Dodaj do ulubionych

winietki na polskie "autostrady"?!!!!!!

IP: 194.204.190.* 10.07.02, 07:47
Wstaję sobie rano, włączam radio i słyszę, że nasz "ukochany" rząd chce
wprowadzić winiety na jazdę po naszych drogach. Podobno 180 zł rocznie. Za nie
posiadanie znaczka ma być 1000 zł mandatu.
Ja się k....a pytam gdzie te drogi na które mielibyśmy bulić i co z forsą
ściąganą z paliw?
Sorry za słownictwo ale się ostro wściekłem.
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: anubis nowy podatek drogowy IP: 217.153.6.* 10.07.02, 07:57
      Paręlat temu wliczono podatek drogowy do cen paliwa. Teraz będziemy płacić go
      podwójnie ! Wqrwiające !
    • Gość: mario Re: winietki na polskie IP: *.waw.cdp.pl 10.07.02, 08:12
      Jak wynika z artykułu
      www2.gazeta.pl/auto/1,24766,924665.html
      ZDK będzie otrzymywać środki nie mniejsze niż 9 proc. akcyzy od paliw. Pieniądze
      będą też pochodzić z opłat i kar, które pobierała likwidowana Generalna Dyrekcja
      Dróg.

Wniosek, czy mozna kupic paliwo gdzieś bez akcyzy?
      Nasz rząd poprostu nas oszukał wprowadzając kiedyś akcyze do ceny paliwa z której
      pieniądze miały iść na drogi a idą nie wiadomo gdzie.
      • Gość: Remo Re: winietki na polskie IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 08:40
        ZDK to będzie kolejny twór żrący moje pieniądze. A drogi takie były, są i będą,
        bo:
        a) jest ich za mało
        b) natężenie ruchu jest olbrzymie
        c) "b" wynika z "a"
        W tej sytuacji tysiące TIRów "rozjadą" każdą drogę; zanim położy się ostatni metr
        asfaltu, ten pierwszy już się nada do remontu.
        Dlaczego ja, użytkownik auta miejskiego, mam płacić Bóg wie ile za to, że TIRy
        firmy "X", "Y" czy "Z" rozpieprzyły skrzyżowanie w centrum miasta? Czy ktoś
        kiedyś pomyślał o promowaniu transportu kolejowego?
        • Gość: POOL Re: winietki na polskie do Remo. IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 19:17
          Gość portalu: Remo napisał(a):

> ZDK to będzie kolejny twór żrący moje pieniądze. A drogi takie były, są i będą,
          >
          > bo:
          > a) jest ich za mało
          > b) natężenie ruchu jest olbrzymie
          > c) "b" wynika z "a"
          > W tej sytuacji tysiące TIRów "rozjadą" każdą drogę; zanim położy się ostatni me
          > tr
          > asfaltu, ten pierwszy już się nada do remontu.
          > Dlaczego ja, użytkownik auta miejskiego, mam płacić Bóg wie ile za to, że TIRy
          >
          > firmy "X", "Y" czy "Z" rozpieprzyły skrzyżowanie w centrum miasta? Czy ktoś
          > kiedyś pomyślał o promowaniu transportu kolejowego?
          Lobby właścicieli stacji paliw, motelarzy, hotelarzy i państwowe PKP to odpowiedż
          na brak transportu kolejowego TIR-ów.
      • Gość: gonzor Re: winietki na polskie IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 02:30
        Gość portalu: mario napisał(a):
        > pieniądze miały iść na drogi a idą nie wiadomo gdzie.

jakto gdzie: emerytury, zasiłki, zapomogi, fundusze a tak w ogóle to na łatanie
        jebutnej dziury jaką narobili w Wa-wie

a za dwa lata będzie następna nalepka w drugim rogu szyby

• Gość: Wojtek Re: winietki na polskie IP: *.tpnet.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 14:13
          ...az w koncu rogow szyby zabraknie...
        • Gość: oburek Re: winietki na polskie IP: *.chello.pl 13.07.02, 15:14
          tak sie Qwa składa że to gloownie przyjezdni poprzedni byli z podkarpacia i
          slunska tera z lodzi pardon z Zyrardowa i wawą sobie nie wycieraj prosze
      • Gość: Student Re: winietki na polskie IP: 158.75.66.* 24.01.03, 09:12
        Pol niech sobie w kieszeń wsadzi swoje winiety ma przecież tak głębokie że
        wszystkie w nich zmieści. Rządzenie Pola ministerstwem mnmie rozśmiesza ja sam
        robiłbym to lepiej i to za połowę kasy jaką on odbiera za swój geniusz
        doskonałego stratega o innowacyjnych pomysłach, tak przecież potrzebnych temu
        bogatemu, acz bezdennie głupiemu krajowi. Właściciele samochodów to w tym kraju
        dojne krowy takich nieudaczników jak minister Pol, jak brakuje na coś kasy i
        nie wiadomo o co chodz to wiadomo o co chodzi. Ile byśmy rodacy, kierowcy nie
        wpłacili to Mr Marek Pol i tak przeznaczy to na studnie bez dna naszej ojczyzny
        czyli kopalnie przecież to przemysł wysokiej technologii rozwijany wszędzie na
        świecie, a i tylu wyborców nie jest bez znaczenia. Pol do dymisji już czas
        najwyższy "you are the next " nie mylić z "champion". Nie dajmy się nabić w
        butelkę nieudacznikom szykującym sobie cieplutkie pokoiki w UE założę się, że
        tak wysoce wykwalifikowanych specjalistów w Unii potrzeba i znajdzie się dla
        Pola miejsce. Panie ministrze winietki nigdy w życiu nie zapłacę wcześniej
        zostanę bandytą, aniżeli uczciwym obywatelem w tak chorym kraju i to ludzie
        Pana pokroju są temu winni, że młodzi ludzie jak ja stracili morale. Niech Pan
        nie myśli, że jest w Polsce jedynym doktorem swoją drogą chyba miernym,
        zaklinam Pana niech się Pan poda do dymisji bo biedny Pan Premier nie może Pana
        usunąć ze strachu przed rozpadem i tak już chwiejnej koalicji. Pozdrawiam i
        życzę więcej rozsądku w realizowaniu podatków, a pieniędzy na autostrady niech
        Pan poszuka w akcyzie nałożonej na paliwa i w aferach gospodarczych, na pewno
        wystarczy.
    • Gość: Hiszpan Re: winietki na polskie IP: 213.25.43.* 10.07.02, 08:37
      trzeba by się zapytać dobrego prawnika co z zasadą o unikaniu podwójnego
      opodatkowania?
      wq.... że nasz pier... (nie)rząd za każdym razem swoje błędy tuszuje sięgając
      do naszych kieszeni!
      zróbmy powtórkę z Francji z tą różnicą że nie król tylko cymbały i nie Bastylia
      a sejm i senat!
      • Gość: paulus Re: winietki na polskie IP: 194.204.190.* 10.07.02, 09:01
        Gość portalu: Hiszpan napisał(a):

> trzeba by się zapytać dobrego prawnika co z zasadą o unikaniu podwójnego
        > opodatkowania?
        > wq.... że nasz pier... (nie)rząd za każdym razem swoje błędy tuszuje sięgając
        > do naszych kieszeni!
        > zróbmy powtórkę z Francji z tą różnicą że nie król tylko cymbały i nie Bastylia
        >
        > a sejm i senat!

Pełne poparcie Hiszpan, pełne poparcie...
        pzdr.
        • Gość: Tojo Re: winietki na polskie IP: *.datastar.pl 10.07.02, 09:54
          Zwracam uwagę na fakt , że nowy twór Tj. Zarzad Dróg krajowych będzie spółką.
          Kolesie chcą chyba zarobić. Nie ma przecież przeciwskazań , żeby drogi były
          zarządzane przez foprmę przewidzianą w prawie o finansach publicznych -
          jedn.budżetowa czy też zakład.
          ALe spółka - to nie trzeba stosować zamówień publicznych, nie ma ograniczeń w
          wydatkowaniu środków, nie ma odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny
          finansowej.
          Kolesie z SLD chcą zarobić.
          Pzdr.
          • Gość: Michal ReTak sobie pomarzylem.......... IP: *.telia.com 10.07.02, 18:34
            Juz widze winietki na szybach i przy autostradach budki do pobierania oplat.Wtedy
            z budki dowiemy sie ze to oplata za przejazd ta droga,a co zwinietkami? Winietki
            prosze pana te pieniadza to sobie bierze rzad , a my za autostrade.
    • Gość: Marek Re: winietki na polskie IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.113.* 10.07.02, 22:14
      Z ego co wyczytalem to te winietki beda tylko na drogi "ekspresowe" i
      dwujezdniowe. Nie trzeba winietki na drogi w ramach obszaru zabudowanego oraz
      na drogi w granicach wlasnej gminy. Nie trzeba tez winietki na platne
      autostrady.

Ktos kto to wymyslil musial byc niezle pier....ty.
      • Gość: poldeck Re: winietki na polskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 22:30
        Mają zniknąć budki na A4 po wprowadzeniu winiet. Stalexport będzie dostawał
        ryczałt.
    • Gość: toma Re: winietki na polskie IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 11.07.02, 01:40
      Kolejny kretyński pomysł rządu "czerwonych kolesi". Ja się pytam za co ja mam
      płacić, za możliwość jazdy po najbardziej dziurawych i wykolejonych drogach
      Europy. A gdzie pieniądze z podatku drogowego wliczonego w cenę paliwa kilka lat
      temu. Proponuję aby w najbliższych wyborach samorządowych nikt w tym kraju nie
      oddał na tych czerwonych ani jednego głosu, to może choć trochę się zastanowią
      sięgając znów do naszych kieszeni. I jak tu się nie denerwować.
      • Gość: rrr Re: winietki na polskie IP: *.polcard.com.pl 11.07.02, 06:57
        Niestety po czterech latach złodziejstwa "nie czerwonych kolesi" już nic nie
        zostało w państwowej kasie, pieniądze trzeba doruchać chyba bo z podatkow nawet
        na deficyt za bardzo nie starcza..... i jak komu wycieczki za miasto pociągiem
        odpowiadaja to niech sobie jeździ hehe (skradzione tobołki i bilety za setki
        zlotych będą tańsze od winietek) :-)
        • Gość: Igor Re: winietki na polskie IP: 212.76.35.* 11.07.02, 09:45
          Jak widze to tylko niektorzy czytaja i mniej wiecej wiedza co maja napisac
          zastanawiajace ze Marek z Atlanty napisal jak to ma byc /bo jak na razie jest to
          projekt - a wlasciwie przeciek pomyslu projektu/. Ale do sprawy mnie najbardziej
          w tym ruszyla cena , u Czechow drogi sa w lepszym stanie winietki SA TANSZE , u
          nas co prawda winietki /wg projektu projektu/ maja miec wszystkie samochody
          WJEZDZAJACE do kraju a my tzn krajowcy tylko wtedy gdy bedziemy jechali
          wyszczegolnionymi drogami poza wojewodztwem /terenem rejestracji samochodu/,
          winietki beda na co najmniej 10 dni - 18zl!!!! i wtedy nawet przejazd autostrada
          ma byc bezplatny /?! przeciez to projekt projektu/. Wszystko to jest PODOBNO a
          jak bedzie to zobaczymy , Panowie prosba piszcie i wq...cie sie na to co
          dokladnie wiecie / a nie jakies plotki z TVN/ .
          Pozatym to jednak moze ktos z decydentow przeczyta te Nasze posty i zastanowi sie
          co za glupote?! szykuje. Cieplo pozdrawiam Igor
          • Gość: paulus Re: winietki na polskie IP: 194.204.190.* 11.07.02, 10:35
            Gość portalu: Igor napisał(a):

> Jak widze to tylko niektorzy czytaja i mniej wiecej wiedza co maja napisac
            > zastanawiajace ze Marek z Atlanty napisal jak to ma byc /bo jak na razie jest t
            > o
            > projekt - a wlasciwie przeciek pomyslu projektu/. Ale do sprawy mnie najbardzie
            > j
            > w tym ruszyla cena , u Czechow drogi sa w lepszym stanie winietki SA TANSZE , u
            >
            > nas co prawda winietki /wg projektu projektu/ maja miec wszystkie samochody
            > WJEZDZAJACE do kraju a my tzn krajowcy tylko wtedy gdy bedziemy jechali
            > wyszczegolnionymi drogami poza wojewodztwem /terenem rejestracji samochodu/,
            > winietki beda na co najmniej 10 dni - 18zl!!!! i wtedy nawet przejazd autostrad
            > a
            > ma byc bezplatny /?! przeciez to projekt projektu/. Wszystko to jest PODOBNO a
            > jak bedzie to zobaczymy , Panowie prosba piszcie i wq...cie sie na to co
            > dokladnie wiecie / a nie jakies plotki z TVN/ .
            > Pozatym to jednak moze ktos z decydentow przeczyta te Nasze posty i zastanowi s
            > ie
            > co za glupote?! szykuje. Cieplo pozdrawiam Igor

Sorry Igor, może nie jest to dokładna wiadomść którą usłyszałem a potem napisałem
            ale wkurza mnie dodatkowe sięganie do naszych kieszeni i udawanie durnia ze
            strony rządu. Wiem że to dopiero projekt ale o podatku belki też na początku
            mówiło się że to tylko projekt, i co?
            PZDR
            • Gość: Igor Re: winietki na polskie IP: 212.76.35.* 11.07.02, 11:15
              Rozumiem stary mnie to tez tapnelo ale jakos tak sie narobilo ze od bialych do
              czarnych wszyscy /za wyjatkiem Nas/ nie maja pieniedzy i caly czas sepia od nas
              pieniadze. Takze nie zywie urazy poglady bledne mozna miec to nie
              grzech ,najgorzej w grzechu trwac. Pozdrawiam Igor
      • Gość: Jarek Re: winietki na polskie IP: *.fastres.net 24.01.03, 14:19
        Ponat 80 lat temu w czasie plebiscytu na Gornym Slasku byl taki afisz po polsku, "Chlopie nie glosuj na rzeznika" mowila krowa pod nozem rzeznika, bardzo bym chcial wiedziec kto tych rzeznikow teraz wybral bo ani cara (cesarza) ani Radzieckiego Sojuszu juz nie ma?
    • Gość: duzers Re: winietki na polskie IP: 213.158.197.* 11.07.02, 11:20
      Więc już cię informuję gdzie są te autostrady i drogi ekspresowe, których się nie
      możesz doszukać w Polsce.

Na trasie Gdańsk-Warszawa, mniej więcej w okolicach Ostródy bodajże, jest
      dwukilometrowy odcinek oznaczony jako "Droga ekspresowa". Droga ma po 1 pasie w
      każdym kierunku, pasy nie są oddzielone żadną barierką, po prostu polski
      standard. Jak znam życie, po wejściu winietek będzie tam stał radiowóz i kasował
      wszystkich kierowców nieposiadających winietki. Zdobyte w ten sposób pieniądze
      zostaną zapewne wykorzystane na produkcję kolejnych zestawów znaków "Droga
      ekspresowa" - "Koniec drogi ekspresowej", które następnie zostaną poustawiane na
      wszystkich odcinkach dróg krajowych pomiędzy skrzyżowaniami.

I w ten oto prosty sposób całkowita długość dróg ekspresowych w Polsce gwałtownie
      się zwiększy w ciągu kilku lat. Minister Pol będzie miał uzasadnione prawo do
      dumy.

Zaiste, słuszną linię ma nasza partia
    • dreaded88 No i jeszcze pomysł podatku od wypłat AC i OC 11.07.02, 17:58
      Czekam na VAT od kradzieży.
      • Gość: POOL Re: No i jeszcze pomysł podatku od wypłat AC i OC IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 19:28
        Panowie czego wy chcecie ? Wola ludu pod postacią parlamentu zrobi to co zechce i
        takie są zasady gry. Nie ma już mężów stanu chcących dobra swoich obywateli.
        Nadszedł czas by wprowadzić cenzus majątkowy przy biernym prawie wyborczym. Np.
        kto ma majątek o wartości 250.000 PLN ma prawo głosu. Gołodupcy nie mogą
        decydować o moich pieniadzach !!!
    • Gość: Jacek Firma pana Pola IP: *.in2p3.fr 02.10.02, 08:47
      Wydaje mi sie, ze zrozumialem o co chodzi. Pan Pol ma swiadomosc, ze z taka
      partyjka jak UP nie ma co liczyc na kase w polityce. No i wymyslil sobie firme,
      do ktorej przejdzie jak wyleci z rzadu, a ktora bedziemy utrzymywac z
      dodatkowego podatku. Kochani, obserwujemy tworzenie najwiekszego przewalu III
      Rzeczpospolitej, ponad 2 mld rocznie dla kolesiow !!!!
      • remo29 Re: Firma pana Pola 02.10.02, 08:54
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Wydaje mi sie, ze zrozumialem o co chodzi. Pan Pol ma swiadomosc, ze z taka
        > partyjka jak UP nie ma co liczyc na kase w polityce. No i wymyslil sobie
        firme,
        >
        > do ktorej przejdzie jak wyleci z rzadu, a ktora bedziemy utrzymywac z
        > dodatkowego podatku. Kochani, obserwujemy tworzenie najwiekszego przewalu III
        > Rzeczpospolitej, ponad 2 mld rocznie dla kolesiow !!!!

Kolejna ciepła pierzynka dla spadochroniarzy po wyborach.
    • Gość: Tomasz Re: winietki na polskie 'autostrady'?!!!!!! IP: 193.59.192.* 24.01.03, 09:36
      Tak wszyscy mądrze pierd.....e a co drugi baran głosował na SLD.
      Przyznać się który to mądrala z tego forum !!!
      • Gość: Michal Re: winietki na polskie 'autostrady'?!!!!!! IP: *.telia.com 24.01.03, 10:22
        No Tomaszu nareszcie do rzeczy,jak sobie poslali tak sie wyspia.Pzdr.Michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka