Dodaj do ulubionych

fiat palio weekend 1.6 HL

IP: 2.3.STABLE* / 192.168.1.* 28.05.02, 16:15
chciałbym poznać opinie użytkowników o tym samochodzie.
czy warto coś takiego kupić? (1998 r.)
Obserwuj wątek
    • Gość: kos Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 2.3.STABLE* / 192.168.1.* 29.05.02, 10:50
      Czy ktos może mi pomóc???
      • Gość: Krzysiek Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.ausys.se 29.05.02, 11:01
        Slyszalem, ze niestabilny na zakretach, czesto sie psuje (zawieszenie). Ja bym
        nie polecal.
        • Gość: pablo Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 62.148.86.* 29.05.02, 11:46
          Swietnie kreci sie wokol wlasnej osi, podloga i zawieszenie z Uno
          (technologicznie to juz jakies 20 lat) niezle spalanie (ok 12 l po miescie)
          swietna elastycznosc powyzej 5000 obrotow, czasem nie haczaca i nie
          przeciekajaca skrzynia biegow. Co ma dobrego - duzo miejsca w bagazniku, duzo
          miejsca w srodku, w miare ok tapicerka.
          • Gość: darekk Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 217.153.117.* 29.05.02, 11:52
            hmmm, mocna krytyka, a ja z pierwszej reki znam zgola przeciwne opinie. silnik
            jest rewelacyjny, zupelnie jak nie z tej klasy pojazdu. jezdzilem i musze
            postawic go znacznie powyzej 1,6 100km z mojej dawnej sluzbowej astry. prowadzi
            sie lepiej od sieny bo ma dluzszy rozstaw osi i przekonstruowane zawieszenie,
            ale do auta sluzbowego mu daleko. dla mnie jedyny problem to niewielkie wnetrze
            i watpliwa uroda.
            • Gość: pablo Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 62.148.86.* 31.05.02, 11:21
              Gość portalu: darekk napisał(a):

>znacznie powyzej 1,6 100km z mojej dawnej sluzbowej astry.

Moze i tak, ale to jst silnik typowo wysokoobrotowy, wiec nie ma co liczyc na
              elastycznosc do 3000 - cos jak w Bravo 1.6 103

> sie lepiej od sieny bo ma dluzszy rozstaw osi i przekonstruowane zawieszenie,

O ile wiem dotyczy dopiero Albea i nowe Palio weekend. Pierwsze wersje byly
              identyczne. Wlasnie z powodow niestabilnosci Siena/Palio zdecydowano sie na
              wydluzenie rozstawu i poszerzenie osi.

• Gość: KKK Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.19.* 31.05.02, 14:58
            a mnie się wydawało, że siena ma pł podłogową z uno, a pali z punto, ciekawe
            dlaczego mają róznice w rozstawie osi?
            a na marginesie to PUNTO I była ok. przez 3 lata maskę otwierałem tylko po to
            by uzupełnić płyny
    • Gość: martin Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 14:19
      Mam Sienę z silnikiem 1.6HL,rok prod.1997 i należało by zapytać co nie
      wymieniałem,lista byłaby krotsza.Stanowczo odradzam Fiata .
    • Gość: math Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 17:19
      Mialem raz okazje przez kilkanascie godzin jezdzic Siena 1.6hl - fajne autko,
      szybkie i zwinne, ale spalanie, trzaski oraz opinia wlasciciela - mowia jedno -
      daleko od Fiata. Na miasto to jest fajne autko, tylko trzeba by tam wrzucic
      gaz, bo 10 litrow w miescie to nie problem.
      • Gość: martin Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 21:02
        Gość portalu: math napisał(a):

> Mialem raz okazje przez kilkanascie godzin jezdzic Siena 1.6hl - fajne autko,
        > szybkie i zwinne, ale spalanie, trzaski oraz opinia wlasciciela - mowia jedno -
        > daleko od Fiata. Na miasto to jest fajne autko, tylko trzeba by tam wrzucic
        > gaz, bo 10 litrow w miescie to nie problem.

>Zamontowałem inst.LPG ale okazuje się,że nie współpracuje z komputerem.W
        serwisach stwierdzili, że każdy kto zamontuje LPG ma ten sam problem.Druga sprawa
        to szybka eksploatacja/zniszczenie/ wtrysków.Podobno należy zamontować system
        sekwencyjny wtrysku LPG a to wydatek 5-6 tys.
        Chyba zdemontuję instalację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka