Dodaj do ulubionych

Peugeot Partner/Citroen Berlingo

IP: *.witominska.net 29.11.04, 01:33
po zakupie mojego Berlingo w 2003 r w Gdyni -Orłowie po 3 miesiącach wylał mi
sie kwas z zakumulatora wade zgłosiłem i po kolejnych kilku tygodniach
meczarni z serwisem zażądałem wymiany auta - zostałem wysmiany - podałem
dealera do sądu tam okłamano śąd że wadę zgłaszałem po roku czasu od
zgłoszenia zostaje pobity przez prezesa salonu w Gdyni , zglaszam sparwe do
prokuratury ,ów prezes dostaje 3 miesiące ograniczenia wolności - odwołuje
sie choc sie przynaje (...) i taki jest moj Berlingo .

W takim kraju jak Polska nie wiem czy powinno istniec słowo sprawiedliwośc,
ponieważ w moim przypadku nie ma ono zastosowania , interes dalej sie kreci,
p. prezes dalej funkcjonuje jak gdyby nigdy nic, a przeciez to kłamcy
i "chuligani" z cała odpowiedzialnoscią .
Obserwuj wątek
    • Gość: dariusz kowalewski Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo IP: 213.17.204.* 06.12.04, 00:56
      eleysmenty gumowe w przednim zawieszeniu wymagają wymiany po 10tys km,a nie po
      30tys,zamek i kluczyk jak w każdym francuzie jak z plasteliny,wycieki nawet
      przy moim 1,9D
      • robox Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 06.12.04, 14:39
        Berlingo którego użytkuję jest z 1999 roku,silnik 1.9d ma w tej chwili 241
        kkm.Z wad parę rzeczy tu wymieniono ale dodatkowo trzeba uważać na tylna belkę
        a dokładniej na jej ułożyskowanie, zaniedbanie sprawy może drogo
        kosztować.Ogólnie auto jest ok. nigdy nie odmówiło posłuszeństwa,nie ma
        poważniejszych problemów.Polecam to auto choć ceny nowych aut są jak dla mnie
        przesadzone a wyposażenie marne.
    • przeem36 Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 06.12.04, 15:07
      Temat na czasie, przynajmniej dla mnie, poniewaz spalil sie alternator w mym
      Berlingo. Prawdopodobnym powodem jest wrobelek, ktory zostal wciagniety do
      alternatora. Tylko piórka wystają. Prezent na mikołajki. Najgorsze, ze jest już
      po gwarancji, za wczesnie o dwa miesiace auto kupilem, nie zalapalem sie na
      dwa lata gwarancji.

A wracajac do niezawodnosci, po 60 tys km ciężkiej pracy nie jest źle, dwa razy
      lącznik stabilizatora i dwa razy wlacznik kierunkowskazow.
      • przeem36 Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 06.12.04, 19:44
        Z tym wróbelkiem to był żart, piórka są fragmentem uzwojenia.
        • Gość: Zab8 Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:55
          Mam 2 Partnery,ten z 2000roku był lepszy, w nowszym po 27tys tradycyjny łącznik
          stabilizatora ale poza tym ok, oba 1,4, nigdy nie zawiodły, auto ok, można
          spokojnie polecić, zwłaszcza do miasta(mięki,wygodny,duże lusterka,świetna
          widoczność),w trasę trochę gorzej bo troszkę głośny przy szybszej jeździe ale
          da się
        • macabricus Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 29.01.05, 13:39
          przeem36 napisał:

> Z tym wróbelkiem to był żart, piórka są fragmentem uzwojenia.
          aaa, ok, choc historia zna przypadki jak to kocur piekny i gladki raczyl sie
          zalogowac w rozne samochodowe mechanizmy co czestokroc, przy probach odpalenia
          skutkowalo eksplozja wspomnianego kocura:)
      • macabricus Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 29.01.05, 12:58
        przeem36 napisał:
        Temat na czasie, przynajmniej dla mnie, poniewaz spalil sie alternator w mym
        > Berlingo. Prawdopodobnym powodem jest wrobelek, ktory zostal wciagniety do
        > alternatora. Tylko piórka wystają. Prezent na mikołajki. Najgorsze, ze jest
        już
        >
        > po gwarancji, za wczesnie o dwa miesiace auto kupilem, nie zalapalem sie na
        > dwa lata gwarancji.

Tak z ciekawosci...co by poradzila gwarancja na wróbelka????
    • Gość: polijan Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:50
      Słuchajcie - mam Berlingo kupionego w salonie w 1999r. Wersja 1,4 - przejechałem nim już 295 tyś. km i jestem bardzo zadowolony. Serwisowałem prawie cały czas, bo do 240 tys - w ASO. Pierwsza naprawa - wymiana tulejki w przednim zawieszeniu - koszt 90 zł w ASO -nastąpiło po 150 tyś km. Piszę szczerze, do tego czasu tylko lałem benzynę i jeździłem. Potem oczywiście już było więcej napraw: kilka razy tulejki, 3 razy łącznik stabilizatora i inne drobiazgi. Tu ktoś na forum przestrzegał przed łożyskowaniem tylnej belki, by nie zaniedbać. Ja niestety zaniedbałem i po 240 tyś km miałem tę najpoważniejszą i najdroższą naprawę - wymiana belki. Skorzystałem z mało używanej części ściągniętej z Niemiec - 1200zł, a nie ok 5000 nowa. I to wszystko - jeszcze pojeżdże rok i kupię znów nowego Citroene Berlingo. Pozdrawiam
      • a-rulii Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 03.02.05, 13:06
        A co to znaczy - zaniedbac lozyskowania tylnej belki? Co mozna tam poradzic,zeby
        sie nie rozsypalo?
    • inna-bajka Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 29.01.05, 16:37
      Witamy w klubie. W mojej firmie jest ok 30 Berlingo, rocznych i półrocznych.
      To co się dzieje to dramat. W 9 stopiły się alternatory.
      • macabricus Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 29.01.05, 16:55
        inna-bajka napisała:

> Witamy w klubie. W mojej firmie jest ok 30 Berlingo, rocznych i półrocznych.
        > To co się dzieje to dramat. W 9 stopiły się alternatory.
        ty to masz przygody i niezly park maszynowy..30 berlingo, 30 clio..zastanawiam
        sie co jest istotne ..liczba 30 mejbi?
        BTW, jakiej firmy byly te alternatory?:>
        • inna-bajka Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 29.01.05, 17:06
          Clio, były w poprzedniej firmie. Nie wiem jaka to była marka alternatora.
          Jeśli chodzi o francuzy w firmie, to w Polsce jest normalne, że kupuje się g...
          taniochy. A potem w firmie przestoje, bo na serwisie trzeba kwitnąć. Ja sie
          chyba odłuczę palić, bo w moim od tyg. siłonik od szyby nie chodzi.
          • Gość: Poll Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:39
            No i dobrze , wyjdzie Ci na zdrowie. Kto teraz pali , przecież to niemodne.
            Dołącz do szcześliwych i nie pal
            • inna-bajka Re: Peugeot Partner/Citroen Berlingo 29.01.05, 17:44
              Ja zawsze jestem niemodna.
              A palić lubie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka