Dodaj do ulubionych

LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie?

IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:43
muszę w lipcu wstawić gaz do xsary 1.4-75km /wielopunktowy wtrysk/ i
zastanawiam się jakiej firmy produkt wybrać,żeby było miło,bezzapachowo i
nieawaryjnie.dziękuję za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: robert www.gudzowaty.euro.com.gaz.pol IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 27.06.02, 12:44
    • Gość: mwil Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: 195.117.139.* 27.06.02, 15:32
      Dlaczego - musisz. Ja też mam Xsarę. Patrz wątek:
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=AUTO-
      MOTO&wid=2280508&aut=+ja&aid=2280508
      • Gość: AK Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.marudion.com.pl / localhost 27.06.02, 16:56
        Ten twoj watek nie dziala. Mam Xsare 1.4i Coupe tez kiedys zastanawialem sie
        nad LPG w tym aucie ale uznalem ze malo pali i nie ma sensu tego montowac.
        Macie moze problemy z bocznymi poduszkami powietrznymi, mi ciagle sie swieci
        kontrolka bocznych poduszek.
        Pozdrawia AK
        • Gość: Ak Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.marudion.com.pl / localhost 27.06.02, 17:03
          Zlozylem ten twoj watek w jedna calosc i juz chodzi.
          • Gość: Staruch Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.fys.sdu.dk 27.06.02, 17:06
            qrna - nie chodzi!
            • Gość: greg Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.centrala.kbsa / 10.1.12.* 27.06.02, 17:37
              Ja mam xsara ii 1.6 VTR 110 km z instalacja BRC i nie polecam slyszalem że
              najlepsza instalacja to landi Renzo sprawdź to
              U mnie co 5-7 tys konieczna jest regulacja nie chće prawidłowo chodzic na
              benzynie po regulacji jest ok. Gaz instalowalem w citroen Vorbrodt Warszawa
              ulica Jubilerska móglbys ewentualnie sprobować z oddzielnymi wtryskiwaczmi do
              gazu koszt ok 5 tys pln

Z poduszkami mialem problem ale wymienili mi złączki i jest ok.

• Gość: _Gandalf Wsio ryba- aby z PEŁNĄ elektroniką i w cool warszt IP: *.wsp.zgora.pl 27.06.02, 23:00
      Jak w temacie:)) Oprócz tego montuj tam, gdzie takie autko było juz robione a
      unikniesz wieeeeeluuuu kłopotów:)) Czasem nie warto dla zaoszczędzenia 200zł
      wybierać warsztat który nie robił takiej bryczki. Tylko od tego będzie zależało
      ile będzie Ci palił oraz czy będzie gazowo w kabinie:)
      PZDR
    • darr.darek czy LPG niszczy silnik ? 28.06.02, 15:21
      Znajomy mechanik mówi , że niszczy ! Popalone zawory , świece nie do odkręcenia
      (jeden taki przypadek) , nagar w komorze spalania(?) .
      Słyszeliście coś o tym ?
      • Gość: Toper Re: czy LPG niszczy silnik ? IP: 2.3.STABLE* / *.gazeta.pl 28.06.02, 23:22
        darr.darek napisał(a):

> Znajomy mechanik mówi , że niszczy ! Popalone zawory ,
        świece nie do odkręcenia
        > (jeden taki przypadek) , nagar w komorze spalania(?) .
        > Słyszeliście coś o tym ?

tak jak idiota zakladal instalacje, potem ja regulowal a
        klient zaoszczedzil na np. komputerze sterujacym. Objawy
        opisane wyzej wynikaja najczesciej ze zbyt ubogiej
        mieszanki (za wysoka temp.spalania). Aczkolwiek mam
        sasiada, posiadacza Mazdy 626 ktora ma na max skrecony
        zawor (prawie odejscie nie ma :) ) i silniczek 200.000km
        i chodzi bezawaryjnie...
        Mysle ze wiekszosc tych przypadkow i tak by wystapila na
        benzynie, dokaldnie w tym samym czasie...
        Pozdrawiam
        Toper
      • Gość: _Gandalf Niszczenie silnika... hmmm..... IP: *.wsp.zgora.pl 28.06.02, 23:56
        Są różne opinie. Przytoczony przez darr.darka przykład świadczy również o
        głupocie kierowcy.. za przeproszeniem. Oczywiście należy częściej wymieniać
        świece, tłumik też trochę szybciej pójdze (wyższa temp. spalania) ale sam
        silnik... Czytałem wieeeele artykułów i opinii uzytkowników oraz fachowców.
        Kiedyś mówiło się, że silnik dostaje w d... Obecnie jest trend, że silnik wręcz
        mniej się zużywa (mniej szkodliwych związków działających na silnik). Osobiście
        mam drugie autko z instalacją gazową i muszę powiezdieć, że ŻADNYCH kłopotów
        przez gaz nie miałem. W pierszym aucie (teraz by miało 15 lat) gaz wręcz
        poprawił ZDECYDOWANIE pracę silnika. I tak jest w większości starszych
        samochodzików:)
        Pozdrawiam
    • Gość: BRAZIŁ Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: 213.25.84.* 29.06.02, 13:36
      Kto wstawił instalację LPG do FABII ??
      Interesuje mnie silnik 1,4 68KM
      Jak to chodzi ?
      POZDR.
      • Gość: Andre Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.pcplus.com.pl 29.06.02, 15:07
        Gość portalu: BRAZIŁ napisał(a):

> Kto wstawił instalację LPG do FABII ??
        > Interesuje mnie silnik 1,4 68KM
        > Jak to chodzi ?
        > POZDR.

Sam jestem ciekaw .
        PZDR
    • Gość: olo Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 10:55
      czy ktoś moze w zwykłej instalacji obszedł jakoś problem plastikowego
      kolektora.mi nie chca dac gwarancji,chyba że sprowadzametalowy kolektor z
      białegostoku!dojrzewam przez to do instalacji z bezpośrednim wtryskiem
      gazu.tylko ta cena....
      • Gość: eres Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 02.07.02, 11:23
        Witam!

> czy ktoś moze w zwykłej instalacji obszedł jakoś problem plastikowego
        > kolektora.

Zamontowali mi jakas klapke za jedyne 100zl i powiedzieli, ze jezeli juz nastapi
        eksplozja to ta klapka to zatrzyma i nie dojdzie do uszkodzenia czujnika i filtra
        powietrza.
      • darr.darek Re: LPG - bezpośredni wtrysk ? 03.07.02, 10:58
        Gość portalu: olo napisał(a):
        > dojrzewam przez to do instalacji z bezpośrednim wtryskiem
        > gazu

Rozumiem , że masz benzyniaka z bezpośrednim wtryskiem paliwa ? Bo , w przeciwnym
        razie to ... nie rozumiem .

• Gość: olo Re: LPG - bezpośredni wtrysk ? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 15:16
          darr.darek napisał(a):

> Gość portalu: olo napisał(a):
          > > dojrzewam przez to do instalacji z bezpośrednim wtryskiem
          > > gazu
          >
          > Rozumiem , że masz benzyniaka z bezpośrednim wtryskiem paliwa ? Bo , w przeciwn
          > ym
          > razie to ... nie rozumiem .
          >

no tak,chodziło mi o sekwencyjny wtrysk gazu:)

• Gość: _Gandalf Klapka za 100zł???!!! IP: *.wsp.zgora.pl 03.07.02, 23:50
      Rozbój w biały dzień- ona kosztuj 45 zł. A poza tym zabezpieczenie mozna zrobić
      sobie samemu, np. z dwóch zakrętek od korka wlewu:))
    • Gość: Andre Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.pcplus.com.pl 15.07.02, 22:52
      No pochwal się jak działa
      Domniemywam że masz to założone.
      PZDR
      • Gość: Braził Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: 213.25.84.* 22.07.02, 13:18
        Gość portalu: Andre napisał(a):

> No pochwal się jak działa
        > Domniemywam że masz to założone.
        > PZDR
        I ja jestem ciekaw.
        • gandzik Ano nie działa bo nie mam założonej:)) kasa... 09.08.02, 16:21

• Gość: derwisz Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 19:51
      BP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka