Dodaj do ulubionych

Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!!

08.03.05, 12:46
www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\980&file=wd_477.xml
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:03
      "Najprzyjemniejszych w dotyku i najtrwalszych materiałów użyto do wykończenia
      wnętrza Mazdy Xedos"

"Pod względem komfortu jazdy najlepiej wypada Mazda. Jej podwozie dobrze tłumi
      nierówności, a silnik V6 nawet na najwyższych obrotach pracuje wyjątkowo cicho"

"Xsedos 6 jest również najlepiej wyposażonym samochodem z porównywanej trójki"

"a entuzjasta techniki zdecyduje się na "japończyka" - Xedosa 6. Natomiast
      według naszych redakcyjnych kryteriów oceny aut używanych, na miano zwycięzcy
      porównania zasługuje Mazda Xedos 6, która za wyższą niż w przypadku Alfy i
      nieco niższą od BMW cenę zapewnia najwyższą jakość wykonania, najbogatsze
      wyposażenie wnętrza oraz doskonały silnik V6"

Po co wogle robić porównanie tych trupów z Xedzikiem?

Nawet na wygląd Xedos je miażdży. BMW jeszcze się jakoś ledwo, ledwo trzyma,
      ale Alfa 155 to... co to ku.. jest? Jakaś kwadratowa skrzynka podobna do 125p?
      www.gieldasamochodowa.com/artpics/gs/980/WŁ1010A.jpg???

Xedos to wygląda na równolatka 156, tylko, że 156 za parę lat będzie wyglądał
      jak stary trup 155, a Xedos dalej świeżo.

Xedos6 to jest mały E-type - on będzie klasykiem kiedyś. Ludzie którzy go
      stworzyli to geniusze.
      • szymi.napalony.gimnazjalista Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:09
        szymizalogowany napisał:

> Po co wogle robić porównanie tych trupów z Xedzikiem?
        >
        > Nawet na wygląd Xedos je miażdży. BMW jeszcze się jakoś ledwo, ledwo trzyma,

Uważaj, żeby Ciebie przy okazji nie zmiażdżył. Ponieślibyśmy niepowetowaną
        stratę..
      • wujaszek_joe Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:18
        alfa jest śliczna. tandetna niestety
        mazda była śliczna. teraz jest śmieszna
        • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:31
          wujaszek_joe napisał:

> alfa jest śliczna. tandetna niestety
          > mazda była śliczna. teraz jest śmieszna
          Alfa wygląda jak Żiguli albo Zastawa.

A z boku te przetłoczenia to mi blachę falistą przypominają z polskiego
          targowiska albo Żuka blaszaka.

Niewiele jest samochodów, które mogę się równać na wygląd z Xedosem (jest wśród
          nich E39 i parę jeszcze).

Jakby nie słaby silnik to bym się nie zastanawiał co teraz kupić, ale że Xed ma
          tylko słabego 2.0 V6 to myślę nad Accordem Coupe 3.0 2002 któy i tak jest od
          Xeda brzydszy!

Xedos rządzi! Żeby jeszcze miał 3.0 V6!!!
          Cosmo Xedos! ->
          www.mazdaxedos6.de/inhalt/images/xedos_internet/inet_white3a.jpg
          www.mazdaxedos6.de/inhalt/images/xedos_internet/inet_white3b.jpg
          Hail to the King!
          www.mazdaxedos6.de/inhalt/images/xedos_internet/inet_black2a.jpg
          www.mazdaxedos6.de/userpix/users/Marius/IMG_2614.jpg
          www.mazdaxedos6.de/userpix/users/Marius/IMG_2605.jpg
          _
      • wiertara_z_misiem_i_jechane Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:34
        szymizalogowany napisał:

> ale Alfa 155 to... co to ku.. jest? Jakaś kwadratowa skrzynka podobna do 125p?
        > www.gieldasamochodowa.com/artpics/gs/980/WŁ1010A.jpg???
        >
        > Xedos to wygląda na równolatka 156, tylko, że 156 za parę lat będzie wyglądał
        > jak stary trup 155, a Xedos dalej świeżo.

szymi nie osmieszaj sie

Alfa moze ci sie nie podobac
        ale dalej wyglada agresywnie i bynamniej nie staro

www.alfa155.com/155/images/artc2_17.jpg
        www.alfa155.com/155/images/artc2_07.jpg
        www.alfa155.com/155/images/artc2_25.jpg
        xedosik ladny jest
        ale nic ponadto

przy dzwieku 2.5V6 Alfy xedos wypadnie tak blado ze szkoda slow
        nie jezdziles to sie nie wypowiadaj
        • wujaszek_joe Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:39
          jakby te zdjęcia większe były to miałbym tapete nową:)
        • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:39

> szymi nie osmieszaj sie
          >
          > Alfa moze ci sie nie podobac
          > ale dalej wyglada agresywnie i bynamniej nie staro
          >
          > www.alfa155.com/155/images/artc2_17.jpg
          > www.alfa155.com/155/images/artc2_07.jpg
          > www.alfa155.com/155/images/artc2_25.jpg
          > xedosik ladny jest
          > ale nic ponadto

buhahahahahahah

porównaj ten samochód:
          www.mazdaxedos6.de/inhalt/images/xedos_internet/inet_white3a.jpg
          www.mazdaxedos6.de/inhalt/images/xedos_internet/inet_white3b.jpg
          www.mazdaxedos6.de/inhalt/images/xedos_internet/inet_black2a.jpg
          www.mazdaxedos6.de/userpix/users/Marius/IMG_2605.jpg

do Alfy:

www.alfa155.com/155/images/artc2_17.jpg
          www.alfa155.com/155/images/artc2_07.jpg

Buhahahahhahah!

Alfa to wygląda po prostu jak starodawny samochód! Kwadratowy design na
          poziomie Poloneza Caro albo Lancii Dedry czy tej co jeździła w rajdach Delta
          Intgrale czy jak jej tam!

Nie wiem, może i Alfa świetnie jeździ ale wygląda tragicznie staroświecko! Przy
          niej Xedos to supernowoczesny design!

Proponuję otwórż te zdjęcia (Alfy i Xedosa) obok siebie na pełny ekran i
          porównaj!!!

> przy dzwieku 2.5V6 Alfy xedos wypadnie tak blado ze szkoda slow
          > nie jezdziles to sie nie wypowiadaj

Ni episałem nic o silnikach Alfy - myślałem zę tam były boxery.
          • wujaszek_joe Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 13:43
            alfa się nie zestarzała, xedos wygląda jakby za długo stał na słońcu.
            V6 to nie boxer
      • wpr_pl Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 09.03.05, 12:26
        szymizalogowany napisał:

> Po co wogle robić porównanie tych trupów z Xedzikiem?

ksedzik - a ja ma na imie
        bmw powinno pozwac gazete do sadu za porownanie z japoncem
    • szymizalogowany GŁOSOWANIE !!! : ALFA VS XEDOS 08.03.05, 13:46
      Nie mogę zrozumieć, że ktoś może mówić, że Alfa może się równać na wygląd z
      Xedosem!

Głosujcie któy ładniejszy i nowocześniej wygląda:

www.alfa155.com/155/images/artc2_25.jpgvs.

!!!

ps. Umieściłbym to jako nowy wątek ale nie mogę bo portal gazet to techniczna
      porażka! Jakiś błąd wywala! Jak ktoś może to niech to przeniesie jako nowy
      wątek!
      • szymizalogowany KURNA! Porawne linki tu! 08.03.05, 13:48

vs.

Proponuję otworzyć je obok siebie żeby przyjrzeć się lepiej!
        • x-darekk-x Re: KURNA! Porawne linki tu! 08.03.05, 14:17
          jak glosowanie, to glosowanie:

prosze zanotowac jeden glos na stylizacje alfy romeo
        • venivv Re: KURNA! Porawne linki tu! 08.03.05, 19:29
          To chyba najlepsze zdjęcie Xedosa jakie widziałem:)
          Co do Alfy - miałem okazję jeździć 155 2.5 i wrażenia całkiem przyjemne, choć
          hałas w srodku i skrzypienie nie do zniesienia (samochód miał tylko dwa lata,
          jeździł nim Włoch z którym pracowałem w Monachium)
          www.carlone.ch/Alfa-155-VS-SD-1.JPG (link do lepszego zdjęcia)
          Trójka E36 coupe wizulanie jest ładniejsza od w/w pojazdów.
          Alfa155 czy Xedos6 - wybieram Xedosa.

ppzdr
        • black.iron Re: KURNA! Porawne linki tu! 09.03.05, 22:34
          szymi, wiesz, bardzoe Cie lubie i te Twoja zapalczywosc:) w goracej wodzie
          kapany mlodzian:)

ale zgadzam sie z Toba: glos na xedosa. alfa wyglada na tych zdjeciach, jak ten
          ostatni model lady:)
      • wujaszek_joe Re: GŁOSOWANIE !!! : ALFA VS XEDOS 08.03.05, 13:49
        piekna podrasowana mazda 626 z początku lat 90tych. dla niektórych im większe
        koła tym ładniej. zdjęcie alfy nie ładuje mi się
    • racingismylife Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 14:04
      www.wir-in-ratzeburg.de/Seiten/gewerbe/autohaus/Media/fahrzeuge/Xedos6.jpg

zveno.ru/photo/catalog/Mazda/Xedos6/kat303.jpg
      vs.
      www.carlone.ch/Alfa-155-VS-SD-1.JPG
      www.bekkoame.ne.jp/~alfa155ts/myalfa/myphoto/155_mag_side.jpg
      btw czy jest jakas wersja xedosa porownywalna do alfy 155 Q4 ?

rozumiem cie szymi ze kochasz swoj samochod ale zbastuj troche bo to sie staje
      nudne,
      • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 14:07
        Jakos nic nie pomogły Alfie te felgi :)) Po prostu cała sylwetka jest brzydka i
        starodawna.

btw. Na drugim zdjęciu Xeda jest Xedos9/Millenia - zgadzam się, brzydszy
        znacznie niż Xedos6 :)
        • porucznik-borewicz Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 14:22
          tak wyglada V6 Alfy:
          www.alfa-romeo-passion.com/vosautos/mike/155V6moteur.jpg
          tak cala Alfa 155

www.alfa-romeo-passion.com/vosautos/mike/155V6c.jpg
          a tu swietnie zrobiona 155

www.cardomain.com/memberpage/749258
          Xedos nie jest brzydki
          ale Alfa ma swoj urok i klimat i wyglada bardzo fajnie i agresywnie
        • dr.bazi Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 09.03.05, 11:35
          Xedos moze i ładna, ale to wnętrze to nawet brzydsze niz w starym hyundai'u
          accencie :-D

do E36 nie ma startu...
      • racingismylife Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 14:09
        a czy jest jakas wersja porownywalna do alfy 155 Q4 ?

czy kazda zbiera baty ? :)
    • racingismylife Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 14:07
      OT : wpisalem w www.google.pl >>> grafika " szymi " i oto co znalazlem

www.bartosh.piwko.pl/fotki/Kornel_i_Szymi01.jpg
      :)))
    • traktorzysta Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 08.03.05, 15:10
      Rozpętałem piekło . Powiem ,że tylko ,że obydwa samochody są piękne ...wględnie
      piękne .
      • dr.rocco Szymi to burak :)) 08.03.05, 17:43
        Szymi ty buraku , ta wstretna mazda wyglada blado przy alfie.
        • kris_kelvin Wybieram Alfe 08.03.05, 19:23
          Zdecydowanie wole Alfe. Xsedos sie juz troche zestarzal a Alfa zawsze bedzie
          piekna.
          • kardos Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 11:52
            Ja także wybrałbym Alfe 155 - styl jest niepodważalny i indywidualny, silniki
            (i ich dźwiek!) miodzio ... fakt, że dość awaryjne jest zawieszenie ...

... Xwdos jest też bardzo fajny i ładny (i nowoczesny mimo wieku) ale jakiś
            taki .... bez ducha ... jak japońskie motory-ścigacze do Harleya :)

Oba auta świetne - BMW u mnie na końcu ...
            • wahacz Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:09
              Tutaj nie ma co rozwazac. Ksedos to stary ramot i widac po nim wiek. Alfa
              wyglada duzo lepiej i mniej sie zestarzala podobnie jak BMW.
              • b12 Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:16
                Zdecydowanie Alfa. To nie samochód do przemieszczania się z A do B, tylko hobby
                i pasja. Na drugim miejscu BMW, bo trójka to bardzo udany model z dobrymi
                silnikami i świetnym zawieszeniem. Na końcu Xedos, bo codziennie po wejściu do
                niego widziałbym przed sobą to:
                www.gieldasamochodowa.com/artpics/gs/980/WŁ1010Fd.jpg
                • racingismylife Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:25
                  wnetrze tragedia co tu duzo mowic,

jak z deski nie oheblowanej :)
                • szymizalogowany Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:26
                  No cóż, tak to jest jak zazdrośni użytkownicy kompaktów z silniczkami 1.4 i 1.6
                  zaczną coś oceniać :(

I tak prawda jest po mojej stronie - Alfa wygląda po prostu jak starodawny
                  samochód.

Xedos od biedy mógłby być pokazany jako nowy model w 2005.

Można się zachwycać tą Alfą, tak jak można Jaguarem XJ z 1976 roku, jako
                  klasykiem, ale i tak widać, że Alfa jest po prostu starodawna.

Te klosze reflektorów kwadratowe, wyglądają jak w Uno, ten "dziób"
                  niewyprofilowany jak w Polonezie.

Z boku nasadzona "wielka dupa" na maleńkie kółeczka w tych maleńkich nadkolach.

Te klameczki jak z Audi 80 rocznik 89, te szybki, cienkie drzwiczki...

Nie no zdecydowanie można kochać Alfę, ale młodo to ona nie wygląda.

• racingismylife Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:29
                    niestety jestem uzytkownikiem smaochodu z silnikiem 2.0 Turbo a nie tak jak
                    mowisz 1.4 i 1.6

szymi ty masz naprawde problem nie widzisz niczego innego poza xedosem a nie
                    oszukujmy sie gdyby ktos pokazal nowy model z taka deska w dzisiejszych czasach
                    w klasie sredniej to smiech na sali...
                    • szymizalogowany Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:40
                      racingismylife napisał:

> niestety jestem uzytkownikiem smaochodu z silnikiem 2.0 Turbo a nie tak jak
                      > mowisz 1.4 i 1.6

Zostawmy ten drażliwy temat bo wiem "że kochasz swój samochód" - ja to szanuję
                      i tyle, sam nie jechałem F.Coupe, ale dla mnie to straszny "brzydal", silnik
                      jest mocny nie przecze, ale ja już do 4 cylindrów nie zejdę.

Jakbym chciał coś szybkiego to bym sobie bez zbędnego zastanawiania się kupił
                      używaną Imprezę z boxerem (chociaż to nie 6 garów to i tak brzmi lepiej niż R4).

Jednak ja muszę mieć samochód w miarę szybki, ale ładny i z min. 6-cioma
                      cylindrami. To warunek konieczny:)

>
                      > szymi ty masz naprawde problem nie widzisz niczego innego poza xedosem

Owszem widzę.

Będę zmienaił samochód w tym roku na pewno. I mam już "pulę" z której coś kupię.

Jest to albo Accord Coupe 3.0 2000-2002, albo Xedos6 1999, albo E46 Coupe koło
                      2000, albo E39 co najmniej 530i, albo co mniej prawdopodobne E38.

Wszystko pomiędzy 8 a 14 tyś EUR.

Na razie się zastanawiam., porównuje ceny ubezpieczenie etc.

jak widzisz nie tylko Xedos, ale takie brzydale jak 155 są poza moim
                      zainteresowaniem.

> a nie
                      > oszukujmy sie gdyby ktos pokazal nowy model z taka deska w dzisiejszych
                      czasach
                      >
                      > w klasie sredniej to smiech na sali...

Wnętrze rzeczywiście jest kiepskie, ale tak spasowane, że w 12 letnim
                      samochodzie nic nie trzeszczy.

Wnętrze jest głównym powodem dla którego przymierzam się do również do innych
                      samochodów niż do nowszego Xeda (i za słaby silnik).
                  • wahacz Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:34
                    szymizalogowany napisał:
                    > No cóż tak to jest jak zazdrośni użytkownicy kompaktów z silniczkami 1.4 i 1.6
                    > zaczną coś oceniać :(

szymi jestes strasznym hipokryta. zachwycasz sie ameryka podkreslasz i
                    popierasz ich wolnosc wyboru i ich liberalizm. Ale twoja wolnosc wyboru konczy
                    sie tam gdzie inni odwaza sie miec inne zdanie niz ty. wolnosc i wybor owszem
                    ale tylko dla ciebie. Wolnosc i demokracja w USA polega tez na szanowaniu
                    pogladow innych gdy wiekszosc decyduje w pewien sposob mniejszosc to akceptuje
                    choc nie musi sie zgadzac. Tak samo tu mozesz sie nie zgadzac z wiekszoscia
                    wybierajaca Alfe ale ty zachowujesz sie jak ostatni prostak i musisz uciekac do
                    epitetow obrazajacych ludzi myslacych inaczej. Zal mi ciebie.

> I tak prawda jest po mojej stronie - Alfa wygląda po prostu jak starodawny
                    > samochód.

prawda jest jak d... kazdy ma swoja wiekszosc uwaza inaczej niz ty

• szymizalogowany Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:50
                      Co ty pierniczysz?

Po to jest forum żeby można było sobie dyskutować. Zachwycam się ameryką
                      właśnie dlatego, że tam jak jesteś Michalem Moorem to możesz nakręcić
                      gebelsowski film i zmieszać Busha z błotem, a jak jesteś republikaninem to
                      możesz nazwać tego durengo tłuściocha głupim hipokrytą.

Natomaist to w Europie obowiązuje poprawnośc polityczna i jak mi się nie podoba
                      lewactwo to mam siedzieć cicho.

Ja ci nie każę kupować Xedosa, a jeździj se Alfą albo 3 Alfami. Na tym to
                      polega, że mogę wyrażać swoją opinię ale nie mogę ci nic narzucić. A forum jest
                      do wyrażania opinii.

Poza tym podziwiam Amerykę bo tam jak chcesz to możesz jeździć kompaktem 1.4,
                      ale jak chcesz mieć V8 5.0 to też możesz.

A w Europie jesteś fiskalnie zmusznay żeby mieć kompakt 1.4 i nic więcej,
                      najeloeij w dieslu.

Tak samo tu mozesz sie nie zgadzac z wiekszoscia
                      > wybierajaca Alfe ale ty zachowujesz sie jak ostatni prostak i musisz uciekac
                      do
                      >
                      > epitetow obrazajacych ludzi myslacych inaczej. Zal mi ciebie.

Skoro napisanie "zazdrośni użytkownicy kompaktów z silniczkami 1.4 i 1.6" jest
                      według ciebie "obraźliwym epitetem" to znaczy tylko tyle że miałem rację :))))

Ja pisząc to myślałem że to "stwierdzenie faktu" a nie "obraźliwy epitet" -
                      jednak udowodniłeś że przynajmniej w twoim przypadku moja ironia była na
                      miejscu. Jesteś sfrustrowany że jeździsz takim samochodem. :)
                      • wahacz Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:58
                        szymizalogowany napisał:
                        > Co ty pierniczysz?
                        > Po to jest forum żeby można było sobie dyskutować. Zachwycam się ameryką
                        > właśnie dlatego, że tam jak jesteś Michalem Moorem to możesz nakręcić
                        > gebelsowski film i zmieszać Busha z błotem, a jak jesteś republikaninem to
                        > możesz nazwać tego durengo tłuściocha głupim hipokrytą.

jakos nie slyszalem zeby bush tak powiedzial o autorze filmu. Nawet jesli nie
                        jest to akurat powod do dumy. Dyskutowac sie powinno na argumenty a nie na
                        epitety tylko do tego trzeba miec argumenty.

> Poza tym podziwiam Amerykę bo tam jak chcesz to możesz jeździć kompaktem 1.4,
                        > ale jak chcesz mieć V8 5.0 to też możesz.
                        >
                        > A w Europie jesteś fiskalnie zmusznay żeby mieć kompakt 1.4 i nic więcej,
                        > najeloeij w dieslu.

nikt ci nie karze mieszkac w europie jedz prosze do stanow

> Skoro napisanie zazdrośni użytkownicy kompaktów z silniczkami 1.4 i 1.6" jest
                        > według ciebie "obraźliwym epitetem" to znaczy tylko tyle że miałem rację :))))

mozesz myslec jak chcesz ale twoja wypowiedz wyraznie byla nacechowana
                        pejoratywnie co w zbiegu z brakiem innych argumentow swiadczy ze nie wiesz i
                        nie umiesz dyskutowac inaczej niz tylko obrazajac

> Ja pisząc to myślałem że to "stwierdzenie faktu" a nie "obraźliwy epitet" -
                        > jednak udowodniłeś że przynajmniej w twoim przypadku moja ironia była na
                        > miejscu. Jesteś sfrustrowany że jeździsz takim samochodem. :)

zalozmy przez moment ze mnie obraziles czy uwazasz ze jest to powod do dumy?
                        jesli tak podziwaim twoj szlachetny charakter
                        • szymizalogowany Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 13:20

> jakos nie slyszalem zeby bush tak powiedzial o autorze filmu.

Prezydent nie może z uwagi na urząd, powiedział tak jakiś kongresman.

Nawet jesli nie
                          > jest to akurat powod do dumy. Dyskutowac sie powinno na argumenty a nie na
                          > epitety tylko do tego trzeba miec argumenty.

Film Moora to gebelsowsko-stalinowska propaganda. Wogle nie powinno się
                          dyskutować.

>
                          >
                          > > Poza tym podziwiam Amerykę bo tam jak chcesz to możesz jeździć kompaktem
                          > 1.4,
                          > > ale jak chcesz mieć V8 5.0 to też możesz.
                          > >
                          > > A w Europie jesteś fiskalnie zmusznay żeby mieć kompakt 1.4 i nic więcej,
                          >
                          > > najeloeij w dieslu.
                          >
                          > nikt ci nie karze mieszkac w europie jedz prosze do stanow

Nie jest to takie proste jak się wydaje, ale nie wykluczam tego przy pierwszej
                          odpowiedniej okazji.

> > Skoro napisanie zazdrośni użytkownicy kompaktów z silniczkami 1.4 i 1.6"
                          > jest
                          > > według ciebie "obraźliwym epitetem" to znaczy tylko tyle że miałem rację
                          > :))))
                          >
                          > mozesz myslec jak chcesz ale twoja wypowiedz wyraznie byla nacechowana
                          > pejoratywnie co w zbiegu z brakiem innych argumentow swiadczy ze nie wiesz i
                          > nie umiesz dyskutowac inaczej niz tylko obrazajac

jak to brakiem innych argumentów? A kto wymienił wszystkie szczegóły
                          stylistyczne Alfy które są z innej epoki? Argumentów to nie miałeś ty
                          pisząc "Xedos jest brzydki".

>
                          >
                          >
                          > > Ja pisząc to myślałem że to "stwierdzenie faktu" a nie "obraźliwy epitet"
                          > -
                          > > jednak udowodniłeś że przynajmniej w twoim przypadku moja ironia była na
                          > > miejscu. Jesteś sfrustrowany że jeździsz takim samochodem. :)
                          >
                          > zalozmy przez moment ze mnie obraziles czy uwazasz ze jest to powod do dumy?
                          > jesli tak podziwaim twoj szlachetny charakter

Jak się obrażasz jak ktoś powie że jeździsz kompaktem 1.4 to zmień samochód.

Nie jest to powód do dumy dla mnie, bo dyskusje z kimś w internecie traktuje z
                          przymróżeniem oka i wogle nie mają one wpływu na mój "stan ducha". To taka
                          forma zabawy dla jaj na tym forum a nie dyskusji :)
                      • b12 Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 12:58
                        szymizalogowany napisał:

> Jesteś sfrustrowany że jeździsz takim samochodem. :)

w takim razie ty też jesteś frustratem, bo na każdym kroku szukasz
                        potwierdzenia, że Xedes to koniec świata i twoja racja jest jedynie słuszna.
                        Szkoda gadać, po prostu jesteś żałosny..

Do wahacza: bez nerw chłopie, przeczytaj sygnaturkę ;)
                        • wahacz Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 13:00
                          b12 napisał:
                          > Do wahacza: bez nerw chłopie, przeczytaj sygnaturkę ;)

dzieki przeczytalem czasem o tym zapominam bo strasznie nie lubie hipokryzji
                          jaka prezentuje szymi. dzieki za rade i pozdrawiam
                          • szymizalogowany Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 13:01
                            hyhy

A teraz złapcie się za rączki i zaśpiewajcie tańcząć kółko graniste :)
                            • b12 Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 13:03
                              szymizalogowany napisał:

> hyhy
                              >
                              > A teraz złapcie się za rączki i zaśpiewajcie tańcząć kółko graniste :)

www.spadaj.na.drzewo.pl
                              • wojtek_blankietowy Re: Wybieram Alfe 09.03.05, 16:02
                                Z porównannia Alfa czy Xsedos wybieram Alfe bo:
                                1. Xsedos juz sie zestarzal
                                2. nie podoba mi sie debilny forumowicz ktory nim jezdzi
                • kardos Re: Wybieram Alfe 10.03.05, 15:42
                  ... to co mają mówić własciciele VW :lol: :)))
    • sakhal Cala prawda.. 09.03.05, 12:51
      ..jest taka, ze Xedos to fajne auto, dobre i ładne, a to ze niejaki
      szymizalogowany robi z niego burakowoz to juz inna sprawa, iealna alegoria
      wydaje mi sie sytuacja z BMW, auta swietne, jednak przy kupnie przypominajac
      sobie kto tym jezdzi, zaczynamy zgrzytac zebami..
      • wpr_pl Re: Cala prawda.. 09.03.05, 12:57
        kto tym jezdzi, zaczynamy zgrzytac zebami..

no kto - tak tylko pytam
        • sakhal Re: Cala prawda.. 09.03.05, 13:21
          ty ?
          ale akurat nie ciebie mam na mysli
    • misuszatekmusiumrzec Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 09.03.05, 17:52
      AR i BMW to rozumiem, ale co w tym porównaniu robi MAZDA? Marki z klasą,
      tradyjcą, zasłużone dla sportów motorowych, marki których wyścigowe auta
      miażdzyły konkurencję zestawione z tym czymś? Xedos owszem, fajne auto, ale
      niestety jednego nie można było w nim dostać nawet jako wysoko płatną opcję -
      klasy.
      Zresztą co tu porównywać - w 155 świetne, w pełni aluminiowe Twinsparki,
      doskonała V6 i chyba jedyny w swoim rodzaju "miszmasz" rajdówki z cywinlym
      autem, czyli 155Q4 z kompletnym układem napędoweym Delty Integrale, w BMW cała
      plejada R4 i R6 z Vanosem, aż po topowe, 286 konne M3. 155 V6ti i 155 Q4 przez
      długi czas prowadziły zażarte boje z autami stajni BMW w wyścigach DTM
      A Xedos? o ile mnie pamiec nie myli 107 konne 1,6 i 140 (144?) konne, dwulitrowe
      V6. Z czym do ludzi?

• irlandia_pn Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 09.03.05, 22:43
        Moj glos na Alfe. Zdecydowanie najladnijesza i najnowoczesniejsza wizualnie.
        BMW tez niezle.
      • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 10:38

> AR i BMW to rozumiem, ale co w tym porównaniu robi MAZDA? Marki z klasą,
        > tradyjcą, zasłużone dla sportów motorowych, marki których wyścigowe auta
        > miażdzyły konkurencję zestawione z tym czymś? Xedos owszem, fajne auto, ale
        > niestety jednego nie można było w nim dostać nawet jako wysoko płatną opcję -
        > klasy.

O czym ty smucisz. Pierwsze co mi i dużemu procentowi kierowców się kojarzy z
        marką AlfaRomeo to serwis, kiepska jakość i niejeżdżące zapsute samochody.

Co do tej klasy to śmieszą mnie tacy "ekperci" co sami jeżdżą Hyudaiem Atosem,
        a pieprzą, że woleli by pewnie A-Klasę niż Phateona - z uwagi na klasę hehe.

> Zresztą co tu porównywać - w 155 świetne, w pełni aluminiowe Twinsparki,
        > doskonała V6 i chyba jedyny w swoim rodzaju "miszmasz" rajdówki z cywinlym
        > autem, czyli 155Q4 z kompletnym układem napędoweym Delty Integrale,

taaaaak, i to wszystko można podziwiać z za szyby w serwisie, potem zrobiźć 500
        km i znowy podziwiać z za szyby - poza tym na czym polega "świetność w pełni
        aluminiowych twinsparków" - na tym że przy małym przebiegu korbowód bokiem
        wychodzi?

w BMW cała
        > plejada R4 i R6 z Vanosem, aż po topowe, 286 konne M3. 155 V6ti i 155 Q4 przez
        > długi czas prowadziły zażarte boje z autami stajni BMW w wyścigach DTM
        > A Xedos? o ile mnie pamiec nie myli 107 konne 1,6 i 140 (144?) konne,
        dwulitrow
        > e
        > V6. Z czym do ludzi?

Na stronach gdzie wypowiadają się inżynierowie silnik Xedosa V6 uchodzi za
        majstersztyk.

O ile wiem to BMW mocniejsze od niego ma 325i i M3 w budzie E36, natomiast
        316i, 318i są słabsze i mają 4 cylindry, 320i to poziom Xedosa

Więc jest w środku stawki.

Co do sportów to Mazda zwyciężyła np. w wyścigu LeMans24, i ma jeszcze wiele
        innych dokonań w mistrzostwach japońskich o których ty może nie wiesz ale to
        nie znaczy że są mniej ważne niz europejskie - te japońskie ogląda więcej ludzi.

Poza tym Mazda robi chyba więcej samochodów sportowych i pseudosportowych niż
        Alfa - RX8, RX7, pseudosportowe MX6, udział w suckcesami w BTCC właśnie na 300
        konnym Xedosie6 itd.

Ma też w portfolio MX5- najlepiej sprzedający się roadster na świecie który
        wśród koneserów uchodzi na archetyp.

Alfą nie jeździłem, natomiast E36 miałem okazje, wnętrze paskudniejsze niż w
        Xedosie.

Śmieszą mnie tacy "forumowi" eksperci którzy podniecają się Alfą bo mają jej
        obrazek z gumy turbo.

O wyglądzie 155 nie mam co dyskutować - Xedos wygląda jak o 15 lat młodszy od
        niej.
        • racingismylife Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 11:49
          no nie przetlumaczysz, on i tak wie swoje...
          • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 11:58
            > no nie przetlumaczysz, on i tak wie swoje...

Ale co ma mi przetłumaczyć?

Że Alfa 155 wygląda nowocześniej niż Xedos? (hehehe)

Że Mazda nie ma klasy jako marka w porównaniu z Alfą oraz żadnych osiągnięć w
            sporcie?

Że silnik Xedosa V6 którym zachwycają się konstruktorzy to gó.. w porównaniu
            do TwinSparków Alfy?

Że Mazda nie produkuje i nie produkowała samochodów "sportowych" a Alfa
            produkowała?

Jeśli to są te rzeczy które ma mi "przetłumaczyć" to masz rację - nie
            przetłumaczysz, wiem swoje.

By the way, jeśli Alfa 155 wygląda nowocześniej niż Xedos6 to to samo tyczy się
            Fiata Cromy oraz Forda Sierry które to samochody prezentują podobny poziom
            designerski jak ta Alfa 155 - ta sama "epoka".
            • racingismylife Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 14:17
              sluchaj tylko i wylacznie wg ciebie mazda pokonuje wygladem alfe, dla mnie ten
              xedos to wyglada jak koreanski smiec z poczatku lat 90, a wnetrzu nie wspomne
              jak juz ktos wspomnial h accent lepiej wyglada w srodku,

zadalem ci pytanie czy jest jakies odpowiednik Alfy 155 Q4, nie odpowiedziales,

przestan sie jarac tak tym majstersztykiem bo to zaczyna byc juz smieszne
              zwykle najmniejsze V6 a ty mi sie tutaj podniecasz jakby to byl brabus V12 6.3
              na dwoch turbinach,

dla mnie alfa ma klase i prestiz a takich xedosopodobych koreanskich badziewi
              jezdzi setki,

koncze na tym z toba dyskusje
              • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 14:29
                racingismylife napisał:

> sluchaj tylko i wylacznie wg ciebie mazda pokonuje wygladem alfe,

A skąd wiesz, znasz opinie wszystkich entuzjastów motoryzacji?

dla mnie ten
                > xedos to wyglada jak koreanski smiec z poczatku lat 90,

A dla mnie Fiat Coupe wygląda jak Skoda 105 po liftingu, no i co?

a wnetrzu nie wspomne
                > jak juz ktos wspomnial h accent lepiej wyglada w srodku,

A siedziałeś w środku? Nie to się nie wypowiadaj. W tym artykuliku który
                przytaczacie ze zdjęciem jednak wnętrze Xedosa znalazło największe uznanie
                testujących. Nie wiem jak wygląda wnętrze 155 ale wiem jak wygląda 164 i E36 -
                i jeśli chodzi o jakość materiłów i spasownia to muszą się jeszcze sporo
                nauczyć żeby osiągnąć poziom Xedosa. Alfadodatkow w środku wygląda (164) z tym
                mnóstwem przycisków jak stare radio z lat 70.

>
                > zadalem ci pytanie czy jest jakies odpowiednik Alfy 155 Q4, nie
                odpowiedziales,

Nie ma i czego to dowodzi? Lexus IS też nie ma odpwoiednika takiej Alfy no i co
                z tego?

Jak ci bardzo zależy to jest parę egzemplarzy Xedosa6 BTCC z silnikiem 300
                konnym.

>
                > przestan sie jarac tak tym majstersztykiem bo to zaczyna byc juz smieszne
                > zwykle najmniejsze V6

Wielkośc nie ma znaczenia przy kunszcie inżynierskim. Ten silnik to
                majstersztyk i to nie moja opinia tylko specjalistów.

a ty mi sie tutaj podniecasz jakby to byl brabus V12 6.3
                > na dwoch turbinach,

To inna klasa, jednak prównując do Alfy czy BMW to Xedos nie ma się czego
                wstydzić (sądzę że Alfe przerasta pod tym względem a BMW jest równe jeśli
                mówimy o 320i)

>
                > dla mnie alfa ma klase i prestiz a takich xedosopodobych koreanskich badziewi
                > jezdzi setki,

To dla ciebie. Widząc kogoś w tym połamańcu 155 nie budzi we mnie poczucia
                prestiżu tylko współczucie.

Badziewie to jest twoja zabawka - firmy któa ma zero prestiżu - porównywać to
                można z Hyundaiem Coupe albo Fordem StreetKa względnie Tigrą.

>
                > koncze na tym z toba dyskusje

Ja też.
                • black.iron Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 15:43
                  bardzo fajna, ozywiona dyskusja:)
                  szymi, bronisz swojego jak lew, ale zwroc uwage na jedna rzecz.
                  powtarzasz caly czas, ze wiekszosc forumowiczow to moglaby sobie o takich
                  autach pomarzyc, ale przeciez to sa auta juz do wyhaczenia za kwote stanowiaca
                  polowe wartosci nowego auta klasy kompakt... jesli nawet uprzec sie na w miare
                  malo uzywany i sowicie wypasiony egzemplarz to cena rosnie raptem do 2/3 nowego
                  megane czy corolli.
                  a z tego co zauwazylem, to jednak sporo forumowiczow jezdzi autami co najmniej
                  2 razy tyle wartymi.
                  wiec zbastuj, bo farmazony wypisujesz.
                  • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 15:54
                    black.iron napisał:

> bardzo fajna, ozywiona dyskusja:)
                    > szymi, bronisz swojego jak lew, ale zwroc uwage na jedna rzecz.
                    > powtarzasz caly czas, ze wiekszosc forumowiczow to moglaby sobie o takich
                    > autach pomarzyc, ale przeciez to sa auta juz do wyhaczenia za kwote
                    stanowiaca
                    > polowe wartosci nowego auta klasy kompakt... jesli nawet uprzec sie na w
                    miare
                    > malo uzywany i sowicie wypasiony egzemplarz to cena rosnie raptem do 2/3
                    nowego
                    >
                    > megane czy corolli.
                    > a z tego co zauwazylem, to jednak sporo forumowiczow jezdzi autami co
                    najmniej
                    > 2 razy tyle wartymi.
                    > wiec zbastuj, bo farmazony wypisujesz.

hmmm nie chodzi mi tutaj o czyjekolwiek możliwości finansowe.

Raczej o zamiłowanie do motoryzacji, umiejętność i chęć kupna używanego oraz
                    gust.

Jasne, że większość jeździ może nowymi tylko co z tego jak ktoś ma Hyudaia
                    Getza czy Yarisa za 50 tyś. PLN i krytykuje Xedosa czy E36 .... :(

Nowe i drogie czasem jest znacznie gorsze i brzydsze.
                    • szymi.napalony.gimnazjalista Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 15:58
                      Przed chwilą napisałeś, że kończysz tą dyskusję, ale chyba za bardzo cię
                      podnieciła, no cóż...

P.S. Nie przeszkadza ci, że wszyscy mają cię za zakompleksionego tłuka ?
                      • traktorzysta Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 16:03
                        Każdy chwali to co ma ajwaj huang chu waj.
                    • black.iron Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 10.03.05, 16:01
                      moge sie mylic, ale mam wrazenie, ze wiekszosc ludzi stad jednak jezdzi autami
                      wyzszych klas niz Getz czy Yaris. i nie sa to auta stare. oczywiscie pomijam
                      czesto pojawiajacych sie tu oszolomow, ktorzy trakruja forum jak plac zabaw dla
                      zdziecinnialych kretynow.
        • misuszatekmusiumrzec Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 11.03.05, 12:20
          > poza tym na czym polega "świetność w pełni
          > aluminiowych twinsparków" - na tym że przy małym przebiegu korbowód bokiem
          > wychodzi?

po raz kolejny wychodzi twoja absolutna nieznajomosc tematu. Aluminiowe TS-y to
          nie to samo, co "TS-y" z żeliwnym blokiem, ktore to są notabene jednostkami
          fiata. W 155 montowano te pierwsze, a od "modernizacji" te drugie.
          Rozpieprzenie aluminiowego TSa jest niemożliwe nawet dla takiego kompletnego
          ignoranta jak ty

> O czym ty smucisz. Pierwsze co mi i dużemu procentowi kierowców się kojarzy z
          > marką AlfaRomeo to serwis, kiepska jakość i niejeżdżące zapsute samochody

uhm....popatrz na odpowiedzi w tym wątku. Policz, ile osób wybrałoby Xedosa, a
          potem pisz glupoty

> O ile wiem to BMW mocniejsze od niego ma 325i i M3 w budzie E36, natomiast
          > 316i, 318i są słabsze i mają 4 cylindry, 320i to poziom Xedosa

320 też jakby nie patrzeć jest mocniejsze.....

> Poza tym Mazda robi chyba więcej samochodów sportowych i pseudosportowych niż
          > Alfa - RX8, RX7, pseudosportowe MX6, udział w suckcesami w BTCC właśnie na
          300
          > konnym Xedosie6 itd.

Ok, wielki ukłon przed Mazdą, że od tylu lat rozwija technologie silników z
          tłokiem wirującym. RX7 to naprawde majstersztyk, Cosmo jeszcze większy. GTR-ka
          też byla swietnym autem. Ale Xedos to klapa...co mialo swoje odzwierciedlenie w
          statystykach sprzedazy. A 300 konny Xedos z BTCC....chcesz zrobic na mnie
          wrazenie 300 koniami? To ja w programie na "ulicę" mam prawie tyle <rotfl>
          • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 11.03.05, 23:07
            > po raz kolejny wychodzi twoja absolutna nieznajomosc tematu. Aluminiowe TS-y
            to
            >
            > nie to samo, co "TS-y" z żeliwnym blokiem, ktore to są notabene jednostkami
            > fiata. W 155 montowano te pierwsze, a od "modernizacji" te drugie.
            > Rozpieprzenie aluminiowego TSa jest niemożliwe nawet dla takiego kompletnego
            > ignoranta jak ty

Nie muszę się znać na silnikach Alfy bo nie pracuję w tej branży.

I co się podniecasz aluminiowym blokiem? A w Xedosie silnik to z czego ma blok?
            Też jest z ALUMINIUM tylko nikt sie tym nie chwali z Mazdy bo to normalne, może
            w AlfaRomeo to coś niesłychanego.

Dodatkow nie wiem jak z Sralfie, ale w Xedosie aluminiowe są też głowice a nie
            tylko blok.

Masz tu link dla "znawcy" oficjalny dokument Mazdy o silnikach serii K:
            www.mazdaxedos6.de/downloads/sae920677.zip
            Poza tym silnik ma zmienne fazy rozrządu VRIS, którymi też nikt sie nie chwalił
            bo to zupełnie normalne. Inne firmy muszą aż umieszczać na klapie
            znaczki "VVTi" i inne hehe.

> uhm....popatrz na odpowiedzi w tym wątku. Policz, ile osób wybrałoby Xedosa,
            a
            > potem pisz glupoty

Hehe, wiesz ile znaczą te głosy? To są głosy frustratów którzy mnie nie lubią
            bo dla mnie zwykłe samochdy jakimi oni jeżdżą są gównami - i dlatego nie są to
            głosy reprezentatywne.

Każdy by wybrał Xedosa, wystarczy porównać ile Alfa jest tańsza, a cene
            wyznacza popyt-podaż.

> 320 też jakby nie patrzeć jest mocniejsze.....

... o 6 KM, bo Mazda musiała obnizyć moc 2.0V6 na rynek europejski o 16 KM z
            uwagi na przepisy o emisji spalin. W wersji azjatyckiej Xedos 2.0 V6 ma 160 KM
            juz w 1993 roku.

> Ok, wielki ukłon przed Mazdą, że od tylu lat rozwija technologie silników z
            > tłokiem wirującym. RX7 to naprawde majstersztyk, Cosmo jeszcze większy. GTR-
            ka
            > też byla swietnym autem. Ale Xedos to klapa...co mialo swoje odzwierciedlenie
            w
            >
            > statystykach sprzedazy.

Kalpa marketingowa, i majstersztyk technologiczny.

>A 300 konny Xedos z BTCC....chcesz zrobic na mnie
            > wrazenie 300 koniami? To ja w programie na "ulicę" mam prawie tyle <rotfl&#
            > 62;

Nie znam cię, i nic dla mnie nie znaczysz. Dla mnie możesz być zarówno panią
            Zosią z przeciwka co jeździ tramwajem, jak i panem Romanem co ma malucha.
            Jesteś dla mnie "nickiem" w internecie który jest dla mnie tylko zabawą. Nie
            czuję w związku z tym potrzeby "robienia na tobie wrażenia".

pzdr
            • monopolowy Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 11.03.05, 23:24
              Silnik V6 2.0 to totalna porażka - najmniejsza V-ka jaka istnieje, a ty się
              podniecasz, jakby to był ósmy cud świata. Alfa ma się czym pochwalić, ma 2,5l
              V6, co i tak uważam za minimum dla silników V. Ta twoja V-ka jest gó.. warta,
              lepszy byłby silnik R6, lepsza kultura pracy.

"Każdy by wybrał Xedosa, wystarczy porównać ile Alfa jest tańsza, a cene
              wyznacza popyt-podaż." Nie bądź śmieszny, szymi-onanie. k-sedes (jak ktoś wyżej
              zauważył) z zewnątrz i ze środka wygląda jak koreańskie gó.., do Alfy nie ma
              co podskakiwać.
              • szymizalogowany Re: Alfa 155 vs BMW 3 vs ... XEDOS 6 !!! 11.03.05, 23:32
                monopolowy napisał:

> Silnik V6 2.0 to totalna porażka - najmniejsza V-ka jaka istnieje, a ty się
                > podniecasz, jakby to był ósmy cud świata. Alfa ma się czym pochwalić, ma 2,5l
                > V6, co i tak uważam za minimum dla silników V. Ta twoja V-ka jest gó.. warta,
                > lepszy byłby silnik R6, lepsza kultura pracy.

Wypowiedź godna "eksperta" hehe. Najpierw pie..cie że ta przewaga Alfy ma
                polegać na tym że jakaś tam "luksusowa" seria silników miała aluminiowy blok w
                odróżnieniu od "zwykłych" Alf z żeliwnym.

Jakl się okazuje że Xedos każdy ma cały silnik z Aluminium razem z głowicami i
                system zmiennych faz rozrządu to jebiesz coś o pojemności.

BMW 2.0 R6 też jest małe - najmniejsza R6 jakś widziałem no i ku.. co z tego?

Mazda miała silniki serii K 1.8 V6, 2.0 V6 i 2.5 V6 - ten 2.0 V6 jest w
                Xedosie, wszystkie są identyczne oprócz pojemności i wszystki z VRIS i całe
                aluminiowe. W wersji na japonię 1.8 ma 145 KM, 2.0 ma 160 KM a ma 2.5 ma 200 KM.

Spie..j z Alfą.

> "Każdy by wybrał Xedosa, wystarczy porównać ile Alfa jest tańsza, a cene
                > wyznacza popyt-podaż." Nie bądź śmieszny, szymi-onanie. k-sedes (jak ktoś
                wyżej
                >
                > zauważył) z zewnątrz i ze środka wygląda jak koreańskie gó.., do Alfy nie ma
                > co podskakiwać.

Żal mi cię i tyle bo głupiś :) Mówię raz jeszcze spójrz na ceny - ten śmieć
                Alfa 155 z 1995 roku to wydatek 1000 EUR.

Rumpel i stary złom z wyglądem z lat 80.

Nie ma co startować do Xeda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka