28.10.25, 02:37
Da się nie pić przez jakiś czas?
Miesiąc chociaż.
Próbował ktoś?
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 04:14
      Tobie dobry psychiatra potrzebny, nie odwyk ;)
      • boggi_dan Re: OT Odwyk 28.10.25, 08:54
        e-zybi napisał:

> Tobie dobry psychiatra potrzebny, nie odwyk ;)
        >
        Z tego powodu spać nie możesz, taki jesteś pobudzony. Nie oceniaj ludzi po sobie. Nie byłeś jeszcze zdiagnozowany.
      • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 10:36
        e-zybi napisał:
        > Tobie dobry psychiatra potrzebny, nie odwyk ;)

Podaj adres swojego.
        • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:14
          Mózgu nie widać. Ale jak ktoś go nie używa, to widać, szczególnie gdy ktoś jest wybitniemondry ;).
          • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 08:57
            e-zybi napisał:

> Mózgu nie widać. Ale jak ktoś go nie używa, to widać, szczególnie gdy ktoś jest
            > wybitniemondry ;).
            >
            Starość nie radość. Coraz gorzej z tobą to i demencja łapie. Co.sie z tobą robi chłopie,że tak ci wali w dekiel.
            • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 13:45
              Już kiedyś Ci pisałem, nie mierz wszystkich swoją miarą. Masz problem? To idź do psychologa, bierz leki, świat będzie dla Ciebie przyjemniejszy. A tak to trujesz doopę, ni z gruszki, ni z pietruszki.
    • waga170 Re: OT Odwyk 28.10.25, 04:19
      Nie probowalem jak dlugo moge nie pic, ale bez szczania raz wytrzymalem 13 godzin.
    • waga170 Re: OT Odwyk 28.10.25, 04:22
      A tak w ogole to jak napisales ze wiesz wszystko to po jaki chuj sie znow o cos pytsz?
    • bolo2002 Re: OT Odwyk 28.10.25, 08:15
      Wytrzymałem max 2 tygodnie-piję teraz dalej i wytrzymuję max 3 dni jak sie zawezwę- i co ano i wszystko jest ok.
      • qqbek Re: OT Odwyk 28.10.25, 12:53
        bolo2002 napisał:

> Wytrzymałem max 2 tygodnie-piję teraz dalej i wytrzymuję max 3 dni jak sie z
        > awezwę- i co ano i wszystko jest ok.

2 tygodnie, to ty wielbłąd jesteś.
        No, ale przy pozostałych twoich wyczynach, którymi tak chętnie się z nami dzielisz, to liczyłem choć na 6. Na Saharze.

Alojzy Piontek wytrzymał 6,5 doby, to ty dałeś radę tylko 2 tygodnie?
        Wstyd.
        • waga170 Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:53
          Alojzy Piontek wyszczal sie do helmu i to wypil. Taki recycling.
          • qqbek Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:08
            waga170 napisała:

> Alojzy Piontek wyszczal sie do helmu i to wypil. Taki recycling.

Przeżył tydzień bez picia?
            Przeżył.

A jak byłem w podstawówce, czyli za nadal obowiązującego wtedy "kultu czarnego złota" (choć Jaruzel bardziej na tym czarnym złocie tracił już wtedy, niż zarabiał), historię Piontka (w pisowni spolszczonej "Piątek") przytaczano na akademiach barbórkowych (na które robiliśmy sobie, na ocenę, górnicze czako z kartonu i barwionej bibuły), a na uroczystą szkolną akademię zawsze zapraszano któregoś z ojców, który akurat pracował w naszej "kopalni czarnego złota" pod Łęczną, żeby nam poprzynudzał do porzygu o "ciężkim losie górnika", co to robi 15 lat do emerytury (w najnowocześniejszej i najbardziej wówczas zmechanizowanej kopalni w kraju) i ma za złotówki sklep w Łyncnej, w którym od ręki może dostać towary, które inni mogą kupić... za dolary lub marki w Pewex-ie.
            • waga170 Re: OT Odwyk 28.10.25, 17:13
              Ten wypadek w kopalni wydarzyl sie zaraz po objeciu wladzy przez ekipe Gierka, ktory sam byl kiedys gornikiem we Francji. Wladal swietnie francuskim a Francja nie byla takim "wrogiem" jak NRF, Anglia czy USA. Prawdopodobnie to przyczynilo sie do zakupu Berlieta, najwiekszego bubla w historii autobusow. A Alojzy byl wydobyty i uratowany, bez przerwy w telewizji, wielki sukces nowej ekipy. Lud uwierzyl i ruszyla lawina propagandy sukcesu, pierwszy sekretarz w PGR, pierwszy sekretarz w fabryce garnkow, kwiaty, chleb i sol na poczatku kazdego dziennika telewizyjnego. A Alojzy zrobil swoje i odszedl, znaczy sie dlugo nie pociagnal, ale o tym bylo jakos cicho.
              • qqbek Re: OT Odwyk 28.10.25, 21:15
                Wikipedia (sprawdziłem) sugeruje, że dostał rentę (choć czy rentę czy emeryturę, to pewnie nie będzie wiadomo, bo na Śląsku "rynta" to przecież emerytura - miał 36 lat wtedy, więc może już i emerytura mu przysługiwała), nigdy potem nie zjechał już pod ziemię i żył jeszcze 34 lata po wypadku (inna sprawa, że na pylicę).
                • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 09:01
                  qqbek napisał:

> Wikipedia (sprawdziłem) sugeruje, że dostał rentę (choć czy rentę czy emeryturę
                  > , to pewnie nie będzie wiadomo, bo na Śląsku "rynta" to przecież emerytura - mi
                  > ał 36 lat wtedy, więc może już i emerytura mu przysługiwała), nigdy potem nie z
                  > jechał już pod ziemię i żył jeszcze 34 lata po wypadku (inna sprawa, że na pyli
                  > cę).
                  > Rente to emerytura w Niemczech. Nie pij tylko.do Bola.
    • loyezoo Re: OT Odwyk 28.10.25, 08:46
      Teoretycznie około tygodnia się da. Potem umiera się z odwodnienia.
    • boggi_dan Re: OT Odwyk 28.10.25, 08:58
      Można zobaczyć ile kasy idzie na odtruwanie alkoholików w szpitalach. Co z tego jak po pewnym czasie, dalej piją.
      • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:17
        Ty zawsze mierzysz swoją miarą. To, że Tobie się udało wyjść z uzależnienia to wcale nie znaczy, że inni mają lekko. Choć do końca nie jestem przekonany, że po alkohol nie sięgasz!
    • hukers Re: OT Odwyk 28.10.25, 09:55
      Ja nie pije od ponad miesiąca.
      • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 10:34
        hukers napisał:
        > Ja nie pije od ponad miesiąca.

Czyli da się.
        Ja na razie herbatę z lodówki piję a koło południa do sklepu.
        • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:18
          Nawal się i "mondrosciami" nas racz ;)
          • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:28
            e-zybi napisał:
            > Nawal się i "mondrosciami" nas racz ;)
            >

Nawalę się. Obiecuję.
            Ale najpierw muszę się w końcu wybrać do sklepu.
            Mondrościami was nie uraczę, boście za gupi som.
            • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:51
              Życie to nie bajka, gdy chłop w samotności pije i swędzą jajka ;)
              • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:29
                e-zybi napisał:
                > Życie to nie bajka, gdy chłop w samotności pije i swędzą jajka ;)
                >

Jak się je czasem umyje, to nie swędzą.
                No ale czas dotrzymać obietnicy. U mnie słowo ważniejsze od pieniędzy.
                • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:41
                  Pewnego razu głuchy słyszał, że ślepy widział jak szczerbaty gryzł jabłko...Tak powiedział mu niemowa ;)
                  • waga170 Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:54
                    "szczerbaty gryzł jabłko" To nie byl orzech?
                  • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:56
                    e-zybi napisał:
                    > Pewnego razu głuchy słyszał, że ślepy widział jak szczerbaty gryzł jabłko...Tak
                    > powiedział mu niemowa ;)
                    >

Rzeczy niemożliwe stają się możliwe.
                    www.rmf24.pl/nauka/news-przywrocili-niewidomym-zdolnosc-czytania-przelomowy-implant-,nId,8032973
                    Niedługo może i gupi będą w stanie zrozumieć mondrych.
                    • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 15:26
                      Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych - Pitagoras
                      • boggi_dan Re: OT Odwyk 28.10.25, 15:36
                        e-zybi napisał:

> Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych - Pitagoras
                        >
                        Boże człowieku. Aż strach otwierać stronkę. Wszędzie cię pełno. Ty nie masz nic do roboty. Tylko całe dnie na auto moto. Przyjechałem z zakupów, a ty dalej tu męczysz ucho. Idź sobie pobiegaj. Na rower. Jak ci się nie chce dupy ruszyć to stacjonarny sobie kup. Ja pierniczę. Uzależnił się od tego forum.
                        • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 17:18
                          boggi_dan napisał:

> e-zybi napisał:
                          >
                          > > Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych - Pitagoras
                          > >
                          > Boże człowieku. Aż strach otwierać stronkę. Wszędzie cię pełno. Ty nie masz nic
                          > do roboty. Tylko całe dnie na auto moto. Przyjechałem z zakupów, a ty dalej tu
                          > męczysz ucho. Idź sobie pobiegaj. Na rower. Jak ci się nie chce dupy ruszyć to
                          > stacjonarny sobie kup. Ja pierniczę. Uzależnił się od tego forum.

Nie mnie jest pełno tylko Ciebie. Jeżeli brakuje Ci doznań to wejdź na forum irsili, tam masz możliwości umysłowego rozwoju ;)
                      • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 15:41
                        e-zybi napisał:
                        > Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych - Pitagoras
                        >

Raczej cierpliwością.

Wielką jest mądrością, zrozumieć głupotę innych - moje to jest to.
                        • e-zybi Re: OT Odwyk 28.10.25, 17:15
                          wybitniemondry napisał:

> e-zybi napisał:
                          > > Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych - Pitagoras
                          > >
                          >
                          > Raczej cierpliwością.
                          >
                          > Wielką jest mądrością, zrozumieć głupotę innych - moje to jest to.

Głupota charakteryzuje się pewnością siebie, co nie licuje z mądrością ;)
                          • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 17:31
                            e-zybi napisał:
                            > Głupota charakteryzuje się pewnością siebie, co nie licuje z mądrością ;)

Głupota nie gupotą a mądrość nie jest mondrością.

Huston, mam problem!
                            Nie mogę się nawalić.
                            • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 03:57
                              Czyli rzeczywistość Cię pokonała, bo nie udało Ci się w nią wprowadzić elementu baśniowego ;)
                              • wybitniemondry Re: OT Odwyk 29.10.25, 04:50
                                e-zybi napisał:
                                > Czyli rzeczywistość Cię pokonała, bo nie udało Ci się w nią wprowadzić elementu
                                > baśniowego ;)
                                >

Himilsbach młodo umarł.
                                Ja jeszcze żyję.
                                • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 05:20
                                  I daj Ci Panie Boże!
                                  • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 09:04
                                    e-zybi napisał:

> I daj Ci Panie Boże!
                                    >
                                    Ty Boga nie mieszaj, bo udajesz ateistę. Czy ta twoja pozwala ci pisać w nocy lub nad ranem. Bo.wygląda bardzo chorobliwie. To jakieś natręctwa. Lub coś ci nie daje spać.
                                    .
    • tiges_wiz Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:33
      Ja rocznie piję z lampkę szampana na Nowy Rok i ze 2-3 piwa kraftowe jak jakieś ciekawe.
      • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 13:44
        tiges_wiz napisał:
        > Ja rocznie piję z lampkę szampana na Nowy Rok i ze 2-3 piwa kraftowe jak jakieś
        > ciekawe.
        >

Można i tak. Ale jednak trochę dziwne to jest :D
        I jeszcze pewnie nie palisz?
        • tiges_wiz Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:01
          Nie palę, mam prawie 50 lat, dalej trenuję sztuki walki i chodzę po górach, choć długo się zmagałem z poważną kontuzją kolana
          • wybitniemondry Re: OT Odwyk 28.10.25, 14:34
            tiges_wiz napisał:
            > Nie palę, mam prawie 50 lat, dalej trenuję sztuki walki i chodzę po górach, cho
            > ć długo się zmagałem z poważną kontuzją kolana
            >

Szacun, jak to mówią.
            Ale od samego patrzenia na to zdjęcie, kręci się w głowie. Bałbym się tam wejść.
          • boggi_dan Re: OT Odwyk 28.10.25, 15:37
            tiges_wiz napisał:

> Nie palę, mam prawie 50 lat, dalej trenuję sztuki walki i chodzę po górach, cho
            > ć długo się zmagałem z poważną kontuzją kolana
            >
            Nie zmieniły Ci się zainteresowania. Super.
          • wardog1 Re: OT Odwyk 28.10.25, 21:24
            Jak chlop nie pije i nie pali to kozlem smierdzi, tak je´bylo, jest i bedzie
            • qqbek Re: OT Odwyk 28.10.25, 21:37
              wardog1 napisał:

> Jak chlop nie pije i nie pali to kozlem smierdzi, tak je´bylo, jest i bedzie

Przecież od lat wiadomo, że kto pije i pali, ten nie ma robali ;)
    • engine8t Re: OT Odwyk 28.10.25, 21:10
      Nie da sie bo sie odwodnisz i umrzesz.
    • irsila Re: OT Odwyk 29.10.25, 12:50
      Z może by tak, e-zybi, własne zdjecia wkleił,
      zamiast cudzymi sie posługiwać.
      Wszak to o pomstę do nieba woła!
      Czyż tego faceta, RODO, nie obowiązje?
      P.s.
      A miałam już niczego tu nie pisać!
      • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 13:41
        Co babcię uwiera, wyspana? Wklej swoje to się pośmiejemy ;)
        • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 16:55
          e-zybi napisał:

> Co babcię uwiera, wyspana? Wklej swoje to się pośmiejemy ;)
          >
          Wszystkich na tym forum prześladujesz. Kobiety też. Nie jest dla ciebie psycholu żadną babcią. Wstyd. Jedynie ban cię może uspokoić.
          • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 17:50
            Wszystkich? Czyżbyś cierpiał za miliony?
      • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 16:49
        irsila napisała:

> Z może by tak, e-zybi, własne zdjecia wkleił,
        > zamiast cudzymi sie posługiwać.
        > Wszak to o pomstę do nieba woła!
        > Czyż tego faceta, RODO, nie obowiązje?
        > P.s.
        > A miałam już niczego tu nie pisać!
        Co za bydle powinien bana dostać za wyciągnie zdjęć z cudzych profili. Chory zjeb. Cały dzień tu siedzi nierób jeden.
        • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 17:54
          Licz się ze słowami, może kiedyś wyskoczysz z tych krótkich spodenek. Twoje chamskie zachowanie jest wszystkim znane częstochowski rencisto. Tak możecie pisać do siebie bo jedno drugiego warte!
    • hukers Re: OT Odwyk 29.10.25, 15:04
      e-zybi napisał:

> Nie szalej Boguś, nie szalej...
      >
      >
      E-zjebi, nie rób tu chlewu.
      Tu jest porządne forum.
      • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 15:17
        ...rozczarowujesz, ale masz do tego prawo ;)
        • hukers Re: OT Odwyk 29.10.25, 15:36
          e-zybi napisał:

> ...rozczarowujesz, ale masz do tego prawo ;)
          >
          E-zjebi, nikt tu nigdy nie wkleił (od mniej więcej 20 lat) zdjęcia innego użytkownika, ponieważ jak napisałem, jest to forum ludzi inteligentnych i na poziomie (przynajmniej w zdecydowanej większości). Więc rzeczywiście mamy tu do czynienia z rozczarowaniem, ale akurat nie z tej strony, o której mówisz.
          • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 15:54
            hukers napisał:

> E-zjebi, nikt tu nigdy nie wkleił (od mniej więcej 20 lat) zdjęcia innego użytk
            > ownika, ponieważ jak napisałem, jest to forum ludzi inteligentnych i na poziomi
            > e (przynajmniej w zdecydowanej większości). Więc rzeczywiście mamy tu do czynie
            > nia z rozczarowaniem, ale akurat nie z tej strony, o której mówisz.

Rozumiem Twoje rozczarowanie, ale czasami jak ma się przed sobą taką "sztukę" to trudno zachować kulturę. Z poziomem i inteligencją to się nie gryzie.
        • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 16:52
          e-zybi napisał:

> ...rozczarowujesz, ale masz do tego prawo ;)
          >
          Człowieku nic tu nie reprezentujesz. Nie masz samochodu, zielonego pojęcia o niczym. Uprawiasz swoisty stalking tu forum. Co ci się robi. Weź coś na uspokojenie. I znikaj z to chory człowieku.
          • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 17:48
            Ty czytasz to co piszesz, czy tylko piszesz podekscytowany? Jeżeli dostajesz w ten sposób orgazmu to Twoja sprawa. Każdy robi to co lubi ;)
      • wybitniemondry Re: OT Odwyk 29.10.25, 15:37
        hukers napisał:
        > E-zjebi, nie rób tu chlewu.
        > Tu jest porządne forum.

No właśnie.
        Zdenerwowałem się i musiałem pojechać do sklepu. No i po odwyku.
        • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 15:58
          wybitniemondry napisał:

> No właśnie.
          > Zdenerwowałem się i musiałem pojechać do sklepu. No i po odwyku.

Tylko nie mów, że wyobraźnia nie podpowiadała Ci takiego kroku. Zwalisz na mnie i po sprawie ;)
          • wybitniemondry Re: OT Odwyk 29.10.25, 17:10
            e-zybi napisał:
            > Tylko nie mów, że wyobraźnia nie podpowiadała Ci takiego kroku. Zwalisz na mnie
            > i po sprawie ;)

A na kogo mam zwalić, na siebie? :D
    • xstefciax Re: OT Odwyk 29.10.25, 18:02
      Zybi, nie rozwalaj tego forum i szanuj bliźniego swego. Mam obowiązek upomnieć Cię, bo znam Cię osobiście i wiem, że jesteś dobrym człowiekiem.
      • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 18:22
        Nie jest dobrym człowiekiem. Znalazł sobie tu poletko do bezkarnego hasania. Uprawia swoisty stalking, obraża ludzi w tym kobiety. I mało go obchodzi to forum. Od 3 godziny w nocy bez przerwy tu siedzi. Można pisać, mówić gdzie tam.
        • boggi_dan Re: OT Odwyk 29.10.25, 19:30
          Pamiętasz jak pisał pod babskim nickiem i co odwalał na forum tarnobrzeskim. I cię ośmieszał. Już wtedy mu waliło. Teraz jest coraz gorzej.
          • xstefciax Re: OT Odwyk 29.10.25, 19:41
            Dla mnie temat zakończony.
          • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 20:11
            boggi_dan napisał:

> Pamiętasz jak pisał pod babskim nickiem i co odwalał na forum tarnobrzeskim. I
            > cię ośmieszał. Już wtedy mu waliło. Teraz jest coraz gorzej.

Nigdy nie pisałem na forum tarnobrzeskim pod babskim nickiem!Powielasz kłamstwo, ale nie dziwi mnie to skoro masz "dobrego" pomocnika. Twoja krótkowzroczność poraża.
      • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 18:47
        xstefciax napisała:

> Zybi, nie rozwalaj tego forum i szanuj bliźniego swego. Mam obowiązek upomnieć
        > Cię, bo znam Cię osobiście i wiem, że jesteś dobrym człowiekiem.

Żartujesz, czy piszesz to poważnie, nie wstyd Ci? Już kiedyś popełniłaś taki błąd i wiesz czym to się skończyło!!!
        Warto było wtedy mnie upominać nie mając racji, nic Cię to nie nauczyło, dalej trwasz w tej próżni? Z całym szacunkiem nie idź tą drogą, to droga donikąd. Tak, jestem dobrym człowiekiem, stać mnie na każde szaleństwo, ale nie na głupotę. Nie masz prawa mnie upominać bo ja nie czuję się winny. Upominaj winnego!
    • wybitniemondry Re: OT Odwyk 29.10.25, 18:35
      Kurcze, poważny wątek założyłem a niektórzy się napierdalają sztachetami jak na wiejskim weselu.
      Uspokójcie się!!
      • e-zybi Re: OT Odwyk 29.10.25, 18:50
        Spoko! Jedyną wadą dobrego wychowania jest brak przygotowania do radzenia sobie z chamstwem. Jakoś muszę to strawić.
        • wybitniemondry Re: OT Odwyk 29.10.25, 18:56
          e-zybi napisał:
          > Spoko! Jedyną wadą dobrego wychowania jest brak przygotowania do radzenia sobie
          > z chamstwem. Jakoś muszę to strawić.
          >

Częściowo masz rację. Ale tylko częściowo.
          Człowiek dobrze wychowany nie odpowiada chamstwem na chamstwo. Albo nie umie albo uznaje, że jednak nie wypada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka