Dodaj do ulubionych

klocki i tarcze -hamulce

18.05.05, 11:35
Muszę zmienić tarcze i klocki z przodu i z tyłu w octawi.
Czy możecie mi dorodzić jakie wybrać.
Zastanawiam się nad klockami Ferodo a tarczami Brembo.
Czy w/w do danego modelu auta występują jeszcze w różnych wersjach, bo
dzwoniąc do kilku sklepów - warsztatów cena np kpl klocków przednich ferodo
była od 135 do 195 zł, kpl tarczy brembo od 264 do 338 zł.
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: klocki i tarcze -hamulce 18.05.05, 13:07
      niedawno miałem ten sam problem (tylk że w innym samochodzie) i o3małem na 4um
      b.dobrą radę, poszukaj w wyszukiwarce, ja jestem zadowolony, myślę ze i Ty
      będziesz
      • kuszacy_witas Re: klocki i tarcze -hamulce 18.05.05, 13:41
        Co w koncu kupiles ?
    • kuszacy_witas Re: klocki i tarcze -hamulce 18.05.05, 13:41
      Polecam zestaw firmy EBC. Tak jak napisal okrutny_mariuszek - niedawno jemu radzilem wlasnie w tym temacie:

"Podstawa to dobre klocki - ja zawsze polecam klocki wg mnie najlepsze - EBC Greenstuff. Nie wiem ile kosztuja do P406 - do mojego
      BMW 5 kosztuja niecale 400 zl, ale naprawde warto. Mysle ze w 300 zlotych sie zmiescisz. Klocki sa fantastyczne - mialem gdzies
      link do testu porownawczego klockow i EBC Greenstuff lepiej zdaly egzamin niz jakiekolwiek inne klocki. Pyla mniej niz normalne
      klocki i hamuja nieporownywalnie lepiej niz fabryczne.
      Jednakze bardzo trudno je dostac. W Poznaniu nigdzie ich nie znalazlem. (....) Kiedys kupowalem tarcze Brembo, ale ich jakosc ostatnio sie zmniejszyla. Spotykam sie tez z opiniami ze latwo sie wyginaja... Mimo
      tego mam takie i sprawuja sie dobrze.

I obowiazkowo wymiana plynu hamulcowego - moze byc Ferodo DOT 4

Czesto zdarza sie ze taki zestaw kupisz taniej niz fabryczny. A wg mnie i wielu moich znajomych siedzacych w branzy samochodowej -
      nieporownywalnie lepszy.

W moim aucie - klocki Greenstuff + tarcze Brembo i plyn Ferodo - to zestaw nie do zagrzania. WIelokrotnie hamowalem pare razy pod
      rzad z okolic 200 prawie do zera i jakosc hamowania nie zmniejszyla sie.
      Polecam. "

Wejdz na strone:

sklep.tuning.pl
      Tam znajdziesz wszystko co potrzebujesz.
      Polecam klocki EBC Greenstuff i tarcze EBC Turbogroove - nacinane i nawiercane. Jesli chcesz troche tansze to mozesz kupic standardowe tarcze i klocki EBC - i tak beda lepsze niz fabryczne. I wg mnie tansze.
      Tak jak juz napisalem - obowiazkowo zmiana plynu hamulcowego DOT4.

Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka