Gość: and IP: 167.103.168.122, 213.158.195.* 15.03.01, 13:10 Co sądzicie o 5 letnich Corsach - jak się sprawują, co się psuje ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Piotr Re: 5 letnie Ople Corsy IP: 195.205.69.133, 195.205.69.* 15.03.01, 13:57 Jeżdżę 5 letnią corsą 1,4. Świetne autko do miasta i na wypady w teren. Auto sprawuje się rewelacyjnie. Jedyna wada to tłumiki (wymiana srednio 1 w roku), jak nie koncowy to środkowy, oraz drobe wycieki oleju spod głowicy (fachowcy z opla mówią na to pocenie się uszczelki i twierdzą,że to niegroźne). Poza tym żadnych usterek w moim autku nie miałem. Samochodzik godny polecenia. Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: 5 letnie Ople Corsy IP: 141.46.230.* 15.03.01, 21:01 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jeżdżę 5 letnią corsą 1,4. > Świetne autko do miasta i na wypady w teren. > Auto sprawuje się rewelacyjnie. > Jedyna wada to tłumiki (wymiana srednio 1 w roku), jak nie koncowy to środkowy, > > oraz drobe wycieki oleju spod głowicy (fachowcy z opla mówią na to pocenie się > uszczelki i twierdzą,że to niegroźne). Poza tym żadnych usterek w moim autku > nie miałem. > Samochodzik godny polecenia. Jeszcze przed paroma miesiacami jezdzilem corsa 1.4. (6-cio letnia) milo wspominam to autko. Dawalo mi duzo frajdy z jazdy, silnik tez 1,4. Przejechalem 45 tys, a kupilem jak miala 40 tys, bylem wlascicielem tego autka przez 2 lata. Od razu wymienilem oba tlumiki, bo w przeciagu 2 miesiecy sie zepsuly, potem bylo juz w porzadku, serwisowalem auto raczej starannie i musialem tez wymienic klocki (zaraz po kupnie i pasek rozrzadu (tak dla bezpieczenstwa, bo powinno sie co 4 lata lub 60 tys). Przy sprzedazy auta trzeba bylo sie liczyc z kolejna wymiana klockow i tarcz hamulcowych orazz akumulatora. Nie wiem czy to duzo czy malo. Acha: jeszcze zepsul sie wskaznik temperatury zewnetrznej (termometr). Problemem jest tez rdza: zaatakowala tylna klape bagaznika, znalazlem ja tez pod maska i na progu i to juz po 4,5 roku. To chyba za wczesnie. Mimo wszystko jezzdzlo sie bardzo przyjemnie. Jednak na tylnej kanapie bardzo mocno buja na polskich drogach. I stuki z zawieszenia sa tez dosyc glosne. To mnie troche denerwowalo. Czesci zamienne sa tanie i latwo dostepne. subiektywne wrazenia z jazdy sa bardzo pozytywne, auto prowadzi sie bardzo dobrze, milo czuc kontakt z jezdnia, na zakretach duzo przyjemniej niz w np duzo wiekszym Lanosie. subiektywnie polecam. Acha spalanie srednie 6-6.2 litrow. Nigdy nie przekroczylem 7 litrow. staram sie jezdzic oszczzednie Link Zgłoś
Gość: Monia Re: 5 letnie Ople Corsy IP: 212.160.228.* 04.05.01, 12:39 Wprawdzie moja Corsa ma dopiero 3 lata, ale ma przejechane 100 tys. km. Sprawuje się super. Oprócz standardowego serwisowania, wymieniany był tylko tłumik i uważam, że jak na 100 tys. to ogromne osiągnięcie. Naprawdę godne polecenia. Link Zgłoś
Gość: Kloo Re: 5 letnie Ople Corsy IP: 195.94.211.* 04.05.01, 16:40 Mam Corsę co prawda 3 letnią, ale za to 75000 przebiegu. Szybko pieprzy się quasi-komputer pokładowy i klocki. Poza tym ogólną bolączką Corsy jest układ wydechowy, ale to tylko duperele w dodatku można to zrobić za grosze. Komputera nawet nie ruszam, bo nie warto. Wstawiłem sobie w to miejsce ruski zegarek z termometrem. Pasuje jak ulał z tą różnicą, że ruski działa, a niemiecki nie. Link Zgłoś