Dodaj do ulubionych

Paliwożerne tuaregi

27.01.26, 18:47
40ton.net/70-latek-kradl-paliwo-z-ciezarowek-wozac-specjalna-instalacje-w-swoim-touaregu/ myslalem ze podobna kreatywnosc to polska specjalnosc.
Obserwuj wątek
    • marecky81 Re: Paliwożerne tuaregi 27.01.26, 19:23
      Niewiele chyba znasz świata.

Sprawdź co to znaczy "fuel/gas skimming"
    • vogon.jeltz Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 08:59
      > myslalem ze podobna kreatywnosc to polska specjalnosc.

Wielu Polaków żyje w przekonaniu, że rodacy są jakoś zajebiście pomysłowi. Szczególnie w omijaniu prawa i czy też wprost jego łamaniu. Oraz jeszcze że polskie dziewczyny są najładniejsze na świecie. No więc nie, nie są - ani jedno, ani drugie.
      • trypel Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 09:19
        To drugie ma podstawy wynikające z wyjazdów na saksy.
        • vogon.jeltz Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 09:36
          > To drugie ma podstawy wynikające z wyjazdów na saksy.

No tak, to jest taka racjonalizacja. Zagraniczne dziewczyny polaczków-cwaniaczków nie chciały (zresztą nawet dzisiaj związki mieszane to niemal zawsze kobieta Polka i mężczyzna obcokrajowiec, prawie nigdy odwrotnie), to musieli sobie jakoś uzasadnić, że polskie są lepsze.
          • trypel Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 10:00
            Raczej wynika to z czegoś innego
            Jak w 91 roku zaczalem jezdzic do pracy do Niemiec, pierwsze Bawaria a potem Badenia Wirtembergia to podczas rozrywkowych czwartkow (jedyny dzien na zakupy) wypatrzenie w sklepie albo na piwie w miescie, ladnej dziewczyny graniczyło z prawdopodobnienstwem spotkania yeti, a jak juz jakas sie trafiła to mozna bylo zalozyc z prawdopodobieństwem 99% ze to europa wschodnia z przewaga PL.
            • marecky81 Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 10:37
              Pamiętam z licealnych czasów przełom lat 90. Przyjeżdżali na obozy Niemcy z jeszcze istniejącego NRD. Bardzo ładne dziewczyny.
          • carnivore69x Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 10:23
            vogon.jeltz napisał:

> zresztą nawet dzisiaj związki mieszane to niemal zawsze kobieta
            > Polka i mężczyzna obcokrajowiec, prawie nigdy odwrotnie

Widać nie tylko i9 w lapku powoduje wypadnięcie z mainstreamu ;-)
            • vogon.jeltz Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 10:43
              > Widać nie tylko i9 w lapku powoduje wypadnięcie z mainstreamu ;-)

Ale ja nie mówię w Polsce, gdzie związek Polaka z cudzoziemką (w szczególności ze Wschodu) jest rzeczą w miarę normalną, tylko na Zachodzie. Nawet tutaj znam co najmniej kilka jeśli nie kilkanaście związków Polki z Włochem i żadnego Polaka z Włoszką. Znam wprawdzie co najmniej jeden związek polsko-włoski gdzie mężczyzna to Polak, ale to... geje.

Może mam kiepską próbkę, ale zdaje się, że statystyki to potwierdzają.
              • carnivore69x Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 13:36
                vogon.jeltz napisał:

> Ale ja nie mówię w Polsce, gdzie związek Polaka z cudzoziemką (w szczególności
                > ze Wschodu) jest rzeczą w miarę normalną, tylko na Zachodzie.

No, ja też nie. Ale ogólnie się zgadzam.
              • bywalec.hoteli Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 23:14
                vogon.jeltz napisał:

> Ale ja nie mówię w Polsce, gdzie związek Polaka z cudzoziemką (w szczególności
                > ze Wschodu) jest rzeczą w miarę normalną, tylko na Zachodzie. Nawet tutaj znam
                > co najmniej kilka jeśli nie kilkanaście związków Polki z Włochem i żadnego Pola
                > ka z Włoszką.

Kiedyś czytałem, że w związkach międzynarodowych kobiety zwykle wiążą się z mężczyznami z silniejszego ekonomicznie kraju a nie chcą się wiązać z mężczyznami.
                Dlatego Ty spotykasz Polki z Włochami a ja Polaków z Ukrainkami, Wietnamkami, Polki z Niemcami, Belgami, Anglikami itp.
                Dopiero jak sytuacja gospodarcza będzie na tyle dobra w PL, że Włosi i Hiszpanie będą masowo przyjeżdżać do pracy w Polsce, to pewnie znajdą się i Włoszki z Polakami.

Co ciekawe nie dotyczy to Murzynów. Ja w PL znam tylko pary Polka i ciemnoskóry. Pary Murzynka i Polak nie znam.
                • vogon.jeltz Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 23:26
                  > Pary Murzynka i Polak nie znam.

A Omena i Brzoska?
                  • bywalec.hoteli Re: Paliwożerne tuaregi 28.01.26, 23:52
                    vogon.jeltz napisał:

> > Pary Murzynka i Polak nie znam.
                    >
                    > A Omena i Brzoska?

Omena nie jest Murzynką ani imigrantką. Jest urodzoną w Polsce Polką, Mulatką, córką Polki i Ghańczyka.
                    Może Murzynki nie emigrują do PL?
                    Ale w Afryce podobno Polacy mają spore powodzenie wśród lokalnych kobiet. Na zasadzie bilet do lepszego świata.

Znam parę: Polak i Włoszka :) Niemen i Farida.
                    • engine8t Re: Paliwożerne tuaregi 29.01.26, 02:27
                      bywalec.hoteli napisał:

> vogon.jeltz napisał:
                      >
                      > > > Pary Murzynka i Polak nie znam.
                      > >
                      > > A Omena i Brzoska?
                      >
                      > Omena nie jest Murzynką ani imigrantką. Jest urodzoną w Polsce Polką, Mulatką,
                      > córką Polki i Ghańczyka.
                      > Może Murzynki nie emigrują do PL?
                      > Ale w Afryce podobno Polacy mają spore powodzenie wśród lokalnych kobiet. Na za
                      > sadzie bilet do lepszego świata.
                      >
                      > Znam parę: Polak i Włoszka :) Niemen i Farida.

Nasza Kamala mowil ze jest murzynka chociaz ma ojca murzyna a matke hinduske. ( Jak bedzie trzeba hinduski w DEI to bedzie hinduska)
                      Bycie murzynem widac ma swoje przywileje i jak masz 1% czarnego to juz mozesz mowiec ze jestes czarny i jak ktos ci cos powie nie tak to bedzie to rasizm. O i jak murzynkaa pewnie bedzie sie ubiegac o odszkodowanie za niewolnictwo.
                    • carnivore69x Re: Paliwożerne tuaregi 29.01.26, 20:31

> Znam parę: Polak i Włoszka :) Niemen i Farida.

A nieco wcześniej - Zygmunt Stary i Bona Sforza.
                      • vogon.jeltz Re: Paliwożerne tuaregi 29.01.26, 21:47
                        > A nieco wcześniej - Zygmunt Stary

Miał być Polak, a ty nam zapodajesz Litwino-Niemca.
                        • carnivore69x Re: Paliwożerne tuaregi 30.01.26, 19:45
                          vogon.jeltz napisał:

> > A nieco wcześniej - Zygmunt Stary
                          >
                          > Miał być Polak, a ty nam zapodajesz Litwino-Niemca.

No, ale chłopak spod Radomia, jako że urodzony w Kozienicach.
                    • vogon.jeltz Re: Paliwożerne tuaregi 29.01.26, 21:49
                      > Omena nie jest Murzynką ani imigrantką.

Bywalec, skalibruj swoje poczucie humoru.

Poza tym, Murzynka czy Mulatka - tak czy owak czarna. Ale oczywiście tak, jest Polką.
                      • bywalec.hoteli Re: Paliwożerne tuaregi 30.01.26, 21:10
                        vogon.jeltz napisał:

> Bywalec, skalibruj swoje poczucie humoru.
                        >
                        > Poza tym, Murzynka czy Mulatka - tak czy owak czarna. Ale oczywiście tak, jest
                        > Polką.

Nie do końca rozumiem o co cho z tą kalibracja 😅
                • engine8t Re: Paliwożerne tuaregi 29.01.26, 02:32
                  bywalec.hoteli napisał:

> Kiedyś czytałem, że w związkach międzynarodowych kobiety zwykle wiążą się z męż
                  > czyznami z silniejszego ekonomicznie kraju a nie chcą się wiązać z mężczyznami.
                  > Dlatego Ty spotykasz Polki z Włochami a ja Polaków z Ukrainkami, Wietnamkami, P
                  > olki z Niemcami, Belgami, Anglikami itp.
                  > Dopiero jak sytuacja gospodarcza będzie na tyle dobra w PL, że Włosi i Hiszpani
                  > e będą masowo przyjeżdżać do pracy w Polsce, to pewnie znajdą się i Włoszki z P
                  > olakami.
                  >
                  > Co ciekawe nie dotyczy to Murzynów. Ja w PL znam tylko pary Polka i ciemnoskóry
                  > . Pary Murzynka i Polak nie znam.

A ja unas widze ze zwykle kobiety jak sie wiarza z inna rasa to sie wiaza z tymi co maja wieksze kutaski..i tu nie ma nic do czynienia bogactwo bo oni wszyscy tutejsi.
                  I np normalne i bardzo czeste jest ze azjatka ma bialego a biala murzyna ale odwrotnie to juz rzadka rzadkosc. A murzynki z azjata to chyba w zyciu nie widzialem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka