Gość: MarekZ IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 06.12.04, 11:21 Czy ktoś się orientuje - co trace gdy wymianę amortyzatorów tylnich do Faabii wykonam w innym zakładzie niż ASO Skoda. Mam 2.5 letni samochód Link Zgłoś Obserwuj wątek
ferdek99 Re: Wymiana amortyzatorów Fabi 06.12.04, 12:03 Gość portalu: MarekZ napisał(a): > Czy ktoś się orientuje - co trace gdy wymianę amortyzatorów tylnich do Faabii > wykonam w innym zakładzie niż ASO Skoda. Mam 2.5 letni samochód A ja myślałem tak na marginesie, że słowo przez Ciebie napisane "tylnich" to się pisze "tylnych", a "Faabia" to po prostu "Fabia". Piszesz, że masz 2.5 letni samochód ! A ja się pytam ? na jaki okres dostałeś gwarancję lub inaczej jeśli tego nie rozumiesz, na jaki okres czasu producent Skody ją udziela ??? I tu jak jesteś kumaty, to masz odpowiedź, a i na drugi raz bzdurami nie będziesz zaśmiecaj neta. Chyba, że nie jesteś kumaty i tu właśnie, nie będę pisał niemiłych słów ! Mimo wszystko pozdrawiam !!! Link Zgłoś
Gość: Braził Re: Wymiana amortyzatorów Fabi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:29 Myślę że nie wiek samochodu lecz przebieg ma tu znaczenie. Moja Fabia ma ponad 75 tys. km i sprawne amortyzatory na 90%. Sprawdzałem na ścieżce w ASO. pzdr Link Zgłoś
Gość: MarekZ Re: Wymiana amortyzatorów Fabi IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.12.04, 14:42 Co powiesz o przebiegu 36 tys. i sprawności 40% lewy i 65% prawy. Jak mam się do tego ustosunkować. Link Zgłoś
Gość: MarekZ Re: Wymiana amortyzatorów Fabi IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.12.04, 14:40 "Człowieczku małego rozumu"- chciałbym tak zacząć swoją wypowiedź parafrazując znane powiedzenie. Po twoich słowach mogę stwierdzić, że jesteś zwykłym ignorantem i traktujesz wszystkich jak śmieci. Nie znam Cię i mie wiem kim jesteś, ale zaśmiecanie postami sieci to też twoja sprawa. Rozumiejąc problem pobieżnie zawarty w dwóch zdaniach zapytania - nie dajesz konkretnej odpowiedzi tylko zaczynasz od ujawniania swojej wysokiej inteligencji w wytykaniu popełnionych literówek, a kończysz litościwym stwierdzeniem o "nie kumactwie" człowieka z drugiej strony. Z pewnością nie będziesz chciał odpisać na mój "post" ale ja tego nie żądam bo zbytnio go zaśmiecasz. Z poważaniem Marek Ż. Link Zgłoś
carlos80 Re: Wymiana amortyzatorów Fabi 26.12.04, 19:02 Jeżeli Twoja fabia ma 2,5 roku to pewnie już po okresie gwarancyjnym.Na pytanie odpowiedziałbym inaczej, NIE korzystając z ASO możesz wybrać w miarę znany Ci warsztat i zaufanego mechanika,że o oszczędnościach wymiernych bo w PLN'ach nie wspomnę.A zużycie amortyzatorów nie zależy od przebiegu, tylko od tego po jakich drogach jeździłeś i dlatego masz różnice w zużyciu prawego wzgl lewego.pozdrawiam Link Zgłoś