Dodaj do ulubionych

Wymiana amortyzatorów Fabi

IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 06.12.04, 11:21
Czy ktoś się orientuje - co trace gdy wymianę amortyzatorów tylnich do Faabii
wykonam w innym zakładzie niż ASO Skoda. Mam 2.5 letni samochód
Obserwuj wątek
    • ferdek99 Re: Wymiana amortyzatorów Fabi 06.12.04, 12:03
      Gość portalu: MarekZ napisał(a):

> Czy ktoś się orientuje - co trace gdy wymianę amortyzatorów tylnich do Faabii
      > wykonam w innym zakładzie niż ASO Skoda. Mam 2.5 letni samochód

A ja myślałem tak na marginesie, że słowo przez Ciebie napisane "tylnich" to się
      pisze "tylnych", a "Faabia" to po prostu "Fabia".
      Piszesz, że masz 2.5 letni samochód !
      A ja się pytam ? na jaki okres dostałeś gwarancję lub inaczej jeśli tego nie
      rozumiesz, na jaki okres czasu producent Skody ją udziela ???
      I tu jak jesteś kumaty, to masz odpowiedź, a i na drugi raz bzdurami nie
      będziesz zaśmiecaj neta. Chyba, że nie jesteś kumaty i tu właśnie, nie będę
      pisał niemiłych słów !
      Mimo wszystko pozdrawiam !!!

• Gość: Braził Re: Wymiana amortyzatorów Fabi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:29
        Myślę że nie wiek samochodu lecz przebieg ma tu znaczenie.
        Moja Fabia ma ponad 75 tys. km i sprawne amortyzatory na 90%. Sprawdzałem na
        ścieżce w ASO.
        pzdr
        • Gość: MarekZ Re: Wymiana amortyzatorów Fabi IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.12.04, 14:42
          Co powiesz o przebiegu 36 tys. i sprawności 40% lewy i 65% prawy. Jak mam się
          do tego ustosunkować.
      • Gość: MarekZ Re: Wymiana amortyzatorów Fabi IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.12.04, 14:40
        "Człowieczku małego rozumu"- chciałbym tak zacząć swoją wypowiedź parafrazując
        znane powiedzenie.
        Po twoich słowach mogę stwierdzić, że jesteś zwykłym ignorantem i traktujesz
        wszystkich jak śmieci.
        Nie znam Cię i mie wiem kim jesteś, ale zaśmiecanie postami sieci to też twoja
        sprawa. Rozumiejąc problem pobieżnie zawarty w dwóch zdaniach zapytania - nie
        dajesz konkretnej odpowiedzi tylko zaczynasz od ujawniania swojej wysokiej
        inteligencji w wytykaniu popełnionych literówek, a kończysz litościwym
        stwierdzeniem o "nie kumactwie" człowieka z drugiej strony.
        Z pewnością nie będziesz chciał odpisać na mój "post" ale ja tego nie żądam bo
        zbytnio go zaśmiecasz.
        Z poważaniem Marek Ż.
    • carlos80 Re: Wymiana amortyzatorów Fabi 26.12.04, 19:02
      Jeżeli Twoja fabia ma 2,5 roku to pewnie już po okresie gwarancyjnym.Na pytanie odpowiedziałbym inaczej, NIE korzystając z ASO możesz wybrać w miarę znany Ci warsztat i zaufanego mechanika,że o oszczędnościach wymiernych bo w PLN'ach nie wspomnę.A zużycie amortyzatorów nie zależy od przebiegu, tylko od tego po jakich drogach jeździłeś i dlatego masz różnice w zużyciu prawego wzgl lewego.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka