Dodaj do ulubionych

Wybór auta...??

10.12.04, 11:45
Mam zamiar kupic jakieś tylko że...kasa

Zastanawiam się nad:
Toyota Corolla 93-95 silnik 1.3
BMW 316i E36 - całkiem niezłe wyposażenie 91-92r
Opel Vectra A - 92-94r

Co wybrać (zależy mi na tym żeby to autko przejechało jeszcze ze 100kkm bez
specjalnych remontów) ???
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Wybór auta...?? 10.12.04, 12:51
      Chyba polecalbym corolle. Raz dlatego, ze to w ogole malo psujny samochod, dwa dlatego, ze nie lubia ich dresy, a lubia "przecietni kierowcy". Kilkunastoletnie BMW moze byc taka katastrofa, ze sie nie pozbierasz (trudno jezdzi sie autem po kilku wizytach w krajobrazie z zaliczeniem po drodze autobusu i przystanku). Vectra lokuje sie pomiedzy nimi - jest stosunkowo przyzwoita, ale moze sie zdarzyc, ze trafisz na egzemplaz "podresowy" :-)

Zawsze patrz od kogo kupujesz auto - to bardzo wazne. Popatrz ile czasu poprzednik jezdzil tym autem - im dluzej tym lepiej. I nigdy nie kupuj samochodu, ktory wyglada jakby dopiero wyszedl z fabryki (bo to znaczy, ze wlasnie wyszedl z warsztatu i nie wiesz z ilu przystankow autobusowych go poskladali). Kilkunastoletnie auto prawie na pewno bedzie nosilo slady nieudanych parkowan wlasciciela lub jego sasiada, a silnik bedzie wygladal jak szara brylka (byle nie czarna - to oznacza, ze gubi olej).

Zastanow sie tez czy warto upierac sie, ze chcesz zrobic tym samochodem 100 tys. Po takim przebiegu i takim roczniku pozostanie Ci w zasadzie tylko zlomowanie. Stare auta lepiej zmieniac nieco czesciej - chyba, ze trafisz (czego Ci zycze!) na naprawde dobry egzemplaz. Sam mialem kiedys takie szczescie - kupilem kiedys 13 letnia fieste i jezdzilem nia bezproblemowo prawie 7 lat. Az ja rozbilem :-( Nie z mojej winy, ale jednak... Bardzo mi bylo jej szkoda :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka