Dodaj do ulubionych

OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferencji

• nousecomplaining Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 21.05.26, 19:06
      A tymczasem Podolski kupił se Górnika.
      przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lukas-podolski-kupil-gornika-zabrze-i-ujawnia-oto-jego-plany/ngx1w89#:~:text=Pi%C5%82karz%20G%C3%B3rnika%20Zabrze%20Lukas%20Podolski,mo%C5%BCe%20by%C4%87%20napisane%20na%20wizyt%C3%B3wce.
    • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 21.05.26, 19:32
      A ja się dzisiaj uśmiałem, bo przeczytałem taki komentarz:

Przepis na wygranie Ligi Europy
      1. Weź zespół z "villa" w nazwie
      2. Zatrudnij trenera Unaia Emery'ego
      3. Wygrałeś Ligę Europy

(Emery wygrał LE pięciokrotnie prowadząc trzy drużyny: Sevilla FC x3, Villarreal i w tym roku Aston Villa)
      • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 16:33
        Cos w tym jest

Dobre

W Serie B FC Südtirol Bozen-Bolzano utrzymal sie po barazach w tej lidze....
        Maja stadion na 5000 widzow, miniaturowy

Klub gra juz od 5 lat w Serie B, jednoczy wloskich Tyrolczykow i wloskich Wlochow. z tego regionu

• vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 10:52
          Co ciekawe, dotarł też do finału LE z Arsenalem, ale przegrał. Zapewne dlatego, że Arsenal nie ma w nazwie "villa".

W sumie mogli zmienić przed finałem tymczasowo na "Arsevilla", ale brzmiałoby to dosyć nieprzyzwoicie ;-)
          • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 12:05
            vogon.jeltz napisał:

> Co ciekawe, dotarł też do finału LE z Arsenalem, ale przegrał. Zapewne dlatego,
            > że Arsenal nie ma w nazwie "villa".
            >
            > W sumie mogli zmienić przed finałem tymczasowo na "Arsevilla", ale brzmiałoby t
            > o dosyć nieprzyzwoicie ;-)

XDDDD
            naprawdę ciekawe z tą Villą. A może wystarczyło żeby w klubie grał David Villa?
            • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 14:38
              > A może wystarczyło żeby w klubie grał David Villa?

On już chyba zakończył karierę? Ale rzuciłem szybko okiem i zdaje się jest teraz właścicielem jakiegoś czwartoligowego hiszpańskiego klubu. Warto by przetestować tę teorię zatrudniając tam Emery'ego - tylko czy się zgodzi?
    • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 22.05.26, 08:25
      a mundial ogladac bedziecie, czy bojkotujecie? ja sie pewnie zlamie i na Hiszpanie i Portugalie okiem rzuce. zdaje sie, ze to 6 (!!!) mundial CR7. imponuje mi ten czlowiek- sportowo oczywiscie ;)
      • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 22.05.26, 20:30
        Dlaczego mialbym bojkotwac mundial ?

Jedyny problem jest taki, ze czesc spotkan bedzie wtedy, kiedy w Europie jest noc
        • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 02:17
          Podolski zostal właścicielem Górnika Zabrze! Klub zdobył puchar Polski i wicemistrzostwo Polski a Poldi rozegrał dziś ostatni mecz w karierze.
          Sprawy dla Gornika chyba idą w dobrą stronę

Mam nadzieję że Poldi poprowadzi Górnik do zwycięstwa w Lidze Mistrzów ;)
          • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 16:29
            Bayern zdobyl Puchar Niemiec po 3-0 ze Stuttgartem

Czyli ma mistrza i puchar

Co do Podolskiego, to zycze mu sukcesu, bardzo charekteryn koles
            • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 20:46
              wislok1 napisał:

> Co do Podolskiego, to zycze mu sukcesu, bardzo charekteryn koles

Górnik będzie grał w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Kto wie gdzie zajdzie jeśli będzie niesiony nowym zarządzaniem.
              • hukers Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 15:25
                bywalec.hoteli napisał:

> Górnik będzie grał w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Kto wie gdzie zajdzie jeśli
                > będzie niesiony nowym zarządzaniem.

Ze swoim słabym rankingiem Uefa nigdzie nie zajdzie, bo w żadnej rundzie nie będzie rozstawiony i odpadnie najpewniej od razu (w sensie z walki o LM, bo spadnie do el. LE). Natomiast ciekawiej jest z Lechem, który tez będzie walczył o Ligę Mistrzów, i dzieki temu, ze w paru krajach mistrzami zostawały druzyny ze słabym rankingami Eufa, Lech bedzie rozstawiony w kazdej rundzie. Nie gwarantuje to oczywscie awansu, ale bardzo go ułatwia.
            • dodekanezowiec Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 06:04
              wislok1 napisał:

> Bayern zdobyl Puchar Niemiec po 3-0 ze Stuttgartem
              >
              > Czyli ma mistrza i puchar
              >

Kochany pamiętniczku
              Inter tez ma mistrza i puchar
              • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 15:54
                dodekanezowiec napisał:

> Kochany pamiętniczku
                > Inter tez ma mistrza i puchar
                as sie czepil tego wisloka! jak nie przymierzajac... Wislok Lewego ;P jednak faceci to swarliwy gatunek...
                • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 18:45
                  Ofiara donosicieli - fornita?
                  Zablokowali Cię? Wiem, że za niewinność ale za którą?
                  • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 19:06
                    bywalec.hoteli napisał:

> Ofiara donosicieli - fornita?
                    > Zablokowali Cię? Wiem, że za niewinność ale za którą?
                    zablokowali mnie na trzech nickach, na co ciezko zapracowalam, trollujac na forum o moderacji ;) Ja to sama nie wiem,czego chce- bo ban ulatwia odwyk od forum, ale z drugiej strony, takie zabranianie pisania, to jak odeslanie w przedszkolu do kąta. je...a dziecinada. btw- wagi dalej nie ma... choreeeee :(
                    • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 22:37
                      na 3 nickach ban? o kurde - to jakaś sześćdziesiona do sześcianu musiała donosić? :)
                      • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 08:15
                        bywalec.hoteli napisał:

> na 3 nickach ban? o kurde - to jakaś sześćdziesiona do sześcianu musiała donosi
                        > ć? :)
                        szescdziesiony na dupach przysiadly, spokoj jest, odpukac ;)
                        ty mi lepiej powiedz, kolego bywalcze, jak myslisz, kto mundial wygra? ja kciuki trzymam jak zawsze za Hiszpanow, prawdziwy kibic jest wierny ;)
                        • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 08:30
                          ofiaradonosicieli napisał(a):

> ty mi lepiej powiedz, kolego bywalcze, jak myslisz, kto mundial wygra? ja kciuk
                          > i trzymam jak zawsze za Hiszpanow, prawdziwy kibic jest wierny ;)

Mam nadzieję, że Maroko :)
                          Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu.
                          Jeśli Europa, to Portugalia.

Swoją drogą coś słyszałem, że Barcelona kobiet wygrała LM i nasza Ewa Pajor zdobyła dwie bramki w finale - brawo.
                          Jakoś nieudacznicy Lewy i Szczęsny nie potrafili nawet awansować do finału LM, nie mówiąc o wygraniu, patałachy, hehe! :)
                          • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 09:45
                            bywalec.hoteli napisał:
                            > Mam nadzieję, że Maroko :)
                            > Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu.
                            > Jeśli Europa, to Portugalia.
                            hmmm... rozumiem ten punkt widzenia, choc go nie podzielam ;)
                            ja to najbardziej na podobnych imprezach lubie "narodziny nowych gwiazd". kiedys Mbappe, potem Yamal. ba, ja nawet pamietam czasy, kiedy to CR7 byl dobrze zapowiadajacym sie swiezakiem ;) te zmiany pokoleniowe i "to idzie mlodosc" sa odswiezajace i fajne :)

• wislok1 Bedzoe watek o mundialu 26.05.26, 20:03
                              Na raziu jutro final LIgi Konferencji, a 30 maja final Ligi Mistrzow

Moze do tego czasu Lewy znajdzie jakis klub, co zgodzi sie go zatrudnic..
                              Co jest raczej watpliwe, bo nikt mu nie bedzie chcial placic tyle co w Barcelonie, a gra tak beznadziejnie obecnie, ze tylko wariat mu zaplaci choc 1 milion euro za sezon...
                              • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 12:36
                                > gra tak beznadziejnie obecnie, ze tylko wariat mu zaplaci choc 1 milion euro za sezon...

To jak gra nie ma przecież znaczenia. Ważne, ile zysku marketingowego ("sprzedanych koszulek") może wygenerować dla klubu.
                                • dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 17:06
                                  Wislok i jego trauma z Lewandowskim - chyba wislok mial interes rozkręcać interes z kubkami z podobizną Lewandowskiego.
                                  Bajehnofsy Mynszenofsy maja mu za złe brzydkie pożegnanie.
                                  Ajn sfaj dhaj policaj!
                                  Do hymnu!
                                  Uuuuuunter allllleeeesss!
                                  Po hymnie!
                                  Życzę powtórzenia wyniku z Hiszpania z któregoś meczu z ostatnich kilku lat (0:6).
                                  Uuuuuuunter aaaaaallllllessss!
                                  Niech se Pieśń Nibelunga śpiewają.
                                  • dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 17:08
                                    Wislok ma KOSZMARNE przeżycia z Lewandowskim.
                                    TRAUMATYCZNE!
                                    Do odegrania monodramu "wislok o Lewandowskim" zatrudnić na przemian Szpakowskiego i Zimocha.
                                    Tylko oni oddadzą w pełni dramaturgię sytuacji.
                                    • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:20
                                      Nie mam zadnej traumy z Lewanfowskim, to ty ja masz i jestem przerazony, jak ty bredzisz

Twoje uwagi mam kompletnie w d....
                                      • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:29
                                        Juz pisalem 100 razy, ze mnie wku.wil fochami przy odejsciu z Bayernu i kilku Niemcow dalo mi odczuc, ze im sie to bardzo nie podoba, te fochy...
                                        I niestety mieli racje....
                                        A ze jako przedstawiciel handlowy musze dbac o dobry kontakt z klientami, to srednio mnie zachwycalo tlumaczenie, ze nie jestem Lewandowskim i ze nie wszyscy Polacy sa tacy jak on ...
                                        Ludzie sa ludzmi, na podstawie 1 przypadku znanego wydaja opinie na temat calego narodu, ze to ludzie nieslowni, nierzetelni, niedotrzymujacy zawartych umow, w tym wypadku kontraktu o prace, maksymalnie pazerni na kase....
                                        Nie bylo to przyjemne..

I to juz tlumacze od kilku dobrych lat, a ta bredzisz jak potluczony o rzekomych mopich fobiach...
                                        Sam masz ciezka fobie ..
                                        • dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:13
                                          @wislok
                                          I wlasnie 2001-szy raz piszesz to samo.
                                          Stad moze nie Ty jestes nie halo tylko te Niemce. Współczuję.
                                    • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:41
                                      > Do odegrania monodramu "wislok o Lewandowskim" zatrudnić na przemian Szpakowskiego i Zimocha

- Nie będzie arrivederci! Forza Italia do Berlina!
                                      - Panie Turek,. kończ pan ten mecz!

Aż się prosi, że wrzucić w ejaja: zrób mi dramę piłkarską w wykonaniu Szpaka i Zimocha. Albo na dowolny inny temat.
                                      • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:49
                                        Kuźwa, takich komentatorów to już nigdy nie będzie. Szpakowski dupcył straszliwe kocopoły, popełniał nieustanne lapsusy językowe, mylił piłkarzy, przekręcał ich nazwiska - ale nikt tak jak on nie potrafił podkręcić emocji jak coś się działo. Zresztą, te wpadki to też była część jego uroku jako komentatora.
                                • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:24
                                  W sumie ma jednak znaczenie, bo kibice w OGROMNEJ wiekszosci przychodza na mecze ogladac ZWYCIESTWA zespolu z Lewym i jego dobra gre, a nie wtopy i jego snucie sie po boisku bez goli

Dlatego odchodzi z Barcelony, biznes sie przestal spinac

Wiec to kto jest kiepski biznes...

Pare baniek na rok by mu ktos zaplacil, z uwagi na te koszulki i ogolnie marketing,
                                  ale on chce minimum tyle, co dawala mu ostatnio Barcelona, czyli, 21 milionow na sezon
                                  • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:46
                                    > W sumie ma jednak znaczenie, bo kibice w OGROMNEJ wiekszosci przychodza na mecze ogladac ZWYCIESTWA zespolu z Lewym

Etam. CR7 gra u Arabów za 200 baniek rocznie, może i cośtam wygrywa, ale kogo to w ogóle obchodzi? Ważne, że to Ronaldo.
                          • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 10:06
                            > Mam nadzieję, że Maroko :)
                            > Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu.
                            > Jeśli Europa, to Portugalia.

Dyktat Anglików? Przecież oni na żadnych mistrzostwach nic nie wygrali od 60 lat!

Może Włosi? A nie, czekaj... ;-)

To już chyba wypada kibicować Cabo Verde. Takiego underdoga w World Cup dawno nie było. I Iranowi - kraj to co prawda xujowy, ale fajnie byłoby, gdyby spłatali Pomarańczowemu psikusa na jego podwórku.

A kto wygra? Nie wiem, ale mam nadzieję, że ktoś spoza ogwiazdkowanej kliki.
                            • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 10:25
                              > To już chyba wypada kibicować Cabo Verde. Takiego underdoga w World Cup dawno nie było.

Okazuje się, że Zielonoprzylądkowcy wcale nie są najniżej sklasyfikowaną ekipą. Słabsze od nich (przynajmniej wg rankingu FIFA, który jest, cóż, mocno dyskusyjny) są:
                              - Curaçao - zaskoczyło mnie, że to w ogóle gra jako samodzielne państwo i że dostali się na World Cup, też trzeba będzie trzymać za nich kciuki
                              - Haiti
                              - Nowa Zelandia - tu jestem w szoku, to najsłabsza wg rankingu ekipa na Mundialu, no ale ten ranking to pewnie stąd, że grają głównie z ogórami z Vanuatu i Samoa, realnie ich siła może być dużo większa
                              • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:11
                                Curacao jest autonomicznym krajem, nie niepodleglym
                                Jest czascia Krolestwa Niderlandow, ale juz nie czescia samej Holandii, nie nalezy do strafy euro, Schengen i UE
                                Bardzo skomplikowane
                                • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:34
                                  > Curacao jest autonomicznym krajem, nie niepodleglym
                                  > Jest czascia Krolestwa Niderlandow, ale juz nie czescia samej Holandii, nie nalezy do strafy euro, Schengen i UE
                                  > Bardzo skomplikowane

Czemu skomplikowane? Przecież to dokładnie tak jak Grenlandia.
                                  • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 19:57
                                    Bardziej skomplikowane, bo Holandia ma wiecej takich terenow..
                                    I maj oficjalnie rozny status....

Na jednej wyspie jest nawet granica Niderlandow z Francja

Na 3 wyspach waluta jest dolar amarykanski, na innych gulden, na jedenj florin

pl.wikipedia.org/wiki/Holandia
                                    • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 19:59
                                      Generalnie mieszkancy sa zdecydowanie PRZECIWKO niepodleglosci od NIiderlandiow, bo to by oznaczalo utrate ogromnje kasy,a realnie i tak sa niezalezni od rzadu w Europie
                                    • carnivore69x Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:13
                                      wislok1 napisał:

>
                                      > Na jednej wyspie jest nawet granica Niderlandow z Francja
                                      >
                                      I słynny Princess Juliana Airport, gdzie Benkom 747 zdarza się podchodzić do pasa nad samą plażą, a turystom odradza się chwytania elementów ogrodzenia lotniska i przechodzenia do poziomu przy starcie takich (i innych nieco tylko mniejszych) maszyn.
                                      • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:30
                                        > I słynny Princess Juliana Airport, gdzie Benkom 747 zdarza się podchodzić do pasa nad samą plażą

Chyba zdarzało, bo dużo już tego nie lata (niestety) i głównie jako frachtowce.
                                        • carnivore69x Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 27.05.26, 11:44
                                          vogon.jeltz napisał:

> Chyba zdarzało, bo dużo już tego nie lata (niestety) i głównie jako frachtowce.

Fakt. Air France - KLM (a to ci ostatni głownie tam latali) już wycofał, podobnie jak BA w czasie pandemii.
                • dodekanezowiec Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 22:35
                  ofiaradonosicieli napisał(a):

> dodekanezowiec napisał:
                  >
                  > > Kochany pamiętniczku
                  > > Inter tez ma mistrza i puchar
                  > as sie czepil tego wisloka! jak nie przymierzajac... Wislok Lewego ;P jednak fa
                  > ceci to swarliwy gatunek...

A niezupełnie przyczepił.
                  Po prostu, skoro on z tym Bayernem niczym kronikarz, no nie wiem, no tak ma ten poczciwy wislok, on chyba już taki starszy pan, ze musi cos w kółko powtarzać zeby nie zapomnieć.
                  To moze i ja będę cos tam w kółko powtarzać bo i mnie z pamięcią już nie tak jak młodszy człek byl.
                  • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:12
                    Nie jestem starszym panem, a Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze
                    • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:27
                      > Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze

Ruch spuchł
                      Lech zdechł
                      Wisła skisła
                      Górnik żebrze

Tak mawiali w moich okolicach fani Gieksy XD
                      • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:57
                        Fajne....

Generalnie Gornik Zabrze to kultowy klub, zdobyl tyle razy mistrzostwo PL, ze jest w scislej czolowce...
                        Do tego tego calkiem niezle wystepy w europejskich pucharach...

Samo miasto Zabrze do szczegolnie ladnych nie nalezy, ale wspomnial o nim prezdent Francji De Gaulle jako o polskim miescie, co musialo wku.wic Adenauera
                      • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 27.05.26, 07:10
                        vogon.jeltz napisał:

> > Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze
                        >
                        > Ruch spuchł
                        > Lech zdechł
                        > Wisła skisła
                        > Górnik żebrze
                        Kapitalne!
                        Barca- farsa, Real ma esperal, Manchester- szpetny jak wujek Fester :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka