dusia83 21.04.05, 17:23 Witajcie.Mam samochód na gaz i dzisiaj zauważyłam,że w czasie jazdy leci mi woda (tzn. nie wiem czy to woda, ale tak wygląda) z rury wydechowej.Co się dzieje?Od czego to?Proszę o radę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mess220 Re: Kapiąca woda.POMOCY!!!! 21.04.05, 17:36 Tak to jest woda (moze troche brudna). Nie masz sie co martwic to normalne i nie oznacza nic zlego Link Zgłoś
typson Re: Kapiąca woda.POMOCY!!!! 21.04.05, 21:27 podczas spalania gazu wytwarza sie nieco pary wodnej - dlatego tak sie dzieje. Skutkiem ubocznym moze byc przedwczesne zuzycie tlumikow, choc gdy jezdzisz czesto, lub jezdzisz dluzsze odcinki to raczej sie tym nie przejmuj Link Zgłoś
terra1 Re: Kapiąca woda.POMOCY!!!! 21.04.05, 22:46 Szacuneczek i uznanie dla dusi83. Ja, choć próbowałem, nigdy nie byłem w stanie looknąć w czasie jazdy na rurę wydechową mojego samochodu. Link Zgłoś
dusia83 Re: Kapiąca woda.POMOCY!!!! 22.04.05, 10:01 :)oczywiscie ja tego nie zauwazylam,bo jechalam,zauwazyl ktos jadacy z tylu:) Link Zgłoś
hondziarz Re: Kapiąca woda.POMOCY!!!! 22.04.05, 10:24 ten temat był sto razy. Rura z wody, to nic innego jak po prostu zwykłe skraplanie z niedogrzanego silnika. ------------ gaz służy do gotowania, nie do samochodów. Link Zgłoś