Dodaj do ulubionych

STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA???

IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 18:56
OD ROKU JESTEM POSIADACZEM SEICENTO 900CC I ZAPROPONOWANO MI STRUMIENICĘ
KTÓRA MIAŁABY PODNIEŚĆ NIECO MOC W MOIM AUCIE, ALE CZY MOŻNA ZAMONTOWAĆ
STRUMIENICĘ NA TAK CIĘKIEJ RURCE WYDECHOWEJ JAKĄ POSIADA SEICENTO.
JEŚLI TAK TO JAK TO ZROBIĆ?
WSZELKIE ROZWIĄZANIA MILEWIDZIANE.
DZIĘKI.

Obserwuj wątek
    • letalin Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? 13.05.02, 21:29
      Zapomnij! Chcą Twojej kasy, nic więcej. W wydechu najważniejsze się dzieje tuż
      za głowicą i w samej głowicy. Wstawienie strumienicy zamiast katalizatora da
      efekt , ale nie wynikający z właściwości strumienicy, a bardziej z usunięcie
      blokującego wypływ spalin katalizatora... To samo uzyskasz wstawiając kawałek
      prostej rury. Kup sobie lepiej dobry nierdzewny tłumik, chociaż ładnie będzie
      buczał...
      • Gość: polkokok Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.122.4.* 17.05.02, 10:47
        Dokladnie. Nie wyrzucaj pieniedzy, kup sobie ten tlumik. Wydech da cos dopiero
        gdy go zrobisz od samego kolektora (najlepiej wlacznie z nim) po sam koniuszek
        rury wydechowej. Ale o juz pieniazki troche innego rzedu nic koszt strumienicy.
        To jest na tej samej zasadzie co mokry filtr powietrza, podobno ma cos dac, ale
        nikt tego jeszcze zbytnio nie udowodnil, bo przyrosty sa na granicy bledu
        pomiaru. Poza tym jak niby maja sie przyspieszyc gazy wychodzace, skoro dolot
        pozostanie nie zmieniony i bedzie tlumil doplyw powietrza. Tak wiec chyba nie
        warto palkkowac kasy w strumienice. Ja bym kupil koncowy, ladny tlumik
        • Gość: is300 Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? IP: *.dyn.optonline.net 17.05.02, 20:14
          NIe wiem gdzie mieszkasz, ale jak w Stanach, to wyzucanie Kata, jest
          zabronione.
          Plus duzych osiagow z tym nie osiagniesz.
          Wydech da ci gora, 5koni.
          A 5koni to nawet nie bedziesz czol.
          • Gość: dzidzio Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 20:52
            u mojego kolegi w PN 1.4 16V to dalo sporo wywalemnie kata i wsadzenie strumki,
            i tak wlasnie zrobie jak zaloze gaz(mnijesza toksycznosc spalin)
      • Gość: hip Re: dylemat tjóningofca IP: *.pgi.waw.pl 04.02.03, 12:16
        letalin napisał(a):

Kup sobie lepiej dobry nierdzewny tłumik, chociaż ładnie będzie
        > buczał...

hip:
        Dylemat tjóningofca:

Buczeć czy nie buczeć – oto jest pytanie.
        Odpowiedź tjóningofca:
        Buczeć, ale tylko pod cudzym oknem.
        ------
        "Mądrość wszędzie ma daleko, głupota wszędzie ma blisko; mądrość - tylko czasem
        dociera, głupota - zawsze."
        "Dar mądrości - to przede wszystkim umiejętność panowania nad swoją głupotą."
        "Mądrego los prowadzi, głupiego - popycha." - złote myśli ze zbiorów
        www.tuning.aine.pl

• Gość: aaa Re: dylemat tjóningofca IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.03.03, 04:01
          hip ty zawsze musisz wtacic swoje badziewne 3 grosze? Napisz choc raz madrego
          posta, a nie krytykuj pajacu, bo nic w ten sposob nie wnosisz.

Odpowiedź tjóningofca:
          "Popatrz na hipa - ale to Ci.a".
          • Gość: hip Re: dylemat tjóningofca IP: *.pgi.waw.pl 18.03.03, 08:22
            Gość portalu: aaa napisał(a):

> hip ty zawsze musisz wtacic swoje badziewne 3 grosze? Napisz choc raz madrego
            > posta, a nie krytykuj pajacu, bo nic w ten sposob nie wnosisz.
            >
            > Odpowiedź tjóningofca:
            > "Popatrz na hipa - ale to Ci.a".

hip: Nie Tobie oceniać co ja wnoszę, szcególnie biorąc pod uwagę Twój styl
            wypowiedzi. Za malutki jesteś jeszcze, pseudotuningowany pseudowzorcu kultury
            osobistej. Poproś rodziców o dodatkowe lekcje wychowania.
    • Gość: wally Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? IP: *.man.bialystok.pl 26.01.03, 18:47
      Gość portalu: HENIO napisał(a):

> OD ROKU JESTEM POSIADACZEM SEICENTO 900CC I ZAPROPONOWANO MI STRUMIENICĘ
      > KTÓRA MIAŁABY PODNIEŚĆ NIECO MOC W MOIM AUCIE, ALE CZY MOŻNA ZAMONTOWAĆ
      > STRUMIENICĘ NA TAK CIĘKIEJ RURCE WYDECHOWEJ JAKĄ POSIADA SEICENTO.
      > JEŚLI TAK TO JAK TO ZROBIĆ?
      > WSZELKIE ROZWIĄZANIA MILEWIDZIANE.
      > DZIĘKI.
      > jestem posiadaczem VW Golfa II i u siebie wywaliłem katalizator, tłumik
      środkowy, a na końcu założyłem tłumik przelotowy. Efekt jest, ale nie taki, jak
      to niektórzy opisują.Poprawił się nieco moment i moc. A co do legalności, to
      badałem auto na stacji i co do hałasu i spalin nie było zastrzeżeń (mam gaz).
      • Gość: Rycho Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 15.03.03, 21:13
        Moje doświadczenia z wydechem nauczyły mnie jednego:bez gruntownego
        przekonstuowania całego silnika efekty są tak nikłe,że szkoda czasu i
        pieniędzy.Pozdr
        • Gość: radek Re: STRUMIENICA ZAMIAST KATALIZATORA??? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 09:53
          Jeśli juz o pieniądzach mowa to:
          Poczekaj aż padnie Ci katalizator.
          Wtedy zamiast kupować drogi katalizator wstaw w to miejsce kawałek rurki lub
          tanią pseudostrumiennicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka