Gość: szfagr IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 02.02.05, 00:48 Co do przodu to na plus-ale poprzedni kuper byl o wiele ciekawszy i wyrazisty.Fajne auto w niezgrabnej skorupie:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dzida Z tyłu wygląda jak Albea IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 10:31 I to nie jest komplement.. Link Zgłoś
franek-b Re: Z tyłu wygląda jak Albea 02.02.05, 13:26 > To samo miałem napisać, hehe. Mozesz uwazac co chcesz, nie zmienia to faktu, ze audi moze marzyc o takiej sprzedazy jaka ma 7 :-) nowe a8 jest nudne do bolu... a6 przebilo jeszcze a8 w nudzie oczywiscie. Nie znosze nudy:-P Link Zgłoś
Gość: flic_k Re: Z tyłu wygląda jak Albea IP: *.system / *.system-net.pl 02.02.05, 22:41 nadajemy na tych samych falch, cholera tez miałem napisać o tym "FIUCIE" ale byłeś pierwszy hehe Link Zgłoś
Gość: p. Re: BMW serii 7 FL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:33 mnie na przyklad rewolucje pana bangle'a bardzo odpowiadaly. nie rozumiem ludzi twierdzacych ze zepsul zupelnie wyglad samochodow bmw.nie mozna byc slepo zapatrzonym w przeszlosc.a co do tylu samochodu...faktycznie poprzedni byl chyba lepszy. Link Zgłoś
szymizalogowany Re: BMW serii 7 FL 02.02.05, 10:40 > mnie na przyklad rewolucje pana bangle'a bardzo odpowiadaly. nie rozumiem ludzi > > twierdzacych ze zepsul zupelnie wyglad samochodow bmw Niech zgadnę, pewnie jesteś fanem designu Renault również, a Megane II jest prześliczne? hyhy Bez dwóch zdań stylistycznie A8 i S są nieporównywalnie lepsze niż pogięta, o połamanych proporcjach 7. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: BMW serii 7 FL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:01 szymizalogowany napisał: > Bez dwóch zdań stylistycznie A8 i S są nieporównywalnie lepsze niż pogięta, o > połamanych proporcjach 7. Raz, design to rzecz gustu, dwa, akurat proporcje to ona ma klasyczne. Link Zgłoś
Gość: p. Re: BMW serii 7 FL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:43 niestety, musze cie rozczarowac. megane II jest paskudne i nie podoba mi sie. potrafie po prostu docenic ludzi ktorzy staraja wprowadzac do motoryzacji nowe trendy i maja wlasna oryginalna wizje. nie moja wina ze jestes slepy. za pare lat wszyscy beda mowic ze bmw stylistycznie wyprzedzily epoke bo wszystki inne auta beda podobne. w audi poza nowym grilem, zepsutymi swiatlami tylnymi i deska rozdzielcza z przed 10 lat <sic!> nie zmienilo sie nic. ps.pewnie sadzisz ze seria 5 tez jest paskudna Link Zgłoś
szymizalogowany Re: BMW serii 7 FL 02.02.05, 11:55 W Audi A8 tylne światła są świetne, a o desce rozdzielczej pisałem już na tym forum kilka razy, o tym, że powinien to być wzór dla innych (szczególnie dla BMW, które miało śietne deski zwrócone do kierowcy, a teraz 7 i 5 mają paskudne deski z jakimiś daszkami jak we francuskim vanie). Seria 7 nie jest żadnym przełomem, a za parę lat jak wejdzie nowy model to każdy będzie o niej myślał jak o ścieżce donikąd tak jak o VelSatis. Bo tak naprawdę desgin zmienia się tylko w szczegółach, a złote proporcje i pewne zasady przy projektowaniu limuzyn się nie zmieniają. Dlatego każdy następny Mercedes S czy E jest podobny do poprzedniego, Jagura XJ nowy ma sylwetkę zbliżoną do XJ z lat 70, a RR Phantom ma sylwetkę jak jego poprzednik sprzed 60 lat. Co do serii 5 to każdy kto ma trochę zmysłu przestrzennego i wizualnego zauważy, że E60 jest bardzo bardzo podobna do E39. Tył jest wręcz prawie identyczny. Seria 5 to z zewnątrz przykład na to, że Banglowi kazano wrócić już wtedy do klasyki BMW. Niestety E60 ma żałosną deskę tak jak 7, za co przeklinają Bangle wszyscy fani M5 szykujący się do kupna M5 E60 na wszystkich forach użytkowników M5 jakie znam. Ta okropna deska tak psuje serię 5, że widuję dużo postów facetów którzy są naprawdę klientami M-motorsport, którzy piszą, że poczekają na nowe RS6 albo kupują E55 właśnie z uwagi na deskę. Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: BMW serii 7 FL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:01 Jeśli za parę lat wszystkie auta będą podobne, to zostanie kupowanie używanych 10-latków. Nie wszystko co nowe, wyprzedzające epokę, jest ładne. Stara 7 wyprzedza o 2 epoki estetyczne nową. I co z tego, że w Audi się nic nie zmieniło, jeśli nie wymagało to zmian? Link Zgłoś
franek-b Re: BMW serii 7 FL 02.02.05, 13:29 > Niech zgadnę, pewnie jesteś fanem designu Renault również, a Megane II jest > prześliczne? hyhy Nie jestem i nie ma to nic do rzeczy. > Bez dwóch zdań stylistycznie A8 i S są nieporównywalnie lepsze niż pogięta, o > połamanych proporcjach 7. W czym jest lepsze? a8 to nuda nuda i nuda... jak polski film wg inz. Mamonia. Ska ze swoimi wymuskanymi liniami juz sie okropnie opatrzyla. Pisz co chcesz, rzeczywistosci nie zmienisz (wyniki sprzedazy) ani nie narzucisz nikomu, co ma mu sie podobac. Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: BMW serii 7 FL IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.05, 13:42 www.autosieger.de/Autokatalog492.html Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: BMW serii 7 FL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 13:49 Co z tego ze grupa "ekspertow" na roznych forach internetowych wypisuje swoje uzalania i niezadowolenia na temat designu BMW. Bangle jest Bogiem! BMW wyprzedza Mercedesa w sprzedazy, wszystko rosnie, zyski BMW tez bardzo wzrosly. Liczby i fakty mowia same za siebie... a design rzecz gustu... jako ekonomista dodam jeszcze ze rynek zawsze wie co najlepsze i najlepiej ocenia... BMW to zdrowa firma zwiekszajaca udzialy w rynku! Link Zgłoś
szymizalogowany Re: BMW serii 7 FL 02.02.05, 14:00 Co do rynku to się zgodzę. Niech rynek reguluje i nikt nie ma prawa go ograniczać. Ale co do tej mądrości rynku (mas ludzi) to już nie jestem taki pewny. To, że Coca-Cola się lepiej sprzedaje niż dobra woda mineralna to nie oznacza, że Cola jest lepsza. To samo jeśli chodzi o to, że rządzi SLD, Samoobrona ma wysokie poparcie, 60% ma zaufanie do mgr.A.K. itd., bo ludzie tak chcą i uważają i mają do tego prawo to nie znaczy, że to nie jest zakładanie sobie pętli na szyję :) To samo z BMW, dla tych którzy mają gust to jeszcze lepiej. Ja bym się lepiej czuł jadąc nowym S albo A8 i widząc dookoła "siódemki" niż jakby wszysyc mieli piękną A8. Także ostateczna konkluzja moja jest taka, że to iż coś jest popularne wśród dużej grupy ludzi to nie znaczy, że to coś jest dobre, dobrej jakości. Świat się rozwija dzięki wybitnym jednostkom, ludziom którzy szli na przekór, a nie zgodnie z wolą większości. Link Zgłoś
franek-b Re: BMW serii 7 FL 02.02.05, 15:34 > Świat się rozwija dzięki wybitnym jednostkom, ludziom którzy szli na przekór, a > > nie zgodnie z wolą większości. Wlasnie taka jest 7ka:-))) niestety ale jestes w tej wiekszosci malkontentow. Przypominasz mi moja dziwczyne, ktora nie jest w stanie dostrzec piekna w subaru sti;-) wszelka dyskusja i tak jest jalowa... jej sie nie podoba i koniec! Link Zgłoś
szymizalogowany Re: BMW serii 7 FL 02.02.05, 16:03 > Przypominasz mi moja dziwczyne, ktora nie jest w stanie dostrzec piekna w > subaru sti;-) wszelka dyskusja i tak jest jalowa... jej sie nie podoba i koniec I ma rację. Subaru Impreza to okropnie brzydki samochód ze strasznie gó..anym wnętrzem na poziomie Corolli '90. Jego wygląd to poziom Lanosa. Jedyną siłą subaru jesst legenda dzięki występom w rajdach oraz silnik, zawieszenie i napęd wersji WRX i WRX STI. Ale jakby Lanosy startowały z powodzeniem w rajdach, a Daewoo by wypuściło wersję "WRX" 280 KM z napędem 4x4 i ceną 250 tyś. PLN, to też się założe, że by taki Lanos był marzeniem wszystkich i wszyscy by się zachwycali jego wyglądem hehe. Link Zgłoś
turecki4 Re: BMW serii 7 FL 03.02.05, 11:07 A czego Ci jeszcze brakuje w Subaru? Które jest kilka razy tańsze i szybkie, oj szybkie... Link Zgłoś
Gość: Sizar Re: BMW serii 7 FL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:55 > Bez dwóch zdań stylistycznie A8 i S są nieporównywalnie lepsze niż pogięta, o > połamanych proporcjach 7. O gustach się ni dysktuje, bo to że mi się coś podoba albo Tobie, to nie ozacza że to coś jest ładen. Dla mnie BMW ma jedną poważną wadę... to niefotogeniczność. 7-k,a 5-tka a nwet 6-tka nie podobały mi się za bardzo na zdjęciach. W rzeczywistości jednak prezentowały się o niebo lepiej. Bangla uwielbiam i nową 7-kę uważam za najpiękniejszą w historii. To nie znaczy że mi się nie podoba Audi A8, S-klasa, czy Bentley. Uważam jednak, że niepotrzebnie Audi zrobiło całą serię A tak bardzo do siebie podobną. Na ulicy, gdyby nie długość, nie umiałbym na pierwszy rzut oka stwierdzić, czy to A8, czy A6. W BMW różnica ta jest bardziej zdecydowana. Najmniej z trio Mercedes, Audio, BMW podoba mi się Mercedes. Owszem jest bardzo elegancki, ale trochę nijaki. Link Zgłoś
Gość: do gosc: p Re: BMW serii 7 FL IP: 80.50.34.* 02.02.05, 14:30 po co wam te spory glupie wszak i tak zginiemy w zupie... A tak na marginesie, zepsute swiatla tylne w audii? tylko nowy grill i deska sprzed 10 lat??? chlopie, czym ty jezdzisz ze takie farmazony opowiadasz? Link Zgłoś
Gość: noir Re: BMW serii 7 FL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:38 lepiej.choć tył i tak wygląda jakby jej projektant skonał i dokończył ją kto inny. Link Zgłoś
Gość: Glory Man Utd Re: BMW serii 7 FL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:55 Przód przypomina mi Hyundaia XG (czy jakoś tak), ale bardzo ładny. Co do tyłu to rzeczywiście jak Albea. Link Zgłoś
Gość: MŁODY Re: BMW serii 7 FL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:10 Popszednia wersja mimo wszystko bardziej mi sie podobala.Ta 7 wygląda zbyt konserwatywnie Link Zgłoś
Gość: stromberg co wszyscy chca od Bangla???? IP: *.cable.ubr01.shef.blueyonder.co.uk 09.02.05, 02:22 ja nie rozumiem!!!! wszyscy narzekaja na ostatni dizajn BMW i tego "amerykanina Bangle'a"!!! a ja tam, dizajner, uwazam, ze zarowno siodemka jak i, poprzednia juz teraz, trojka, mialy wlasnie swietny wyglad, o piatce juz nie wspomne, ktora jest dla mnie jednym z najpiekniejszych aut w historii... vive les experiments!!! Link Zgłoś
Gość: stromberg ja sie czuje obrazony IP: *.cable.ubr01.shef.blueyonder.co.uk 09.02.05, 02:28 jak juz pisalem, ja uwielbiam projekty Balngle'a. i jestem superfanem marki BMW. i nie zycze sobie! czuje sie zawiedzipny zachowawczoscia nowej trojki i siodemki. boje sie co stanie sie z piatka. a jesli taki to hit sprzedazy, to moze jednak pan autor artykulu (i autorzy wielu innych krytyk BMW w prasie polskiej) sie myla, a nie projektanci ani klienci, co?? Link Zgłoś