alabamaboy 07.04.05, 16:03 Czy za pękniętą szybę . dłuuuga rysa - policja może zabrać dowód rejestracyjny pojazdu albo wlepić mandat ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
alabamaboy Re: Tak n/t 07.04.05, 16:58 No dobra ale jak mi pękła to musze jakos dojechać do punktu gdzie mi wymienią , więc jak moga mi zabrać po drodze jeżeli powiem że jade ja właśnie wymienić? Link Zgłoś
camelmk Re: Tak n/t 07.04.05, 17:04 zabiora Ci dostaniesz kwit, ze Ci wzieli i dostaniesz z powrotem jak pokazesz, ze juz jest ok - tylko z reguly to trwa dluzej, bo ten dowod oni gdzies dalej posylaja, i pozniej tamta jednoistka Ci odsyla, a mandat - to zalezy na jakich trafisz. Link Zgłoś
alabamaboy Re: Tak n/t 07.04.05, 17:10 Co za głupota, przecież wiadomo że se na parkingu nie wymienie i za to że mi się szyba zniszczyła musze dowód oddawać, kretynizm moim zdaniem ale dzięki za info Link Zgłoś
camelmk Re: Tak n/t 07.04.05, 17:16 tak naprawde to tez uwazam to za kretynizm, ale to tak jak 90% wlascicieli starych aut jak ich dorwie policja z brakiem recznego, mówia panie wlasnie jade to naprawic i dalej tak jezdza jak ich policjant pusci - czyli dla nich to jest takie zabezpieczenie, ze napewno to zrobisz. Link Zgłoś
emes-nju Re: Tak n/t 07.04.05, 17:24 Moze i glupota, ale nie mozna roznie traktowac samochodow z roznymi uszkodzeniami. Powiedza, ze masz auto zapakowac na lawete :-( Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Tak n/t 07.04.05, 17:58 alabamaboy napisał: > Co za głupota, przecież wiadomo że se na parkingu nie wymienie i za to że mi > się szyba zniszczyła musze dowód oddawać, kretynizm moim zdanie.. skoro jazda z peknieta szyba jest niezgodna z przepisami ,to dlaczego uwazasz ,ze to kretynizm z niesprawnymi hamulcami tez pojedziesz do warsztatu ,bo...musisz jakos dojechac i naprawic na parkingu nie dasz rady ? Link Zgłoś
hondziarz Re: Pęknięta szyba 07.04.05, 17:25 oczywiście, że tak. Przy pękniętej szybie samochód nie spełnia warunków dopuszczenia do ruchu. Co prawda szyby są klejone i jest mało prawdopodobieństwo by się rozleciała, taka szyba jest po prostu niebezpieczna. Link Zgłoś
zanzizanzi Re: Pęknięta szyba 07.04.05, 17:31 A może niech Cie znajomy zholuje poprostu , to chyba można Link Zgłoś
entry Re: Pęknięta szyba 07.04.05, 19:36 jak nie dopuszczony do ruchu to tylko laweta, czyli jak wkur.. gliniarza to się uprze i nie pojedziesz. Link Zgłoś
gal_ja Re: Pęknięta szyba 09.04.05, 08:24 A tak a propos, jak długa musi być ta rysa, aby auto nie nadawało się do jazdy: 10cm, 30cm, "gwiazdka" od kamienia, czy w/g uznania sierżanta Wałacha? Są jakieś przepisy w tym względzie? Link Zgłoś
dorota356 Re: Pęknięta szyba 09.04.05, 15:08 bez znaczenia jaka wielkość,kształt etc Jak zauważy to może zabrać dowód, czeka nas póżniej przeglad techniczny,stanie w wydziale komunikacji po odbiór dowodu itp Szybę mozna skleić na gorąco jesli uszkodzenie nie jest zbyt duże,wziąć papierek z warsztatu i po sprawie Link Zgłoś