulle jako o polskim miescie, co musialo wku.wic Adenauera Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 27.05.26, 07:10 vogon.jeltz napisał: > > Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze > > Ruch spuchł > Lech zdechł > Wisła skisła > Górnik żebrze Kapitalne! Barca- farsa, Real ma esperal, Manchester- szpetny jak wujek Fester :P Odpowiedz Link Zgłoś