Dodaj do ulubionych

Za ciosem czyli VW Golf R32 (3,2 l 241 hp)

IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 31.05.02, 16:00
Pod koniec lata Volkswagen zacznie sprzedawać supersportową wersję modelu Golf,
napędzaną silnikiem z luksusowego auta Phaeton.

Na targach samochodowych w Madrycie Volkswagen przedstawił supersportową wersję
kompaktowego Golfa IV, oznaczoną symbolem R32. Pod maską tego pojazdu znajduje
się sześciocylindrowy silnik o pojemności 3,2 litra i mocy aż 241 KM.
Identyczny pracuje w Phaetonie, luksusowej limuzynie niemieckiej marki. Siła
tego potężnego silnika w Golfie R32 przekazywana jest na cztery koła za
pośrednictwem sześciobiegowej skrzyni biegów. Ceny jeszcze nie ujawniono.

Czekamy na VW Golf W8 ;-)

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Za ciosem czyli VW Golf R32 (3,2 l 241 hp) IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 31.05.02, 16:17
      Zdumiewa mnie uzycie slownictwa w tej notce (wziales ja z dzialu Auto-Moto GW?):
      - "supersportowa wersja" - co w Golfie moze byc supersportowego? To maly i
      wysoki samochod a nie jakas supersportowa maszyna. Twardsze zawieszenie +
      wiekszy silnik tego nie zmienia
      - "potezna moc 241KM" - potezne moce moim zdaniem zaczynaja sie od 400 KM. 240
      KM to zdecydowanie niewiele

A poza tym to bedzie niezle samobojstwo na kolkach i grozny konkurent Subaru
      Imprezy WRX. Jezeli jeszcze sie okaze ze ten zwariowany silnik VW (o ile sie
      nie myle to ma on 3 rzedy po dwa cylindry) sie nie trzesie za bardzo a walki
      wywazajace nie wyskakuja z kadluba przy duzych obrotach to moze to byc duzy
      hit.
      • Gość: DD Re: Za ciosem czyli VW Golf R32 (3,2 l 241 hp) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 31.05.02, 16:25
        Ostatnie podrygi Golfa IV ...
        Już widzę te tłumy napalonych klientów zapisujących się na społeczną listę
        kolejkową u dealera VW po R32 - hit cenowy lata '2002!!
        • Gość: robert Golf MTM Diesel IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 31.05.02, 18:07
          Ostatnio oglądałem test takiego autka i mówiąc szczerze nie wiem jak im się
          udało osiągnąć takie wyniki:
          1,9 TDi 177KM (to jeszcze ok), ale 0-100 w 6,1 sek! przy zuzyciu paliwa ponad
          5l/100km. Vmax cos około 230km/h. Mówiąc szczerze śmieszna zabawka, można tym
          nieźle poganiać się z Imprezą przy kilkukrotnie niższym zuzyciu paliwa! Jak to
          sie robi?
          Dla chetnych mam również złą wiadomość: pali mało ale kosztuje coś w rejonach
          gołego M3 i oczywiście drożej od Evo7, he, he:)))) Ktoś to kupuje?
    • Gość: ja Re: Za ciosem czyli VW Golf R32 (3,2 l 241 hp) IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 14:10
      www.tiscali.co.uk/motoring/firstimp/2002/05/28/story_1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka