Dodaj do ulubionych

Kto bedzie pierwszy

29.07.26, 18:50
Kto na tym forum pochwali sie pierwszy ze kupil porzadnego duzego Pickupa np jak RAM?
A to bedzie znaczyc ze dolaczyl do tych co kupuja rzeczy ktore chca a nie te ktore maja sens :)
O to mnie zainspirowalo :
kobieta.gazeta.pl/redakcyjne/7,198460,32929984,taksowanie-wzrokiem-czasem-przywitanie-i-wymiana-informacji.html#s=BoxMMtImg1
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 19:43
      A ty masz jak na rasowego Amerykanina przystało?

Kumpel ma forda f150 - fajne to ale parkować tym to bym nie chciał w pl 😄
      • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 19:50
        bywalec.hoteli napisał:

> A ty masz jak na rasowego Amerykanina przystało?
        >
        > Kumpel ma forda f150 - fajne to ale parkować tym to bym nie chciał w pl 😄
        Co ma rasowy Amerykanin do RAM-a albo F-150?
        • bywalec.hoteli Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 07:28
          jackk3 napisał:

> Co ma rasowy Amerykanin do RAM-a albo F-150?

Rasowy Amerykanin ma pickupa a jakie modele to ja się na tym nie znam.
          Mówiłem tylko że kumpel z PL ma tego Forda.
          Z tym, że on ma firmę budowlaną i czasem musi przywieźć materiały budowlane na budowę i jeszcze jechać po nierównym tereniee.

Na pakę miał wysuwaną roletę, ale mówił, że jak pada deszcz to troszkę wody mu przecieknie na bagaż.
      • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:04
        bywalec.hoteli napisał:

> A ty masz jak na rasowego Amerykanina przystało?
        >
        > Kumpel ma forda f150 - fajne to ale parkować tym to bym nie chciał w pl 😄

No ja zaden rasowy..
        Porownujac to z samochodami to newet nie pomalowany na kolory amerykanski ale oklejony folia LOL
        • at.attin Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:08
          co to jest LOL?
          • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:12
            at.attin napisała:

> co to jest LOL?

A skad mam wiedziec? Podobno to jest "kool" LOL

A tak serio to znaczy "laughing out loud" czyli smac sie glosno.
            • at.attin Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:18
              Śmiejesz się głośno przy każdym wpisie, nawet kontekst wątku jeśli nie jest śmieszny? Może warto skonsultować się z lekarzem?
              • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:37
                at.attin napisała:

> Śmiejesz się głośno przy każdym wpisie, nawet kontekst wątku jeśli nie jest śmi
                > eszny? Może warto skonsultować się z lekarzem?

Konsultowalem sie i powiedziala ze wlasnie ci ludzi co sie czesto i glosno smieja zyja dluzej od tych napuszonych smutasow.
    • at.attin Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 19:48
      Ten kto zarabia na życie układaniem kafelków albo przetykaniem rur, albo uprawia i wozi kartofle czy pietruszkę na giełdę agro.
      • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:10
        at.attin napisała:

> Ten kto zarabia na życie układaniem kafelków albo przetykaniem rur, albo uprawi
        > a i wozi kartofle czy pietruszkę na giełdę agro.

Niestety chyba nie tak dokladnie bo staystyki mowia co innego

www.carscoops.com/2025/11/capability-by-numbers-what-most-buyers-actually-use-their-trucks-for/
          • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 02:17
            Mówi się jaki … tacy…
            Maturę masz?
      • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 02:12
        at.attin napisała:

> Ten kto zarabia na życie układaniem kafelków albo przetykaniem rur, albo uprawi
        > a i wozi kartofle czy pietruszkę na giełdę agro.

A u ciebie goście pracujący w terenie dalej PKP i PKS jeżdżą? No chyba że kierownik to UAZ-em z kierowcą?
    • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:36
      engine8t napisał:

> Kto na tym forum pochwali sie pierwszy ze kupil porzadnego duzego Pickupa np ja
      > k RAM?
      Tu nie ma zbyt wielu rolników. Poza nimi, po co to komu? 🤔
      Niepraktyczne, niewygodne, brak normalnego miejsca na bagaż. To nie ma żadnych zalet.
      • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:43
        kreinto napisał:

> engine8t napisał:
        >
        > > Kto na tym forum pochwali sie pierwszy ze kupil porzadnego duzego Pickupa
        > np ja
        > > k RAM?
        > Tu nie ma zbyt wielu rolników. Poza nimi, po co to komu? 🤔
        > Niepraktyczne, niewygodne, brak normalnego miejsca na bagaż. To nie ma żadnych
        > zalet.

Nie tak dawno podobnie pisano o SUV-ach
        Bzdury bo to i praktyczne, i bardzo wygodne i te przeciez maja 5 miejsc dla ludzi, mase wiecej miejsca na bagaz - caly tyl mozna przeciez zaladowac bagazami. Mozna tym wszedzie wjechec, wszystko przwiezc.
        • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 06:54
          engine8t napisał:

> Nie tak dawno podobnie pisano o SUV-ach
          Co innego pisanina a co innego życie. Przejeździłem pick-up-ami wiele lat i setki tys. km. i to było jak za karę. Chatę wtedy budowałem to chociaż dało się wykorzystać. Niezbyt wygodnie bo poza paletą cegły albo kilkoma workami cementu nie dało się przewieźć nic dłuższego jak w normalnym dostawczaku ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
          Rolnicze maszyny. Nic więcej.
          • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 07:36
            A świstak zawija w te srebrne…
            • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 17:36
              jackk3 napisał:

> A świstak zawija w te srebrne…
              Dziękuję, bardzo mi miło. 😊
              Przy okazji zabawnie. 😀
              Pozdrowienia z Podlasia! Jeleniu. 😉
              • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 20:48
                Zajebisty jest! Budowałeś dom i tym woziłeś cegły na palecie? To ile ten dom budowałeś, frajerze? Parę lat do stanu surowego? Dla kolegi pytam…
                Ten pick-upo podobny pojazd to w sam raz na ryby się nadaję…
                • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 21:06
                  jackk3 napisał:

> Zajebisty jest! Budowałeś dom i tym woziłeś cegły na palecie? To ile ten dom bu
                  > dowałeś, frajerze? Parę lat do stanu surowego? Dla kolegi pytam…
                  > Ten pick-upo podobny pojazd to w sam raz na ryby się nadaję…

Jak ja robilem powaznny remont domu i calego obejscia to mialem podobnego - takiego sredniej wielkosci.
                  Kiedys pojechalem po ziemie aby uzyznic ogrod i tam na placu kupilem "1 lyzke" ...Kazali poczekac na zaladunek.. No a tu podjechal taki amerykanski kolos z "lyzka " taka jak na koplanich odkrywkowych chyb amaja i jak mi dumpnal ta 1 jego lyzke to moj "troczek" siadl na resorach do oporu - ze sie kola nie krecily LOL ale to ju znie byl jego a moj problem ..
                  Musialem odsypac zeby sie kola krecily. ale dojechalem. :)
                  Potem jak skonczylem robote to akurat syn osiagnal swoj wiek kierowcy i dalem mu to w prezencie. Polecial go zaraz na siebie przerejstrowac i za dwa dni przyszedl sie dopytac i upewnic ze to jest "jego" tzn moze z nim robic co chce.. Myslem ze go podniesie czy zrobi go "bouncing" wiec mowie - toj i jak robisz za swoja kase to rob co chcesz... a tu za tydzien - trucka nie bylo... Sprzedal i kupil sobie jakas tam Mazde Rx7 ... LOL
                • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 22:00
                  jackk3 napisał:

> Zajebisty jest! Budowałeś dom i tym woziłeś cegły na palecie? To ile ten dom bu
                  > dowałeś, frajerze? Parę lat do stanu surowego? Dla kolegi pytam…
                  > Ten pick-upo podobny pojazd to w sam raz na ryby się nadaję…
                  Jeleniu, teraz możesz tylko odwadniać, że nie jesteś wielbłądem. 😉
                  No dalej! 😀💪
          • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 19:29
            kreinto napisał:

> engine8t napisał:
            >
            > > Nie tak dawno podobnie pisano o SUV-ach
            > Co innego pisanina a co innego życie. Przejeździłem pick-up-ami wiele lat i set
            > ki tys. km. i to było jak za karę. Chatę wtedy budowałem to chociaż dało się wy
            > korzystać. Niezbyt wygodnie bo poza paletą cegły albo kilkoma workami cementu n
            > ie dało się przewieźć nic dłuższego jak w normalnym dostawczaku ale darowanemu
            > koniowi w zęby się nie zagląda.
            > Rolnicze maszyny. Nic więcej.

Pickup pikupowi nie rowny.
            Napisz jaki to pickup - model, rok itp?
            Bo maly pickup z roku 1990 a nowy RAM 1500 to chyba dwa rozne pojazdy?
            • trypel Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 19:35
              To chyba np300, u was takich małych dawno nie ma.
              • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 20:26
                trypel napisał:

> To chyba np300, u was takich małych dawno nie ma.
                To było 20 lat temu. Wcześniej jeszcze Hi-Lux.
                Na początku się wszyscy rzucili jak na cud, miód orzeszki ale gdy tylko użytkownicy zrozumieli, że pick-up to samochód rolniczy, w istocie nie różniący się od Tarpana nikt normalny już tego nie chciał. Tylko za karę.
                • trypel Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 20:33
                  No bo to byly samochody rolnicze. Ale nie porównuj tego z amerykańskimi truckami.
                  • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 22:01
                    trypel napisał:

> No bo to byly samochody rolnicze. Ale nie porównuj tego z amerykańskimi truckam
                    To tylko większy syf.
                  • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 22:02
                    trypel napisał:

> No bo to byly samochody rolnicze. Ale nie porównuj tego z amerykańskimi truckam
                    ... Bo uwalisz się nie po pas a po łokcie. 😉
                    • trypel Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 06:51
                      Rany. Porównaj sobie zawieszenie tego czym jeździłeś z wielowahaczem w Ramie 1500. To jezdzi dokladnie tak jak wygodny duzy suv. A nie jak tarpan. Wielki suv plus paka z tyłu. Tyle ze parkować nie ma jak w naszych warunkach. Jedyna wada.
                      • at.attin Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 07:06
                        Średnie zużycie paliwa 15 l.
                        • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 18:23
                          at.attin napisała:

> Średnie zużycie paliwa 15 l.

Biedactwo sie odezwalo. Zapytaj jeszcze ile oleju trzeba do wymiany, ile ksztuja opony ..
                      • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 07:10
                        trypel napisał:

> Rany. Porównaj sobie zawieszenie tego czym jeździłeś z wielowahaczem w Ramie 15
                        > 00.
                        Co ma piernik do wiatraka, kiedy jesteś uwalony po pachy zasyfionym bagażem, baba z rozdartą spódnicą a na szafkę, którą wiozłeś spadł deszcz?
                        • trypel Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 07:24
                          A to juz twój wybor.
                          • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 16:44
                            trypel napisał:

> A to juz twój wybor.
                            Zgadza się. Dlatego prywatnie nie wybieram żadnych aut rolniczych. 😉
                            • trypel Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 17:02
                              Ja tez. Dlatego rama1500 bym bral jakby miejsce bylo
                              • at.attin Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 20:20
                                Oprócz czysto technicznych wad i zalet takiego samochodu, jest jeszcze coś takiego jak poczucie gustu i obciachu. I tu ram wpasowuje się doskonale w klimaty bywalców gminnych dyskotek. Oczywiście to liga wyżej niż 20letnie beemki czy golfy, ale obciach ten sam.

Ale do wożenia towaru z hurtowni budowlanej albo tucznika do skupu, sprzęt idealny.
            • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 20:24
              engine8t napisał:

> Pickup pikupowi nie rowny.
              No tak, Fiorino albo Golf pick-up to jeszcze da się przeżyć, były takie. Nie uwalisz ubrań przy wyjmowaniu usyfionego bagażu z paki, baba nie rozedrze spódnicy wsiadając, w sumie jako taki komfort na drodze ale wszystko, co większe to tylko większy syf.
      • qqbek Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:43
        kreinto napisał:

> Niepraktyczne, niewygodne, brak normalnego miejsca na bagaż. To nie ma żadnych
        > zalet.

+10 do lansu i bansu
        +5 cm do długości kuśki ;)
        • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 21:55
          qqbek napisał:

> kreinto napisał:
          >
          > > Tu nie ma zbyt wielu rolników. Poza nimi, po co to komu? 🤔
          > > Niepraktyczne, niewygodne, brak normalnego miejsca na bagaż. To nie ma ża
          > dnych
          > > zalet.
          >
          > +10 do lansu i bansu
          > +5 cm do długości kuśki ;)
          >
          >

Hehehehe raz jeszcze przypomne o SUVach niewiele lat temu.. tez byly absolutnie bez sensu bo duze, wysokie, benzynopijce, zabijajly ludzi a jesli chodzi o uzytecznosc to w niczym nie przewyzszaly kombi... A jednak kombi umarlo a SUVy sie zaadotpwaly - ciekawe dlaczego? .
          • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 02:40
            Engine gadasz ze ślepymi o kolorach? Dla mnie pick-up może nie istnieć… ale gdybym miał przyczepę kampingową ( nie jakas popierdowke z PL) albo łódkę (nie taka na dwa wiosła) to czym bym to pociągnął? Jakimś melexem albo silniczkiem od kosiarki? Albo pracując w terenie n.p. w geodezji gdzie wrzucisz dwa quady albo snowmobile ze o wjechaniu w tundrę nawet nie wspomnę. Jestem pewien że 99% ludzi nawet nie siedziało w amerykańskim pick-upie…
        • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 02:15
          Tak się zastanawiałem kiedy ktoś o kutasie zacznie mówić…Trochę długo czekałem ale się doczekałem.
          • qqbek Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 22:14
            jackk3 napisał:

> Tak się zastanawiałem kiedy ktoś o kutasie zacznie mówić…Trochę długo czekałem
            > ale się doczekałem.

Ale jak ktoś RAM-em jeździ po mieście, to przecież o to chodzi.
            Do niczego innego niż "przedłużanie" on się nie nadaje.
            Jak ktoś ma kryzys wieku średniego, to niech sobie sportowe auto kupi, przynajmniej bagażnik będzie zakryty.
            Jak ktoś chce coś praktycznego, to może kombi, albo większego SUV-a kupić.
            Pickup w mieście to ból pupki przy parkowaniu, zerowa praktyczność, za to 100-procentowa widzialność.
            Mam znajomego geodetę, ma Isuzu D-Maxa... sprzęt wrzuci, reduktor i blokadę tylnego mostu ma, wjedzie wszędzie (na wszelki wypadek dorzucił wyciągarkę). Ten samochód ma sens... no i ma silnik Diesla 1.9, a nie 5.7 Hemi. To chyba jedyna osoba, którą znam, której pickup jest potrzebny do codziennej pracy. Ma też Citroena C3 Cactus, bo przecież nie będzie się bujał tym wielkim g. po mieście.
            • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 01:57
              Więc do tego zmierzam… notabene pracowałem w geodezji 35 lat i coś na ten temat wiem… jeden samochód nie wystarcza przynajmniej w ciężkim terenie bo o takim mówiłem.
      • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 02:14
        kreinto napisał:

> engine8t napisał:
        >
        > > Kto na tym forum pochwali sie pierwszy ze kupil porzadnego duzego Pickupa
        > np ja
        > > k RAM?
        > zalet.
        Biorąc pod uwagę ile dyzli w PL jeździ to chyba większość Polaków to rolnicy?
        • kreinto Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 06:54
          jackk3 napisał:

> Biorąc pod uwagę ile dyzli w PL jeździ to chyba większość Polaków to rolnicy?
          Nie ma takiego rodzaju aut.
        • tbernard Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 12:37
          Diesel to ropniak i kiedyś był bardzo prestiżowy.
    • qqbek Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 20:38
      Meller to ten, co lubi w Warszawie samochodem po pasach rowerowych jeździć?
      • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 29.07.26, 21:57
        qqbek napisał:

> Meller to ten, co lubi w Warszawie samochodem po pasach rowerowych jeździć?
        >

Moze jezdnia byla zatloczona a pas rowerowy pusty? W koncu jak rowerzysci moga jezdzic po jezdniach na roznych prawach to niby dlaczego samochody nie moga po pasach dla rowerow?
    • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 02:27
      Przeleciałem z nudów przez ten artykuł i jest on całkiem fajnie, na luzie napisany. Ale komentarze pod nim to świetny przykład na kompleksy których jeszcze się nie wyzbyliście…
      • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 03:42
        jackk3 napisał:

> Przeleciałem z nudów przez ten artykuł i jest on całkiem fajnie, na luzie napis
        > any. Ale komentarze pod nim to świetny przykład na kompleksy których jeszcze si
        > ę nie wyzbyliście…

W Polsce dla mieszczuchow to problem bo to sie nigdzie na prakingu nie zmiesci ale dla tych co maja domy na perferiach to juz moze byc przydatne i podejrzewam ze powoli sie zaadoptuje bo widzi sie je w Polsce coraz czesciej. Widze ze jak tu ktos raz kupi to potem to to staje sie nalogiem. Tu ludziska wrzucaj na bude rowery, skutery wodne, deski surfingowe i temu podobne rzeczy a kabina na 5 osob.
        • trypel Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 07:46
          Ale dalej jak masz nawet dom to jednak jeździsz do miasta :)
          Ja wciaz choruje na pick-upa ale czymkolwiek powyżej 5 m jeździ się trudno.
          Kuzyn zony ma rangera (zreszta kocha ten samochod) ale to maleństwo w porownaniu z waszymi. A on i tak wzial jeszcze elektryczne bmw do miasta bo tym bylo trudno.
          Poza tym musiałbym parkować za domem a tu juz piatka ledwo wykręca majac niecałe 5 m :)
          Ale za to kolejnym razem u ciebie sobie wypozycze takiego
          • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 19:33
            trypel napisał:

> Ale dalej jak masz nawet dom to jednak jeździsz do miasta :)
            > Ja wciaz choruje na pick-upa ale czymkolwiek powyżej 5 m jeździ się trudno.
            > Kuzyn zony ma rangera (zreszta kocha ten samochod) ale to maleństwo w porownani
            > u z waszymi. A on i tak wzial jeszcze elektryczne bmw do miasta bo tym bylo tru
            > dno.
            > Poza tym musiałbym parkować za domem a tu juz piatka ledwo wykręca majac niecał
            > e 5 m :)
            > Ale za to kolejnym razem u ciebie sobie wypozycze takiego
            >

No wiec to jest dobre jako 3-ci pojazd do celow specjalnych.
            No i ja to doskonale rozumiem bo juz sredniej wilekosci SUVem trzeba bylo manewrowac zeby sie miescic na parkingach mijskich i podziemnych a taki RAM to o wiele wiekszy problem. Chyba ze mieszkasz pod lasem czy w lesie albo na wsi.
      • bywalec.hoteli Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 17:05
        jackk3 napisał:

> Przeleciałem z nudów przez ten artykuł i jest on całkiem fajnie, na luzie napis
        > any. Ale komentarze pod nim to świetny przykład na kompleksy których jeszcze si
        > ę nie wyzbyliście…

Chyba trochę zbyt słabo oceniasz rodaków pisząc o tych kompleksach, kanadyjski ziomku! 🙂 Poza tym nie pisz do nas "Wy" mając na myśli trolli pod artykułem.
        Większość Polaków działa i myśli inaczej niż tacy komentatorzy piszą. "Wy" to mówiła władza ludowa do obywatela w czasach słusznie minionych.

Ja jestem wielkim fanem pojemnych aut, którymi można coś przewieźć i sam sobie takie sprawiłem 🙂
        Wygodnie jeździ 5 osobowa rodzina a i bagażnik jest duuzy.

W Ameryce Północnej pewnie bym miał i pickupa.

Ale w PL takim autem będzie na serio trudno.

Większość miejsc parkingowych czy garaży to tak do 4.8m długości i 2m szerokości auta.

Widziałem kiedyś dużego pickupa w Polsce, który był zaparkowany w poprzek 3 podłużnych równoległych miejsc parkingowych.

To raczej rozwiązanie na farmę gdzie miejsca nie brakuje.
        • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 19:38
          bywalec.hoteli napisał:

> jackk3 napisał:

> Chyba trochę zbyt słabo oceniasz rodaków pisząc o tych kompleksach, kanadyjski
          > ziomku! 🙂

Wieszm z calym respektem ale jackk ma troche racji bo ten nalot na "Nas prze "Was" skad sie bierze?

> Ja jestem wielkim fanem pojemnych aut, którymi można coś przewieźć i sam sobie
          > takie sprawiłem 🙂
          > Wygodnie jeździ 5 osobowa rodzina a i bagażnik jest duuzy.
          >
          > W Ameryce Północnej pewnie bym miał i pickupa.
          >

No wiesz, tu byc moze musialbys wybierac pomiedzy RAM- em i Carrera 911.. :) i znow by byl problem

• bywalec.hoteli Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 22:18
            engine8t napisał:

> Wieszm z calym respektem ale jackk ma troche racji bo ten nalot na "Nas prze "W
            > as" skad sie bierze?

Jackkowi często na forum skacze ciśnienie - i to nie nasza wina

> No wiesz, tu byc moze musialbys wybierac pomiedzy RAM- em i Carrera 911.. :) i
            > znow by byl problem

Wybór jest prosty: na wieczorny hang out w downtown zwłaszcza w goracy wieczór: 911
            Na zakupy w costco RAM albo 150
            • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 01:52
              Nic mi nie skacze bo ja już na emeryturze i jedyną rzeczą o jaką się martwię to żeby była dobra pogoda na rower…
              Ale jak ktoś odgrywa znawcę pick-upow i głosi teorie ekszperta i do tego publikuje zdjęcia szrota Nissana z lat 90-tych i na tej podstawie głosi teorie o rolniczym charakterze tych maszyn to trzeba to prostować.
            • engine8t Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 03:47
              bywalec.hoteli napisał:

> Jackkowi często na forum skacze ciśnienie - i to nie nasza wina

A czyja?

>
              > > No wiesz, tu byc moze musialbys wybierac pomiedzy RAM- em i Carrera 911..
              > :) i
              > > znow by byl problem
              >
              > Wybór jest prosty: na wieczorny hang out w downtown zwłaszcza w goracy wieczór:
              > 911
              > Na zakupy w costco RAM albo 150

Chyba z tego wszytkigo musisz sie zadowolic tym 150 :)
              • bywalec.hoteli Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 07:31
                engine8t napisał:

> Chyba z tego wszytkigo musisz sie zadowolic tym 150 :)

Dlaczego? Czyż nie jest Ameryka miejscem spełniania marzeń, zwłaszcza tych materialnych?
                Jakbym bardzo chciał sobie kupić Porsche, to znalazł bym sposób by zarobić i kupić czy wynająć.
                Co za problem?

Ale gdybym musiał wybrać tylko jeden albo - albo to rzeczywiście bym wybrał pickupa.
      • tbernard Re: Kto bedzie pierwszy 31.07.26, 21:17
        jackk3 napisał:

> Ale komentarze pod nim to świetny przykład na kompleksy których jeszcze się nie wyzbyliście

Najwięcej kompleksów to mają rodacy co pojechali do Ameryki i udają niemal Indian lub przynajmniej n-te pokolenie tam mieszkające i do rodaków w Polsce z wyższością dolepiają "ście".
        :):):)
        No chyba, że była tu jakaś głęboka ironia, której nie wyłapałem.
        • jackk3 Re: Kto bedzie pierwszy 01.08.26, 02:28
          tbernard napisał:

> jackk3 napisał:
          >
          > > Ale komentarze pod nim to świetny przykład na kompleksy których jeszcze s
          > ię nie wyzbyliście
          >
          > Najwięcej kompleksów to mają rodacy co pojechali do Ameryki i udają niemal Indi
          > an lub przynajmniej n-te pokolenie tam mieszkające i do rodaków w Polsce z wyżs
          > zością dolepiają "ście".
          > :):):)
          > No chyba, że była tu jakaś głęboka ironia, której nie wyłapałem.
          Ja mam udawać tych pijaków, darmozjadów czy narkomanow? Nie mam żadnych kompleksów panie kolego…jest ‘luz bluz’…
    • humorysta Re: Kto bedzie pierwszy 30.07.26, 16:46
      Nie kupię- kartofli w workach ani cementu nie wożę- niech sobie Amerykańce kupuja i wożą powietrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka