Gość: olo IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:43 muszę w lipcu wstawić gaz do xsary 1.4-75km /wielopunktowy wtrysk/ i zastanawiam się jakiej firmy produkt wybrać,żeby było miło,bezzapachowo i nieawaryjnie.dziękuję za opinie Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mwil Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: 195.117.139.* 27.06.02, 15:32 Dlaczego - musisz. Ja też mam Xsarę. Patrz wątek: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=AUTO- MOTO&wid=2280508&aut=+ja&aid=2280508 Link Zgłoś
Gość: AK Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.marudion.com.pl / localhost 27.06.02, 16:56 Ten twoj watek nie dziala. Mam Xsare 1.4i Coupe tez kiedys zastanawialem sie nad LPG w tym aucie ale uznalem ze malo pali i nie ma sensu tego montowac. Macie moze problemy z bocznymi poduszkami powietrznymi, mi ciagle sie swieci kontrolka bocznych poduszek. Pozdrawia AK Link Zgłoś
Gość: Ak Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.marudion.com.pl / localhost 27.06.02, 17:03 Zlozylem ten twoj watek w jedna calosc i juz chodzi. Link Zgłoś
Gość: Staruch Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.fys.sdu.dk 27.06.02, 17:06 qrna - nie chodzi! Link Zgłoś
Gość: greg Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.centrala.kbsa / 10.1.12.* 27.06.02, 17:37 Ja mam xsara ii 1.6 VTR 110 km z instalacja BRC i nie polecam slyszalem że najlepsza instalacja to landi Renzo sprawdź to U mnie co 5-7 tys konieczna jest regulacja nie chće prawidłowo chodzic na benzynie po regulacji jest ok. Gaz instalowalem w citroen Vorbrodt Warszawa ulica Jubilerska móglbys ewentualnie sprobować z oddzielnymi wtryskiwaczmi do gazu koszt ok 5 tys pln Z poduszkami mialem problem ale wymienili mi złączki i jest ok. Link Zgłoś
Gość: _Gandalf Wsio ryba- aby z PEŁNĄ elektroniką i w cool warszt IP: *.wsp.zgora.pl 27.06.02, 23:00 Jak w temacie:)) Oprócz tego montuj tam, gdzie takie autko było juz robione a unikniesz wieeeeeluuuu kłopotów:)) Czasem nie warto dla zaoszczędzenia 200zł wybierać warsztat który nie robił takiej bryczki. Tylko od tego będzie zależało ile będzie Ci palił oraz czy będzie gazowo w kabinie:) PZDR Link Zgłoś
darr.darek czy LPG niszczy silnik ? 28.06.02, 15:21 Znajomy mechanik mówi , że niszczy ! Popalone zawory , świece nie do odkręcenia (jeden taki przypadek) , nagar w komorze spalania(?) . Słyszeliście coś o tym ? Link Zgłoś
Gość: Toper Re: czy LPG niszczy silnik ? IP: 2.3.STABLE* / *.gazeta.pl 28.06.02, 23:22 darr.darek napisał(a): > Znajomy mechanik mówi , że niszczy ! Popalone zawory , świece nie do odkręcenia > (jeden taki przypadek) , nagar w komorze spalania(?) . > Słyszeliście coś o tym ? tak jak idiota zakladal instalacje, potem ja regulowal a klient zaoszczedzil na np. komputerze sterujacym. Objawy opisane wyzej wynikaja najczesciej ze zbyt ubogiej mieszanki (za wysoka temp.spalania). Aczkolwiek mam sasiada, posiadacza Mazdy 626 ktora ma na max skrecony zawor (prawie odejscie nie ma :) ) i silniczek 200.000km i chodzi bezawaryjnie... Mysle ze wiekszosc tych przypadkow i tak by wystapila na benzynie, dokaldnie w tym samym czasie... Pozdrawiam Toper Link Zgłoś
Gość: _Gandalf Niszczenie silnika... hmmm..... IP: *.wsp.zgora.pl 28.06.02, 23:56 Są różne opinie. Przytoczony przez darr.darka przykład świadczy również o głupocie kierowcy.. za przeproszeniem. Oczywiście należy częściej wymieniać świece, tłumik też trochę szybciej pójdze (wyższa temp. spalania) ale sam silnik... Czytałem wieeeele artykułów i opinii uzytkowników oraz fachowców. Kiedyś mówiło się, że silnik dostaje w d... Obecnie jest trend, że silnik wręcz mniej się zużywa (mniej szkodliwych związków działających na silnik). Osobiście mam drugie autko z instalacją gazową i muszę powiezdieć, że ŻADNYCH kłopotów przez gaz nie miałem. W pierszym aucie (teraz by miało 15 lat) gaz wręcz poprawił ZDECYDOWANIE pracę silnika. I tak jest w większości starszych samochodzików:) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: BRAZIŁ Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: 213.25.84.* 29.06.02, 13:36 Kto wstawił instalację LPG do FABII ?? Interesuje mnie silnik 1,4 68KM Jak to chodzi ? POZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.pcplus.com.pl 29.06.02, 15:07 Gość portalu: BRAZIŁ napisał(a): > Kto wstawił instalację LPG do FABII ?? > Interesuje mnie silnik 1,4 68KM > Jak to chodzi ? > POZDR. Sam jestem ciekaw . PZDR Link Zgłoś
Gość: olo Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 10:55 czy ktoś moze w zwykłej instalacji obszedł jakoś problem plastikowego kolektora.mi nie chca dac gwarancji,chyba że sprowadzametalowy kolektor z białegostoku!dojrzewam przez to do instalacji z bezpośrednim wtryskiem gazu.tylko ta cena.... Link Zgłoś
Gość: eres Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 02.07.02, 11:23 Witam! > czy ktoś moze w zwykłej instalacji obszedł jakoś problem plastikowego > kolektora. Zamontowali mi jakas klapke za jedyne 100zl i powiedzieli, ze jezeli juz nastapi eksplozja to ta klapka to zatrzyma i nie dojdzie do uszkodzenia czujnika i filtra powietrza. Link Zgłoś
darr.darek Re: LPG - bezpośredni wtrysk ? 03.07.02, 10:58 Gość portalu: olo napisał(a): > dojrzewam przez to do instalacji z bezpośrednim wtryskiem > gazu Rozumiem , że masz benzyniaka z bezpośrednim wtryskiem paliwa ? Bo , w przeciwnym razie to ... nie rozumiem . Link Zgłoś
Gość: olo Re: LPG - bezpośredni wtrysk ? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 15:16 darr.darek napisał(a): > Gość portalu: olo napisał(a): > > dojrzewam przez to do instalacji z bezpośrednim wtryskiem > > gazu > > Rozumiem , że masz benzyniaka z bezpośrednim wtryskiem paliwa ? Bo , w przeciwn > ym > razie to ... nie rozumiem . > no tak,chodziło mi o sekwencyjny wtrysk gazu:) Link Zgłoś
Gość: _Gandalf Klapka za 100zł???!!! IP: *.wsp.zgora.pl 03.07.02, 23:50 Rozbój w biały dzień- ona kosztuj 45 zł. A poza tym zabezpieczenie mozna zrobić sobie samemu, np. z dwóch zakrętek od korka wlewu:)) Link Zgłoś
Gość: Andre Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.pcplus.com.pl 15.07.02, 22:52 No pochwal się jak działa Domniemywam że masz to założone. PZDR Link Zgłoś
Gość: Braził Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: 213.25.84.* 22.07.02, 13:18 Gość portalu: Andre napisał(a): > No pochwal się jak działa > Domniemywam że masz to założone. > PZDR I ja jestem ciekaw. Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: LPG -jakiego PRODUCENTA polecicie? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 19:51 BP Link Zgłoś