Dodaj do ulubionych

Nowy Mobil 1

IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 17:54
Teraz z dodatkiem SuperSyn. Poniewaz inne firmy tego jeszcze nie maja, przez
pewien czas Mobil 1 bedzie najlepszym olejem na rynku :)

biz.yahoo.com/bw/020507/70300_1.html

P.S. Nie kupujcie wersji bez SuperSyn...
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Nowy Mobil 1 IP: *.telia.com 07.05.02, 18:56
      Marku masz racje .Zgadzam sie w stu procentach.Ciekawie pisza,powiedz ile on
      kosztuje na Waszym rynku.Jeszcze nigdzie nie bylem po powrocie ,ale jutro ide
      popatrzec zaraz kupuje i leje do swego grata,akurat wymiana nadchodzi.
      Pzdr.Michal
    • Gość: Paul Re: Nowy Mobil 1 IP: *.acn.pl / 10.133.132.* 07.05.02, 21:56
      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Teraz z dodatkiem SuperSyn. Poniewaz inne firmy tego jeszcze nie maja, przez
      > pewien czas Mobil 1 bedzie najlepszym olejem na rynku :)
      >
      > <a href="http://biz.yahoo.com/bw/020507/70300_1.html"target="_blank">biz.yahoo.
      > com/bw/020507/70300_1.html</a>
      >
      Czy ten olej jest porównywalny do Castrola Folrmula SLX 0W-30 ?
      > P.S. Nie kupujcie wersji bez SuperSyn...

• Gość: Marek Re: Nowy Mobil 1 IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 08.05.02, 02:18
        Nie sadze - ten SuperSyn to najnowsze osiagniecie - Mobil to taki Dior wsrod
        olei - inni beda mieli te same dodatki za kilka lat...
        • Gość: is300 Re: Nowy Mobil 1 IP: *.dyn.optonline.net 08.05.02, 03:39

> Nie sadze - ten SuperSyn to najnowsze osiagniecie - Mobil to taki Dior wsrod
          > olei - inni beda mieli te same dodatki za kilka lat...

Spoko, jestem tylko ciekawy czy ktosc z was uzywa Synthetic. Marek czy ty
          uzywasz synthetic, czy zwykly olej. Ja zmieniam co 3000mil, zwykly olej. Tez
          slyszalem ze czeste zmiany oleju tez nie sa dobre.
          • Gość: Marek Re: Nowy Mobil 1 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 08.05.02, 13:01
            Jezdze na syntetyku (Mobil 1). Roznicy po przejsciu nie czuc zadnej, ale
            PODOBNO syntetyk wydluza trwalosc silnika + zabezpiecza go. A w doladowanym
            silniku lepiej miec dobry olej. Zmieniaj w Wal-Martcie - za $30 zmienia ci na
            Mobil 1, zaloza ten super filtr Fram'a (taki z podwojna jakoscia filtrowania +
            silikonem), odkurza samochod i doleja wszelkie plyny za $29. U dealer'a taka
            sama zabawa kosztuje $69, ale nie odkurzaja. Poza tym u dealer'a leja olej z
            beczki a w Wal-Mart'cie z butelek wzietych z polki.
    • Gość: Robo Re: Nowy Mobil 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 08:36
      OK tylko czy jest on w Polsce, a jeżeli nie to kiedy? Czy to nie jest tylko na
      rynki za wielką wodą, i jeszcze jedno pytanie do Marka jak to jest w stanach z
      ubezpieczeniem auta jak się je oblicza, czy są jakieś jeszcze inne opłaty za
      auto?

Pzdr
      Robo
      • Gość: Marek Re: Nowy Mobil 1 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 08.05.02, 13:09
        Gość portalu: Robo napisał(a):
        > OK tylko czy jest on w Polsce, a jeżeli nie to kiedy? Czy to nie jest tylko na
        > rynki za wielką wodą, i jeszcze jedno pytanie do Marka jak to jest w stanach z
        > ubezpieczeniem auta jak się je oblicza, czy są jakieś jeszcze inne opłaty za
        > auto?

Znajac firme Mobil, to u Was bedzie wczesniej niz ja go bede mogl kupic...

Nie ma reguly na obliczenie ceny ubezpieczenia auta. Zalezy ona od wielu
        czynnikow:
        - twojego driving record (ilosc wypadkow, mandatow, doswiadczenie itp.)
        - samochodu (cena, bezpieczenstwo, jak czesto go kradna, moc silnika)
        - poziomu ubezpieczenia OC (od 15 tys. USD do 500 tys. USD)
        - udzialu wlasnego w AC (od 0 do 2000 USD)
        - udzialu wlasnego w ubezpieczeniu od kradziezy i innych zdarzen (od 0 do 2000
        USD)
        - opcji jakie wybrales (np. wynajecie samochodu zastepczego na czas naprawy,
        splata kredytu w przypadku kasacji itp.)
        - paru innych ubezpieczen (koszty leczenia, ubezpieczene od nieubezpieczonego
        kierowcy itp.)

Np. ja za 2 samochody z ubezpieczeniem na 300 tys. USD + pelnym AC i kradziez
        place $960 rocznie. Ale mam duze udzialy wlasne - na duzy $500 za wypadek i $250
        za kradziez a na maly $1000 na oba. Poza tym mam wynajecie samochodu zastepczego
        tylko jakbym rozwalil duzy.

• Gość: Niknejm Re: Nowy Mobil 1 IP: 5.1R2D* / *.pg.com 08.05.02, 16:16

> Nie ma reguly na obliczenie ceny ubezpieczenia auta. Zalezy ona od wielu
          > czynnikow:
          > - twojego driving record (ilosc wypadkow, mandatow, doswiadczenie itp.)
          > - samochodu (cena, bezpieczenstwo, jak czesto go kradna, moc silnika)
          > - poziomu ubezpieczenia OC (od 15 tys. USD do 500 tys. USD)
          > - udzialu wlasnego w AC (od 0 do 2000 USD)
          > - udzialu wlasnego w ubezpieczeniu od kradziezy i innych zdarzen (od 0 do 2000
          > USD)
          > - opcji jakie wybrales (np. wynajecie samochodu zastepczego na czas naprawy,
          > splata kredytu w przypadku kasacji itp.)
          > - paru innych ubezpieczen (koszty leczenia, ubezpieczene od nieubezpieczonego
          > kierowcy itp.)
          >
          > Np. ja za 2 samochody z ubezpieczeniem na 300 tys. USD + pelnym AC i kradziez
          > place $960 rocznie. Ale mam duze udzialy wlasne - na duzy $500 za wypadek i $25
          > 0
          > za kradziez a na maly $1000 na oba. Poza tym mam wynajecie samochodu zastepczeg
          > o
          > tylko jakbym rozwalil duzy.

Hi hi, a w PL za 3-letnią Acurę Integrę zapłaciłbyś OC i AC w wersji full około
          6500zł, czyli ponad 1500USD. I to bez kosztów leczenia, bez wynajęcia auta
          zastępczego. Fajno, nie? Polska być bardzo bogata kraj, you know ;-)))

Pozdrawiam,
          Niknejm
    • Gość: olejek Re: Nowy Mobil 1 IP: 213.76.59.* 08.05.02, 19:40
      Czy SuperSyn czy nowy Elf 5W30 czy Castrol Magnatec lub SLX to to wszystko
      korzysta z podobnych technologii. Ktory lepszy ? A który procek lepszy Pentium
      czy Athlon ? Przyznam sie, że jeżdzę zima na Castrolu SLX 0W30 a latem na
      Magnatecu 5W40. Dlaczego ? Bo spodobała mi sie teoria, że bardziej przejmuje
      sie jakoscia firma która żyje z oleju niz ta która żyje z benzyny a oleje robi
      jako dodatek ( np. Mobil ). A czy to jest prawda ? A czort znajet ! Jeden lubi
      bondynki a drugi brunetki ;-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka