Dodaj do ulubionych

CZESI, SKODY itp.......

07.12.04, 13:50
Prosze nie smiejcie się z produktu naszych poludniowych sasiadów. Za 20-30
lat Republika Czeska bedzie Szwajcarią Środkowej Europy, a my naród
cwaniaczków w 10 letnich Volkswagenach bedziemy sie nadal smiac z Czechow i
sprowadzac auta z Reichu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Braził Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:17
      Zawsze tak myślałem i w różny sposób wyrażałem ten pogląd na tym forum.
      Jednak dla antyskodziarzy te fakty są powodem frstracji i wściekłości.
      Nijak nie pasują do ich teorii że to my wybrancy narodów, Polska, Chrystus
      narodów itp itd i że mamy papieża i że .......ble,ble ble
      Eeeetam szkoda gadać
      • xeonon Re: CZESI, SKODY itp....... 07.12.04, 15:42
        A co by było jak to nie dajawo tylko VW kupiłby naszą fabrykę FSO kilka lat
        temu? Może my mięlibyśmy teraz takie samochody jak skoda? Chcielibyśmy czy nie?
        • Gość: Turbo B Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:00
          Oczywiscie ze byśmy chcieli.Zapewne wiele czynników w zachowaniu naszych
          południowych sąsiadów powoduje u nas smiech i pewien rodzaj pogardy(zrozumiałej
          i niezrozumiałej za razem) lecz trzeba przyznać-daleko nam do ich
          technologii,pozoiomu zycia i mentalności.Lecz cóz,taka to ta nasza sarmacka
          krew,jak sie czegos nie ma to sie to krytykuje i zamiast zurzywac energię na
          budowanie-traci się ja na krytykowanie i wysmiewanie.Nie powiem,opinie o skodach
          sa czasami bardzo śmieszne lecz traktuje je jako dobry,niewinny żart smutnuym
          wzrokiem patrzac to na zachód,to na południe to na telewizor w którym swiecą
          głupawe gęby ministra finansów i reszty zakłamanej kliki.Pozdrawiam.
          • Gość: cham [...] IP: 200.44.157.* 07.12.04, 17:04
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Braził Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:56
              Mnie też nie wszystko co Czeskie się podoba. Ale piwo i motoryzację to od dawna
              mają lepsze.
              Na czechów jestem wściekły za to że to nie my tylko oni brali udział w paradzie
              zwycięstwa w Londynie w 1945 r. To paranoja wszechczasów !!!!!
              • mcemrek Re: CZESI, SKODY itp....... 07.12.04, 22:08
                To praktyczny naród. Dlatego moze nie brali udziału w paradzie zwycięstwa.
              • Gość: cham Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.tijmu.edu.cn 07.12.04, 22:27
                Bo to wlasnie ich motto: rece do gory i poliz dupe.
                • Gość: davyt Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.clnet.cz 08.12.04, 00:00
                  Tobie zdaje sie, ze lizeme dupe niemcom...i mnie zdaje sie, ze Polska lize dupe
                  USA. My z tego cos mame, ale czy sie oplaca lizac dua Bushowi?
                  • mcemrek Re: CZESI, SKODY itp....... 08.12.04, 01:20
                    Jeden ze słowckich premierów stwierdził ze: Czesi do dobrzy Niemcy i chyba w tym
                    dużo racji.
                  • zoriusz Re: CZESI, SKODY itp....... 08.12.04, 08:26
                    Wiesz, Polacy jak liżą to się opłaca najwyżej kilku kolesiom. Społeczeństwo
                    jako całość zawsze straci, bo my Polacy nie potrafimy wspólnego dobra tworzyć.
                    pozdrawiam
                    • Gość: davyt Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.ceskakamenice.net 08.12.04, 10:16
                      Zobaczisz ile polskich firm dostanie szans w Iraku. Ile bussinesu zrobia.
                      A ile zginie polskich zolnierzy? Jakie ryzyko terorismu?
                      W naszym wojsku niema nic z USA. Auta LAND ROVER, bron nasza, transportery beda
                      z Belgii, samoloty ze Szwedcji...nic z USA. Moze tylko karabiny Mossberg i
                      Bushmaster. Zaden bussines dla US. I dlatego Bush niezrobi nic dla nas.
                    • xeonon Re: CZESI, SKODY itp....... 08.12.04, 10:16
                      Ja bym wolał żebyśmy raczej porozmawiali o tym, co zrobić żeby było lepiej a
                      nie wydzierali się jeden na drugiego. Macie jakieś pomysły?
              • mac.card Re: CZESI, SKODY itp....... 08.12.04, 18:40
                To, że Czechosłowacy (bo tak się wówczas nazywali) brali udział w paradzie
                zwycięstwa, a nie Polacy, to nie była wina, zasługa Czechosłowaków. Tak
                zdecydowali nasi "wierni" sojusznicy, którzy w tym czasie, za wszelką cenę,
                włazili w d..ę Stalinowi.
                • Gość: davyt Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.clnet.cz 08.12.04, 19:16
                  Zawsze ktos komu wlazi do doopy. My niemcom, wy USA.
                  Ale napewno nie rosianom.
                  • mac.card Re: CZESI, SKODY itp....... 08.12.04, 19:51
                    Z całym szacunkiem, ale londyński rząd Benesza właził Stalinowi. Anglicy i
                    Amerykanie także to robili, więc trudno się dziwić Beneszowi. Benesz wybrał
                    taki sposób, bo uważał że obłaskawi Stalina i przez to zachowa jakąś
                    niezależność Czechosłowacji. Oszukał się bo Stalin miał już zanadrzu pułkownika
                    Svobodę i Benesza nie potrzebował.
                    • Gość: davyt Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.clnet.cz 08.12.04, 23:19
                      r. 1948 komunisti rozpoczeli cos, co zakonczylo sie r. 1989.
                      Z calym szacunkiem....wsziscy na wschodzie byliszme w doopie
                      • mcemrek Re: CZESI, SKODY itp....... 09.12.04, 00:31
                        Gość portalu: davyt napisał(a):

> r. 1948 komunisti rozpoczeli cos, co zakonczylo sie r. 1989.
                        > Z calym szacunkiem....wsziscy na wschodzie byliszme w doopie

Ale to bardzo praktyczny i pragmatyczny naród. Po nauczce z 162o roku, stawiają
                        tylko na utrzymanie narodu i zachowanie jego praw i stanu biologicznego. Widać
                        to na przykłądzie II w. światowej. Oni poszli pod niemiecki bat, choć ich armia
                        była o niebo lepiej uzbrojona od naszej. (sprawa charakteru narodowego i
                        waleczności to druga sprawa) Nasze elity wyjeły szabelkę i naród spłynął w krwi.
                        Ot wszystko.
                        "Isten ald meg a magyart es a cseht"
                        • Gość: Realista Re: CZESI, SKODY itp....... IP: *.espol.com.pl 24.12.04, 10:08
                          Nie mam skody, nie jestem czechem. Ale rozumiem, że naród o liczebności (tu mogę
                          sie mylić) ok. 9 mln., leżący obok takich potęg jak Niemcy, Polska, czy dawniej
                          Austro-Węgry, musiałby być głupi głupotą typową dla naszej nacji, żeby walczyć
                          ze wszystkimi. To zrozumiałe, że nie ma w nich nic z ducha watażki, z którego
                          jesteśmy tacy dumni. Za to nie musieli mieć Grzymałow i Sienkiewiczów ani 3
                          krwawych i nieudanych powstań, żeby zachować tożsamość. Gorzej, gdyby
                          zachowywali się jak te ratlerki, które rzucały się na mojego doga a które
                          posikiwały ze strachu gdy się do nich odwracał. Pamiętajmy o skali. Inaczej
                          finów bedziemy musieli uznać za lizusów stalina:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka