Dodaj do ulubionych

A-4 może to kompakt ?

IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 20:56
Właśnie dzisiaj pojechałem przyjżeć się tej "nowości". Jedną z żeczy,które
zaskoczyły mnie in minus to ilośc miejsca w środku. Myślałem,że zmieniając mu
wygląd zmienią coś w środku.A tu gdy siedzę z przodu (185 cm) dośc wygodnie to
z tyłu może zasiąć co najwyżej mój 8 letni syn. Miejsca mniej miż 307 lub nawet
Megane. Co to ma być, klasa średnia? Chyba dla pigmejów. ten koncern robi cos
śmiesznego Octawia z iloścą miejsca jak co najwyżej w Punto -klasa średnia, A-4
to samo. Głupków z nas robią?
Obserwuj wątek
    • Gość: is300 Tak Kompakt ale za duza cenne IP: *.dyn.optonline.net 24.05.02, 21:36
      Auta typu A4, BMW 3, IS300, Volvo S40, Jaguar X-type.
      Sa male w srodku.
      Sam mam ISa i wiem ze stylu jest tyle samo miejsca co w Civicu.
      Zalezy do czego ci auto potrzebne, i jak duza masz rodzine.
      Jesli masz troche dzieci to radzil bym cosc wiekszego.
    • Gość: tato Re: A-4 może to kompakt ? IP: *.fastres.net 25.05.02, 01:07
      HaHahahaha!
      • Gość: tato Re: A-4 może to kompakt ? IP: *.fastres.net 25.05.02, 01:20
        Gość portalu: tato napisał(a):

> HaHahahaha!

......P.S.Moze to byla syrena turbo?((((((((((((((((
        • Gość: tato Re: A-4 może to kompakt ? IP: *.fastres.net 25.05.02, 02:08
          Gość portalu: tato napisał(a):

> Gość portalu: tato napisał(a):
          >
          > > HaHahahaha!
          >
          > ......P.S.Moze to byla syrena turbo?((((((((((((((((

)))))))))P.S.Cos tam.HeHehe,Rozsmieszyles mnie do bolu,
          .........Tak sie sklada ze mam A-4(Nowy),hehehe.
          Moge cie zapewnic ze to nie Trabant,hehehehe.
          Twoj syn,to Jordan?
    • Gość: polokokt Re: A-4 może to kompakt ? IP: 217.99.1.* 25.05.02, 12:23
      Czesc
      Ja niedawno (jakis miesiac temu) wraz z ojcem jezdzilismy po salonach w celach
      rozejrzenia sie za czyms co dobrze jezdzi, fajnie wyglada i nam sie podoba.
      Wiec odwiedzilismy salony Audi, BMW, Mercedesa, Citroena, Peugeota, Renault,
      Toyoty, i jeszcze kilka innych, mniejsza z tym jakie. I ja doszedlem do wniosku
      ze saqmochody typu A4, BMW seri 3, Mercedes C-klasa, to samochody dobra ale dla
      mlodego malzenstwa z jakims malym dzieckiem (ewentualnie dwojka malych dzieci)
      i to wszystko. No dobre sa jeszcze dla kawalerow, ale to inna sprawa. Sa tak
      male w srodku ze praktycznie powinny byc wlasnie porownywane wnetrzem do
      Civica, Meganki, Xary, Peugeota 306 (choc ten nie wiem czy nie jest wiekszy w
      srodku :)) czyli jednym slowem do samochodow praktycznie o szczebelek
      nizszych. Ja taz mam 185 cm wzrostu do tego jestem dosc przyzwoicie zbudowany
      (moj tata tez) i jak usiedlismy w A4 to niestety ale prawie sie ramionami
      dotykalismy. No sory ale za te pieniadze to chyba mogli by cos wiekszego deczko
      w srodku wygospodarowac.
      A "tato" mowi ze masz Jordana. Wiec chyba nie siedzial w duzym samochodzie tej
      klasy, albo ma 170cm wzrostu. Owszem wszystkie te samochody sa nienagannie
      wykonane i niewiele im mozna zarzucic, ale na pewno nie pretenduja do
      przestronnego auto rodzinnego. Inna sprawa ze Polakow nawet na tak malo
      przestronny samochod nie stac, ale to juz inny temat. Za 100 tys zlotych
      naprawde mozna znalezc samochod o wiele bardziej przestronny.
      A abstrachujac od tematu mi najbardziej podoba sie IS200 albo BMW 330d w wersji
      kombi ,oba sa poprostu boskie, ale ja nie mam rodziny wiec duzy woz mi nie
      potrzebny i te w zupelnosci by wystarczyly. Szkoda ze takie drogie.
      Pozdrawiam
      • Gość: 8722943 dziecko IP: *.shell.nl 25.05.02, 15:17
        Prawda, ale na szczęście nowsze auta klasy średniej są już w środku wyraźnie
        większe (Laguna, C5 i Mondeo mają rozstaw osi powyżej 2.75). Niestety Laguna i
        C5 kosztem bagażnika, jedynie Ford może robić za auto rodzinne... Co z tego,
        kiedy ten styl techno jest raczej okropny... Jedyna nadzieja w 407.

Natomiast mylisz się co do dzieci. Moje doświadczenie jest takie że im mniejsze
        dziecko, tym większy powinien być samochód.

Na początku wozisz ze sobą: wózek (albo dwa), kojec, czasem łóżeczko, wanienkę,
        torby pełne słoików (bo może tam gdzie jedziesz akurat nie ma przecieru
        buraczkowego), torby pełne ubrań na zmianę (bo zasikuje i brudzi po 3 komplety
        na dzień), tony pieluch, i tak dalej i tak dalej. Skutek: ja kupiłem swoją
        Megankę głównie pod tym kątem (bagażnik 500 litrów); kiedy spakowałem się w
        pierwszy większy wyjazd to... się nie zmieściłem. Po drugie, siedzące w małym
        foteliku dziecko szybko dorasta do obkopywania przedniego fotela. Obkopywało w
        Megance, ale również w autach o klasę wyższych (Vectra, Primera).

Potem powoli odpadają wózki, kojce, wanienki itd... Ale pojawiają się rowerki,
        samochody do jeżdżenia na pych, misie, baseniki dmuchane, delfiny, kartony
        innych zabawek i tak dalej. Na szczęście z wiekiem zmieniasz fotelik na taki
        gdzie dziecko zgina nóżki, i przestaje obkopywać przedni fotel.

Wreszcie następuje miniaturyzacja zabawek, kłopot mogą sprawiać jeszcze
        deskorolki, rakietki, piłki itd.

Problem polega na tym że w pewnym momencie twojemu dziecku zaczyna nie starczać
        nie tyle miejsca w samochodzie, ile samego samochodu. No, ale wtedy wystarczy
        już tylko Seicento (na początek, oczywiście). I wszystko zaczyna się od nowa.
        • Gość: polokokt Re: dziecko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 16:11
          No fakt, ale z dziecmi niestety jak widze nie mam takiego doswiadczenia jak
          Ty ;). Ale wszystko przedemna :)
          W kazdym razie tamte auta nadal pozostaja "nierodzinnymi"
          Pozdrawiam
      • Gość: Arek Re: A-4 może to kompakt ? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 19:55
        Gość portalu: polokokt napisał(a):

> Czesc
        > Ja niedawno (jakis miesiac temu) wraz z ojcem jezdzilismy po salonach w celach
        > rozejrzenia sie za czyms co dobrze jezdzi, fajnie wyglada i nam sie podoba.
        > Wiec odwiedzilismy salony Audi, BMW, Mercedesa, Citroena, Peugeota, Renault,
        > Toyoty, i jeszcze kilka innych, mniejsza z tym jakie. I ja doszedlem do wniosku
        >
        > ze saqmochody typu A4, BMW seri 3, Mercedes C-klasa, to samochody dobra ale dla
        >
        > mlodego malzenstwa z jakims malym dzieckiem (ewentualnie dwojka malych dzieci)
        > i to wszystko. No dobre sa jeszcze dla kawalerow, ale to inna sprawa. Sa tak
        > male w srodku ze praktycznie powinny byc wlasnie porownywane wnetrzem do
        > Civica, Meganki, Xary, Peugeota 306 (choc ten nie wiem czy nie jest wiekszy w
        > srodku :)) czyli jednym slowem do samochodow praktycznie o szczebelek
        > nizszych. Ja taz mam 185 cm wzrostu do tego jestem dosc przyzwoicie zbudowany
        > (moj tata tez) i jak usiedlismy w A4 to niestety ale prawie sie ramionami
        > dotykalismy. No sory ale za te pieniadze to chyba mogli by cos wiekszego deczko
        >
        > w srodku wygospodarowac.
        > A "tato" mowi ze masz Jordana. Wiec chyba nie siedzial w duzym samochodzie tej
        > klasy, albo ma 170cm wzrostu. Owszem wszystkie te samochody sa nienagannie
        > wykonane i niewiele im mozna zarzucic, ale na pewno nie pretenduja do
        > przestronnego auto rodzinnego. Inna sprawa ze Polakow nawet na tak malo
        > przestronny samochod nie stac, ale to juz inny temat. Za 100 tys zlotych
        > naprawde mozna znalezc samochod o wiele bardziej przestronny.
        > A abstrachujac od tematu mi najbardziej podoba sie IS200 albo BMW 330d w wersji
        >
        > kombi ,oba sa poprostu boskie, ale ja nie mam rodziny wiec duzy woz mi nie
        > potrzebny i te w zupelnosci by wystarczyly. Szkoda ze takie drogie.
        > Pozdrawiam

Dokładnie o to chodziło.
        Inną sprawą jest to czy warto wydawać tyle forsy na taki samochód , ale
        pozostawiam to poza oceną(do obcego portwela się nie zagląda a o gustach nie
        dyskutuje)
    • Gość: Mirek Re: A-4 może to kompakt ? IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 20:45
      A kto powiedział że A4 (tak samo BMW 3 czy MB C) ma być obszernym autem dla 4
      rosłych osób? Większe auto za te pieniądze kupisz bez trudu, choć będzie innej
      marki. Albo dołóż trochę i kup A6.
      W ogóle śmieszne jest twierdzenie, że za duże pieniądze auto musi być duże.
      • Gość: tato Re: A-4 może to kompakt ? IP: *.fastres.net 28.05.02, 17:19
        Dobra Arek,wyglupilem sie troche,masz racje,
        A-4 to kompakt.Co myslisz o Maybach-u,
        rodzinne,duze auto.
        Napisz cos o tym wozku(Moze ma jakis feler).
        Interesuje mnie to auto,albo uzywana Mazda.
        Nie wiem co wybrac.Doradz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka