Dodaj do ulubionych

OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️

18.01.26, 07:25
Czyli Make America Go Away...

I jak tu sie dziwic...

wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198013,32535591,szok-po-decyzji-trumpa-w-sieci-zawrzalo-nato-jest-martwe.html#s=BoxMMtImg2

Ten koles ma rowno pod sufitem?
Czyli co... w kolejnym kroku wosja amerykanskie z europejskich baz beda na nas napadac?

Czy Europa powinna wyczekiwać nowego "paktu" Rubio - Ławrow

Ciekawe jak podziela swiat... Azja Chinska, Europa Rosyjska, Ameryka Amerykanska?
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 08:34
      > Czy Europa powinna wyczekiwać nowego "paktu" Rubio - Ławrow

Ławrow chyba poszedł w odstawkę. Ostatnio o nim kompletnie cicho.
    • mateusz.urbanski Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 09:14
      > Czyli Make America Go Away...

> Ciekawe jak podziela swiat...
    • humorysta Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 09:22
      Za sprawą idiotycznych poczynań Trumpa-USA staja sie po mału wrogiem Europy i nie tylko. Ten stetryczały kłamca i idiota walczy już z każdym niemalże i to również w samych Stanach. Najnowsze jego 'dzieło"- to cła za same próby krytykowania jego kretyńskich poczynań. W tym roku sa wybory do senatu USA. Jak demokraci wygrają-to zdepczą tego rudego idiotę a i impechment jest możliwy. Brakuje juz słów wobec jego debilnych zachowań. Narcyzm to poważna choroba i widać, ze postepuje w tempie geometrycznym. Neoimperializm amerykański i całkowity brak poszanowania prawa miedzynarodowego- to główne ogniska tej choroby.
      • marecky81 Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 09:39
        A tymczasem wenezuelska decydentka Machado symbolicznie przekazała Trumpowi swoją nagrodę Nobla.
        • mateusz.urbanski Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 12:06
          A ten półgłówek ją przyjął
          No cóż gena nie wydłubiesz, oka nie wyjmiesz, klasy nie kupisz 🤷
          Historia zna już taki przypadek - norweski noblista swoją nagrodę przekazał Goebbelsowi
          • boggi_dan Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 12:18
            mateusz.urbanski napisał(a):

> A ten półgłówek ją przyjął
            > No cóż gena nie wydłubiesz, oka nie wyjmiesz, klasy nie kupisz 🤷
            > Historia zna już taki przypadek - norweski noblista swoją nagrodę przekazał Goe
            > bbelsowi
            Dwa trolle wraz bolo. To nie jest wątek o tym pajacyku. Przeczytaj sobie wyżej link. Bo nic więcej nie umiesz tu wydukać. USA mają swoje bazy wojskowe na Grenlandii od wiosny 1941, jeszcze zanim przystąpiły do wojny. Wykorzystali fakt, że Dania kolaborowała z Hitlerem i bunt ambasadora duńskiego w Waszyngtonie, działo się to za rządów Demokraty Roosevelta. Analogiczna sytuacja miała miejsce podczas I WS, z Antylami Duńskimi położonymi nieopodal Kanału Panamskiego, wtedy też zajęli wyspy, wykorzystując pretekst, że mogą stać się baza Kriegsmarine.
            Prezydentem był inny demokrata- Wilson.
            Jak widać to głębokie państwo amerykańskie działa konsekwentnie, niezależnie kto jest aktualnie przy władzy. Pisałem o tym w innym wątku pajacyku.
            • mateusz.urbanski Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 13:15
              > Jak widać to głębokie państwo amerykańskie działa konsekwentnie, niezależnie kt
              > o jest aktualnie przy władzy. Pisałem o tym w innym wątku pajacyku.

Och taniuszka - ty pisałeś😂
              I bardzo dobrze! niech "szorstka ręka robotnika" nabiera wprawy☝️
              Oczywista oczywistość -bardzo to państwo amerykańskie jest głębokie pod przywództwem Donka Trumpa. I tylko może się pogłębiać. Konsekwentnie🤦
    • trypel Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 09:53
      Cyt:
      A najwiecej do powiedzenia - ze zle - zwykle maja Ci, ktorych dana zmiana najmniej dotyczy.
      • galtomone Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 18:22
        Nie wiem jak ciebie, ale mnie martwe NATO jednak, niestety dotyczy potencjalnie.

Poza tym jak coś przez niego bardziej jebnie to złotówka poleci w dół szybciej niż Tutka w Smoleńsku. A biorąc pod uwagę nasze zobowiązania, to się jako państwo zesramy.

Nas jak Grecji z euro nikt ratować nie będzie, bo kogo w Europie obchodzi złotówka?

Ba, tania, oznacza np niższe ceny niemieckich produktów.
        • trypel Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 20:01
          Marze, podobnie jak 99% eksporterów zeby zlotowka sie osłabiła. Choćby o 50 groszy.

Czy na razie w jakis sposób dotknęło cie cokolwiek co Trump zrobil? Mnie nie. A dotyka mnie na codzien to co wymyślają nam nasze władze.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 19.01.26, 07:26
          galtomone napisał:

>
          > Poza tym jak coś przez niego bardziej jebnie to złotówka poleci w dół szybciej

>
          > Ba, tania, oznacza np niższe ceny niemieckich produktów.

Nowa ekonomia. Już jestem spokojny
          • galtomone Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 19.01.26, 07:58
            Nie u nas, potencjalnie na swiecie. Im wiecej w nich polskiej pracy z aktora trzeba zaplacic.

• boggi_dan Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 10:51
      I gitara. Dobrze, że Donaldinio i Sikorski nie wkleił gęby. Jak z wyborem Trumpa. Na wyspie obecnie jest 150 żołnierzy amerykańskich i około 35 europejskich. Ależ ci to będzie wojna. Nie lepiej te
      armie zgromadzić w jakimś pubie przy piwie. Podoba mi się jak Trump miesza w polityce, a eurokraci dostają sraczki.
      • tesla3 Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 18:11
        Premier Danii grozi, że reprezentacja nie pojedzie na mundial, jeśli USA zrealizuje kontrowersyjne plany wobec Grenlandii. Spoko. Polska może jechać w miejsce Danii.
        • boggi_dan Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 21:17
          Fajnie. Tusk wie, że gdyby dołączył się do koalicji chętnych na biegun to już by było po nim,
          już i tak ma na pieńku z Trumpem.
    • wislok1 Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 18.01.26, 20:53
      Pozyjemy, zobaczymy, w kazdym razie trampek to ruski szpion i przy okazji wariat z alzheimerem
      • engine8t Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 19.01.26, 02:28
        wislok1 napisał:

> Pozyjemy, zobaczymy, w kazdym razie trampek to ruski szpion i przy okazji wari
        > at z alzheimerem

:)
      • boggi_dan Re: OT - MAGA w Europie 🤦🏼‍♂️ 19.01.26, 04:45
        wislok1 napisał:

> Pozyjemy, zobaczymy, w kazdym razie trampek to ruski szpion i przy okazji wari
        > at z alzheimerem
        Ja ja wisłok. Niemcy nie wysłali swoich żołnierzy swoim samolotem, bo nie chcieli prowokować USA.

Znaleźli usłużnych frajerów, którzy podstawili swój samolot . Ale jak widać nic im to nie pomogło.

wpolityce.pl/swiat/750949-polski-czarter-zawiozl-niemieckich-zolnierzy-na-grenlandie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka