dodekanezowiec 29.06.25, 19:32 motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-odcinkowy-pomiar-predkosci-na-a8-we-wroclawiu-8-kilometrow-p,nId,22159949#iwa_source=newsfeed_next Forum - 99% pierdu pierdu ale choć 1% czegoś na poważnie powinno być! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Planowany OPP na A8 29.06.25, 20:23 Jechalem tam wczoraj W sumie prawie nikt tam nie przestrzega 120, ale w PL prawie nikt nie jedzie przepisowo, wiec skutek bedzoe taki, ze na danym odcinku kierowca beda grzeczni, a zaraz potem beda dziczec... Ale bylem pod POZYTYWNYM wrazeniem okolic tej autostrady, bardzo duzo sie ciagle zmienia na plus, tak jak w podobnych miejscach w Krakowie... Lotnisko jest calkiem fajne we Wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 09:24 wislok1 napisał: > Lotnisko jest calkiem fajne we Wroclawiu Dojazd spoko, bo przes miasto nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Planowany OPP na A8 29.06.25, 22:55 Jeden z ładniejszych odcinków autostrady w Polsce (a zwłaszcza Most Rędziński) - kierowcy będą mieli więcej czasu, żeby podziwiać widoki ;) A ograniczenie celowe, bo miejscowi jeżdżą jak na wycieczki czasami tamtędy - i wcale nie mówię o za3,14erdalaniu - kilka lat po oddaniu całości przejechałem (w święta majowe, więc bez ciężarówek) całość A8 nie zjeżdżając z prawego pasa i trzymając jakieś 130 licznikowe - wyprzedziłem wielu, bardzo wielu jadących środkowym (a nawet lewym!) i nawet zostałem za to raz strąbiony. Dawno to było, bo jeszcze E36 jechałem, ale do tej pory to pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 07:33 Dalej tak bywa. Tempomat na 125 i jadę prawym wyprzedzając większość:) Od czasu do czasu trafi sie jakiś swir co jedzie wiecej niz 150 ale tam praktycznie cały czas kursuje bmw z kamerka wiec maja branie Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 10:37 Wiem, że dalej tak bywa (ostatni raz na A8 byłem chyba dwa lata temu), ale tylko raz przejechałem całość prawym pasem, ani razu nie zmieniając go na środkowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 07:12 Jak dlamnie wszystkie autostrady mogą być objęte OPP przynajmniej jedzie się normalnie i mniej jest mistrzów lewego pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 13:09 Technicznie rzecz ujmując nic nie stoi na przeszkodzie, żeby auta miały blokady prędkości zgodnie z ograniczeniem prędkości. Nie chcę takiego świata. Przejechałem kraj w weekend wzdłuż, na drogach jeździ się całkiem ok, jak masz ogląd sytuacji wokół, to nikt Ci nie przeszkadza, ani ty nikomu nie wadzisz. Ale faktycznie, trzeba być cały czas skupionym, bo styli jazdy jest bez liku. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 13:39 Jeszcze jak lubisz jeździć. Sa kierowcy których stresuje wszystko co jedzie inaczej i nie tak jak oni. Mozna ich rozpoznać po zacietych minach i dłoniach zaciśniętych na kierownicy, często sa jeszcze przesunięci do przedniej szyby jakby mialo im to cos w czymś pomóc. Takich trzeba szybko wyprzedzić i zostawić z tyłu bo ja sie ich boję :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 14:14 Ja bym powiedział, że takich kierowców jest z połowa dzisiaj i odsetek ten zdaje się ciągle rosnąć. Może mniej na trasach, ale w miastach to jak nic połowa. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Planowany OPP na A8 30.06.25, 14:55 Tzn, na bank ja wk.rwiłem większą ilość kierowców niż oni mnie. Ze dwóch, bo im się wydawało, że ich nie należy w tym momencie wyprzedzać (moja ocena była odmienna) i dwóch motocyklistów pomykających ponad 200 lewym pasem (nie sposób ich z daleka zauważyć przy takiej różnicy prędkości). Odpowiedz Link Zgłoś