camel_3d 09.05.05, 17:43 witam, nosze sie z zamiarem kupna owego autka.. mam pytanie czy wogole warto, jaki jest jego uzytkowanie, czy czesci sa drogie itp..no i ile pali.. jezeli mozna.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wujaszek_joe Re: PT CRUISER 09.05.05, 17:46 ciekawe auto. troche wyższe niz reszta, więc więcej widzisz. w srodku równie ciekawy jak na zewnątrz. tylko błagam, nie 1.6 prowadziłem pt z takim silnikiem, nie chce przyspieszać w ogóle. fajne zawieszenie. ciężki jest więc pali niemało. cześci na pewno tanie nie są Link Zgłoś
greenblack Re: PT CRUISER 09.05.05, 17:47 Napewno nie jest to zakup zdroworozsądkowy. Nie wytrzymuje porównania z tańszymi konwencjonalnymi pojazdami. Natomiast na wersję turbo albo kabriolet warto zwrócić uwagę. Link Zgłoś
camel_3d Re: PT CRUISER 10.05.05, 10:24 kurcze..mnie przeraza perspektywa drogiego serwisu i drogich czesci.. Link Zgłoś
rapid130 Re: PT CRUISER 10.05.05, 11:42 > jaki jest jego uzytkowanie, czy czesci sa drogie itp..no i ile pali.. Z tego zdania wynika, że ten samochód nie jest dla Ciebie. Dlaczego? Bo tak jak napisał Greenblack, w PT Cruiserze trzeba się zakochać. Inaczej w codziennej jeździe trudno będzie przełknąć jego (dość liczne) mankamenty (prymitywne podwozie skutkujące przeciętnymi właściwościami jezdnymi, drogi serwis, nienajlepsza jakość, takie sobie silniki - z wyjątkiem Diesla i Turbo). To bodaj najbardziej przepłacony samochód na polskim rynku!!! (tzn. niewspółmiernie drogi w stosunku do swojej wartości technicznej). Link Zgłoś
camel_3d Re: PT CRUISER 10.05.05, 15:42 mnie sie samochod bardzo podoba..ale jezeli mam wlozyc kupe kasy kiedy mi sie sypinie to moze nie bede ryzykowal.. Na razie mam New Beetla i jestem zadowolony..myslalem o zmianie.. Dlatego pytam. Tu nie jest az taki drogi. Raczej zaskoczylo mnie, ze jest taki tani i dlatego pytam, bo zastanawiam sie czy ta "okazja" nie bedzie mnie kiedys drogo kosztowala. Link Zgłoś
century22 Beetle 10.05.05, 18:18 camel_3d napisał: Na razie mam New Beetla i jestem > zadowolony..myslalem o zmianie.. Jak ten NB ? Mialam podobny szajs, Golfa. Beetle na bazie Golfa, moja kolezanka to ma i psuje sie NON STOP ! PT Cruiser- chcialam to kiedys kupic, jak wszedl na rynek w USA. Trzeba bylo czekac pol roku na auto no i ubezpieczenie bylo drogie. Szal juz dawno opadl jednak. Dzis w USA jezdza tym glownie Murzyni, trudno powiedziec dlaczego to tak lubia. A PT jest z kolei na bazie Dodge Neona, ktory jest obecnie uwazany za wyjatkowego padalca tu, w USA. Link Zgłoś
camel_3d Re: Beetle 11.05.05, 14:26 Moj ma na razie 4 lata i jeszcze sie nie zepsul :))) Jedyne mankamenty , ktore mnie sie przytrafily to: >naderwal mi sie przedni "kaloryfer".. wjechalem gdzies na jakas duza galaz i przy cofaniu czesc sie "wyrwala". jest to plastik wiec nietrudno i to. >rozluzpowaly mi sie drzwi... tak ze mozna bylo sie prawie otworzyc bez klucza. Ale juz przykrecono zamek :) >... bardzo rysuje sie podwozie..lezy wyjatkowo nisko.. poza tym super:) Link Zgłoś
callafior Re: PT CRUISER 10.05.05, 16:37 Dla mnie osobiście wygląda groteskowo archaicznie. Jakby nie z tej epoki. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Link Zgłoś
typson Re: PT CRUISER 10.05.05, 16:40 jezdzilem przez jakis czas benzyna 2.0 z automatem. Porazka. Auto moze kiedys robilo wraznenie i jak 3 lata temu nim jezdzilem (zastepczy nie moj) to sie ludzie ogladaly. Jesli to ma byc zaleta to prosze bardzo, dla mnie nie jest. Auto mega mulowate, twarde, wlasciwie niekomfortowe. Oblesne zielone podswietlenie w srodku, tandetne plastkiki. Siedzi sie jak na taboretach a nie z wyciagnietymi nogami - ja tego nie lubie. Ma calkiem duzy bagaznik. Wlasciciel, od ktorego auto pozyczalem niomal zajezdzil je przy przebiegu 60kkm. Wszelkie gumy w zawieszeniu ulegly anihilacji, silnik byl zajezdzony. Raczej nie zrobilo na mnie wrazenia auta trwalego. Inna sprawa, ze ow wlasciciel mial zwyczaj katowac wszystko, co mu w rece wpadlo. Link Zgłoś
camel_3d coraz bardziej sie zniechecam... 10.05.05, 17:27 kurcze, samochod podoba mi sie zewnetrznie, ale po tych wypowiedzich zaczynam sie zniechecac.. Chyba pomysle nad czyms innym..Moze Toyota RAV4 lub znow New Bettle:))) Link Zgłoś
kami.kadze Re: coraz bardziej sie zniechecam... 10.05.05, 22:05 camel_3d napisał: > Chyba pomysle nad czyms innym..Moze Toyota RAV4 lub znow New Bettle:))) Hehe, niezły masz rozrzut :))) Link Zgłoś
martino Re: PT CRUISER 10.05.05, 22:12 Zaraz wyjdzie na to, że mam jakiś odchył bo dziś po raz drugi się wypowiadam o plastikach i wnętrzu... Ale PT jest w środku makabryczny. Najlepsza jest chamska plastikowa kulka na dźwigni zmiany biegów. Zgadzam się z kimś, kto w innym wątku napisał, że auto może być okropne na zewnątrz, byle w środku było miło i przyjemnie. Abstrahując od tego że to auto na bazie neona, nie rób sobie takiej krzywdy i nie kupuj czegoś tak paskudnego w środku. Pozdrawiam :-) Link Zgłoś
camel_3d Re: PT CRUISER 11.05.05, 14:23 bylem wczoraj w salonie...o ile zewnetrze autko bardzo mi sie podoba to juz wewnetrznie nie..siedzi sie jak w angielskiej taksowce... Prowadzenie tez nie jest najlepsze...troche jak traktor... Zostaje jednak przy Beetlu :) Link Zgłoś
villac Re: PT CRUISER 11.05.05, 17:42 Przyjmij za pewnik: tu na forum odradzą Ci i obrzydzą każdą markę, każdy typ samochodu i nie tylko. Skrytykują Cię za chęć zakupu każdego modelu traktora, roweru i hulajnogi. Poza kilkoma sensownymi osobami m.in. dwoma osobnikami ze Szwecji, Niknejmem itp. reszta zużywa się niepotrzebnie. Jeśli masz zamiar kupić PT Cruisera - kupuj i się nie zastanawiaj, to jest TWÓJ wybór i samochód TOBIE ma się podobać i służyć. Jeśli zależy Ci na fachowej bezstronnej i rzeczowej pomocy napisz na priv np do Szwedów lub Niknejma - jedynie w takim przypadku będziesz mógł liczyć na rzetelną i fachową odpowiedź. Pisanie na forum daruj sobie, szkoda czasu. Link Zgłoś