Gość: kos IP: 2.3.STABLE* / 192.168.1.* 28.05.02, 16:15 chciałbym poznać opinie użytkowników o tym samochodzie. czy warto coś takiego kupić? (1998 r.) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kos Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 2.3.STABLE* / 192.168.1.* 29.05.02, 10:50 Czy ktos może mi pomóc??? Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.ausys.se 29.05.02, 11:01 Slyszalem, ze niestabilny na zakretach, czesto sie psuje (zawieszenie). Ja bym nie polecal. Link Zgłoś
Gość: pablo Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 62.148.86.* 29.05.02, 11:46 Swietnie kreci sie wokol wlasnej osi, podloga i zawieszenie z Uno (technologicznie to juz jakies 20 lat) niezle spalanie (ok 12 l po miescie) swietna elastycznosc powyzej 5000 obrotow, czasem nie haczaca i nie przeciekajaca skrzynia biegow. Co ma dobrego - duzo miejsca w bagazniku, duzo miejsca w srodku, w miare ok tapicerka. Link Zgłoś
Gość: darekk Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 217.153.117.* 29.05.02, 11:52 hmmm, mocna krytyka, a ja z pierwszej reki znam zgola przeciwne opinie. silnik jest rewelacyjny, zupelnie jak nie z tej klasy pojazdu. jezdzilem i musze postawic go znacznie powyzej 1,6 100km z mojej dawnej sluzbowej astry. prowadzi sie lepiej od sieny bo ma dluzszy rozstaw osi i przekonstruowane zawieszenie, ale do auta sluzbowego mu daleko. dla mnie jedyny problem to niewielkie wnetrze i watpliwa uroda. Link Zgłoś
Gość: pablo Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: 62.148.86.* 31.05.02, 11:21 Gość portalu: darekk napisał(a): >znacznie powyzej 1,6 100km z mojej dawnej sluzbowej astry. Moze i tak, ale to jst silnik typowo wysokoobrotowy, wiec nie ma co liczyc na elastycznosc do 3000 - cos jak w Bravo 1.6 103 > sie lepiej od sieny bo ma dluzszy rozstaw osi i przekonstruowane zawieszenie, O ile wiem dotyczy dopiero Albea i nowe Palio weekend. Pierwsze wersje byly identyczne. Wlasnie z powodow niestabilnosci Siena/Palio zdecydowano sie na wydluzenie rozstawu i poszerzenie osi. Link Zgłoś
Gość: KKK Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.19.* 31.05.02, 14:58 a mnie się wydawało, że siena ma pł podłogową z uno, a pali z punto, ciekawe dlaczego mają róznice w rozstawie osi? a na marginesie to PUNTO I była ok. przez 3 lata maskę otwierałem tylko po to by uzupełnić płyny Link Zgłoś
Gość: martin Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 14:19 Mam Sienę z silnikiem 1.6HL,rok prod.1997 i należało by zapytać co nie wymieniałem,lista byłaby krotsza.Stanowczo odradzam Fiata . Link Zgłoś
Gość: math Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 17:19 Mialem raz okazje przez kilkanascie godzin jezdzic Siena 1.6hl - fajne autko, szybkie i zwinne, ale spalanie, trzaski oraz opinia wlasciciela - mowia jedno - daleko od Fiata. Na miasto to jest fajne autko, tylko trzeba by tam wrzucic gaz, bo 10 litrow w miescie to nie problem. Link Zgłoś
Gość: martin Re: fiat palio weekend 1.6 HL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 21:02 Gość portalu: math napisał(a): > Mialem raz okazje przez kilkanascie godzin jezdzic Siena 1.6hl - fajne autko, > szybkie i zwinne, ale spalanie, trzaski oraz opinia wlasciciela - mowia jedno - > daleko od Fiata. Na miasto to jest fajne autko, tylko trzeba by tam wrzucic > gaz, bo 10 litrow w miescie to nie problem. >Zamontowałem inst.LPG ale okazuje się,że nie współpracuje z komputerem.W serwisach stwierdzili, że każdy kto zamontuje LPG ma ten sam problem.Druga sprawa to szybka eksploatacja/zniszczenie/ wtrysków.Podobno należy zamontować system sekwencyjny wtrysku LPG a to wydatek 5-6 tys. Chyba zdemontuję instalację. Link Zgłoś