bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.06.26, 08:03 A kto tu jest mężem a kto zoną? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 07.06.26, 09:01 Hit ostatni-wiecej niz 80-cio letnia babcia z Peru-zaspiewała.Maria Quispe i Pachamamma. Koniecznie zobaczcie i posłuchajcie-ale babcia ma głos! Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.06.26, 16:08 youtu.be/VHwZDhiJkNs?is=4dvxgxH6prK1NWUr Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.06.26, 22:50 youtu.be/5ODL5_djyBI?is=xP1M4AGi0jKqygbj Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 16.06.26, 20:36 Dlaczego nikt nie wstawia piosenek dla seniorek? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 15:44 youtu.be/sdytkFL9b4o?is=NYRRhsVYzckdiOs4 To dla wszystkich miłośników upałów :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 15:51 youtu.be/eaHbjnXItXc?is=aeH6It-JDdAfdGQm Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 16:36 dziewczynaengina napisała: > youtu.be/sdytkFL9b4o?is=NYRRhsVYzckdiOs4 > To dla wszystkich miłośników upałów :) Dla miłośników upałów to Sabrinę Salerno wypadałoby wrzucić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 16:45 carnivore69x napisał(a): > Dla miłośników upałów to Sabrinę Salerno wypadałoby wrzucić :-) Chciałoby się :P Zamiast zagranicznych kociaków: polska tygrysica, bardzo HOT: youtu.be/FlXc0GzUmFM?is=3j069SPjf10e2Cha Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 18:07 dziewczynaengina napisała: > Chciałoby się :P Zamiast zagranicznych kociaków: polska tygrysica, bardzo HOT: Jakbyśmy mieli uderzać w polskie tygrysice, to ja proponowałbym to: www.youtube.com/watch?v=GhhaKVefQrQ&list=RDGhhaKVefQrQ&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 18:17 Kora była ekstra. Ale na dziś, to bardziej "Cykady na Cykladach" mi pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 22.06.26, 19:32 dziewczynaengina napisała: > Kora była ekstra. Ale na dziś, to bardziej "Cykady na Cykladach" mi pasują. No to proszę: www.youtube.com/watch?v=L3-3hjP1JHU&list=RDL3-3hjP1JHU&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 24.06.26, 10:56 Indiańska babcia- z Peru 83 lata tak śpiewa / i bez Al !/- utwór Kutimunki. To warto zobaczyć i posłuchać.Nasza 80-letnia Maryla może się schować i lepiej niech na scenę nie wychodzi-bo wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 24.06.26, 15:11 bolo2002 napisał: > Indiańska babcia- z Peru 83 lata tak śpiewa / i bez Al !/- utwór Kutimunki. Zajebista!!! Wrzucam link: youtu.be/B0oO6iTm_1k?is=Or8YEqBXLAa1txhd > To warto zobaczyć i posłuchać.Nasza 80-letnia Maryla może się schować i lepiej niech na scenę nie wychodzi-bo wstyd. Odjebaj się od Marylki, stary rarogu Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.06.26, 09:02 Marylka-kiedys tak, a dziś to babskie straszydło nie powinno wychodzić na scenę i głosu juz tez nie ma. Niektórzy to nie potrafia zrozumiec- , ze ich czas minął. Ale Marylka musi-bo ma małą emeryture- a złote krany w willi w Konstancinie trzeba polerowac i Porsche/ co to jej lekarz na całe życie przepisał/ - też trzeba pucować. Stara Rura. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.06.26, 09:11 Dobrze gadasz. To, że ja do tej starej rury mam sentyment, nie zmienia faktu, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 24.06.26, 14:23 youtu.be/0b7FzxuqYjA?is=UMfXziKAad7huU4s może ł Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.06.26, 14:33 Dodaję wspaniałą balladę z fantastycznym wykonaniem: Pieśń Sokołów-Ballada o Wolnosci . Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 26.06.26, 14:07 Dla seniorów co pamiętają początki: www.youtube.com/watch?v=Mu_4P1YKOwg&list=RDMu_4P1YKOwg&start_radio=1 Ten trend z kwartami, hydration breaks to i niestety na koncertach się przyjmuje: Lars w czterech różnych miejscach za perkusją siedział, co wiązało się z krótkimi przerwami negatywnie wpływającymi na dynamikę wieczoru. Ale ogólnie there's life in the old dog(s) yet... Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 26.06.26, 16:07 Dla seniorek youtu.be/FNN6cwIEtbM?is=RrEE5JvvKGW_rH1Z Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 27.06.26, 18:16 COCKer. Dla mieszczuchów: youtu.be/6Hxz6qJi-9k?is=DjgtcQp9ULfBre8Q Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 28.06.26, 16:17 youtu.be/l9ml3nyww80?is=HjbazA4TYINwP8Fy Trzy fajne dziewczyny w ogrodniczkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 28.06.26, 17:05 dziewczynaengina napisała: > Trzy fajne dziewczyny w ogrodniczkach :) Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 12:20 carnivore69x napisał(a): > Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. Dobry gust ma zatem :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 15:03 dziewczynaengina napisała: > carnivore69x napisał(a): > > > Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. > Dobry gust ma zatem :) Swoją drogą, to Cruel Summer kojarzyłem najpierw z wersja coverową Ace Of Base, a dopiero potem usłyszałem (świadomie) oryginał Bananaramy. Za to Venus w wykonaniu Bananaramy pamiętam z lat 80., w odróżnieniu od oryginału Shocking Blue, który jakoś tam poźniej stał mi sie znany. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 18:20 carnivore69x napisał(a): > dziewczynaengina napisała: > > > carnivore69x napisał(a): > > > > > Z jedną się nawet połówka Whamu ożeniła. > > Dobry gust ma zatem :) > > Swoją drogą, to Cruel Summer kojarzyłem najpierw z wersja coverową Ace Of Base, Ze mną gorzej- byłam pewna, że to piosenka Ace of base. Dopiero teraz, jak na forum chciałam wrzucić, skumalam, że wcale nie ;) Oryginał lepszy, jakiś taki smaczniejszy, lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.06.26, 20:48 dziewczynaengina napisała: > Ze mną gorzej- byłam pewna, że to piosenka Ace of base. Dopiero teraz, jak na f > orum chciałam wrzucić, skumalam, że wcale nie ;) No, ja też jak Ace Of Base ją wydali, myślałem, że to ich. W ogóle co do coverów, to chyba jakiś (dłuższy) czas temu nawet tutaj był podwątek. Ogólna obserwacja, to to, że Bob Dylan naprodukował sporo kawałków, których późniejsze covery były znacznie lepsze. I że Joe Cocker nagrał sporo duzo lepszych coverów innych wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 30.06.26, 09:08 carnivore69x napisał(a): > W ogóle co do coverów, to chyba jakiś (dłuższy) czas temu nawet tutaj był podwą > tek. Ogólna obserwacja, to to, że Bob Dylan naprodukował sporo kawałków, któryc > h późniejsze covery były znacznie lepsze. No bo typ śpiewać nie umiał ;) Ale zauważ, że świetnych, czy wręcz wybitnych wokalistów jest na pęczki. Bez repertuaru są niczym. I że Joe Cocker nagrał sporo duzo lep > szych coverów innych wykonawców. Może, ja za jego wokalem nie przepadam. Dla jednych "rasowy" dla mnie- sztampowy. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 30.06.26, 19:05 dziewczynaengina napisała: > No bo typ śpiewać nie umiał ;) Ale zauważ, że świetnych, czy wręcz wybitnych wo > kalistów jest na pęczki. Bez repertuaru są niczym. A on był poetą. I to w "wielkiej amerykańskiej tradycji pieśniarskiej". > > I że Joe Cocker nagrał sporo duzo lep > > szych coverów innych wykonawców. > Może, ja za jego wokalem nie przepadam. Dla jednych "rasowy" dla mnie- sztampow > y. Może i sztampowy. Ale 'With a Little Help from My Friends' w 'Cudownych latach' i 'You Can Leave Your Hat On' w '9 i pół tygodnia' zapadły pozytywnie w pamięć jeszcze w czasach szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 30.06.26, 15:35 youtu.be/MgJ9K7cPRKk?is=TFQnoaPlybnZPmp4 Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.07.26, 11:48 youtu.be/nWey1DBAchM?is=DazQY5_0bBg15yvV Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.07.26, 19:22 Śpiewak i śpiewaczka OK. Ale najlepsze wrażenie robi Citroen! youtu.be/adspI9y0jCU?is=mVgAsBjWI5vG7qjy Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 04.07.26, 13:03 youtu.be/-Wcp5Sksb7o?is=WLep8zRVxqIL42Bk "Tamto ciało, tak się zlustrowało, że zostało tylko lalala" - to o każdym seniorze ;D Piosenkę wrzucam w celach sentymentalnych, broń borze nie-politycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.07.26, 13:18 youtu.be/KfjJAp4yEmc?is=q7zUywVbWL_p0TsF Odpowiedz Link Zgłoś
chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 07.07.26, 17:58 Dla seniorek. youtu.be/xsfqzz_rBSI?is=bVEQ4soYr4bgsOln Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.07.26, 22:11 youtu.be/4RTjMMUcuzk?is=Xjz4ka1XDBUGl2r2 Piosenka od fornitty dla fornitty ;) Nie wiem, czy dziś dycha była, ale sztorm konkretny. Kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 23.07.26, 10:25 Słyszałam, że w dzisiejszych czasach, starych piosenek słucha młodzież (robią wykopaliska archeologiczne), a starzy słuchają... piosenek robionych przez sztuczną inteligencję :-O Dziwny jest ten świat... i może to właśnie młodzież go uratuje ;) Kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.07.26, 02:04 dziewczynaengina napisała: > Słyszałam, że w dzisiejszych czasach, starych piosenek słucha młodzież (robią w > ykopaliska archeologiczne), a starzy słuchają... piosenek robionych przez sztuc > zną inteligencję :-O Dziwny jest ten świat... i może to właśnie młodzież go ura > tuje ;) Kto wie... Co takiego??????? Na początek … m.youtube.com/watch?v=K_oFavOuh9U&ra=m Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.07.26, 02:38 No i coś dla duszy bo śpiewa dziewczyna z sąsiedztwa… jedne z najpiękniejszych ’lyrics’ czyli słów piosenki jakie znam. Więc trochę szacunku dla emerytów, proszę… m.youtube.com/watch?v=-nrGWwHalCU&ra=m Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 25.07.26, 09:42 jackk3 napisał: > No i coś dla duszy bo śpiewa dziewczyna z sąsiedztwa… jedne z najpiękniejszych > ’lyrics’ czyli słów piosenki jakie znam. Więc trochę szacunku dla emerytów, pro > szę… Zwracam honor! ;) A ja mam piosenkę dla juniora-bywalca. Bo szczupłe dziewczęta w teledysku ;) youtu.be/VtkFykbcoa4?is=WY-mgXwgN8nUs0vI No i pasuje ten kawałek do wakacyjnej soboty, bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 29.07.26, 10:11 youtu.be/Za9LY6Q3EuI?is=srXnLMQVbwvNIPWJ A ja mu na to: o mnie się nie martw, ja sobie radę dam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Suzi i Chris 07.08.26, 21:25 Legendarny duet Od razu widac, ze to nie jest para w realu, on panicznie sie boi ja mocniej przytulic ( bo dostanie wtedy w morde od jej meza ) Ale spiewaja bardzo ladnie SUZI QUATRO & CHRIS NORMAN ☆ stumblin' in【music video】 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Suzi i Chris 07.08.26, 21:26 www.youtube.com/watch?v=k7TDX3LbkIY&list=RDk7TDX3LbkIY&start_radio=1&rv=XM2FSf5IQa8 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: Suzi i Chris 07.08.26, 21:37 Lubię ten duet, mieli nie tylko fajne głosy, ale i dużo uroku- oboje Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: Suzi i Chris 07.08.26, 21:40 youtu.be/Z6qnRS36EgE?is=EjmnWsHQRz1AnkUr A tu kolo był jeszcze młodszy. Istny elf :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Suzi i Chris 08.08.26, 18:41 Cos w tym rodzaju, bardzo fajna piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Suzi i Chris 08.08.26, 20:49 Solo tze bylo dobre Suzi Quatro - If You Can't Give Me Love (Official Music Video) Odpowiedz Link Zgłoś
wislokowy Re: Suzi i Chris 08.08.26, 18:53 wislok1 napisał: > Od razu widac, ze to nie jest para w realu, on panicznie sie boi ja mocniej przytulic ( bo dostanie wtedy w morde od jej meza ) To jej mąż dał ci wcześniej po mordzie? Twoje doświadczenia nie są jednak regułą. Przepracuj traumę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Boney M. caly koncert w Sopocie 1979 07.08.26, 21:28 Bardzo ciekawe Boney M. - Sopot Festival, Poland 1979. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Wlazenie w d.. ruskim bez wazeliny 07.08.26, 21:31 Zenada maksymalna Andrzej Rosiewicz - Wieje wiosna od wschodu Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.08.26, 22:22 youtu.be/l3zJZ2d4cis?is=NytZIdhQFMcfKQP1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Vondrackova 18.08.26, 22:19 Najpierw w wersji patriotycznej, czeskiej.... Helena Vondráčková - Malovaný džbánku - z recitálu maďarské televize (1975) - 2. část A teraz w wersji 1 kobitka i 4 kochankow-milackow Helena Vondráčková - Miláčku - z recitálu maďarské televize (1975) - 4. část Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Vondrackova 19.08.26, 11:16 Wisłok, Vondraczkova to muzyka twojej młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Vondrackova 19.08.26, 19:19 Nie Jak odnosila najwieksze sukcesy, to chodzilem do podstawowki Szybciej dziecinstwa... W przeciwienstwie do Rodowiczowej, ktora ani troche mnie nie zainteresowala, Vondackova byla tak czeska dama, bardzo szykowna i z charyzma... No i sympatyczna-- Bylem z rodzicami na jej koncercie w amfiteatrze polskim CIeszynie, w linii prostej kilkaset metrow od Czeskiego Cieszyna... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Vondrackova 19.08.26, 20:54 Natomiast kompletnie na mnie nie dzialal Karel Gott, tak jak Rodowicz... Moim zdaniem totalnie przereklamowany koles, choc glos mial zaje.isty, to jego repertuar to bylo jedno wielkie nieporozumienie, taka muzyka dla emerytow mnie ani troche nie interesowala... Odpowiedz Link Zgłoś