bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.06.26, 08:03 A kto tu jest mężem a kto zoną? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 07.06.26, 09:01 Hit ostatni-wiecej niz 80-cio letnia babcia z Peru-zaspiewała.Maria Quispe i Pachamamma. Koniecznie zobaczcie i posłuchajcie-ale babcia ma głos! Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.06.26, 16:08 youtu.be/VHwZDhiJkNs?is=4dvxgxH6prK1NWUr Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.06.26, 22:50 youtu.be/5ODL5_djyBI?is=xP1M4AGi0jKqygbj Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 16.06.26, 20:36 Dlaczego nikt nie wstawia piosenek dla seniorek? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 15:44 youtu.be/sdytkFL9b4o?is=NYRRhsVYzckdiOs4 To dla wszystkich miłośników upałów :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 15:51 youtu.be/eaHbjnXItXc?is=aeH6It-JDdAfdGQm Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 16:36 dziewczynaengina napisała: > youtu.be/sdytkFL9b4o?is=NYRRhsVYzckdiOs4 > To dla wszystkich miłośników upałów :) Dla miłośników upałów to Sabrinę Salerno wypadałoby wrzucić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 16:45 carnivore69x napisał(a): > Dla miłośników upałów to Sabrinę Salerno wypadałoby wrzucić :-) Chciałoby się :P Zamiast zagranicznych kociaków: polska tygrysica, bardzo HOT: youtu.be/FlXc0GzUmFM?is=3j069SPjf10e2Cha Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 18:07 dziewczynaengina napisała: > Chciałoby się :P Zamiast zagranicznych kociaków: polska tygrysica, bardzo HOT: Jakbyśmy mieli uderzać w polskie tygrysice, to ja proponowałbym to: www.youtube.com/watch?v=GhhaKVefQrQ&list=RDGhhaKVefQrQ&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 18:17 Kora była ekstra. Ale na dziś, to bardziej "Cykady na Cykladach" mi pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 19:32 dziewczynaengina napisała: > Kora była ekstra. Ale na dziś, to bardziej "Cykady na Cykladach" mi pasują. No to proszę: www.youtube.com/watch?v=L3-3hjP1JHU&list=RDL3-3hjP1JHU&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 24.06.26, 10:56 Indiańska babcia- z Peru 83 lata tak śpiewa / i bez Al !/- utwór Kutimunki. To warto zobaczyć i posłuchać.Nasza 80-letnia Maryla może się schować i lepiej niech na scenę nie wychodzi-bo wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 24.06.26, 15:11 bolo2002 napisał: > Indiańska babcia- z Peru 83 lata tak śpiewa / i bez Al !/- utwór Kutimunki. Zajebista!!! Wrzucam link: youtu.be/B0oO6iTm_1k?is=Or8YEqBXLAa1txhd > To warto zobaczyć i posłuchać.Nasza 80-letnia Maryla może się schować i lepiej niech na scenę nie wychodzi-bo wstyd. Odjebaj się od Marylki, stary rarogu Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.06.26, 09:02 Marylka-kiedys tak, a dziś to babskie straszydło nie powinno wychodzić na scenę i głosu juz tez nie ma. Niektórzy to nie potrafia zrozumiec- , ze ich czas minął. Ale Marylka musi-bo ma małą emeryture- a złote krany w willi w Konstancinie trzeba polerowac i Porsche/ co to jej lekarz na całe życie przepisał/ - też trzeba pucować. Stara Rura. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.06.26, 09:11 Dobrze gadasz. To, że ja do tej starej rury mam sentyment, nie zmienia faktu, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 24.06.26, 14:23 youtu.be/0b7FzxuqYjA?is=UMfXziKAad7huU4s może ł Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.06.26, 14:33 Dodaję wspaniałą balladę z fantastycznym wykonaniem: Pieśń Sokołów-Ballada o Wolnosci . Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 26.06.26, 14:07 Dla seniorów co pamiętają początki: www.youtube.com/watch?v=Mu_4P1YKOwg&list=RDMu_4P1YKOwg&start_radio=1 Ten trend z kwartami, hydration breaks to i niestety na koncertach się przyjmuje: Lars w czterech różnych miejscach za perkusją siedział, co wiązało się z krótkimi przerwami negatywnie wpływającymi na dynamikę wieczoru. Ale ogólnie there's life in the old dog(s) yet... Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 26.06.26, 16:07 Dla seniorek youtu.be/FNN6cwIEtbM?is=RrEE5JvvKGW_rH1Z Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 27.06.26, 18:16 COCKer. Dla mieszczuchów: youtu.be/6Hxz6qJi-9k?is=DjgtcQp9ULfBre8Q Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 28.06.26, 16:17 youtu.be/l9ml3nyww80?is=HjbazA4TYINwP8Fy Trzy fajne dziewczyny w ogrodniczkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 28.06.26, 17:05 dziewczynaengina napisała: > Trzy fajne dziewczyny w ogrodniczkach :) Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 12:20 carnivore69x napisał(a): > Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. Dobry gust ma zatem :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 15:03 dziewczynaengina napisała: > carnivore69x napisał(a): > > > Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. > Dobry gust ma zatem :) Swoją drogą, to Cruel Summer kojarzyłem najpierw z wersja coverową Ace Of Base, a dopiero potem usłyszałem (świadomie) oryginał Bananaramy. Za to Venus w wykonaniu Bananaramy pamiętam z lat 80., w odróżnieniu od oryginału Shocking Blue, który jakoś tam poźniej stał mi sie znany. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 18:20 carnivore69x napisał(a): > dziewczynaengina napisała: > > > carnivore69x napisał(a): > > > > > Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. > > Dobry gust ma zatem :) > > Swoją drogą, to Cruel Summer kojarzyłem najpierw z wersja coverową Ace Of Base, Ze mną gorzej- byłam pewna, że to piosenka Ace of base. Dopiero teraz, jak na forum chciałam wrzucić, skumalam, że wcale nie ;) Oryginał lepszy, jakiś taki smaczniejszy, lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 20:48 dziewczynaengina napisała: > Ze mną gorzej- byłam pewna, że to piosenka Ace of base. Dopiero teraz, jak na f > orum chciałam wrzucić, skumalam, że wcale nie ;) No, ja też jak Ace Of Base ją wydali, myślałem, że to ich. W ogóle co do coverów, to chyba jakiś (dłuższy) czas temu nawet tutaj był podwątek. Ogólna obserwacja, to to, że Bob Dylan naprodukował sporo kawałków, których późniejsze covery były znacznie lepsze. I że Joe Cocker nagrał sporo duzo lepszych coverów innych wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 30.06.26, 09:08 carnivore69x napisał(a): > W ogóle co do coverów, to chyba jakiś (dłuższy) czas temu nawet tutaj był podwą > tek. Ogólna obserwacja, to to, że Bob Dylan naprodukował sporo kawałków, któryc > h późniejsze covery były znacznie lepsze. No bo typ śpiewać nie umiał ;) Ale zauważ, że świetnych, czy wręcz wybitnych wokalistów jest na pęczki. Bez repertuaru są niczym. I że Joe Cocker nagrał sporo duzo lep > szych coverów innych wykonawców. Może, ja za jego wokalem nie przepadam. Dla jednych "rasowy" dla mnie- sztampowy. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 30.06.26, 19:05 dziewczynaengina napisała: > No bo typ śpiewać nie umiał ;) Ale zauważ, że świetnych, czy wręcz wybitnych wo > kalistów jest na pęczki. Bez repertuaru są niczym. A on był poetą. I to w "wielkiej amerykańskiej tradycji pieśniarskiej". > > I że Joe Cocker nagrał sporo duzo lep > > szych coverów innych wykonawców. > Może, ja za jego wokalem nie przepadam. Dla jednych "rasowy" dla mnie- sztampow > y. Może i sztampowy. Ale 'With a Little Help from My Friends' w 'Cudownych latach' i 'You Can Leave Your Hat On' w '9 i pół tygodnia' zapadły pozytywnie w pamięć jeszcze w czasach szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 30.06.26, 15:35 youtu.be/MgJ9K7cPRKk?is=TFQnoaPlybnZPmp4 Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.07.26, 11:48 youtu.be/nWey1DBAchM?is=DazQY5_0bBg15yvV Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.07.26, 19:22 Śpiewak i śpiewaczka OK. Ale najlepsze wrażenie robi Citroen! youtu.be/adspI9y0jCU?is=mVgAsBjWI5vG7qjy Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 04.07.26, 13:03 youtu.be/-Wcp5Sksb7o?is=WLep8zRVxqIL42Bk "Tamto ciało, tak się zlustrowało, że zostało tylko lalala" - to o każdym seniorze ;D Piosenkę wrzucam w celach sentymentalnych, broń borze nie-politycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.07.26, 13:18 youtu.be/KfjJAp4yEmc?is=q7zUywVbWL_p0TsF Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 07.07.26, 17:58 Dla seniorek. youtu.be/xsfqzz_rBSI?is=bVEQ4soYr4bgsOln Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.07.26, 22:11 youtu.be/4RTjMMUcuzk?is=Xjz4ka1XDBUGl2r2 Piosenka od fornitty dla fornitty ;) Nie wiem, czy dziś dycha była, ale sztorm konkretny. Kocham! Odpowiedz Link Zgłoś