Dodaj do ulubionych

Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:18
wiem co to jest SS ;]...niestety niewiem jak sobie wyrobic ...bo pracodawaca
wymaga...help!! ;/...a w USA bede nie wczesneij niz podkoniec czerwca 05 ;/
Obserwuj wątek
    • Gość: fazi_ze_sztazi Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.client.comcast.net 26.12.04, 16:23
      dzwon +17738660111 i popros karoline. to jest szkola ktora pomaga ludziom w
      otrzymaniu SS i prawa jazdy, sa na bierzaco ze wszystkimi przepisami.
      check this out:
      www.birtraining.edu
      • Gość: robinet Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:27
        fenks ale niewisz ile to trwa tzn zalatwinie twego SS i prawka ;]?? a z
        karolina to po polsku da rade ;]?? a na kogo mam sei powolac jak cos ;]
        • Gość: fazi_ze_sztazi Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.client.comcast.net 27.12.04, 04:16
          Karolina to jest moja dziewczyna, nawet sie dzisiaj smiala ze robielem jej
          reklame jak to pisalem. jesli nie ona, to jest tam kilka osob mowiacych po
          polsku (np. pani ewa) , nie wazne z kim bedziesz rozmawial. nie musisz sie
          powolywac na nikogo, bo to nie jest zadne "zalatwianie", ta szkola z takich jak
          TY zyje (wszystko legalne, ale czasami kosztowne). moze stwierdzisz ze ci sie
          nie oplaca.
          powodzenia
          pzdr.
      • jakub76us Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) 27.12.04, 18:55
        zyczenia swiateczne dla somsiada szikagowiaka. znam tez innego fuzzy'ego z
        chicago (addison/naraganset kiedys , teraz schaumburg) ale to na pewno nie ty.
        czym jezdzisz? moze cie kiedys "zrobie" na 90- tce :)

kuba
        • Gość: fazi_ze_sztazi Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.ipt.aol.com 27.12.04, 19:06
          dodge neon, ale automat wiec napewno mnie objedziesz. 90 jezdze od lawrence do
          294 north i zjezdzam na dempster. do zobaczenia
          p.s. ja to nie ja, czyli to nie ten fazi ktorego znales
          • jakub76us Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) 27.12.04, 19:17
            Gość portalu: fazi_ze_sztazi napisał(a):

> dodge neon, ale automat wiec napewno mnie objedziesz. 90 jezdze od lawrence
            do
            > 294 north i zjezdzam na dempster. do zobaczenia
            > p.s. ja to nie ja, czyli to nie ten fazi ktorego znales

ja jezdze 90 od 53 (mieszkam w palatine) do fulerton (robie master's w depaul)
            smigam mazda6 czarna do zobaczenia na szosie

• Gość: fazi_ze_sztazi Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.client.comcast.net 28.12.04, 02:03
              jakub76us napisał:
              robie master's w depaul

na jakim kierunku?
    • Gość: Scarlet Spider Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.client.comcast.net 27.12.04, 04:41
      Widze ze sie sporo zmienilo. Jakies 3 lata temu pomagalem kuzynowi zalatwic SS.
      Poszlismy, zaplacil $50 za aplikacje i po wypelnieniu 4 dni pozniej dostal #SS
      poczta. Nie mial stalego pobytu byl na studenckiej wizie.
      Moja rada jak juz bedziesz w Stanach idz do byle jakiej agencji turystycznej.
      Oni najwiecej sie na tym znaja bo takie sprawy na co dzien zalatwiaja.
      Powodzenia w USA
      • Gość: . Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.aster.pl 27.12.04, 09:10
        a co to to ss i co daje?
        • Gość: Scarlet Spider Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.client.comcast.net 27.12.04, 09:41
          #SS to numer social security. Nie zabardzo pamietam kiedy sie go otrzymuje czy
          wtedy kiedy sie rodzisz czy wtedy kiedy zaczynasz pracowac. Dzieki temu
          numerowi, ktory dziala jak pozwolenie na prace, twoj pracodawca placi na ciebie
          podatki a ty placisz stanowi i oczywiscie do federalnych. numere ten sie bardzo
          przydaje. Moj ma 9 cyfr ale je lepiej pamietam niz wlasna date urodzenia :) Bo
          wszedzie cie o niego pytaja (szpital, szkola, DMV).
          • Gość: robinet Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:12
            rozumiem... tylko ja bede miał wize studencka...na okres trwania oficjalnie
            mowiąc "praktyk"...tylko tego SS potrzebuje i niewiem ile czasu trzeba na
            wyrobienie jego jak i prawa jazdy...cos pisali na
            www.poloniawchicago.com/ ale do konca niekumam i niewiem jak to jest w
            praktyce ;/...a pracodawce mnie nieprzyjnie bez SS# ;/
            • Gość: guest Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.pilnet.pl 28.12.04, 02:28
              Nie ma tu wielkiej filozofii--SS# dostaniesz jak przyjedziesz na miejsce. Udasz
              sie do SS Office z I-20 i paszportem i tam sie wszystkiego dowiesz--dzis
              rzeczywiscie jest to troche bardziej skomplikowane niz przed 09/11. Oficjalnie
              nie ma mozliwosci bys dostal przed przylotem do Stanow. Zapomnij i dzwonieniu
              na jakies numery w Chicago.
              • Gość: znawca sprawy Re: Jak sobie wyrobic SS (IL -Chicago) IP: *.client.comcast.net 28.12.04, 02:44
                Gość portalu: guest napisał(a):

> Nie ma tu wielkiej filozofii--SS# dostaniesz jak przyjedziesz na miejsce.
                Udasz
                >
                > sie do SS Office z I-20 i paszportem i tam sie wszystkiego dowiesz-

no comments - good luck !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka